Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép alaplap
 
Témaindító: Thomas10100, idő: Ápr 14, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 6
(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
(#) e-lectric válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
Úgy tűnik Mini ITX Mainboardról van szó...
(#) Thomas10100 válasza e-lectric hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
Hol van méretileg a Mini-hez? Akkora mint egy normál ATX alaplap. Hosszában.
(#) interferi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
Hello
Arrol a részröl ahol a 12v készenléti fesz nek a tekercse van kéne egy külön képet csinálni mind a két oldalrol hogy jobban látszodjon ,mert a hátoldali képen a GND vel zárlatosnak jelölt pontnál mintha el lenne égve a panel.
(#) e-lectric válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
Bocsáss meg, megkövetlek. Kicsit elnéztem a méretarányokat.
Valszeg MicroATX (innen nézve 24x17cm), de lényegtelen... A cucc típusát akartam kideríteni, h. miben lehet ez a deszka, mivel nem írtad... hátha van valami "black" leírás róla..
(#) Thomas10100 válasza interferi hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
El van égve, de csak minimálisan. Ez a 10A hatása csak

Mást nem látni. Sehova sem megy a 2 rétegen. Valahol belül megy valószínű.
(#) interferi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /
 
És probáltad erös fénnyel átvilágitani?
(#) Thomas10100 válasza interferi hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /
 
Néztem de nem látni semmit
(#) llaci56 válasza karpi hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /
 
Vedd észre, hogy cikiznek! Persze, ez nem véletlen! Amit és ahogyan írsz, az hagy némi kívánnivalót.
(#) fuxi hozzászólása Ápr 20, 2009 /
 
Bocsásatok meg én is hasonlo bajjal küzdök egy új alaplap ami anyira volt képes, hogy egy rendszert feltelepített töbszöri indításra és semmi több. Mértem feszt és a 12v-os rész 11volt ha benne a proci annélkül ép 12 de a proci jó másik lapba müködik.És nem igazán tudom hogyan keressem a hibát a fagyasztás nem igazán volt látványos.
(#) titi válasza fuxi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Nem kevés neki a táp teljesítménye?
(#) karpi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Valamit elirtam , szoval egy gyors eszkoz ( mondjuk egy TRIAC kiegati a lomha biztositekot ) ilyesmik voltak a PC tapokba tulfeszultsegek esetere .

Nem lattam hol irtad hogy nem indul , ugy ertettem hogy baj van egy feszultsegel amivalami periferiahoz vezetne de kulonbem mukodik a tobbi es csak elovigyazatossagbol erdeklodsz hogy ne keletkezzen tovabbi baj.Az en egyik PC-m ahogy irtam egy ilyen kiegatt biztositekkal mukodik vidaman.Azt hiszem en mar ugy kaptam a lapot , mert en nem tettem semmit Mouse, Keyboard , sudio se Internet kabelen kivul .
(#) karpi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Nem baj , attol meg van levonhato tanulsag a leirtakbol.
(#) karpi válasza didyman hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Nem irtam hogy CPU hanem hogy egy proceszor , akarmelyik nem a Central Procesor .A biztositek bizony SMD es egy kondira hasonlit , nem Jumper illetve "000" erteku "ellenallas" direkt biztositekkent volt feltuntetve ( lehet hogy egy nagyon kis terhelhetosegu 1 Ohmos ellenallas) .
A Biztositekot egy gyors kaspcsoloelem a foldre koti .

en mar lattam ilyet , igy a lomha biztositek is kieg , jelen esetbe egy ilyen SMD kiserteku ellenallas fele.
Tehat a biztositek soros a fogyaszto oldalon van egy kapcsolo elem ( modjuk TRIAC) ami egy "elektronikus biztositek" figyelo aramkor vezerlojele hatasara a foldre huzza a biztositekot igy az gyosan kifustol .
(#) fuxi válasza titi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
szerintem nem bár semmi sem lehetetlen 300w-os mind kettő nem egy nagy szám a lap ecs 648fx-a2 de a meglévő asus-tól p4xp-x újabb.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 21, 2009 /
 
Hali!
Na az vajon mitől lehet hogy ha megnyomom a gép power gombját, akkor nem történik semmi? Részletezve: ATX tápegység, tehát a kapcsoló nem a 220V-ot kapcsolja, hanem jumperen keresztül az alaplapon kapcsol valamit.
Ha bedugom a gépet a konnektorba, akkor világít az alaplapon a LED, sőt a hálózati kártya (ebben az esetben integrált) LED-je is, tehát a táp valószínűleg működik. Vagy esetleg nem jó a tápkábel (ami az alaplapra megy) minden vezetékének feszültsége?
Vagy az alaplapon romlódott el valami? Mert valami miatt (szerintem memória hiba) sokszor indult újra magától... szerintem ez az egyik fő baja okozója...
szerk.: .. a tápban a venti nem megy, tulajdonképpen semmi se történik az alaplapi LED(ek)-en kívül.
(#) Master_of_the_web válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Helló!

Szerintem vedd ki a tápot, és próbáld meg hogy ha a zöld kábelt testeled (feketéhez), akkor elindul-e a táp. Az hogy a LED világít az csak azt jelzi, hogy a táp standby része működik.
Ha előtte sokszor indult újra magától, akkor valószínű hogy a tápnak van baja. Kiszáradt kondik a tápban tudnak okozni hirtelen fagyást, újraindulást, meg egyéb érdekes jelenséget.
Ha nem indul a fentebb írt módon se, akkor érdemes lenne belenézni, hogy van- e benne púpos kondi vagy égett ellenállás. (Ha indul akkor is. Egy újrakondizás akkor sem árthat neki....)
(#) zenetom válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
A tápba belenéztem, semmi púposodás, sem égésnyom.
(#) Master_of_the_web válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Hát ha a táp zöld kábel testelésével indul, és a feszültségek is rendben vannak akkor tényleg alaplap hiba lehet. De láttam már olyat, hogy a táp alaplap csatlakozója kontakthibás volt, és amiatt nem mindig indult el a gép (ment, csak nem bootolt). De mivel világít egy LED ezért nem ez a baja. Esetleg másik táppal való próba beszűkítené a kört a hibalehetőségek körül.

üdv.
(#) zenetom válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Csak attól félek mivan ha az alaplap valahogy kárt tett a tápban? Ezért nem mertem másik tápra rádugni...
(#) Master_of_the_web válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Hát szerintem az alaplap nem tud kárt tenni a tápban. A legrosszabb ami történhet, hogy pl. egy zárlat miatt letilt a táp. Viszont fordítva annál inkább lehetséges, hogy egy táp tesz kárt az alaplapban pl. megfutás miatt.
Nyugodtan próbáld meg másik táppal! Nem lesz annak semmi baja!
(#) Thomas10100 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /
 
Elfogadtam a válaszodat, mert 99% a rétegzárlat.

Köszi!
(#) PiperR hozzászólása Jún 26, 2009 / 1
 
Sziasztok
Most újítottam fel a sz.gépemet (új alaplap, processzor, ram). Össze is pakoltam de a gép nem csinál semmit. Bekapcsolva bevan mert jelzi a power led, meg megy a ventilátor ami az alaplapon van csatlakoztatva, de ezen kívül semmitse csinál, nem is bootol semmi, olyan mintha bese kapcsoltam volna. A tápon jön feszültség azzal nincs probléma (nincs 1 éves super case, kolink 420W, tehát elegendőnek kéne lennie). Az alaplapon van ugye a szabványos ATX táp csatlakozó (20 pin-es), meg egy 12vATX csati vagy mi (az 4 pin-es, kis kocka alakja van). Nos nekem a tápomon nincs ilyen csati (4 pin), csak a szabvány ATX a 20-as. Lehet ez a probléma?
(#) ciw válasza PiperR hozzászólására (») Jún 26, 2009 /
 
Az nagy probléma.

Mindenképpen kell a 4 pines molex, mert anélkül nem megy.

Lehet, hogy régi a tápod.
Vagy van olyan alaplap, amin sima tápcsatlakozó alakú 4 pines foglalat van (mint a vinyó tápja);

Úgy emléxem a processzortáp 2 sárga és 2 fekete vezetékből áll.
(#) PiperR válasza ciw hozzászólására (») Jún 26, 2009 /
 
Ok, köszi, akkor jó gondoltam. Van egy régi mercury tápom, csak nemjó bedöglött no azon rajta van a csati, 2 sárga (12 v), meg 2 fekete csati (GND). Ezt a csatit átaplikálom a működő tápomra 12v-os ágra meg a földre úgy jólesz?
(#) potyo válasza PiperR hozzászólására (») Jún 26, 2009 /
 
Jónak kell lennie. Lehet, hogy a tápod még olyan, aminél még nem a 12V terhelhetősége felé mentek el, de az alapgéped birnia kell, így legalább ki birod próbálni a gépet. Ha sok merevlemezt, optikai meghajtót, esetleg durvább grafikuskártyát tennél be, akkor már lehet nem lenne elég a 12V terhelhetősége. De a táp oldalán írja a maximális áramot, az alapján el lehet dönteni.
(#) Janaboy hozzászólása Aug 26, 2009 /
 
Sziasztok!

Bízok segítségetekben!
Adott egy NEC Notebook, aminek a töltőjével többször is volt már probléma..a forrasztás mindig elengedett a noti alaplapján, így nem mindig ment..aztán kb 2-3 forrasztási javítás után..egy nap bedugtuk a töltőt és füstölgött és a töltőn a led villogott, elhalványulóan...aztán szétszedés után ezt láttam (csatolva).

Annyit megjegyeznék, hogy előtte már műszerész szétszedte és mahinált is rajta (de már az elfüstölés után), de sajnos hogy mit azt pontosan nem tudom, bár látszik rajta egy-két forrasztás nyom. Érdekes dolog még, hogy ha multiméteren megnézem a középső szál és a külső földelő borítást a töltő aljzaton, akkor "sípol"..tehát összeér..annyi hogy én most átvágtam a forrászt amit csinált a műszerész..ennek igazán nincs jelentősége!

Remélem van ötletetek!
Előre is köszi!
üdv
Janaboy
(#) Marchioly hozzászólása Nov 1, 2009 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék két alaplap javításához (amennyiben javítható):Asus P4PE2-X,ventik működnek,de nem indul el,led ok.
A másik:Asrock P4VT8+ ami tápegység bekötés után nem reagál:készenléti led nem ég,be sem indul.Ennél kondicsere előtt is ugyanez a hiba.Mindkét alaplapot hibásan kaptam.Égett alkatrészt nem találok.SMD cserét tudok végezni,(kivétel BGA).Kérdésem az,hogy melyik alkatrészt érdemes cserélni és hol?THX!
(#) Marchioly hozzászólása Nov 1, 2009 /
 
Sziasztok!
4D845AL (ECS) alaplap egyik háromlábú (középen levágott,alaplapra fektetett a hűtője) alkatrésze felrobbant egy fordított memóriamodul behelyezés miatt.Az alkatrészen a következő feliratok vannak:
H J
882
2BTB

Nem tudtam kideríteni az alkatrész típúsát.Mivel tudom helyettesíteni?
THX!
(#) Hegyi_zs válasza Marchioly hozzászólására (») Nov 1, 2009 /
 
Szia! Azt találtam róla hogy ez egy NpN tranzisztor.
A HJ882 re kerestem rá.
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem