Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Scanner javítás
 
Témaindító: azelektronika, idő: Máj 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Laca13 hozzászólása Dec 17, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy ilyen Avision 2 MiWand Pro Scannerünk ami figyelmetlenség és türelmetlenség miatt, (a kedvesem nem tudta kivárni míg megkeressük a tápját, maga keresett egyet amit bele lehetett dugni. 5v helyett 12v-ot kapott. Azóta sajnos nem kapcsol be. A benne lévő akksit ugyan feltölti, de hiába nyomom a bekapcsoló gombját, nem csinál semmit. Elmondása szerint ugyan elindult a 12v-os táppal egy pillanatra, de vége lett.
Szétszedtem, hátha találok valami biztosítékot, vagy szemmel láthatóan elszállt alkatrészt. Biztosítékokat találtam, (nyák biztosíték) de azok rendben voltak.
Érdemes vele foglalkozni? Életre lehet vajon még kelteni? Vagy keresztet rá?
Laca
(#) bbb válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Szia!

Csinálj róla (a nyákról) pár jó minőségű fotót, s megmondjuk merre keresgélj! Ha szerencséd van, akkor nem teljesen döglött meg, viszont amennyi egy ilyen új ára, én nem dobnám azonnal a szemétre.
(#) Laca13 válasza bbb hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Szia!
Na igen, a kidobás ellen nálam is az ára szól. Akkor szétszedem megint és lefényképezem a panelját. Bár szerintem ahhoz hogy valamit is látni lehessen belőle, le kell forrasztanom róla egy párdarab árnyékoló lemezt, mert a nagy része abba van csomagolva. De az elől se feltétlenül zárkóznék el, ha valaki rutinosabb megnézné, megpróbálná megjavítani.
(#) Laca13 válasza bbb hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Szia!
Akkor teszek föl képeket, hátha még életre kelthető a scanner.
Ha van ötleted/ötletetek hogy mit hol méregessek, akkor megpróbálom, ha nem kell, vagy csak a nagyon gyanús alkatrész kell kivenni.
(#) kadarist hozzászólása Dec 21, 2019 /
 
Valaki írja már át a téma címét scannerre vagy szkennerre.
(#) Laca13 válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Próbáltam módosítani de lekéstem. Az egyes képen balra az elmozdulás érzékelő és a bölcsővezérlő csatlakozója, jobbra az "optikáé". A kettes képen csak a függőleges van használva, az LCD-nek.
(#) Laca13 válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
De tettem föl ide egy jó pár képet, amik között van olyan is, amin eredeti helyükre dugtam a külső alkatrészek csatlakozóit.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2019
(#) Laca13 válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Sziasztok!
Szóval bbb bátorítása után tettem föl képeket a túlfeszültséget kapott scanner paneljáról, hogy instrukciókat kapjak hogy merre keresgéljem a hibát, mit hol méregessek, de ő azóta nem jelentkezett. Bárkitől szívesen veszek isntrukciókat, aki hajlandó pár pillantást vetni a panel képeire és esetleg van tippje hogy mit érdemes megnézni az életre kelthetősége érdekében.
(#) bbb válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Szia!

Azért nem jelentkezett, mert sok hülyeséget nem akart neked összehordani és elvinni tévútra
Megnézegettem a képeid. Sajnos nem látom rajtuk, hogy hol megy be a tápcsatlakozó, ha szerencséd van, akkor az egy külön kis panelecske és az ment el vadászni.
Az U3 jelű IC-re mi van írva (ránézésre őbelé megy vastag tápvezeték)? Az a három csatlakozó, ami átvezet két panel között (a 836 végű kép bal oldalán lévő rézdarabkák) hova csatlakoznak a túloldalt, milyen panelbe?
Ezen a körön kellene először elindulni, hátha csak a táprészt sikerült kinyírni, s a kütyü lelke megmaradt.
(#) Laca13 válasza bbb hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Szia!
A lítium akkumulátor csatlakozói az ide berakott képek bal szélén lévő három érintkező. A külső tápot szerintem a bölcsőn keresztül kapja ezen csatlakozón keresztül (1. kép). A második képen rádugtam a panelre. A harmadik kép a tápaljzat panelja, aminek a szalagkábele a bölcső érintkezős paneljére megy. a negyedik képen azt próbáltam lefotózni hogy a külső táp csatlakozó szalagkábelei hová mennek. (bocs, nem tudtam jobbat fényképezni) Az U3 IC-n a 9435GM 20103E felirat van. A rézdarabkák az aksi csatlakozói. Az töltése működik, így én azt gyanítom, hogy a gond sajnos odébb van.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) bbb válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Ilyenkor kell elővarázsolni a soklábú IC-k adatlapjait, s ellenőrizni, hogy a megfelelő lábakon megvannak-e a megfelelő feszültségek. az a nagy "E..." feliratú IC-re kellene guglin rákeresni, hátha megmondja melyik láb kivel van, aztán a saját tápjával összedugva mérni, hogy a táplábakon mi van. Ha szerencséd van, akkor a tápkör ment el. Ha nincs és a megfelelőnek tűnő feszültségek jelennek meg a megfelelő lábakon, akkor már nem sokat tehetsz szerintem.
(#) Laca13 válasza bbb hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
A soklábú IC egy 8M x 16 bit Synchronous DRAM (SDRAM) Itt az adatlapja. Bár megtettem, rádugtam a tápot és megmértem hogy van-e rajta táp a megfelelő lábakon de nem volt, de mivel az egy DRAM, szerintem nem is kell rajta tápnak lennie, amíg a készülék nincs bekapcsolva és sajnos az nem megy.
(#) bbb válasza Laca13 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Ne csak azt az egyet nézd meg, van ott a panelen még pár IC, az egyik lesz a vezérlője. Ha megtaláltad a vezérlőt, akkor ott méregess! Persze elindulhatsz még egy irányból, azaz a táp felől is, s megkeresheted hol veszik el... Az eredmény ugyan az lesz, ha a vezérlőig eljut a delej, akkor a vezérlőt sikerült megsütni, ha nem, akkor egy közbenső alkatrészt kell megtalálni (ott akad el az áramellátás).
Ha vígasztal a tudat, a szerviz kapásból alaplapcserét mondana rá, s nagy eséllyel többért, mint az új készülék
(#) Laca13 válasza bbb hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Az a baj, hogy van benne olyan IC, amit hiába kerestem a neten, nem találtam meg. Próbáltam a bekapcsoló gombtól elindulva lekövetni hogy merre megy az áramkör, de gyakorlatilag lehetetlen. De még nem adom fel.
(#) Laca13 hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Napok óta túrom az internetet, de ennek a Novatek NT96226BG processzornak nem találom az adatlapját. Ha valakinek megvan, legyen szíves ossza már meg velem.
(#) bbb válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Sajnos a Novatek nem híres arról, hogy az adatlapjait csak úgy közzétenné. Viszont ha írsz nekik levelet, előfordulhat, hogy válaszolnak: Bővebben: Link
Nekem már egyszer megtették, mikor a sportkamerám procijához kértem tőlük devkitet (persze szoftvert csak úgy nem adtak, csak ha megveszem tőlük a komplett hardveres csomagot is, így elhalt a dolog)
(#) Patópali válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Szia!
bbb megírta:

Idézet:
„Persze elindulhatsz még egy irányból, azaz a táp felől is, s megkeresheted hol veszik el... Az eredmény ugyan az lesz, ha a vezérlőig eljut a delej, akkor a vezérlőt sikerült megsütni, ha nem, akkor egy közbenső alkatrészt kell megtalálni (ott akad el az áramellátás).”


Miért nem arra reagálsz?
A panelra beérkező tápot kövesd. Egyszerűbb.
Üdv.
(#) Laca13 válasza bbb hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
Szia!
Természetesen megpróbáltam, de ugye ha megnézed a panelről feltett fényképet, akkor láthatod hogy korántsem olyan egyszerű mivel felület szerelt az egész. Ezért lenne jó, ha legalább annyit ki tudnék deríteni, hogy melyik a vezérlő indító lába, mert akkor ki tudnám mérni, hogy van-e vezérlő jel, vagy nincs. Bár még az sem lenne egyszerű, mert ha jól látom soklábú golyózott beültetésű a vezérlője.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2020
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem