Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   899 / 1121
(#) Epu2 válasza deebo hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Telepíttet egy programot, ami nem sok mindent csinál. (10 éves gép.) Ha feltelepítem manuálisan, egyszer csak se egér, se bill. Egy free program meg jól telepít és gyorsan és akkor amikor én akarom. Jó lett. minden HP koloncot uninstalláltam. Az összes W frissítés felment egy nap alatt. Sp1 plusz, kétszázegynéhány egyéb ... Defender és frissítés letiltva.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2020
(#) nedudgi válasza Tomi94 hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Próbáld ki, hogy a HP minek azonosítja az összerakott gépedet.
(#) deebo válasza Epu2 hozzászólására (») Aug 8, 2020 / 1
 
Free program nemlétezik, majd azzal is számolj, hogy a free program mit művel a gépen.
(#) Epu2 válasza deebo hozzászólására (») Aug 8, 2020 / 1
 
Annyit mint az összes linux.
(#) pls válasza Epu2 hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Ilyen problémám nekem is van egy ideje, ugyanezt a szöveget írja ki, mint neked. A legtöbb weboldallal, például a google keresőjénél is fennáll a probléma. Több böngészőt kipróbáltam, az opera és a chrome produkálta a hibát, a firefox 43.0.1 működött. Volt egy régi ghost-os mentésem az op. rendszerről. Abban az Opera 36.0-ás verziója volt feltölve. Visszatöltöttem a mentést, azzal nem jelentkezett a hiba. Letiltottam az opera frissítését, és azóta az ősrégi 36.0-ás verziót használom.
(#) deebo válasza pls hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Nem az új verziók miatt van, hanem az ingyenes programok dolgoznak és teleszemetelik a rendszert minden jóval. Az avast, a driver letöltő meg a többi szándékosan telepített malware szivat titeket.

De komolyan nem értem, hogy miért is erőlködök, meg hiába mondom mi a gond, kiderül, hogy ja tényleg igazam volt, majd megy minden tovább.
(#) Epu2 válasza deebo hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Szerinted a W 10 képes felismerni a malware-t?
(#) villanyipi válasza deebo hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Azért ebben korántsem tudok igazat adni rengeteg ingyenes ,később fizetős, valamint örökké ingyenes hasznos program létezik, régebbi gépeknél ahol már múzeumban sincs telepítő lemez lehet kutakodni mindenféle bizonytalan oldalon, szétcseszve a géped mindenféle összeszedett vírussal, vagy egy jobb driver keresővel felrakatni egy működő drivert.
Egyetlen ilyen telepítés után se volt soha se malware se vírus se semmi a gépen, igen is az új verziókban néha bizony vannak bugok ezeket report-olni kell és kövi frissítés kijavítja.
Az is tény hogy egy gépre bármely oprendszer defendere bőven elég, ha vírust akar leszedni az ember leszedi.
A vírusírtók természetesen meglepő módon egy új fajta vírus megjelenésének másnapján adatbázist frissít, kell a reklám meg a bevétel.
Másrészt szép dolog a retro életérzés meg hogy gyenge gépre ráteszek egy w10 64bit verziót xp szintre butítva, de attól még az a gép elavult marad a böngészők , és weboldalak nem, ezen hibákba szinte mindenki bele esik, utána hónapokig szívatja magát, mások pedig vagy segítik vagy nem.
Részemről ennyi lett volna ezen dolgokhoz fűzött kis mondandóm, vagy elfogadja bárki vagy nem , ezen változtatni semmi nem fog !
(#) zsa hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
Sziasztok. Laptopon az egyik billentyü mint ha bellenne ragadva, laptop indítás op betölt megnyitok egy jegyzettömbött és már irja teli a hibás billentyü katakterével. Na most ha rányomok erre a gombra pillanatra megál és ír tovább, de bármelyik más billentyűt ha lenyomom megszakad az írás. Szóval ha belenne ragadva akkor más gombok után is irnija kellene. A másik pedig ha beragadt gomb van akkor a bios , is sípolni szokott. Win 7 szabványos 102 billenyünek ismeri fel, egyébbként angol kiosztású. Valami tanács?
(#) rolandgw válasza deebo hozzászólására (») Aug 9, 2020 / 1
 
Idézet:
„Free program nemlétezik,”

Ezen jót derültem Fél éve használom a Kubuntut, pedig a W7-et nagyon kedveltem, de már el sem indítom. Mindent meg lehet oldani, át lehet állni, még a zenei részen is, pedig attól tartottam. Allen&Heath keverő Usb audio interfész plug&play, Korg szinti Usb MIDI interfész plug&play, ingyenes és jó Midi szerkesztő...Ennyit a Linux használhatatlanságáról. Nem vallásháború, csak megjegyzés.
Ahogy látom a W10+Avast standard az átlag felhasználónál, rögtön leültetik az egyébként erős gépet is. Aki nem veszi észre rövid használat után, hogy az Avast sok mindent tud, csak víruskeresésben nagyon gyenge, annak hiába bizonygatod
Egyébként mi a bánatot lehet töltögetni napokig frissítés címén? NASA adatbázis? Nálam egy kernel frissítés is pár perc.
(#) deebo válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Majdnem 10 évig volt a munkám mindenféle gépet driverezni is és sosem szorultam rá az ilyesmi szoftverekre, a HP oldalán konkrétan minden fenn van minden géphez, de az alaplap gyártók oldalain is fenn vannak a driverek még a régi alaplapokhoz is, csak letöltöd ami kell, feltelepíted és kész. Ha nem tudod mi az ismeretlen hardver, bemásolod a hardverazonosítót a keresőbe és ki fogja dobni, hogy mi is az és mi kell hozzá.

zsa

Hibás a billentyűzet a BIOS nem minden gombnál sípol.
(#) Epu2 válasza rolandgw hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Idézet:
„mi a bánatot lehet töltögetni napokig frissítés címén? NASA adatbázis? Nálam egy kernel frissítés is pár perc.”

Ez működik, ha a gép és a gyártó oldala kommunikál egymással. Az enyém, hiába HP-s (10 év), nem szívesen tette. Nagyon nem szívesen. Wifi nélkül különösen nem. Telefonnal szedtem le a Wifi drivert. De a többi ...
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2020
(#) Epu2 hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
Üdv! Működik a gépem, cáfolva sok hozzászólást. Nem is érdekes.
Eljutottam a hálózatig. Két gépet, kellene összekötni. Tulajdon képen meg van. A Win 7-esről elérem a Win 10-est. Működik a fájl megosztás. A 10-es nem látja a hetest, pedig a TV-t is látja, időnként 3, azaz három példányban. Nem teljes, de megteszi.
A kérdésem. Hogyan lehet elérni, hogy az egymással kommunikálás megőrzése mellett az internet felől ne látszódjanak a fájlok.
(#) villanyipi válasza zsa hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Valószínűleg letapad a gomb fóliarészen, ha lenyomsz egy másik gombot megszakad a kontakt a duplázás miatt javaslom óvatosan pattintsd ki a gomb műanyag részét és magát a fóliát próbáld mozgásra bírni, néhány laptop gombját idegtépő úgy kivenni és visszateeni hogy ne törjön ki az a lehellet vékony fül amibe pattan a gomb szerkezet.
(#) zsa válasza deebo hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Köszi a választ, de akkor beragadt gomb/kontakthiba lehett vagy maga a vezérlő küld rossz jelet ? Takarítással javítható ?
(#) zsa válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Köszi. Megoldódott, gombott levettem és az allatta lévő hintarészt is szétszedtem. Összerakás után most tökéletes.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Aug 19, 2020 /
 
Sziasztok, Nincsen valakinek HP pro one 400 g2 höz -kapcs rajza? Ez egy 20" -os egyben gép-monitor. A Proci nem kap tápot, s a sípolás is ezt igazolja. Sajnos a tanyán sem találtam.
(#) antiktelefon válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /
 
Nem egyszerűbb kimérni a feteket mindenféle zárlatra, és a vezérlő ic adatlapja alapján ellenőrizni az enable jelet, hogy megjelenik-e? Főleg, hogy a proci foglalatos, low side is jól mérhető.
(#) Chipmunk1960 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
Szia, A FET-ekez végigmértem, OK. Ha bent van proc, 2,5 Ω az ellenállása, 6370-es FET-ek vannak benne, minden G egy kis kockára megy "A3T" felírattal. I5 6500 proc van benne, az enyémmel pont nem eqvivalens. PC tápos, a 19V megvan rajtuk.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2020
(#) antiktelefon válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
A képen nem látszik a teljes környezet, egy fő kockát kéne keresni, amiből több van, az legtöbbször fet driver. A fő kockához mennek a kis kockák, és annak majdnem mindig van adatlapja.
Proci nélkül nyilván DS nagy ellenállás, G szakadás testhez és táphoz és a VRM kimenetéhez.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2020
(#) deebo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
Ha a PCH IO kontroller páros nem érzékel processzort, akkor sem kapcsolja be a DC-DC konvertert, szóval nem feltétlenül a konverterben kell keresni a hibát!
(#) antiktelefon válasza deebo hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
Ezért mondtam, hogy keresse ki a pwm icnek az enable lábát...
(#) deebo válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
Örülök neki.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Aug 21, 2020 /
 
Sziasztok,
Win7, rendszergazda módban bejelentkezve nem enged bizonyos funkciókat, "a müvelet végrehajtásához rendszergazdai jogosultság kell" üzenettel.
Mivel, hogyan lehet teljes jogosultságot szerezni a gép felett?
(#) Chipmunk1960 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 21, 2020 /
 
Csak megtaláltam az IC-t, NCP8123P. Ez vezérelné az összes tápfeszt, mert a többi megvan. +5, 3,3 1,7 V. A jobb oldali képen a WIFI proc között a jobb szélen.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2020
(#) antikzsolt hozzászólása Szept 1, 2020 /
 
Sziasztok.

Egy olyan problémával fordulok hozzátok van egy alaplap amit most szereztem. Pontosabban egy ASROCK N68-S3 UCC lap meg egy kingmax ddr3 flge85f 2gb ram. Na mármost vagy megadta magát vagy inkomatibilis a lappal? Előző lap fizikai hibás lett. A torony hűtéssel sikeresen megfeszítettem a lapot. Addig mind a két ram tökéletesen működött és azóta csak pihenhetett a hely.

Valaki mg tudná nézni hogy az alaplap és a ram egymással együtt tudnak dolgozni vagy nem?
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 1, 2020 / 1
 
1600-as a RAM, az alaplap az 1600-hoz zárójelben oc-t ír, próbáld meg másik lapban, szerintem csak az szórakozik.
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 1, 2020 /
 
1x elindult de azóta nem sikerült semmit elérni vele. OC??
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 1, 2020 / 2
 
Hát ha rendesen elindult egyszer, akkor a cmos elemet szedd ki. Nem tudom, a honlapon csak OC-t ír az 1600-hoz, próbáld meg másik lapban, szerintem csak az szórakozik. Lapra az van írva, hogy 1600, de nincs ok azt gyanítani, hogy sérült a RAM, szóval érdemes lenne másban kipróbálni. Amúgy Hardveraprón 4GB-os 1333 stick van már 2500 alatt is, annyi úgysem árt ma már (vagy 2*2 még olcsóbb és jobb)
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 1, 2020 1 /
 
Köszi sikerült bevált. Csak azt nem tudom hogy mi miatt szórakozik. Ami bent volt ellem annak már semmi íze nem volt a régi lapból lett átmentve az elem. A biosban csak a ventilátort szabályoztam le hogy ne pörögjön ész nélkül.
Következő: »»   899 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem