Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1167 / 1200
(#) Udvari Zsombor válasza martin66789 hozzászólására (») Jún 1, 2025 /

Azt nem említettem, hogy offline a Windows XP gép, így semmilyen program nem tud online keresgélni.
(#) Ge Lee válasza Gombszem hozzászólására (») Jún 1, 2025 /

Nekem akár meg is felelne, de. Mit jelent a stabil? Nekem eddig a pro is az volt éveken át. Mennyivel kisebb? Attól, hogy nincs reklám stb. szerintem még nem használ kevesebb erőforrást. Sajnos, a szoftver fejlesztésekkel együtt az erőforrás igény is nő, meg hát el is kell őket adni, az nem járja, hogy valaki 15 éves gépet használjon, mert az nem pörgeti a gazdaságot.

Szóval. Hogy lehet letölteni? Mert nekem mivel pro-m van, csak azt engedi letölteni, más verziót nem. És ha már aktiválva van, azt miért nem fogadja el egy rátelepítés, miért kell azzal még újra görcsölni? Ha lenne felesleges SSD-m (de most nincs) akkor kipróbálnám, ráklónoznám valahogy a rendszeremet és arra telepíteném rá azt a verziót.
(#) Gombszem válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 1, 2025 / 2

Minden itt van.
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jún 1, 2025 /

Idézet:
„Szóval nem fog csak úgy működni az az IoT verzió sem.”

A Win10 működik. Akinek a Win11 kell az evvel a verzióval vállalja a jelzett kockázatot. Miután fapados mind a kettő, sok különbség nincs benne a szerencsétlen megjelenésen, és kezelhetőségen kívül.

Persze ez az én véleményem. Én csak leírtam, hátha bejön másnak is.
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 1, 2025 /

Ha rádugod a gépre az USB portot, felismeri egyáltalán, hogy csatlakoztattál egy eszközt?
Ha igen, akkor legalább egy HWID -t írjál már...
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2025
(#) martin66789 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 2, 2025 /

Aida 64 offline felismeri a komponenseket és kiírva az eszköz azonosítóját már lehetne másik gépen drivert vadászni.
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Jún 2, 2025 /

Az LCD paneljén az egyik microUSB ellátja az érintő felületet is, a másikkal csatlakoztatva viszont kizárólag az LCD aktív. Eddig csak egy kábellel próbálkoztam, amivel nem láttam a "kihúzva" állapotot az eszközkezelőben, mert kihúzva elment az LCD is.
Most megpróbáltam két kábellel, hogy a kijelző tápja folyamatos maradjon. Bedugáskor hallani a rendszerhangot, de eleinte folyamatosan frissülgetett az eszközkezelő, kellett neki pár perc, hogy a sárga felkiáltójeles eszköz stabilan látszódjon a listában. Eredmény a képeken. ↓
Idézet:
„USB\VID_0483&Pid_5750”
Az a furcsa, hogy rákeresve "STM32 Virtual COM Port" eszközre kapok találatokat.
Le is töltöttem valamit, de nem tudja telepíteni, mert a driver nincs aláírva.
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 2, 2025 /

Miért furcsa? Azért van az ID hogy meg tudd állapítani mi is az.
A gyártó és a funkció is meg van már. Ki lehet próbálni többféle verziót is belőle.
Ha mindegyik aláírás problémás, keress rá hogy kell Xp-re aláírás ellenőrzés nélkül telepíteni a drivert.
Ha sehogy nem megy, legalább a gyártónak érdemes küldeni egy mailt, hogy adjanak hozzá valamit.
(#) Massawa hozzászólása Jún 4, 2025 /

HP1220D meghajto

Sziasztok keresek egy meghajtot ( drivert) a HP1220C A3 nyomtatohoz W7/64 géphez. A Windows felismeri a gépet, de nem tud nyomtatni. A nyomtato alig használt ( az elhunyt barátom után maradt rám). A nyomtato rendben van a teszt oldalt kinyomtatja, de az adatokat nem veszi át a PC-böl. A nyomtaton a LED felvillan amikor nyomtatni akarok, de pár villanás után leáll. A kapcsolat USB-keresztül megy. A PC nem jelez hibát. Lehet, hogy kell hozzá a HP csomag ( CD-k) de az sajnos nincs meg.

A meghajto keresö több mint egy hétig nem talált valami upgradet vagy valami hasonlot.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Jún 4, 2025 / 1

Hagyd, hogy megkeresse a windows update. A HP ezt a nyomtatót is arra a sorsra ítélte, hogy onnan szedd le a hozzá tartozó illesztőprogramot. Benne is van a katalógusban: link
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jún 4, 2025 /

Kösz itt meg nem probáltam, a másik katalogusban ott van csak a fájl hiányzik mögüle.
Majd holnap megprobálom.
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Válaszolok magamnak Kipróbáltam sok alternatívát a felvetett kérdésre (távoli vezérlés). Amit még találtam:
1, Rustdesk - olyasmi mint az anydesk, de nyílt forráskód, IP alapján tud közvetlen kapcsolatot, gyorsabb, ingyenes, akár saját szerver is telepíthető. Szóval nagyon ügyes program!
2, Távoli asztal (LAN-on vagy VPN-en keresztül). Kis nyomozás után megtaláltam, hogyan lehet rávenni a távoli asztalt, hogy ne léptesse ki a helyi felhasználót, sőt, akár egyszerre több példányban is be lehet lépni, és a háttérben dolgozni a gépen (miközben mondjuk a helyi felhasználó akár éppen médialejátszónak használja)
3 Párhuzamosan futhat az ultravnc is afféle tartalékként.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2025
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Arra figyelj oda, hogy az RDP-vel belépett felhasználónak az asztalát nem triviális VNC-vel átvenni, ha ez cél lenne.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Jún 8, 2025 /

Igen rájöttem, hogy ez kicsit másképp működik. Van amikor jobb a Rustdesk, vagy a VNC. De van amikor az RDP teljesen jó, pl. a háttérben elvégezni pár dolgot, úgy hogy nem zavarom közben a felhasználót aki a gépnél ül.
(#) xxxyyy válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Hálás köszönet a tippért (Macrium Reflect), valóban jól használható progi.
(#) Udvari Zsombor válasza xxxyyy hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Én is a Marcium Reflect-et használtam, hogy egy gép két HDD-jét ráklónozzam egy nagyobb HDD-re, hogy nekem is meglegyen a tartalmuk, könnyen és jól működik. Bootolható pendrive írható UltraISO ("rendszerképfájl írása", én ezzel csináltam) vagy Rufus programmal. Bebootolod, kiválasztod a klónozásnál a forrás és cél lemezt, szükség esetén manuálisan is áthúzkodhatod a partíciókat a cél lemezre, ha már rajta lévő tartalom mellé akarsz klónozni.
(#) Doky586 válasza xxxyyy hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Szerintem is a Macrium Reflect a legjobb (legnagyobb tudású) progi, de a Hasleo egyszerűbb azoknak való akik a C meghajtójukon tárolják a filmeket, játékokat, dokumentumokat; mert ebben a progiban meg lehet adni könyvtárakat amit kihagy a mentésből így csökkentve a méretet.

Pendrivera másolásra meg ott a filekezelő, minek rufus vagy hasonló..?
Sőt ha a másik belső adat hdd gyökerébe másoljuk az iso tartalmát akkor automatikusan arról fog indulni restart után.. Link
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Idézet:
„akik a C meghajtójukon tárolják a filmeket, játékokat, dokumentumokat”

Aki így használja a gépét, az vessen magára. Az ilyen felépítésű gépet korrekten nem lehet elmenteni. A mentés vagy nem sikerül, vagy hatalmas méretű lesz. Feleslegesen, mert olyat ment el, ami tiszta adat, és nem a C:-re való.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Jún 24, 2025 /

Nálam ugyan van D, de ez csak az emberek 10%-ra jellemző, a többieknek jól jön.
Meg hogy automatikusan választja ki hogy mi tartozik a rendszerhez.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2025

hasleo1.png

(#) cua válasza Gombszem hozzászólására (») Jún 24, 2025 1 /

Rengeteg embernek nincs sem 'C' sem 'D' meghajtoja. Ezek kenyszermegoldasok voltak anno, aztan a Microsoft-nak koszonhetoen igy maradt....
(#) Udvari Zsombor válasza cua hozzászólására (») Jún 24, 2025 /

Ha úgy nézzük, akkor az adott partíciót azonosító betűjel egy dolog, viszont bármi lehet rajta. Régen befásult, hogy C a rendszer, D az optikai meghajtó, a többi pedig lehet akármi ‒ anno nálam jó ideig az E-ről bootolt a Windows (még XP volt), mert egy számítógép szerelő a betűjelek teljes megtartásával illesztette be az új HDD-t az új rendszerrel az akkori gépembe.
Esetemben a C-n a felhasználói mappákban csomó dolog van, valamint azért van 4 Steam játék is a C-n, hogy esetükben is érvényesüljön az SSD sebessége.
| Hogy direktben válaszoljak neked, csak azoknak nincs sem C sem D meghajtójuk, akik valami Linuxot vagy Apple rendszert használnak, mivel ez a betűjeles rendszer csak Microsoft féle rendszereknél van.
(#) cua válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 24, 2025 1 / 1

Idézet:
„csak azoknak nincs sem C sem D meghajtójuk, akik valami Linuxot vagy Apple rendszert használnak,”

Tobb szazmillio emberrol beszelsz, nem emlitve a tablateket es az okostelefonokat.
A szerverek donto resze valamilyen unix/linux/bsd rendszert hasznal, az a terulet ahol a Microsoft mindig is eselytelen volt. (csak sokan nem tudnak rola)

Ezennel gratulalok Doky586-nak a negativ jelzesert. Erdemes lenne tobbet olvasni a temarol..
(#) cua válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jún 24, 2025 /

En pontosan emlekszem ra, hogy a Microsoft milyen eszkozokkel/modszerekkel tolta at a nyomorult kis rendszeret, gyakorlatilag (majdnem) eltiporva minden mas lehetoseget.
Ha valaki hasznalt mondjuk OS/2-t akkor tudja mirol beszelek.
De ez mar tortenelem, akar tetszik ez valakinek, akar nem
(#) VIM hozzászólása Júl 4, 2025 /

A YouTube-on több alkalommal nincs hang

Azzal a problémával állok szemben, hogy a YouTube-on hol van hol nincs hang a videóknál. Van úgy, hogy több alkalommal semmi gond, egyszer csak nincs hang. Nem a hang némítás ikont nem ismerem meg az audió kodek frissítést, meg egyebeket, mert már minden lehetséges felkínált megoldást végig próbáltam de csak időlegesen volt hangja a videóknak. Ha hallgatok egy beszélgetést de megállítom majd később elindítom az már nem biztos, hogy lesz hangja. A head sett az Samsung telefonhoz használatos darab. A probléma az kb. egy hete kezdődött ennél a Dell Vostro 3520 laptopnál és a gép az 3 hónapos. A hang chipjével lenne probléma, hogy nem tudja beazonosítani a csatlakoztatott head settet?
(#) Udvari Zsombor válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Próbáld meg másik fejhallgatóval vagy csupán a laptop beépített hangszóróival, hogy így is jelentkezik-e a probléma. Ha nem, akkor egyértelmű lenne, hogy azzal a Samsung telefonhoz való headsettel lenne valami.
(#) Lacika válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Nem írtad, de bluetooth vagy drótos? A BT-nál szokott előfordulni, hogy az elalváskapcsoló túl rövid időre van állítva.
Következő: »»   1167 / 1200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem