Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SIM800L működési hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szandrasek1 hozzászólása Dec 22, 2021 /
 
Van egy SIM800L modulom, ami tökéletesen működött eddig, SMS-t, küldött hivást indított és fogadott, térerőt lekérdezett stb.
Mostanában megzakkant: Ha tápfeszt kap hármat villan, kb35 mperc sötét, majd újabb 3 villanás és ez mindaddig ismétlődik amig van táp.
Semmire nem reagál, AT.. parancsokra sem. Ötleteket várok hogyan lehet ebből az állapotból kizökkenteni!
Táp: 3,95V (Lf33 + 1N4004 a fóld felé + 2200uf elkó a modul tápponton. A SIM telefonban működik *102# válasza rendben és van pénz keret.[off][/off]
(#) Topi válasza szandrasek1 hozzászólására (») Dec 22, 2021 /
 
SIMCOM modulok 3-szünet-3 NETLIGHT LED "üzenete" az az undervoltage - overvoltage állapot. Viszont bootkor minden esetben a sorosra kiküldi az okát.
Over voltage esetén boot után egyből "OVER VOLTAGE" üzenetet küld.

Tedd rá soros konzolra, és nézd meg első körben bootkor mit ír a modul.
(#) szandrasek1 válasza Topi hozzászólására (») Dec 22, 2021 /
 
Köszönöm válaszodat de sajnos nem jött be.
Nem jön semmi az rx-tx lábakon . mivel a Docklight nem jelzett semmit, negnéztem oszcilloszkóppal is és tényleg nem jött semmi.
További ötleteket várok!!
(#) nedudgi válasza szandrasek1 hozzászólására (») Dec 24, 2021 /
 
A modul adáskor két Ampert is igényelhet, míg az LF33 áramhatárolása egy Ampernél már működésbe léphet. A SIMCom MIC29302-t emleget. A szkópot inkább a táplábra tedd.
(#) szandrasek1 hozzászólása Dec 25, 2021 /
 
Köszönöm asegítőkész javaslatokat.Ne kérdezzétek mi volt a hiba, egyik bekapcsoláskor először szokásos gyors vilogás majd normál fekapcsolódot lassú villogás. Nem hittem a szememnek , megnyomtam 1. Gombot (ez a kézi hívás indítás) és csörgött a mobilom. Azóta megy.
További békés kellemes karácsonyt !
(#) Sly hozzászólása Feb 10, 2022 /
 
Sziasztok.Most bajlódok énis egy sim800l+arduino nano kombóval...Van egy érdekes probléma vele amiben nemlátok logikát...Ar ardun a program annyit csinál hogy elvan mentve benne a telszámom és ha erröl a számrol megcsöngetem a modult,akkor az ardu bekapcsol egy ledet x idöre leteszi a vonalat és kikapcsolja a ledet.Ha nem az elmentett számrol csöngetem akkor meg csak kicsöng folyamatosan és nemtörténik semmi...A probléma az,hogy ez az egész csakis akkor hajlandó müködni,ha az ardu usb kábelen hozzávan csatlakoztatva pc-hez ÉS MEGVAN NYITVA A SOROS MONITOR...Ha ezt igy nemteszem meg akkor csak kicsöng a modul és nemtörténik semmi...A modul és az ardu software serialon keresztül kommunikál a 10-11- es lábakon...Volt valakinek ilyen jellegü problémája?Van ötletetek?A modult és az ardut is egyébként egy 7805 táplálja,plusz a modulon a meglévö 100mikro tantálra,párhuzamba rávan forrasztva még egy 150mikro tantál is...
(#) proba válasza Sly hozzászólására (») Feb 10, 2022 /
 
Jelszint bajok szoktak lenni. A sim modul talán 2,8V bemenő (tx/rx) jelfeszültségen érzi jól magát. Az felett néha még a hálózatot is dobálja. Az arduinón lehetne használni a ledet, soros jel jött/nem jött, vagy egyéb közbenső állapot tesztelésére.
A sim modul az 5V tápot sem szereti, csak ha van rajta stabilizátor, hiába van ráírva. Nagyvonalúan egy soros dióda szokott lenni rajta. Szerencsésebb az egész sort 4V körül járatni, a TX RX lábakon szintillesztéssel. ( akár ellenállásosztó is elég lehet.) A tápot két paraméter határozza meg nálam, egyik az arduinó 8Mhz-s változata már 3V-ról elmegy a 16Mhz-s egyik másik még 4V-ról elmegy. A sim modul meg talán 4,2V ot visel el max.
(#) Sly válasza proba hozzászólására (») Feb 10, 2022 /
 
Köszi a segitséget.Hát mondjuk szintillesztést nem csináltam...De megprobálom ezt az ellenálásosztósat és meglátom,valamint esetleg megprobálok betennni egy soros diodát a 7805 után,az akkor nagyjábol 4.3 volt lessz...
(#) Sly hozzászólása Feb 10, 2022 /
 
Hát sem a szintillesztés sem a dioda nemsegitett...De olvastam egy forumon hogy miután talált a modem téreröt,utána nyomnak egy resetet az ardunak,és utána már minden ok...Nemolvastam át a sim800 doksiját,de nemlehet hogy van benne egy ilyen,hogy megkell várni hogy találjon téreröt,és csak utána szabad AT parancsokkal beállitani,stb?Jelenleg tettem egy 20000ms-os delayt a setupba,arduinon és igy már ok.A modul nagyjábol 15 másodperc alatt felcsatlakozik,az ardu 20másodperc után küldi neki a beállitáshoz szükséges AT parancsokat,és igy már jo...Elég kezdö vagyok még arduinoban,nekem ezvolt a leglogikusabb...
(#) proba válasza Sly hozzászólására (») Feb 11, 2022 /
 
Amikor ilyet készítettem, a modul mintha alapból küldött volna jelzést, hogy beindult
+PBREADY formában.
A beállításokat utána küldtem neki.
UARTTEXT("ate0\r\n"); // visszhang ki
UARTTEXT("AT+CMGF=1"); //SMS text mód
UARTTEXT("AT+CSCS=\"GSM\"") // gsm karakterkészlet
UARTTEXT("AT+CNMI:2,1,0,0,0") // smsben csak szám a válasz
UARTTEXT("at+clip=1") // hívószám kiirása/fogadása

Azután szerintem gond nélkül működött, extra várakozások nélkül. Az SMS csak azért van benne, hogy távolról lehessen állítani a telefonszámot.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem