Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » S23A350H monitor jelvesztés
 
Témaindító: bradacsa, idő: Szept 17, 2021
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bradacsa hozzászólása Szept 17, 2021 /
 
Kedves Fórumozók!

Van egy Samsung S23A350HS/EN LED monitorom. A probléma a következő: a monitor bekapcsol, jelt keres, bármilyen jelforrás van rádugva (HDMI, vagy VGA), kis idő után megtalálja azt, viszont ezek után a monitor elsötétül (bekapcsolva marad, a LED jelzi is ezt, csak épp a kép nem látszódik).
Utánanéztem egy kicsit a dolognak, több helyen írták, hogy ez egy firmware probléma, amit a Samsung által gyártott Firmware Upgrader program meg tud oldani. Letöltöttem, a számítógépen a monitort feldrivereztem (ahogyan azt a tutorialok mondták), viszont a program elindul, egy ideig keresgél, majd kiírja, hogy a legfrissebb firmware-t találta meg a készüléken, így nem szükséges a frissítés (megjegyzem ugyan ezt írja ki, ha egyáltalán nincs rádugva a monitor). Próbáltam mind a két bemenettel, több számítógépen, Windows 7, 10 és 11 alatt is. A programot próbáltam elindítani /f kapcsolóval (ahogyan az működik pl. több BIOS upgrader-nél is), de semmi hatása nem volt. A Samsungnak is írtam, de csak a szokásos "vigyem be a szervizbe, aztán majd mondanak rá egy árat" választ kaptam.

Esetleg van valakinek bármi ötlete, vagy találkozott hasonlóval? Ill. meg tudta-e ezt oldani?
(#) Lucifer válasza bradacsa hozzászólására (») Szept 17, 2021 /
 
Samsung monitornál szokott lenni keycombo amivel ilyen spéci menü jön elő ahol van üzemóra számláló stb. Ha találsz ilyet a tiédhez abban kellene megnézni a verziószámot ha van.

Edit:
Azt mondja az az írás, hogy le kell venni a fényerőt, kontrasztot 0-ra majd nyomni az Enter gombot 5 mp-ig.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2021
(#) bradacsa hozzászólása Szept 22, 2021 /
 
Első körben ezt a cikket én is olvastam, viszont ugye, amíg nem volt jelforrás, addig nem tudtam előhozni a menüt sem. Viszont ezt teljesen elfelejtettem jelforrással is kipróbálni... Köszi a tippet, ha hazaérek melóból, ma ez lesz az első, amit kipróbálok.
(#) bradacsa hozzászólása Szept 23, 2021 /
 
Nos, sajnos semmi menü nem érhető el... Keresgéltem ez alapján is a témában és több helyen is írták ugyan ezt a problémát (ez vajon összefügg azzal, amit írtam eredetileg? ). Ha rádugsz valamit, továbbra is sötétség, menü gombra semmi nem történik. Kihúzott "Check Signal Cable" módban pedig a csatolt képen látható dolog. SETUP&RESET > PC/AV Mode-on belül elérhetőnek látszik a két választás, de egyik sem választható...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem