Fórum témák
» Több friss téma |
Hallod órákat elszórakoztál egy diagnosztikával, megvan a hiba esélyes oka B0 fele. Akkor miért dobnád ki. Akkor küld el foxba, mplbe vagy valahogy, az 1000Ft, ha nem menthető kifizetem max aztán jó lesz donornak valamire...
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2023
Ma (vidéken voltam közben) eljutottam oda, hogy a Z506-ban van valami hiba. Talán érdekes, hogy nem elhalkul-felerősödik (ami esetleg melegedésre utalna) hanem határozottan kapcsol halk-erős között. A hang minőségében nem hallok változást, csak a hangerőben.
A csatlakozókat végigmozgattam, nem reagál rá. A belsejét szerelni rémálom, csak a tápellátást tudtam egyelőre mérni, az stabil 15 Volt. Mi okozhat ilyen fura hibát?
Mivel mostmár nem idevaló a téma, a folytatás a másik topicban.
Szisztok
Találkoztatok már olyan SD kártya hibával, hogy: IP kamera nem ismerte föl, számítógépbe téve, lassú formázás FAT 32, + H2testW nem talált hibát. Új sd kártyával jól működik. ![]()
Sokféle SD kártya van, erről nem írtál semmit
pl: https://pixinfo.com/hirek/2014/02/14/sd-sdhc-sdxc-jelolesek/
diskpart, list partition mit mond róla?
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2023
A hivatalos SD card formatter programot rakd fel és azzal menj neki a kártyának.
![]() Nekem van olyan 16GB kártyám, ami új kora óta hajlamos arra, hogy idővel pár fájl törölhetetlenné válik, ezzel a programmal tudom magához téríteni a kártyát.
class10-es 16GB. Nem autüs kamera, nincs kitéve nagysebességű írásnak
Tipikus hiba ha rufus (vagy hasonló) progival telepítőt eszkábáltál rá régebben. Ennek kiderítéséhez kell a diskpart.
A kamerád mekkora kártyát támogat? Általában, amit a gyártó ráír, azt a méretet nem szeretik túllépni és onnantól nem is fogják olvasni. Pl. DSO Nano emlékeim szerint 2GB feletti kártyákat nem szereti, az autómban a rádió a 4GB feletti USB-t, SJ4000-es kamerám 16GB felettit...
Ilyenkor csak annyi történik, hogy vagy nem is látja, vagy hibásnak írja a kártyát. Rakj bele egy kisebb kártyát és valószínűleg menni fog.
Ugyanolyan 16GB-os kártyát tettem bele, ha jól emlékszem 64GB-ig támogatja
Mi nem szokott stimmelni ezekkel?
Az hogy ezen progik létrehoznak egy mini második partíciót is rajta vagy gpt re inicializálnak. A kameraféleségek ezek egyikét sem tolerálják, de a pcket nem zavarja.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
Nem épp kameránál hanem média lejátszónál belefutottam hasonlóba. Nem ismerte fel a kártyát.
Ha jól emlékszem MS-DOS/MBR particionálást kellett végezni hozzá. Linux alól csináltam, és le is mentettem a folyamatról a leírást, de a műhelyben lévő gépre. Hétvégén megnézem.
Sajnos a leírást nem találtam meg, csak a forrást. Ez a honlap segített format USB
Nálam W95 FAT32 partíció kellett a médialejátszónak. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2023
Még mindig várom a diskpart választ.
Érdekes. Van pár pendriveom, amit az autós multimédia nem ismer fel. Win alatt persze megy, és lehet én is ebbe a hibába estem.
![]()
Nem nyertem. Attól tartok nálam kábelezési probléma lesz. A multimédia USB bemenetét rákötöttem a gyári kábelkorbácson keresztül a gyári USB csatlakozóra. De a kábelkorbács se nem csavart, se nem árnyékolt. Szerintem túl sok zavar van, azért nem működik az USB kapcsolat a gyári kábelkorbácson keresztül.
![]() Most vághatok valahol a műszerfalon egy lyukat a multimédia gyári USB csatlakozójának. ![]()
Tapasztalatból mondom mert már jártam így én is.
Régebbi 4gigás vagy attól kissebb pendrive-k nálam is jól mentek a médialejátszóval de az attól nagyobbak nem akartak menni. Én is összevissza bűvészkedtem vele mire rájöttem a nyitjára. Bár ugyanez a probléma számítógépnél is előjött mivel a gép hátából egy hosszabítóval lett előrehozva az usb csati és annál is hol ment hol nem. A megoldás nem egyszerű lett.Az usb nagyon kényes a feszültség esésre de mégjobban alergiás az rx-tx adatvonalon fellépő zajra.Én úgy tudtam megoldani hogy sima árnyékolt (jól árnyékolt)kábellel viszem a test +rx+tx vonalat és külön egy jó vastag szálon a +5v-ot az usb-nek Amit egy 5v-os tabic-vel a legrövidebb úton adok meg neki. Ugyanezen megoldással bírtam rá a tv-t (vagyis a tv-ben levő médialejátszót is hogy megegye a külső hdd-t) viszont annyi csavarral hogy ott megy a test+rx+tx vonal a tv-be és külső tápról kapja a test-et és a +5Voltot.
A multimédiához adott árnyékolt kábeles USB csatlakozóval működik ez is egyből. De nem akartam farigcsálni a műszerfalon, így megpróbáltam felhasználni a kocsi gyári USB csatiját, nem jött össze.
Csak most hirtelen nem találom a multimédiához kapott USB kábelt, úgy eltettem, hogy meglegyen. ![]() ![]()
Nem akarom én ezt még jobban bonyolítani. Ha előkerül a multimédia gyári USB kábele, befaragom azt valahová. Egyébként eszem ágában sincs telefonról zenét hallgatni, mikor van a fejegységben 12Gb háttértár, ebből még 10Gb szabad. Betolom oda a zenéimet, és úgy szoktam hallgatni. Csak hát ugye ehhez kéne az USB kapcsolat előbb.
![]() Az első adag zene is úgy ment rá, igaz akkor még csak az asztalon tesztelés alatt, beépítés előtt.
Megvan a kábel, ki nem találjátok hol volt.
Természetesen azzal csatlakoztam rá az autó gyári kábelkötegére (csak én balga elfelejtettem). ![]() Bevezettem egyenlőre a kesztyűtartóba, ott könnyen hozzáférhető, és nem farigcsáltam. Szóval az USB kapcsolat a fejegységen helyreállt.
Xubuntu 22.04 linuxom "elhunyt", sérült a filesystem, és nem tud elindulni. Gondoltam akkor már felteszem a 23.04-es XUbuntut - de ez meg alaphelyzetben nem hajlandó MBR particióra települni. Lehet, hogy meg lehet hegeszteni valahogy, de nem küszködni akarok vele, hanem, használni időnként.
Tehát a kérdés: Melyik linux verziót javasoljátok?, amelyik: - hajlandó MBR particióra települni (sda5-re) - csak 64 bites jó (32Gb RAM i7-4790) - a grafikus felület a régebbi windowsok start menüjéhez hasonlóan működik (mint az XUbuntu esetén) - az sem baj ha tud magyarul (bár manapság szinte mindegyik tud) Avagy tegyem fel újra a 22.04.1 -et?
Szia!
Particionáld át GPT rendszerűre, vagy ennek van valamilyen objektív akadálya?
Nem csak ez az oprendszer van a meghajtón, a többi particiót nem akarom piszkálni.
Régen a linux előnyeként sorolták fel, hogy sokféle particióra és sokféle fájlrendszere tud települni - úgy látszik egyre jobban kezdik ezt is "fejleszteni"... A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2023
Próbálkozz a Xubuntu 22.04-el, ha már eredetileg is az volt fent. Egyébként ha sérült a fájlrendszer, akkor annak a merevlemeznek lehet, hogy lassan befellegzett.
Ez a hátránya annak ha nem tartjátok be az: egy SSD, egy oprendszer elvet..
![]()
Van egy 8Gb-os USB pendrive-om. Nem lehet sem adatot törölni róla, sem formázni az eszközt.
Mielőtt elengedem a kuka felé gondoltam megkérdezem mit érdemes még próbálni. Hátha van valakinek valami ötlete a megmentésére. |
Bejelentkezés
Hirdetés |