Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Saeco Café Grande
 
Témaindító: andrás90, idő: Ápr 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Szpisti válasza whit33r hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
Akkor ott már sok varia nem lehet... mérj rá a tápfeszére váltó állásban, ha mutat valamit akkor lehet dióda, szűrőelkó vagy hasonló táp gond. Ha jól emlékszem triac kapcsolja a motort, de lehet tévedek - majd kijavítanak. Esetleg azt is vizsgáld meg.
De inkább lehet maga a motor szerintem. Ha van tápegységed, próbálj rátenni 30-35V egyent , ha ugyanezt csinálja akkor letörhetett/kophatott a kefe, vagy leszakadt a forgórészről valami, esetleg menetzárlatos lett. Nem nagy ügy kiszerelni a motort, és szétszedni sem - de gondolom ezen lassan már túl lehetsz.
(#) kávészem válasza whit33r hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
SZIA !A képen látható motorcsatlakozó melletti triac, és a hűtőborda alatti graetz (ami kapcsolódik a hűtőn lévő tranzisztorhoz) felelős ezért a hibajelenségért nagy valószínűséggel. Váltófeszültség,és túláram, ezért melegszik a motor. Üdv, jó bogarászást!
(#) whit33r válasza kávészem hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Köszi szépen mindannyitoknak, valószínűleg ez lesz a probléma. Ma kiszedem a panelt és meglesem.
(#) whit33r hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Triac volt a bűnös, raktam bele egy másikat, most működik viszont lassabb, nem kap annyi áramot. Majd hétfőn veszek bele olyat vagy hasonlót mint ami benne volt. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
(#) ernesz hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Sziasztok
Van egy Saeco kávéfőzőm ami úgy működik,hogy a vizet felmelegiti.A gőz helyett forró víz jön ki.Ha kávét akarok főzni akkor csak egy fél csésze kávé jön le,bármilyen állásban és kigyullad a kávészem led.Azt gyanitom,hogy nincs megfelelő kompresszio.Kivettem az Ulka-EX5rezgőszivattyút és rámértem műszerrel.Az egyik irányban 7Megát mérek a másik irányban szakadást.Ha ráteszem a 220-at rángat.Az a kérdésem.Ez az ULKA így jó vagy vegyek újat?Látok rajta egy dióda jelet az mit jelent?Ez a tekercs szétvágható,javítható?Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Gerisz hozzászólása Feb 8, 2014 /
 
Az átfolyásmérővel lesz gond. Valószínűleg nem forog a kerék a belsejében.
(#) SaLa123 hozzászólása Ápr 29, 2014 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy Saeco Intelia kávéfőzőm, ami tegnap óta ezt csinálja: a kijelzőjén megjelenik a zöld "feltöltés" ikon (csepp körül egy nyíl), kifolyatja a vizet a gőzölőjén, az ikon alatti csík nem mozdul, majd egy perc után egy nagy piros szervizkulcs jelenik meg egy kis ötössel a sarkában. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Bármilyen ötletet szívesen veszek!
Üdv.
(#) Djatis hozzászólása Jan 18, 2019 /
 
Sziasztok!

Kérdéssel fordulok hozzátok.
adott egy saeco royal professional kávégép.
táp panelben volt szakadás.Na mindegy lényeg hogy a javításhoz mindent lehúztam róla és be is jelöltem alkoholos filccel mi hová megy.
Na ott rontottam el,hogy összerakás előtt tisztítás képpen átfújtam a panelt alkoholos tisztító spray-vel.
No innen már talán egy két csatit tudok visszadugni mert elvesztek a jelölések.
Tudna e valaki ehez bekötésről fényképet vagy esetleg rajzot mi hová megy.
Előre is köszönöm.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem