Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   5 / 507
(#) cydor válasza SD hozzászólására (») Máj 13, 2007 /
 
Idézet:
„de az nem lenne jó hogy a gerjesztés mindig rajt van hisz ha napokig nem fúj a szél az akkumulátor lemerül. Úgyhogy azt valahogy vezérelni kell”


mi lenne, ha röpsújt hsználnátok?
ha forog a kerék a röpsúly kinyílik, és van gerjesztés, ha nem forog a kerék a röpsúly zárására megszakít?
(#) lehar hozzászólása Máj 20, 2007 / 1
 
Szerintem szélgenerátor épitése traktor,ill. gépkocsi áram fejlesztövel minim ideje mult.Ha komolyan érdekli a téma szivesen küldök megfelelö dokumentációt modern neodyim mágnesekkel házilag elkészithetö szélgenerátorrol.Kb 350-550 watt teljesitményig.Én már több mint fél éve elkészitettem eggyet és kifogástalanul müködik.24volt/1000Ah akkumulátor telepet használok 1,8 Kw-os inverterrel+ 4db,12V/4 A es napelemekkel kikombinálva.A kis családi házam közmüvi hálozatra kötését véglegesen ejtettem,az igy megtermelt elektromos energia elegendönek bizonyult.Ehhez még hozzájön a vizmelegitő napkolletorok,és ezzel komplekt a kép.
(#) wazeg11 válasza lehar hozzászólására (») Jún 3, 2007 /
 
Tegyél fel máride egypár képet de közelit ha jólnézki akkor érdekel
(#) Last_Scout válasza lehar hozzászólására (») Jún 4, 2007 /
 
Nosza... ne fogd vissza magad... érdekel a téma
linkelj minden hasznosat!
Az inverter is házi?
Én most azon gondolkodom, hogy hogy kellene szinuszos invertert csinálni...
1,8Kw az elég mindennek? pl hűtő tv meg ilyenek egyszerre az nem sok neki? Nálunk nem biztos, hogy elmenne róla minden, ugyhogy azt is meg kellene oldani valahogy, hogy rátermeljen a hálózatra...
(#) lehar hozzászólása Jún 4, 2007 /
 
Mivel általában a ,,,házi áram fogyasztás,,, csak ritkán lépi tul az 1Kw-t,és ebben benne van a tv,a Pc,a hütő, és mondjuk 4-5 db.takarék égö,még mindig marad tartalék egy hajszáritó idöszakos használatára,stb.Az inverter nem én készitettem,mivel házi készitése különösen a szinuszos változata eléggé,,,nehézkes,,,.(már akinek).Ami a rendszer alap feszültségét illeti,normál házi használatra minim a 24 volt ajánlott,de ha van lehetöség a 48 voltos generátor+akkuk+ 2.2kw-on felüli inverterek ,már több mint elégendő áramot szolgáltatnak egy családi ház szükségleteihez.Például a hütő indulási árama kb 6-7 száz watt ami pár másodpercen belül vissza esik 80-90 wattra.Egy hagyományos nomál szines tv inditási árama kb 250-300 watt ami szintén pár másodperc után vissza esik valahol száz watt alá(tipustol függöen).A Pc.nél szintén ue.A világitást csak SÁRGA fényő takarék égökkel oldottam meg.Itt még megjegyezném hogy FÜTÉSRE, a megtermelt áram messze nem elegendő.Mivel tölem nagyon messzire van a villany hálozat,a hálozatra termelést ,,,ejtettem,,,.
(#) Last_Scout válasza lehar hozzászólására (») Jún 4, 2007 /
 
ok értem...

és akkor hogy is volt az a generátor tekercselés?
(#) wazeg11 válasza lehar hozzászólására (») Jún 4, 2007 /
 
heló holvannak a képek aró azáltalad épitet szélgenerátorról?
(#) lehar hozzászólása Jún 4, 2007 /
 
A tekercselés a lehető legegyszerübb : kell 8 db. 18O menetes tekercs.1mm-esCu-Em mel,a neodim mágnesek méreteinek megfelelö sablonra.(50x20x10mm).Az egészet egy öntö sablonba helyezzük,és kiöntjük poliészterlakkal.majd 24 ora mulva kiemelem a sablonbol.Csak a tekercsek helyes bekötésére kell vigyázni,de erröl küldhetek rajzot,esetleg az egész generátorrol.
(#) lehar hozzászólása Jún 4, 2007 /
 
Mindjárt felteszen,
(#) Madárpók válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 4, 2007 /
 
Szerintem építs rá valami aerodinamikai féket ami mondjuk kedvezőtlen irányba fordítja a lapátokat vagy valami hasonló.
(#) fester hozzászólása Jún 4, 2007 /
 
Sziasztok hát it az enyém nem nagyszám igaz. De legalább van. itt

Tisztelt Lehar sokáig tart még az a fénykép felrakás?
Hogy is van pontosan az a napelem dolog a 4 cella tudja a 4A . vagy cellánként 4 A. ?
Gondolom gyári töltés vezérlö is van hozzá mert az én kis napcelám üresjáratban 27 V produká,bár csak 250mw-os. na ahoz nem kell csak egy dioda azt csá.és ez 12V
Szoval ha a szöveget jol értelmezem akkor neked darabja tudja a 4Ampert és 12 Volt aksihoz..

Adig is ezt az oldalt érdemes átnézni mert itt 1000 féle leirás van és sok sok kép!
Persze a neidium mágneses generátorrol is (ALTERNATOR)
itt

Én már várom a képeket de kezdek kéteélkedni is megjegyzem.
(#) lehar hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
A tegnap nem sikerült,de most már igen.Itt vannak a képek.
(#) lehar hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Ez egy másik kép.
(#) lehar hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Az én celláim,4db. összesen,darabonként 12v/4 A-t ,,,,termel,,,.Igaz hogy eggyáltalán nem kicsik hanem 1,2/1,6méteresek darabonként és törököktöl szereztem be.Bekötésük is egyszerü kettöt,kettöt sorba,és a két sorbakötöttet párhuzamosan.A vezérlés se nagyon nehéz.Van egy feszültség vezérelt relém ami 28,6V- lekapcsol.tettem egy kis 15 perces idözitöt is a visszakapcsolás késleltetésére.A képeket a telommal készitettem,és gondom akadt a szgépre való letöltéssel.Na de végre csak sikerült.
(#) lehar hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Ezeket a képeket az este készitettem,de ma megprobálok jobbakat késziteni.
(#) lehar hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
És itt felttettem a dokumentáciot a generátorrol.Ennek alapján készitettem a szélgenerátoromat.
(#) fester hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Tisztelt Lehar
Elnézést kérek töled a kétélkedésért!!!
Még egyszer bocsi!

A képek tényléeg nem a legjobbak,jo volna pár közeli nagyobb felbontásu kép.
Gondolom épités közben nem készültek képek?
A Pdf pedig szerintem megoldja mindenki alapvetö szélkerék épitési problémáit,benne van a viharvédelem is!
Igy futolag sokban hasonlit az Uwe Halenga Szélenergia hasznositása cimü könyvre!
Megjegyezném Kecskeméten a Baumax -ban van egy könyveket árusito kis sarok, ahol töb darab van még mindig ár változás nélkül 1380Ft. nem nagyon kapkodják el az embererk.
Bocs a reklámért de (info miatt irtam) könyvesboltokban nem nagyon kapható...
(#) lehar hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Semmi gond.A képeket a telommal készitettem.Mivel a szgép kezelésben nem vagyok a legjobb,a képek küldése kicsit ,,,megizzasztott,pontosabban a telorol a szgépre valo letöltése.A hétvégén az egyik gyerekem lejön hozzám,neki van digi fényképezöje,akkor majd készittetek vel egy pár jobb felvételt.A szélerömü készitésre kényszerüségböl fogtam neki,mivel nagyon messze lakok a legközelebbi villany hálozattol,igy bevezetése horribilis összegbe került volna.Eöször szükség megoldásként,késöbb egypár bövités után véglegesen ezzel maradtam.Amiota pedig sikerült napelemeket is szereznem,már nincs áramkimaradásaim se,szélhiányban.Az internet kapcsolatom Wireless-es,valami tetőantenna+ egy kis modul bent a lakásban.Mivel Erdélyben lakok a fent emlitett könyv beszerzésére nincs lehetöségem ,pedig biztosan nagyon érdekes lehet.
(#) wazeg11 válasza lehar hozzászólására (») Jún 10, 2007 /
 
na mindenki alszik
(#) wargapityu hozzászólása Jún 10, 2007 /
 
üdv nem olvastam végig ezt a fórumot csak az elejét meg azt is láttam hogy régi már, a gerjesztés szabájozására lenne 5letem ami a következő lenne 1 dinamó pluszba meghajtva a szélkerékről- és nem csinálna mást csak 1 relét működtetne. ami a gerjesztést kapcsolja ergó ha forog akkor van gerjesztés és tölt, ha nem forog a szélkerék akkor nincs gerjesztés (fogyasztás) és nem kell semmi féle bonyolult elektronika hozzá remélem azért volt értelme leírnom agyszüleményemet
(#) lehar válasza wargapityu hozzászólására (») Jún 11, 2007 /
 
Az ötlet magában jóó,ennek töbféle kivitelezési modja is ismert :röpsuly,reed relé a tengelyre szerelt kis mágnes darabkával,stb.Viszont jelenleg a legjobb kivitelezési mod a neodymes mágnesekkel épitett kis fordulatu alternátorok,ezek házilag sokkal könnyebben kivitelezhetök,stabilabbak,és az árfekvésük is joval kedvezöbb a dinamos változatokhoz képest.(legalábbis ez az én véleményem,és tapasztalatom)
(#) tom flower hozzászólása Júl 15, 2007 /
 
Üdv . Mi a véleményetek a "H" szélgenerátorról ?
(#) dB_Thunder válasza tom flower hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
Csak a változó lapátszögűvel érdemes foglalkozni.
Én is olyat szeretnék (majd) építeni.
A változó lapátszögűről nem sok infót találtam a neten...
Ezért, ha valaki talál valamilyen érdemleges infót azt ossza meg velük !!
(#) lehar hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
Változó lapátszögűvel valoban nagy hatásfokot lehet elérni,viszont házi kivitelezése elég körülményes.Nagyon komplikált mechanikát igényel.Persze a nagyon jól felszerelt,igényes konstruktöröknek nem kivitelezhetetlen,de eléggé megdrágitja a dolgokat.Majd a napokban felteszek egy rajzot,nekem nem sikerült,de ha valakinek igen, annak szivböl örvendenék.
(#) wazeg11 válasza lehar hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
hu érdekes ha máskéb nyitommeg a forumot hiányoznak a felszólalások
(#) Lázár Péter válasza lehar hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Nem feltétlenül komplikált csak a lapátokat forgó tengelyre kell szerelni és rugó alkalmazásával nagyobb szél erő esetén a légnyomás hatására a lapát döntési szöge csökken kis szélnyomás esetén a rugó visszahúz így a végeredmény egyenletes forgást biztosít Ja és mikrohullámú sütő tányérforgató motorja is termel áramot méghozzá hálózatit csak kis áramerősséggel Ha megtekered és a végére egy kismagnó vagy kisrádió 220-as dugvilláját hozzákötöd gyönyörűen szólni fog! A motor felfogatása szögben van így virágszirom alakban kb 10-12db összerakható és ezt kell meghajtani. Érdekes lenne a végeredmény
(#) lehar hozzászólása Júl 21, 2007 /
 
Tényleg érdekes.Persze valamilyen centrifugális eszközzel kombinálva,márcsak azért is mivel nagyobb teljesitményeknél azért nem elhanyagolható a frekvencia ,,,csuszás,,,.Mondjuk kisérleti célra azért kiválóan megfelel,de háztartás folyamatos áram ellátására,föleg sziget rendszerben,változó áramfogyasztás mellett kicsit ,,,bosszantó,,, lenne az eredmény.Persze a mikrosütö motorját ki fogom probálni.
(#) sneci válasza tom flower hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
A H-rotor szemre hagyon szép és egyszerű, csak az a probléma vele, hogy egy bizonyos munkapont környzetében működik. Indításához vagy indítómotor, vagy egy más rendszerű, "önindulós" turbina kell. Csak ott érdemes foglalkozni vele, ahol állandóan van megfelelő szélsebesség.
(#) dB_Thunder válasza sneci hozzászólására (») Júl 21, 2007 / 1
 
Hát ezt benézted! A változó lapátszögű H-rotor elindul magától !!!
Egy kisvideó a változó lapátszögű Darrieus kerékről a mellékletben.
És ajánlom ezt a linket !

VAWT.WMV
    
(#) sneci válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Igazad van, de én a "H" alatt az eredeti modellt értettem. Ezeket már inkább csak függőleges tengelyűnek nevezik. Félreértés volt.
Következő: »»   5 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem