Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   699 / 1121
(#) tornadoplus válasza tbarath hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Nem tudja telepíteni, ha még is, akkor újraindítás után törlődik, erre telepítés után figyelmeztet is a telepítő. A PCI flash memória illesztőt egyáltalán nem találja. Ezzel a kettővel kínlódok.
A kép akadozik, a görgetés a böngészőben szintén.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2017
(#) nyikolaj válasza tornadoplus hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Telepítsd fel ezt a többi egyértelmű.
(#) tornadoplus válasza nyikolaj hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Mindent szépen feltelepített, csak a videovezérlőt és a PCI flash memóriát nem. A videovezérlőt utána megpróbáltam a tbarath és Maszi65-től kapott segítség alapján a Intel Onboard Graphics Driver for Windows 7 (32-bit) - 3000 C100 All-In-One (AIO) driverrel. de a telepítés után ezt a hiba üzenetet kaptam: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. A telepítő most kilép."
A gépen 2 GB ram van. HD Sentinel sem jelzett hibát.
Már tényleg tanácstalan vagyok.
Köszönöm az eddigi segítséget.
Péter
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2017
(#) tbarath válasza tornadoplus hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Nem lehet hogy az installer minimum win7 sp1-et igényel és nincs telepítve?

Illetve megpróbálhatod az inteltől letölteni: Bővebben: Link
Itt pedig az utolsó hosszászólás egy workaround: Bővebben: Link
(#) Maszi65 válasza tornadoplus hozzászólására (») Márc 24, 2017 /
 
Esetleg még megpróbálhatod a drivereket kicsomagolni 7-zippel, és annak az útvonalát megadni az "Eszközök"-nél ahol az illesztőprogram frissítés választható. Ez sajnos nem minden esetben válik be. Legtöbb esetben segíthet a kompatibilitás varázsló, vagy egyedileg kísérletezve XP, Vista módban rendszergazdai futtatással. A következő lehetőség még, hogy némelyik illesztő telepítő amikor futtatod, létrehoz valahol egy mappát (akár ideiglenest), meg kell keresni és onnan futtatni kompatibilis mód valamelyikével vagy azt az útvonalat megadni az eszközöknél. Lehet még trükközni, némelyik telepítő törölné az ideiglenes mappát, ne zárd be a figyelmeztető ablakot, amíg át nem másolod a fájljait és azt adod meg útvonalnak. A rendszer ki tudja választani általában a magának megfelelőt amire szüksége van, ha az adott eszköz .inf (telepítési információ) fájlja ott van a mappába.
(#) Gabó hozzászólása Márc 25, 2017 /
 
Mostanában feltűnt, hogy a VGA-m alapjáraton is elég meleg 56fok. Megnéztem a terhelését, és valami járatja 50-60% közt, és 700-800mb memóriát is lezabál belőle. Nem fut semmi ami használná, legalább is láthatóan. Malwarebytes ot végigfuttattam, amit talált leirtottam. ESS 10van a gépen, jogtiszta.
Mivel nézessem át a gépet, hogy megtaláljam azt a vackot, ami a vgamra ragadt?? Nem nagyon akarok új wint most felpakolni.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
(#) Tomi20 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Ez engem is érdekelne, hogy ki lehetne-e listázni a VGA memóriájában futó programokat, nekem ugyan nem melegszik, csak gondol egyet, és 200MB foglalt folyamatosan netezés közben...
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Azonkívül nincs ötletem, hogy a feladatkezelőben megnézni melyik futó program vagy alkalmazás terheli legjobban a processzort illetve a memóriát.
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Csak az a baj, hogy a memóriát, és a procit nem terheli. Csak a VGA-t terheli. És ez játék közben is érezhető.
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Pont mai nap futottam bele egy ilyen problémába, feltűnően meleg volt a GPU, pedig előtte lett újra indítva a gép. Javasoltam a teljes újra telepítést, mivel videókártya lett cserélve, így összeakadhatott az előző driver a jelenlegivel. Későbbi időpontra halasztotta a telepítést, mert nem volt ideje. Lehet persze más oka is a jelenségnek. De néha többet ér a javítgatásoknál a tiszta újra húzás.
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Csak 2 hónapja lett a win újratéve :/ Előtte nem volt ilyen hiba.
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Na várj... azóta van ez, amióta win újrarakva?
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Előtte nem volt ez a VGA terhelés üresjáratba. Január közepe körül raktam újra a wint. Pontosan nem tudom, mikortól van ez a vga terheléses gond, de mikor újra tettem, akkor még nem volt. Az tuti, hogy vagy 3-4hete már megvan, mert azóta figyelem, hogy mi a gyíkja lehet a gépnek.
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Főleg arra tudok gondolni, hogy NVidia és AMD-nek is történt közbe driver frissítése, ami nem a legjobban sikerült sok kártya esetében. Ráadásul a Windows az eszközök illesztőjét módosíthatja a saját Update-n keresztül. Megpróbálhatnád a netről letölteni a Display Driver Uninstaller nevű programot és azzal eltudod teljesen távolítani a videó driverét, majd akkor rátenni a legújabbat a gyártó oldaláról (NVidia vagy AMD).
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Most felfrissítettem a legújabb ati driverre amit ajánlott, de a hiba ugyan úgy megmaradt. Leszedem akkor ezzel amivel javasoltad, és újra teszem úgy. Hátha. Ha nem win reinstall... :/
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Oké, ez a progi kikapcsolja a win autoinstall-ját. Később ha akarod, vissza lehet vele kapcsolni.
Ja igen az utolsó mondatod én értettem félre, de így is jó.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Na most újra telepítettem ahogy mondtad, indításnál alapjáraton van. Azért lementettem már ami kell, és ha nem jó, win reinstall holnap :/

Hát sajnos nem jött be :/ elindult kb 10perc múlva.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
(#) RoliNyh válasza Gabó hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Abszolut semmi nem fut a gépen? Csak a sima asztal és annyi? Tehát nem megy böngésző vagy ilyesmi sem? Nincs letéve a tálcára semmi, csak bebootolsz, és nem indítassz semmit? Processzorterheltség is 5% alatt van?
(Egyébként egy képernyőlövést készíthettél volna a futó alkalmazásokról/szolgáltatásokról...)
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) Gabó válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Amikor indítottam pl reggel, már így töltött be, hogy meleg volt és használta valami. CPU terhelés nagyon minimális volt. Feladatkezelőbe nem találtam semmit, ami gyanús lett volna.
Most újratettem az egészet, eddig jó.
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Lehetséges, hogy egy kéretlen, rosszindulatú szoftver tett be neki. Most mikor jó minden, javaslom csinálj komplett biztonsági mentést, van erre ingyenes program a Macrium Reflect Free, válaszd a Home Use opciót a letöltéshez.
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Nekem is ez volt a tippem, de 3 fajta programmal néztem át, de semmit nem talált.
(#) Maszi65 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Most a délelötti telepítés óta már nincs túlzott melegedés? Mennyi a hőfok? Kb. alapjáraton max 40 fok az normálisnak számít.
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Azóta minden rendbe. Hőfok visszaállt az alapra. 33-45közt ingadozik, de ugye netezés meg filmezés megy. A videókari memóriája se 700mb ami foglalva van, hanem 120-200közt. Kipróbáltam játék alatt, és ami eddig ez miatt szaggatott, most tökéletesen futott. Tehát most jó.
Na meg másik win7 ment fel. Egy régebbi verziót tettem fel, igaz frissítéseket így külön kellett leszednem, de legalább jó.
(#) Maszi65 hozzászólása Márc 26, 2017 /
 
Rendben és örülök a sikeres megoldásnak ami a telepítésnek köszönhető. Nem derült ki az igazi hiba oka, viszont az egyértelmű, hogy fizikai hardveres hiba nincs.
(#) Gabó válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Én is örülök, csak nem értem mi lehetett. SUPERAntiSpyware, Malwarebytes Anti-Malware, ess10, Microsoft Security Essentials . Ezekkel nézettem már át direkt a gépet, hogy mi lehet, de semmit nem talált egyik se. Én még gyanakszom, hogy valami a winnel volt.
(#) steelbird hozzászólása Márc 30, 2017 /
 
Sziasztok!

Ha jól sejtem, ez a vinyó kuka, ugye?
(#) Maszi65 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 30, 2017 /
 
Szia!

Igen, és mentsd le mielőbb róla a legfontosabb adataidat, amíg nem késő.
(#) Maszi65 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 30, 2017 /
 
Van másik merevlemezed vagy esetleg másik gép amibe betudod tenni ezt a hibásnak vélt vinyót?
(#) steelbird válasza Maszi65 hozzászólására (») Márc 30, 2017 /
 
Egy laptopban van eredetileg, most egy külső vinyó házába tettem be, abban tesztelem.
A laptop annyira belassult, hogy használhatatlan.
(#) Maszi65 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 30, 2017 /
 
Gond az, hogy javítani nem képes semmi, főleg ha fizikai sérülése van. Az esetek 99%-ában a laptop vagy akár a pc véletlenszerű megmozdítása okozza. SSD meghajtókat ilyen jellegű veszély nem fenyegeti, mivel nincs benne mozgó alkatrész.
Még annyit megpróbálhatsz, hogy teljesen letisztítod a merevlemezt bármilyen particionáló programmal, bár sok jóra ne számíts. A HD tune proginak az Erase funkcója is valószínű képes a tisztításra.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2017
Következő: »»   699 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem