Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   780 / 1122
(#) Kovidivi válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Nem biztos. De mikor rákerestem az oldalra, a lejatszóra, meg az egészre, írtak róla többen, hogy fizetniük kellett, mert eljárás indult ellenük. Ez akkor történt, mikor filmet szerettem volna német nyelven nézni, tanulási célzattal, ezért megfelelő oldalt kerestem, ahonnan le lehet tölteni.
Ha belegondolsz: mit tud egy .exe fájl csinálni a gépeden? Mindent. Kap internekapcsolatot, látja a hálózatod, a mentett felhasználói neveidet, az email címed, a fájljaid, és bármit megtehet. Ez nem Android, hogy be lehet korlátozni az alkalmazásokat, mihez férhetnek hozzá (vagy csak én vagyok szerencsés a Redmi telefonommal).
Aki nem gondol bele jobban, az el is indítja az exe-t. Nem vírus, ezért nem fog a vírusírtó jelezni. Csak akkor tudod elindítani, ha már letöltötted a torrent fájlt és a filmet, tehát a szándék meg volt az illegális tartalom letöltésére, és a tett is! Ennél több bizonyíték nem is kell.
(#) Udvari Zsombor válasza RoliNyh hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Nekem sincs és nem is igen akarnék...
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2018
(#) Inhouse válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Azért ennek nem igazán kell bedőlni. Magán célra letöltheted, csak ne add tovább. Nem emlékszem olyan hírre, ahol magyar netezőt megbüntettek volna egy letöltésért. Alapból feltételezi, hogy a rendőrség csinálta a programot, ezért tudna feljelentést csinálni, de ez nem így működik. Szóval, csak szerintem persze, ez egy kacsa. Ettől függetlenül nem töltünk le minden marhaságot, főleg nem indítunk el nem megbízható forrásból származó, nem ellenőrzött fájlokat.
(#) ujfalusi hozzászólása Jún 28, 2018 /
 
Sziasztok!
Az a problémám hogy másodszor fordúlt elő hogy a beérkező leveleim mind eltüntek. Nincsenek sehol, nem nyomtam el semmit. Ez hogy történhet meg?
(#) nedudgi válasza ujfalusi hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Outlookkal tapasztaltam, hogy a túl gyors kilépéshez kötődően megsérül a saját belső fájlszerkezete az alapértelmezett adatfájlban. A biztos megoldás erre, hogy egy második adatfájlt nyitunk, és abba áthelyezünk mindent.
(#) Firefighter1 hozzászólása Júl 2, 2018 /
 
Hozzáértőktòl kérdezném....

Mennyivel lassabb egy Raspberry 3 B+ USB-n csatlakoztatott winyóval, kábeles vagy wifis csatlakozással egy film streemelése, mint egy dualcore-os satawinyós kábelwn vagy wifin csatlakoztatott gép streemelése?


NAS szempontjából kérdem! Eddig egy gépen futott OMV-vel de kacérkodok a gondolattal hogy egy málnára rakom át! Csak ilyeztgetett mindenki hogy a málna usb je és hálokapcsolódása miatt nem fogok tudni filmet nézni róla egy azonos hálózatra kötött TV-n
(#) Epu2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Üdv! Ebben a kombinációban nem tudom, de egy 4 magos, 3,2 GHz-es 16 MB-os, SSD-s gépen lassú volt. Szaggatottan vett fel.
(#) vladcepes hozzászólása Júl 5, 2018 /
 
Sziasztok!
A gépen a Mozilla elindítása után ez az üzenet fogad. Ha engedélyezem,ha letiltom ez jön vissza.
Az Explorernél is ezt írja. Szerintetek?
Válaszokat köszönöm!

1.jpg
    
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Dátum, idő be van állítva? Bios-ban is? Nekem ekkor jöttek ilyen tanúsítvány hibák.
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Rendben megnézem a Biost-is majd ha odaérek,csak most egyenlőre továbbítom a jelet most látom hogy a dátum 2018.06.04-es, ez most volt csinálva a kép 14",25-kor. Akkor biztos ezért csinálja, (lehet az elem is haldoklik) .
(#) RoliNyh hozzászólása Júl 5, 2018 /
 
Láttok ezen az oldalon valahol letöltőlinket? Mármint ahonnan a bemutatott szoftvert lehetne letölteni.
Vagy csak én vagyok vak?
(#) afp válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Nem értek hozzá, de a azt írják máshol, hogy a "Partner RIP" ugyan az, mint az Acrorip.
Mindkettő fizetős program. Az acrorip telepítős videóban a kínai fazon egy pendrájvot (USB-s hardverkulcsot?) is használ a telepítéshez.
(#) Gombszem válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ha megveszed valamelyik nyomtatót, kapsz hozzá szoftvert.
(#) RoliNyh hozzászólása Júl 6, 2018 /
 
Akkor csak nem vagyok vak, de mindegy, már találtam másik alternatívát...
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Júl 6, 2018 /
 
Be lehet "fagyasztani" egy drivert mintha írásvédett lenne? Ugyanis időnként (csatlakoztatáskor vagy megnyitáskor) a Windows 10 azt gondolja hogy az ő drivere jobb, és csak 160×120 felbontásal hajlandó működtetni az usb mikroszkópomat!
Mióta (tavaj ősz) meg van az eszköz, szinte csak driver problémák vannak vele!
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 6, 2018 / 2
 
A Win10-el rengeteg probléma van, néhány elég durva hibát a mai napig nem oldottak meg. Ennek ellenére a "Zembereknek ez kell, mer olyan csicsás, vagy mer ez van...", állítólag 78% használja. Majd ha kiforrott lesz, (azaz kb. mire a támogatottsága kezd megszűnni) addigra talán jó lesz, a win7-hez, vagy az XP-hez hasonlóan.
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Megtaláltam az eredeti drivrer CD-t és onnan telepítettem újra a drivert! Most működik, de kérdés hogy meddig fog így maradni...
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Én nem vagyok abban a 78%-ban! Fő gépem Windows 8.0! Ez az utolsó normálisnak mondható rendszer, bár nincs start menü, viszont szoftver telepítéssel pillanatok alatt pótolható.
Windows 10 is csak azért van másodlagosnak dualboot a laptopomon hogy az USB-mikroszkóp működjön, különben soha se telepíteném az biztos!
(#) RoliNyh válasza Skori hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Nekem az asztalin még a hetes fut. Gondoltam rá, hogy kipróbálom a 10 -est, de milyen jól tettem, hogy nem tettem. Mióta megvan a kínai tabletem, azon 10 -es van, mert ugyebár a hetesnek nincs érintőképernyős felülete. De az őrületbe kerget, mikor a tableten böngészés közben lapfület váltok, vagy betöltök egy új lapot, rögtön nyomja a pofámba az érintőbillentyűzetet. csak tudnám minek. Aztán egy idő után megunja, és még akkor sem hajlandó előadni az érintőbillentyűzetet, ha valami szövegbeviteli mezőbe kattintok, vagy az óra mellett az érintőbillentyűzet ikonjára kattintok, hogy ugyan adja már elő, mert írnék, de nem teszi. Aztán 2-3 perc után eszébe jut, hogy az előbb írni akartam, és kezdi előröl az egészet...
(#) BEMcorp válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 6, 2018 /
 
Ha a windows 7-es elrendezést (startmenü) hiányolod, neked a kell Classic Shell kell.
Bővebben: Link
Ingyenes.
Windows 10-re is használható.
Azt a "kedves" oldalmenüket is le lehet tiltani, amik előszeretettel előugranak a sarkokban vagy hol. (Szerencsére nem tudom hogy hol, mert amint installálok egy gépet, teszem rá a classic shellt, és tiltom le....)
(#) pimpoka hozzászólása Júl 7, 2018 /
 
Szervusztok! Miért dob le a netröl kb egy óra elteltével a gépem. Egy HP.
(#) eSDi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Hali!

Tapasztalataim a Pi3-al. Még nem a + változat. Van 1db belső USB2.0 csatorna, amin egy HUB található, amin rajta lóg a 4db USB2.0, az Ethernet, a WiFi és a BT. Csak egy szimpla zenelejátszót szerettem volna készíteni Kodi felülettel, plusz egyéb hardverek (BMP280, RTC, GPS idő szinkron és egy PIC pár analóg jelnek) I2C-n és RS232-n. Xbian tűnt a legjobbnak és ráadásul nyílt rendszerű is. De így is Minden vacak beállításért meg kell kűzdeni, ha nem megy napokig kell a netet túrni a megoldásért. Az USB csatik nem tudnak elég áramot szolgáltani, ezért mindent külön kellet bekábelezni, hogy ne vegye el pl a WiFi-től az energiát. Mert úgy le tud pusztulni, hogy csak az áramtalanítás hozza helyre! A teszt alatt a router-el egy szobában is szerintem silány volt a WiFi sebessége, a HDD-vel nagy gondja nem volt, de nem egy erőművész. Ráadásul ha a rendszert valami miatt frissíteni kell, az egész kálvária kezdődik előről. Én feladtam, rendeltem egy LattePanda-t. Majd ha ide ér, talán könnyebb lesz vele az élet. A Pi meg jó lesz valami egyszerű adatgyűjtésre, vagy vezérlésre.
(#) Udvari Zsombor válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Nekem csak "Classic Start Menu" van telepítve és az nekem teljesen elég. Lényege hogy Windows 7-es start menüt rak a Windows 8 rendszerbe.
(#) david10 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 7, 2018 / 1
 
Honnan és mennyiért rendelted, 32 vagy 64 giga memóriával a LattePandát?
Nálam a BeagleBoard xM (és alapból az egész Linux for ARM) kezdi kiborítani a bilit, mert az ARM-re fordítást nem támogatja a RAD Studio, ezért egy x86-os PC-re lesz szükség, a LattePandát nézegetem.


Amugy tudtátok-e, hogy az Audi MMI 2G-től megkezdve (2006-tól felfele) az összes Audi-n Linux fut a háttérben? Ha a firmware update nem jön össze, akkor egy UART porton helyre lehet rakni a rendszert és hozza lehet férni a terminálhoz, van rajta egy csomó érdekes fájlnév is
Az összes Hondában (amiket ismerek), Windowsok futkároznak, a DVD nav. lemezt a Microsoft gyártja, a nav. lemezen vannak .exe fájlok, amiket még semmilyen más Windows-on se sikerült megnyissak, gondolom valamilyen speciális processzor kell hozza.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2018
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Hali!

A noDNA-ről. Ezt találtam európai közvetlen forgalmazóként. 2G/32G + Win10 licensz, szóval nem volt olcsó, 173€ cakk und pakk.
Sajna eBay-ről sem jött volna ki gazdaságosabban.
(#) david10 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 7, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod!
Nem gondoltam, hogy ennyire drága.
Ha Win10 licensz nélkülit vennék, akkor elfogadná-e egy másik asztali PC-nek a licensz kódját?

Találkoztam már nem hivatalos Win10-el, az első Win Update után annyira hazavágta a már alapból nem stabil Win10-et, hogy szinte használhatatlan volt a gép, pedig egy eléggé komoly processzor volt benne.

Ahogyan látom, a LattePanda Alpha-t elő lehet rendelni, gondolom hamarosan piacra is dobják, utána remélhetőleg esni fog az ára a sima LattePandáknak, bár pl. a BeagleBoard xM is elavult HW, de még mindig tartja az árát.
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
A Z8300 proci annyira nem öreg, 2015-ös. Az Alpha pedig szerintem már nagyon brutál. Nem biztos, hogy sokan fogják választani, így a régebbi árába lehet nem szól bele nagyon.

A Win10 licensz OEM, tehát hardverhez kötött, másikat nem fogsz tudni aktiválni rajta. Kivéve, ha veszel egyet, vagy véletlen mennyiségi licensszel rendelkezel.
Vagy vegyél ürest és használj Linux-ot.

Néha beleolvasok ebbe a topikba, de az esetek 90% arról szól, hogy a Win10 kuka. Nos nekem soha semmi bajom nincs és nem is volt vele. Igaz legális Win10 Pro (mindig Up to Date) és a hardver sem egy innen-onnan összerendelt márkakavalkád. Nem is egy ősöreg vas, de nem is a legújabb. Csak egy 4. generációs i7-es.
(#) david10 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
Amikor megérkezett és sikerült beüzemelned, akkor valamelyik fórumba írhatnál róla, mert biztos vagyok benne, hogy sokan kíváncsiak vagyunk rá, hogy hogyan müködik.

Nekem egyedül az nem tetszik a Win10-ben, hogy folyamatosan update-el, egyedül egy program miatt van 1 gépen idahaza Win10, kb. havonta egyszer van elinditva, és elmdonhatatlanul sok update-et rak fel olyankor, ami egy kicsit fura a régebbi Windowsokhoz képest.
(#) Ge Lee válasza eSDi hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
Úgy van ahogy írod. Azok köpködik a win10-et akik valamilyen kalózverziót használnak, meg akik nem értenek egyáltalán hozzá. Ennek is vannak sajátosságai, hülyeségei ugyanúgy mint az előző változatoknak. A 286-os óta van PC-m, de nyugodtan kijelenthetem, hogy olyan stabil oprendszerem még sosem volt mint a win10.
A 7-tel, de az xp-vel is meg megesett hogy lefagyott, kiakadt, újra kellett mondjuk 2-3 évente telepíteni stb. Meg a kalóz, innen onnan letöltött 10 is ilyen volt. Amióta olyat használok amit a microsoft oldaláról töltöttem le, azóta olyan stabil amilyen még oprendszer sosem volt.
Sosem fagyott le, nem akadt ki, nem volt kékhalál, semmilyen hardverütközés vagy szoftvergond. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy én ennél is azonnal a telepítés után tiltok mindenféle frissítést, és a tűzfalról valamint a vírusok be nem engedéséről is más program gondoskodik.
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
Oké, majd írok róla pár szösszenetet. Az update stratégia sokat változott, ilyen esetben talán érdemes lenne letiltani valahogy. “Sajnos” a DIGI-nél a legolcsóbb és leglassabb net is 100/50-es, így én nem is veszem észre a kisebb frissítéseket. De lassabb kapcsolattal rendelkezőknek sokszor okozhat problémát.
Következő: »»   780 / 1122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem