Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobabicikli elektronika
Lapozás: OK   2 / 2
(#) p100 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /
 
Ezekszerint jó lehet a vezeték-összeérintős logikám is?
(#) p100 hozzászólása Márc 24, 2015 /
 
Újabb fejlemény
Megtettem, amit ajánlottatok. Az érintkező két kivezetésére tettem vezetéket, aztán erre az ohm-mérőt. Alapból végtelen volt az ellenállás, de ahogy közelítettem a mágnessel az érintkező felé, egyre kisebb lett az érték, majd legvégül 0,4 ohm.

Aztán visszacsatlakoztattam az érintkezőt a bringán lévő csatira, bekapcsoltam a kijelzőt, s ahogy körkörösen "hadonásztam" a mágnessel az érintkező előtt, úgy jelezte a kijelző a megtett távot, illetve a sebességet (így tettem meg 200 m-t 19,4 km/h-val ).

Konklúzió:
érzékelő jó, kijelző jó. Ezek szerint hiányozhat a mágnes a tárcsáról? Ha pl. ragasztok egy kisebb méretű mágnest a tárcsára az eredményezheti a végleges megoldást? Mindegy mekkora a mágnes?
(#) zolika60 válasza p100 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /
 
Valami ilyesmi mágnes kell. Bár kísérletezhetsz bármivel amit otthon találsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
(#) p100 hozzászólása Márc 25, 2015 /
 
Kedves Fórumtársak!

A mai napon megvettem a mágnest a szobabiciklihez, felhelyeztem a tárcsára, és láss csodát: működik a gépezet!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő hozzászólást, nélkületek nem sikerült volna!
(#) zolika60 válasza p100 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
(#) danihandball hozzászólása Dec 31, 2016 /
 
BÚÉK minden kedves fórumozónak

Adott egy szobakerékpár Kettler PASO R 307. A gyári tápja már régen beadta a kulcsot, ami helyére vettem egy univerzálisat, 9V kimenője van. 1 évig működött is rendben, de most a mágnesfék állító motor, illetve annak a végállás kapcsoló (nem vagyok benne biztos, hogy jól neveztem-e meg) elektronikája nem szeretne normálisan működni. Ebben szeretnék segítséget és tanácsot kérni.

Következő a probléma:

A tápot bedugom, feláll a rendszer, tehát a kijelző és elkezdi mozgatni a pici motort. Egy darabig állítja, míg nem érkezik egy olyan pont hogy már csak kattog kattog kattog. Ebben a jelenségben mértem rá a motorra multiméterrel és kap fesz-t majd nem, majd megint kap, megint elveszi és így tovább.

Ha a motort kiveszem ebből a tokból, amiben van ez a végállás szabályozó/kapcsoló, akkor vígan pörög. Ha kézzel beleavatkozok a kapcsolóba, akkor ellentétes irányba is tud forogni a motor, meg elő tudom idézni ezt a "kattog kattog kattog" részt.

A computertől nem tudom állítani a mágnesfék motorját. Nem reagál semmire, bedugom a tápot és magánéletet él, elkezd forogni, míg nem éri el azt az állást, hogy "kattog kattog kattog"

Mellékelek egy pár képet a motorról meg a kapcsolóról.

Nem tudom sajnos, hogy mi lehet a probléma és hogy hol kezdjem a vizsgálódást. Kérnék szépen egy pár tippet

Köszönöm, BÚÉK
(#) latyakosa hozzászólása Dec 31, 2016 /
 
Hello,
Bár nem ismerem ezt a szoba bicikli szabályozást, de a képek alapján nekem úgy tűnik, hogy a motornak a potenciométer tengelyét is mozgatnia kellene. Az RC modellezésnél is hasonlóan oldják meg a szervó kar helyzet szabályozását. Javaslom mérd meg a potencióméter kivezetéseit ellenállás méréssel, elsősorban középkivezetés teljes mozgási tartományban való érintkezése a fontos. Ha ez bizonytalan a vezérlést össze zavarhatja.
üdv
(#) bdavid0815 hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Sziasztok. Most vettem használtan egy szobabiciklit. Univerzális adapterrel működik, mert ezzel használta az eladó. Az adapterről: 12V, 5W, 300mA.

A hiba az, hogy a nehézséget állítva nem lesz nehezebb tekerni. Tekerés közben a 3. fokozatra elhalványul a kijelző, 4. fokozat felet pedig eltűnik. Ha újra 3-as alá veszem akkor visszajön a kijelző.


Kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen adaptert vegyek hozzá amivel jól fog működni? Vagy lehet nem is ez a baj?
(#) Mohinder007 hozzászólása Jan 15, 2017 / 1
 
Csövi! Tipp: próbáld nagyobb teljesitményü adapterrel.
(#) bdavid0815 válasza Mohinder007 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Igen. A wifi router adapterével. Ez 12V-os és 1.5A-es és 18W-os. Ezzel jól működik. Viszont a kisebbikkel nem működik a router. Így majd veszek egy hasonló kapacitásút, ha ilyet nem találok.

Ha a Watt és Amper értékek nagyobbak attól nem lesz baja az elektronikának?
(#) mate1994 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Alex mágneses szobabiciklim amivel van egy olyan problémám, hogy nem működik a kijelzője. Folyamatosan sípol és olyan mintha folyamatosan újraindulna. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a baja és meglehet-e javítani valahogy vagy ha nem akkor egy új órát honnan tudnék beszerezni. Csatolok képet meg egy videót is.
(#) kzozo válasza mate1994 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Szia. Lehet hogy a Stop/Reset gomb le van tapadva. Szedd szét, és nézd meg mi törtenik ha a billentyűzet szalagkabelét lehúzod a panelről.
(#) mate1994 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Köszi a gyors választ így jó, csak az a baj, hogy így meg nem lehet beállítani h mi hogyan legyen és folyamatosan váltakozik a nagy számláló a sebesség, idő, távolság , kalória, és a pulzus között. Esetleg a gombokkal tudok valamit kezdeni?
(#) SpankoElektrik hozzászólása Márc 22, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy mágneses szobabiciglim aminél az ellenállást nem tudom fokozni. A kilyelző mutatja, hogy növelem az ellenállást, de ez fizikailag nem valósul meg. Gondoltam neki állok megjavítani, de előtte szeretnék pár jó tanácsot kérni itt a fórumon. Mik lehetnek a hiba forrásai. Ti, hogy oldanátok meg?
(#) fastaction hozzászólása Márc 22, 2019 / 1
 
Szia ! Nekem a benne lévő ékszíj csúszott , amit ( autósboltban kapható ) kicseréltem . A miénk állandó mágneses . A lendkerék és a mágnes távolságát is beállítottam az állítható bovdenekkel . Háromezerért vettem a bolhán , és ráköltöttem 1.200.- -ot .
(#) znethu hozzászólása Jún 2, 2019 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy szobabicikli aminek az érintő kijelzője alapvetően jól működik, de néha teljesen magától bekapcsol. Van amikor napokig nincs ilyen, de néha.. nem tudom mitől függően.. páratartalom vagy nem tudom.. sűrűbben előadja. csatoltam pár képet az elektronikáról és az előlapról.

Egyébként érintésre bekapcsol automatikusan, ezzel nincs gond..
Mi a fene lehet vele?
Köszönöm!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu