Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMPS labortáp
 
Témaindító: kaqkk, idő: Jan 19, 2014
Lapozás: OK   22 / 22
(#) Bubu54 válasza latyakosa hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Szia,

Igen egy házban van a 2 táp, jo is volt a tipp ugyanis meg leltem a hibát, a 2 tap közös hűtő bordán van és észre vettem, hogy en bolond sajnos teljesen a panelra engedtem ez által a 2 tap telifoldje össze zárt. Remélem, hogy ha meg szüntetem ezt a zárat akkor majd jó lesz.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Üdv Bubu54
(#) Sanyesz5 hozzászólása Jún 23, 2018 /
 
Sziasztok!

Lenne egy érdekes jelenség az smps II tápommal, meg van egy éve már.
Az utóbbi időben teljesen véletlenszerűen csinálja azt hogy kikapcsolásnál leveri a megszakítót, nem teljesen értem hogy miért kikapcsolásnál van ez. Bekapcsoláshoz van lágy indító, de annak itt nem kellene szerepe legyen, értetlenül állok a dologhoz....
(#) Sinike válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Szia.
Én első körben a kapcsolóra gyanakszom, erős prill hatás...
(#) chopper800 hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Szerbusztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy a PA-Elektronika smps 1 labortápját építem jelenleg. Ami az előszabályzó NE555 ic tápfeszültségét elő állító Q12-es IRF530 helyett rakhatok e bele IRF5305 -öt??
( elnéztem a rendelést és irf530 helyett irf5305 rendeltem ). A választ előre is köszönöm.
Üdv.
(#) Kovidivi válasza chopper800 hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
N helyett P csatornásat ne rakj be. Keress, bonts valamiből FET-et. Biztosan van valami hulladék táp, amiből ki tudod szedni.
(#) chopper800 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
JÓ kérdést raktem fel... pedig néztem mindkettőt a hestore oldalán de nem szúrta ki a szemem hogy az egyik p a másik n csatornás. Végül-is ide jó lesz bármilyen N csatornás csak csak bírja azt a min 18V-ot nem?
Üdv.
(#) chopper800 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Egy IRF540 el is ki lehet pótolni, az is N csatornás. Nem?
Üdv.
(#) Kovidivi válasza chopper800 hozzászólására (») Aug 17, 2018 / 1
 
Ha megnézed az adatlapot, láthatod te is, hogy igen.
(#) chopper800 hozzászólása Aug 18, 2018 /
 
Megépítettem PA-Elektronika smps 1 labortápot. A következő hiba jelenség van: a hétszegmenses ledkijelzők villognak, a 78L05 és79L05 melegszenek a 79L05 kimenete nincs -5V . A 7805 kimenete jó a 7812 kimenete nincs meg 12 volt és ingadozik is 7 9 volt között ingadozik a 7912 kimenete zajos ( oszcilloszkóppal mérem mert a multim tönkrement ) és itt is a 7912 nem 12 volt inkább csak 8. Gondolok arra hogy esetleg az Elektrolit kondik lehetnek rosszak? Vagy ez inkább zárlat jelenség vagy csupán mindkét feszültségszabályzó IC rossz.
Üdv.
(#) Kovidivi válasza chopper800 hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Ne alkatrészhibát keress, hanem összeépítési hiba, nyákzárlat, elcserélt alkatrészek, ilyenek. Ha valami tönkrement, az a hibás összeépítés miatt törtébt. A 78xx stabokban van túlmelegedés védelem, ezért mér 7-8V között ingadozó értéket. Raksz fel egy képet?
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2018
(#) chopper800 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Rakok fel ha megmondod hogy melyik részét fényképezzem. Mellékesen A hiba keresésén már dolgozom ferci segítsésgével most le lett választva a panelmérő tápellátása az IC 79L05 és 78L05 nem kap áramot érdekes módon stabilizálódott a 7812 és és a pufferkondik feszültsége. a 7912 az érdekes feszültséget mutat.
(#) Kovidivi válasza chopper800 hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Melyik rész? Bármelyik. Kíváncsi vagyok milyen minőségben raktad össze, a forrasztásaid milyenek.
(#) chopper800 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Tessék
(#) chopper800 válasza chopper800 hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
A mérések alapján a 79L05 sajnos kuka. És azt csak kedden tudom cserélni.
(#) chopper800 hozzászólása Aug 24, 2018 /
 
Szerbusztok. Haladtam a fentebb említett labortáppal. Zárlatot találtam ( kijavítottam ) illetve hibás feszstab IC is cserélve lett. A 7szegm. led kijelzők már nem villognak, a kimeneti feszültséget is jól mutatják, valamint a kimeneti áramot is ( még egy finom beállítás ráfér persze ). A 9-es illetve 6-os számot hibásan írják ki. A 9-es legalsó d. diódája nem világít illetve a 6-os legfelső avagy az a. dióda nem világít. Itt zárlat lehetséges vagy szakadás? ( mellékesen a többi számot hiba nélkül mutatja, de akkor azt a kettőt miért nem? ). Az áramgenerátor led világít folyamatosan. És egy észrevétel a 7812 Ic melegszik ( kapott hűtőbordát ). Mi a véleményetek a hibajelenségről? Hol lehet hiba? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
(#) ktamas66 válasza chopper800 hozzászólására (») Aug 24, 2018 / 1
 
A 74LS47 így írja ki, nézd meg az adatlapján.
(#) chopper800 válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 24, 2018 /
 
Köszönöm a választ. Akkor az nem is hiba. Már csak egy van hátra. Üdv.
(#) chopper800 hozzászólása Aug 30, 2018 /
 
Haladtam a fent említett labortáppal ismét. Mostmár a hitelesítésnél tartok. A jelenség a következő: A P1 trimmert hiába tekerem bármilyen irányban, nem áramgenerátoros lesz az üzemmód. Mellékesen én 30V ra állítottam a max kimeneti feszültséget P3 trimmerel mert nekem egy 24V-os max 4a terhelhetőségű transzformátorom van. Ebből is adódik hogy én csak max 4A terhelhetőségűre akarom állítani. Lehetséges hogy itt a hiba? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
(#) chopper800 hozzászólása Aug 31, 2018 /
 
A P1-es trimmer 220Kérték helyett csak 36,1K elenállást mérek. Normális ez?
Üdv.
Következő: »»   22 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu