Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szalagkábel gyártása, maratása házilag
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Ferencz Dominik hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Sziasztok!
Nem rég felmerült az igény nálam szalag kábel gyártására. Egy Nikon 18-105 DSLR objektívbe szeretnék készíteni egy szalagkábelt mert nem lehet rendelni ilyet kínából sem. Szerencsére találtam egy nagyon hasznos oldalt ahol leírják részletesen, hogy hogyan kell ilyet készíteni. Konkrétan ugyanaz az eljárás mintha egy NYÁK-ot szeretnék csinálni de ezt nem csak a "toner transfer" eljárással vagyis a vasalós technikával lehet megoldani hanem egy speciális "solid ink" azaz szilárd festékanyagos nyomtatóval is ami egyfajta viasz réteget visz fel a fóliára. Ez a megoldás azért lenne sokkal jobb mert precízebben és könnyebben megoldható lenne a maratás. Ezzel egy probléma van: ezek a fajta nyomtatók elég drágák és ahol kérdeztem még senki soha nem hallott még ilyenröl. Szóval ha valaki tud olyan helyet ahol van ilyen Tektronix vagy Xerox márkájú nyomtató el tudná mondani?
Mellesleg ez lenne az a fólia amiböl ki lehet maratni és utána vágni bármilyen kábelt.
(#) proli007 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Hello! Nem ismerem a technológiát, de ezeket a kábeleket szinte biztos hogy nem maratják, hanem szitanyomással festik fel a vezető réteget..
De foto eljárással lehet erre is védőréteget felvinni/lemeratni, és akkor nem kell speciális nyomtató. Esetleg az EPSON DURABrite mosható tintáját lehetne megpróbálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
(#) Ferencz Dominik válasza proli007 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
De az UV-s eljárással azzal nem csak speciális, erre kitalált NYÁK lapról lehet kimaratni?
(#) bbalazs_ válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Jan 30, 2017 / 1
 
Dominik, mi lenne, ha egyszeruen megforrasztanad a szakadt kabelt?
Ahogy latom, nincs sok vezeteke es ha mar rendelni sem tudsz ureset, akkor azert probald meg.
Finoman lekaparod a fedo muanyagreteget, elotunik a rez, aztan mikroszkop/nagyito alatt megforrasztod. Ellenorzod. ha jo, leontod ketkomponensuvel, kesz is.
(#) Ferencz Dominik válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Szerintem egyszerübb lenne ha csinálnék másikat Utálok forrasztani, ráadásul a pákám is elfüstölt. De mindegy már megtaláltam a neten amit nem tudtam az UV-s eljárásal kapcsolatban.
Köszönöm a segítséget!
(#) Bakman válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
A készítéshez némi segítség: YouTube videó.
(#) IMi válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Szia!
Esetleg ITT ?
(#) Ferencz Dominik válasza IMi hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Sajnos ott sincs...
Azt a szalagkábelt szeretném megcsinálni ami a képen van. Az a csíkos amin a kefe csúszik oda-vissza. A szétszereléshez le kellett szedni a tubusról és ennek következtében elszakadoztak azok a nagyon vékony vezető sávok.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2017
(#) videotunes hozzászólása Aug 12, 2017 /
 
Sziasztok, elszakítottam egy 30 eres half rigid flex FFC szalag kábel közepén 7 eret.
7db 0,3mm körüli áramkört sikeresen megszakítottam a 30 eres kábel közepén, a felületet felcsiszoltam a vezető rétegig, és egy USB mikroszkóp alatt megpróbáltam megforrasztani, de közben rájöttem, hogy ehhez már nem elég stabil a kezem. Tudna esetleg valaki segíteni nekem? 1db FFC szalag kábelt kéne csak lejavítani, tudok adni hozzá USB-s mikroszkópot, help

emailcímem: hortobagyi kukac okosjelveny.hu

ui.: folyékony nikkeles áramkör javító tollal próbáltam még javítani, de a maszkolószalag ragasztó maradványainak eltüntetése egy lehetetlen feladat.

Köszönöm
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu