Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   4 / 1121
(#) Moderátor hozzászólása Ricsa hozzászólására (») Feb 21, 2007
 
Idézet:
„Tényleg olyat nem lehet, hogy mindenkinek pontot adni, aki azt mondta, hogy tisztítsak és hogy tápot cseréljek? Mer akkor mindenkinek adnám a pontot.”


De igen, lehet. Mindjárt intézem.
(#) wargapityu válasza Programmer hozzászólására (») Feb 21, 2007 /
 
az én alaplapom meg a drágát nem szereti összekuporgattam 30rugót 2 Kingstonra (512ddr400) és ezzel egy darabig ment de fagyott ezzel is... hát ilyet eddig szutyok lapjaim voltak, mások által levedlett összevissza alkatrészekből, és ment, ez meg.... tehát a 3 DB (de külön külön is próbáltam) kingston tök1forma ramot nem volt hajlandó elfogadni de a 2 másfajta de samsungot meg hibátlanul... néztem a honlapjukon azt írták (kingston pc3200 512Mb ddr400) hogy 2 fajta intel chipsettel problémák vannak vele nah hát mit ad isten nekem az 1ik a tulajdonomban van....
(#) tams hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
Üdv!
Nem tudom mondta-e már valaki, de a lefagyás lehet az elkorrodeálódott koszos vagy egyszerűen kontakthibás érintkezők miatt. Azt is ellenőrizni lehetne. A memória, a PCI, AGP slotok érintkezőit próbálhatod megtiszítani.
(#) Ricsa hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
Ismét én. Mostmár nem az én gépemmel van a gond, azzal már minden rendbe megy. Van egy másik gép. Melegszik a viynója, ezért lehet hogy néha megfagy! Ez lehet a gind, hogy a winyó melegedésétől fagy meg a gép?
(#) wargapityu hozzászólása Feb 22, 2007 /
 
próbáld meg esetleg vinyóhűtővel amúgy pedig a vincsik melegednek ám amúgy is szal nembiztos hogy az a probléma... inkább memóriát mondanék 1.re
(#) potyo válasza wargapityu hozzászólására (») Feb 22, 2007 /
 
Vinyóhűtőnek tesztelés idejére megteszi egy normál házhűtő ventilátor, ami mozgatja körülötte a levegőt. Befőttesgumival vagy akár tekercsdróttal is rögzítheted a teszt idejére.

De én is inkább memóriára, vagy hibás/kimozdult ide kábelre tippelnék. Érdemes ilyenkor az egész gépben az összes alkatrészt kivenni-betenni, hogy az érintkezőfelületek egy kicsit meghorzsolódjonak.
(#) Ricsa válasza potyo hozzászólására (») Feb 22, 2007 /
 
Ok. Köszönöm.
(#) miklosch hozzászólása Feb 27, 2007 /
 
Arra lennék kíváncsi, hogy van egy 486os alaplapom 100mhz-es amd procival, hogy működik-e. Van hozzá 3 videókártyám, de mindegyiket kipróbáltam, monitort rádugva nem mutatott semmit! Hogy tudom megnézni, hogy működik-e az alaplap és a proci?
(#) szabi_o hozzászólása Feb 27, 2007 /
 
Előszöris nézd meg, hogy jumperekből jól legyen beállítva a szorzó és a freki, aztán tegyél rá egy hangszórót és a procit. Tápot bekapcsolva kellene halljál valamilyen csipogásokat, hibajelzések amik a ram és videokártya hiányát jelzik.
(#) miklosch válasza szabi_o hozzászólására (») Feb 27, 2007 /
 
Köszi! Haverom monitorával kipróbáltuk, a 3. videókarival volt kép, és a biosig eljutottunk, de a vinyót nem ismeri fel, vagy rossz a vinyó.
(#) szabi_o válasza miklosch hozzászólására (») Feb 27, 2007 /
 
Próbálkozzatok kisebb vinyóval ha van, (pár 100 megás)
ha ezt sem ismeri fel, akkór írjátok be kézzel a paramétereket. (a vincsin fel kell legyenek tűntetve Cylinders, Heads, ...)
(#) F.Feri válasza szabi_o hozzászólására (») Feb 27, 2007 /
 
Nekem olyangondom van a géppel h. fogja magát és üres "keresés eredménye" ablakokat nyitogat.Közben nem is kerestem semmit.Mikor behozza az asztalt akkor már volt lyan is h. 48 ilyen volt.Ennélfogva írni sem tudok,mikor játszok akkor azt is lerakja a tálcára és kihozza a keresés eredménye ablakokat.Már újra lett telepítve a Windows XP de nem javult meg.Valaki segítsen!HeLp mE

Konfigom:ASUS P5ND2 Sli Deluxe alaplap,1Gb RAM DDR2, 3.0Ghz-es Intel proci Socket 775, GeForce 6600 256 Mb videókártya PCI Expressz,Maxtor 120 Gb-os S-ATA 2 Winchester,LG DVD író, Mercury ház, integrált:hangkártya,hálózatikártya
(#) vicsys válasza F.Feri hozzászólására (») Feb 27, 2007 /
 
Ad-aware SE futtatása, lehet megoldja...
Vírusirtód van?
(#) Stadi válasza F.Feri hozzászólására (») Feb 27, 2007 /
 
Ez ugyanaz az ablak, mint ami a Windows+F gombra előjön? Vagy valami fájlnév is be van már írva? Nem lehet, hogy be van ragadva valamelyik gomb?
(#) Frankye válasza Stadi hozzászólására (») Feb 28, 2007 /
 
Én is erre tippelek! Cseréld ki egy kölcsönkért billentyűzettel a Tiédet! Ha az is "rosszalkodik", akkor lehet, h alaplapi gond... (Ez kevésbé valószínű, inkább a billentyűzet vezérlő IC-je ment el.)
(#) karpi válasza Placi84 hozzászólására (») Feb 28, 2007 /
 
Van olyan hogy a szuper speci kondenzator sereg a CPU korul nem jo, egyesek "felfujodnak" , alig latszik a tetejukon , maskeppen torik a feny.

Igy nem tartja a feszultseget , egyes instrukcioknal egyszeruen lecsokken a fesz a nagyobb terheles miatt es kiakad az egesz PC .

En most ket eve csereltem egy AOpen lapon az osszes kondit ( amugy nagy buszken reklamozott kondik , hogy milyen jo kisveszteseguek ) , legtobb ki volt "szaradva" aztan volt olyan is amelyik 200mA-et fogyasztott !!! majdnem mind vezetett es nagy vesztesegel dolgozott!!

Ha ezek nem jok nem megy a PC.

En is egy hetet keresgeltem a hibat , mindenfele "doctor" programmal...script...olvastam napokat az inditasi folyamat "history" adatait , meg a kiakadasi idopont "history" adatait...semmire se jottem ra ...mert pld ugy jelenik meg hogy egy adott utasitas utan lefagy ,....de hogy mitol azt senki se tudja...megjelennek a windows ,..szokasos uzenetei ...amik nagyon altalanosak ....

Szoval kondenzatorok ellenorzese !! ezek a CPU korul vannak ...
(#) F.Feri válasza karpi hozzászólására (») Feb 28, 2007 /
 
Sziasztok!

Köszönöm a segítségeket! rájöttem ha megrázom a billentyűzetet akkor elkezdi csinálni,még ha az előtt nem is...Sokat segítettetek!! Örök hála!
(#) csabagep hozzászólása Márc 15, 2007 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy szímítógépem, AMD 3000+, amelynek az a gondja, hogy bekapcsoláskor elindul, de egy kis idő után megáll, ott, ahol a processzort kiírja és nem megy tovább, sőt a SETUP-ba sem lép be. Lecsatlakoztattam a winchestert, dvd lejátszót, kicseréltem a memóriát, tápegységet, de akkor is ezt csinálja. Az alaplapra tippelek, vagy a processzor lehet?

Kérlek benneteket, hogy aki találkozott ilyen hibával írja meg.

Előre köszönöm.
(#) lgyk válasza csabagep hozzászólására (») Márc 15, 2007 /
 
Alaplapi kondik (elko) cseréje, és CMOS reset a javaslatom. Ha nem segít, akkor BIOS égetés, de az körülményes, égető kell hozzá.
(#) lgyk válasza karpi hozzászólására (») Márc 15, 2007 /
 
"En most ket eve csereltem egy AOpen lapon az osszes kondit"

Úgyszintén. A régi "kondenzátorok" így néztek ki:

elko.JPG
    
(#) source2 válasza lgyk hozzászólására (») Márc 16, 2007 /
 
hi

nekem más jellegű problémámam van, nicns valakinek Win95 vagy 3.11 ??

üdv
(#) Mumtaz válasza source2 hozzászólására (») Márc 16, 2007 /
 
Nekem van valahol mind2. De miért pont az?
(#) szalkagyuri válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 16, 2007 /
 
szia figyelj a sipolás az állando vagy szaggatot mert ha állando és folyamatos az a PROCI LESSZ szedd le a ventilátort majd takarisd meg a hütőbordát de gyanakszom még merevlemez szektor hibára ajánlom a hd sentinel progit ez egy merevlemez őrszem de nagyon hasznos a www.hdsentinel.com rol tudod letölteni de mondom először szedd le a procirol a ventillátort majd a hütőbordát de légy óvatos semmit se törj el ha a hiba tovább is fennál kérlek irj a szalkagyuri@citromail.hu emailcimre és további segitséget tudok szolgáltatni remélem segitettem üdv és jo munkát szalkagyuri
(#) Krisz03 válasza source2 hozzászólására (») Márc 16, 2007 /
 
Tessék, de szedd le minél előbb, mert holnap törlöm: LINK.
Ha nem működnek, ne engem hibáztass. Vagy 5-6 éve kaptam azt a CD-t, amin ezek voltak, és nem sokszor látott CD-meghajtót az a lemez azóta... (Arra célzok, hogy nem próbáltam.)
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 13, 2007 /
 
Helló.

Az egyik barátomnak a számitógépe kicsit furcsán viselkedik. Mikor bekapcsolja, bejön az első kép(látható a mellékelt képen) és aztán nem történik semmi; csak fekete a képernyő...viszont a gép tovább megy és sípolni se sípol. Mi lehet a gond? (alaplap, proci?)

DSC00001.JPG
    
(#) Norberto válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Jún 13, 2007 /
 
Kéne rajta végezni egy BIOS-resetelést...ezt általában jumper-rel lehet elvégezni...sőt...a legjobb, ha kiveszitek 5 percre az alaplapi gombelemet, és aztán rakosgatjátok csak a jumper-t az alaplapon
(#) Stefan hozzászólása Jún 30, 2007 /
 
Csao
Pár napja kezdődött, hogy ha maxra tekerem a hangfalat érdekes dolgokat hallani pl: vinyó nyekergése ilyesmi, de a legviccesebb a görgetősáv mozgatásánál is érdekes hangokat ad. Szóval mintha a proci használatát "visszajelezné" Próbáltam egy régi táppal is annál már induláskor zúgott. Szerintetek alaplap probléma? Ha igen lehet vele valamit kezdeni? Relatíve régi alaplap, a kondik kiszáradására gyyanakszok. Amúgy kb másfél éve a proci csak DEFAULT órajellel indul(különben az első terhelésnél kékhalál), igy csak 1.2Ghz az 1.67 helyett:S Éljen az AMD....
5let?
(#) razor válasza Stefan hozzászólására (») Júl 1, 2007 /
 
csumi

Hogy hallod a vinyó nyekergését az csak attól lehet hogy egy bizonyos jel kerül a hangkártyára a vinyóról... nem, lehet orvosolni, kivéve megfelelő szűréssel- de ki az az állat aki forrasztgasztja az alaplapját
(Haverom már forrasztott videókártyára kondit---ESD védelem nulla - szerintetek működött a VGA?)

Ja, AMD 4ever
(#) potyo válasza razor hozzászólására (») Júl 1, 2007 /
 
Miért, én is forrasztottam már alaplapot. Nem olyan nagy mutatvány, ha az ember tudja, mit csinál, illetve nem pillanatpákával áll neki...
(#) Stefan válasza Stefan hozzászólására (») Júl 2, 2007 /
 
Még nem is azvarna a dolog de olyanokat csinál msotaában ez a sz@r hogy, be akarom kapcsolni, elindul minden de semmi. lehuzok minden meghajtot semmi biosreseteles semmi VGA meg RAM nélkül elindul kb..... egyenként visszapakolom a darabokat és úgy talán elindul.... Szerintem irány a bolt valami nyomi alaplap meg egy 2,8 as celeron megvan 20 ropibol remélem RAMot nem kell venni...
Jah és második utam a benzinkúthoz vezet, kezemben a régi alaplappal
Következő: »»   4 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem