Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szivattyú (vízszint) vezérlés javítás
Lapozás: OK   3 / 25
(#) Simsone hozzászólása Dec 8, 2009 /
 
sajnos nem jött be, reedcsővel a led az elején bekapcsolgat /kb 8 menet 1.5 mm szig huzal/
Érdekes hajszárítóval működik sorbakapcsolva / más az indukció??/ nem tudom. Lehet, hogy a menetszámot kellene növelni?
Mindenesetre a probléma egyszerű de a megoldás nem.
Lehet, hogy feszültség ill. áramerősség -figyelő áramkör kéne, amely a konnektorba bedugott szivattyút figyeli 1100 watt.!
üdv mindenkinek, és köszi.
(#) aflmor válasza Simsone hozzászólására (») Dec 8, 2009 /
 
Idézet:
„Lehet, hogy feszültség ill. áramerősség -figyelő áramkör kéne”
Olvasod is a válaszokat a kérdésedre?
(#) Simsone válasza aflmor hozzászólására (») Dec 8, 2009 /
 
Bocs, nem figyeltem eléggé.
Ha tudnátok segíteni rajzzal , megköszönöm.
(#) Alkotó hozzászólása Feb 26, 2010 /
 
Nagy gondban vagyok.
A pincében megjelent a talajvíz. Ez nem az első eset, mert állítólag már 1948 ban egyszer megtörtént, illetve ha jól emlékszem 1994-ben szintén. Akkor építettem egy kis szivattyú aknát, bele egy szivattyút, és egy vezérlő elektronikát (melléklet).
De nem tudok dönteni, szívni, vagy nem szívni. Mindkét oldalon számos érvet hallok, amik vagy erősítik vagy kioltják egymást.
Tehát olyan szakvéleményeket keresek, amik segítenek eldönteni inkább szívni, és vállalni, hgoy még esetleg több lesz, vagy hagyni magára az egészet.
Rajtam kívül ez másnak nem fontos téma, de az utolsó eset óta annyit változott a helyzet, hogy mostanra már az egyik műhelyem van a pincében, ami most részben vízben áll. Ez a tény eléggé bosszantó, és nagyban gátolja amatőr tevékenységemet (aminek persze sokan nagyon is örülnek, őket külön is üdvözlöm e neves alkalomból)

DSCF9499.JPG
    
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 26, 2010 /
 
Most mértem, a vízszint 3cm és emelkedik.
(#) dbase válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Szerintem szívni, ha nem tud bemosni földet.
Nekünk a vakolat is lehullott a pincébe.
(#) VIM válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Szia!
Ha teheted NE ONNAN szívd, hanem másik helyről, pl. kútból, aknából, ami kb. azon a szinten van mint a pince szintje. Ne tágítsd meg jobban a vízereket, mert egyre több fog jönni a vízből. Ha most nincs más lehetőség akkor marad a mostani felállás. No és a hová lesz a kiszívott mennyiség, ha nem a közművesített rendszerbe tudod pumpálni, meg se kérdezem, de ne az utca belvizes árokja legyen, mert veszett fejsze nyele.
Üdv.:VIM
(#) Alkotó válasza VIM hozzászólására (») Feb 28, 2010 /
 
Van kiépített esővíz elvezető rendszer, meg szennyvízcsatorna rendszer is. Az első a praktikus nekem, tehát amit oda kiszívok, az már onnan nem jön vissza.
A másik helyről szívás ügyét már teszteltem, de nem sima ügy. Pár méterre a pincétől van egy ásott kút (használaton kívül, le van fedve talajszint alatt). Abból próbáltam korábban szívni a vizet, de jó kúthoz képest abban nem tudom a szintet csökkenteni. 2db 3000l/óra teljesítményű szivattyúval sem tudtam pár centitől nagyobb szintcsökkenést elérni, ami a szívás leállítása után 5-10 perc múlva vissza is állt.
Jelenleg automatára van állítva a szivás (fotó szerinti kialakítással), így most kb. 1cm-es szinten tudom tartani a vizet. Ehhez kb. óránként kapcsol be a szivattyú nagyjából 3-4 percre Ez egy viszonylag kicsi méretű és teljesítményű hűtővízszivattyú, aminek kialakítása azért szerencsés, mert a lapátja beleér a folyadékba. Egy sima 10l-es vödörrel teszteltem, amit 1,5 perc alatt tölt meg, tehát az előző ciklus alapján, óránként durván 20 l vizet kapok a talajból. Oldalt falazat, alul beton, tehát igazából hordalék homokot nem tud bemosni, legalábbis észlelhető mennyiséget nem.
Most csak azt ellenőrzöm nem rövidül-e a bekapcsolások közti idő, illetve nem tart e tovább a szívási szakasz.
(#) Hodinka hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Bocsi ha egy kicsit eltérek a témától,de lenne itt egy kis problémám,sajnos kissé engem is érintenek az áradások(már ami a pincémet illeti),ezért a multkoriban beszereztem egy"AL-KO SUB 6000" -tIpusu búvárszivattyút,eddig nem is volt vele semmi gond,csak nemrég történt az,hogy menetközben felakadt az úszókapcsolója és aztán emiatt val.szeg egy bizonyos ideig szárazon járhatott,a baj csak az,hogy ezt senki sem vette időben észre,másnap amikor a vIzszint újra felemelkedet,egyszer csak arra lettem figyelmes hogy a szivattyú bemondta az unalmast,az egészet csak azzal rontottam el,hogy nem vittem el azonnal szervizbe,de mivel én is szakmabeli vagyok nekiláttam inkább megjavItani,szóval a két tömItőgyűrű elkopott,ezért a vIz bejutott a motor tekercsrészébe(sztátorba) ami pedig menetzárlathoz vezetett,végülis sajátkezüleg tekercseltem újra,és működik is tökéletesen,csaképpen bekövetkezett az amire a leg kevésbé számItottam,tömItőgyűrűket nem találok bele sehol,ukrajnában élek és itt sehol nemtudok alkatrészeket szerezni rá,de még rendelni sem tudok,már minden lehetséges helyen megnéztem de reménytelen,ezért már utolsó reményként Irok ide gondolom Magyarországon könnyebben beszerezhetők az ilyesféle cuccok,szóval ha valaki tudná,vagy ha lehetséges megtudakolná hogy kaphatók-e egyáltalán ilyen tömItőgyűrűk azt nagyon,de nagyon megköszönném,már ha ennyit szenvedtem vele,különben már nem is foglalkoznék vele.Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
(#) színészbob hozzászólása Márc 5, 2010 /
 
Sziasztok!
A minap a következő probléma megoldására kértek fel:
van egy kis kerti tó, és ennek a tónak kellene megoldani a víz utánpótlását szivattyúval.
Ez eddig még nem lenne gond, de már 2-3cm-es vízszintcsökkenés esetén be kell h kapcsoljon a szivattyú, és addig kell mennie míg a meghatározott állandó szintig fel nem tölti a tavat.
Úszókapcsoló nem jöhet szóba, mert ilyen kis eltérésnél még nem kapcsol. Nem tudom létezik e valami kisebb, finomabb érzékelő amivel meg lehetne oldani, ezért kérek segítséget!
Előre is köszönöm!
(#) VIM válasza színészbob hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Szia!
Valami ilyesmire gondoltál?
(#) dil válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Szia Hodinka!
Látom nem reagált senki a kérésedre, én sajnos nem vagyok szaki ebben a kérdésben, de körbenéztem a neten, és látom, kis városunkban van egy cég aki forgalmaz AL-CO termékeket is. Más témában tapasztaltam, hogy elég komolyan veszik az alkatrészellátást, rákérdezek, hogy ebben tudnak-e segíteni.
Ha tudod, pontosabban határozd meg -esetleg gépkönyvéből kód-, hogy mire van szükséged.
(#) Hodinka válasza dil hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Szervusz!
Köszi szépen a válaszodat,már próbálkozom egy cImen a beszerzésükkel de eddig még semmi fejlemény,egyébként két 24x12x4mm-es tömItőgyűrüre lenne szügségem,ami a szivattyú belselyében a flyadéktovábbItó járókerék,és a szivattyút működtető aszinkron motor között található meg,a „szivattyútengelyen”közvetlenül,szóval ha utána tudsz nézni,akkor az nagyon jó lenne.
Mellesleg jó tudni hogy még vannak ilyen segItőkész emberek.
Üdv!
(#) dil válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Lehet, hogy csak hétfőn tudom megnézni, feltétlenül jelentkezem.
(#) színészbob válasza VIM hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Szia!
Nem egészen erre gondoltam, nekem olyan szerkezet kellene, hogy amikor már nem érzékel vizet, akkor húz meg egy relét, amivel már tudnék vezérelni egy szivattyút.
Vagy ha van nedvességérzékelő váltóérintkezős kivitelben az is jó lenne. De eddig még nem találtam semmit.
(#) Hodinka válasza dil hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Ok köszi!
(#) Hodinka válasza színészbob hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Üdv!
Nos nemtudom elektronika terén hogy állsz,de egy ilyen érzékelőt nem nehéz össze dobni,ha gondolod teszek fel kapcsrajzot.
(#) sprofan hozzászólása Márc 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Ti milyen anyagból készült elektródát használnátok vízszint mérésére, ha az elektródán DC 5v -nak kellene lennie? Gondolkodtam már, de a vas nem jó mert eloxidálódik, a réz pedig elbomlik. Legalább 3 hónapot ki kellene bírnia, persze nem állandó üzemben. Napi 2 órán át lenne feszültség alatt, viszont mind a 3 hónap alatt folyamatosan vízben lenne. Ha tovább bírná valami az nem gond, de a legalább 3 hónap az kellene. Még eszembe jutott 2 szénrúd is, de nem tudom azt hogyan fogadná a vezérlő, az sem biztos hogy azzal megbízhatóan működne.
(#) VIM válasza színészbob hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Szia!
Találtam neked egy gyári ridrelés kapcsolót, csak kicsit borsos ára van. De megépítheted Te magad is, mert lehet kapni hozzá mindent. Ahogyan én csinálnám azt lerajzoltam. Ha valami nem jól van, lehet rajta változtatni.
Üdv.:VIM
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Olyat honnan tudnék szerezni vékony rúdban vagy max. 1-2 méteres szálban? Mert gondolom nem kapni minden szerelvény vagy villanyszerelő boltban, vagy igen?
(#) VIM válasza sprofan hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Víz-gáz-fűtési szerelvény boltban. Az átkötő csőszakasz a radiátoroknál ha jól tudom ebből van. Max. 120cm hosszúak vannak. Függönykarnis csövei is elég jó anyagból vannak, vagy legalábbis kívülről. Ha nem muszáj a csőnek csőként funkcionálni, a végét "levédve" használható lehetne szondának.
(#) zolika60 válasza sprofan hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Szerintem rozsdamentes acél rúd jó neked. Azt pedig a Ferroglobuszban vagy a Metalloglobuszban kapsz. :yes:Esetleg egyik másik esztergályosnál is lehet maradék belőle.
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Értem, köszönöm mindannyitoknak! Szétnézek az itteni Víz-gáz-fűtési szerelvény boltokban, meg pont van a környéken egy Metalloglobus is. Egyébként a krómozott acél is megtenné? Mert az van itthon bőven.
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Akkor marad a bolt. Mondjuk áram nem nagyon folyik rajta, nagyon maximum 1-2mA, ekkor is el fog tűnni az elektróda ha vörösrézből van?
(#) zolika60 válasza sprofan hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
El csak nagyon lassan.
(#) Hodinka válasza VIM hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Üdv!
Idézet:
„Találtam neked egy gyári ridrelés kapcsolót, csak kicsit borsos ára van”

Én a képen látható kapcsolásirajz alapján oldanám meg a leg egyszerűbben,mindenféle nagyobb költségek nélkül,néhány kiegészItő az egész,ma pattant ki a fejemből az ötlet,és csak ugy unalomból meg is csináltam,működik.A vIzszint mérőt mindenkinek a fantáziájára bIzom,én speciel egy PVC csőre erősItett fém szorItó gyűrűkkel gondoltam megoldani.

xx.JPG
    
(#) Hodinka válasza sprofan hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Szervusz!
Idézet:
„Ti milyen anyagból készült elektródát használnátok vízszint mérésére”

Rozsdamentes acél mindörökké! Csak kicsit nehéz vele dolgozni.
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Sajnos nagyon is tisztában vagyok vele, nem ivóvízről van szó, hanem kútvízről, bár ivásra is alkalmas. Csak azért kérdeztem rá a rézre mert ugye azt elvileg önmagában nem oxidálhatná el az iható minőségű víz. De akkor hétfőn útarakelek, és megnézem mit találok.
(#) dil válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Leadtam az infót a cégnek, hogy mit keresünk. Raktáron nem tartanak alkatrészt, de utánanéznek, azt ígérték, vissazhívnak. Még nem szóltak, várok még egy napot, aztán rájuk kérdezek.
Gondoltam szólok, nem felejtettem el.
Üdv. dil
(#) Hodinka válasza dil hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Ok! Köszi,nem probléma ha időbe is telik,úgyis már néhány hónapja úgy porosodik a műhelyemben.
Üdv!

Következő: »»   3 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem