Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színelválasztó áramkör
 
Témaindító: tomi9, idő: Feb 17, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tomi9 hozzászólása Feb 17, 2007 /
 
Helló,szereztem egy RGB monitort,amihez csatlakoztattam a kamera video kimenetét.Az a gond,hogy a monitornak 3 színt kell adni,de sajnos én nem rendelkezem színbontó,színelválasztó áramkörrel.Lehet,hogy hülyén írtam le, de ebben a témában még kezdő vagyok.Nem tudtok valamilyen színbontó áramkört?
(#) burgdavid hozzászólása Feb 17, 2007 /
 
szia!
a monitor, ha jól tudom, TTL(5v) szintű jelet használ, nem valószínű hogy fog működni. Próbáld meg hogy az egyik színcsatornára adsz jelet, és mi lesz
üdv.
(#) Sebi válasza tomi9 hozzászólására (») Feb 18, 2007 / 4
 
1. Milyen típusú a monitor? Mert ha nem CGA (a legelsők közül való) akkor a sor és képfrekvencia sem megfelelő. (Nekem még vannak ilyenek, én is videóval és kamerával használom.) Két konkrét márkájút használok: Philips CM7xxx és Thomson 4121, ezekben van PAL dekóder is és hangvégfok(ok).
2. A "színbontó" áramkört PAL (vagy NTSC,SECAM) színdekódernek hívják, beépíteni csak CGA monitorokba lehet (H: 15625Hz, V:50Hz).
3. burgdavid: TTL szintű jelet csak a CGA és EGA monitorok használnak, de ezeknek is külön szinkronjel bemenetük van (H és V), úgyhogy az 1Vcs-cs kompozit videojel semmit nem vált ki egyik színbemeneten sem.
(#) Muri válasza tomi9 hozzászólására (») Feb 18, 2007 /
 
(#) tomi9 hozzászólása Feb 24, 2007 /
 
A monitor típusa:Reuters CMV123NE
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem