Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobabicikli elektronika
Lapozás: OK   2 / 2
(#) p100 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /
 
Ezekszerint jó lehet a vezeték-összeérintős logikám is?
(#) p100 hozzászólása Márc 24, 2015 /
 
Újabb fejlemény
Megtettem, amit ajánlottatok. Az érintkező két kivezetésére tettem vezetéket, aztán erre az ohm-mérőt. Alapból végtelen volt az ellenállás, de ahogy közelítettem a mágnessel az érintkező felé, egyre kisebb lett az érték, majd legvégül 0,4 ohm.

Aztán visszacsatlakoztattam az érintkezőt a bringán lévő csatira, bekapcsoltam a kijelzőt, s ahogy körkörösen "hadonásztam" a mágnessel az érintkező előtt, úgy jelezte a kijelző a megtett távot, illetve a sebességet (így tettem meg 200 m-t 19,4 km/h-val ).

Konklúzió:
érzékelő jó, kijelző jó. Ezek szerint hiányozhat a mágnes a tárcsáról? Ha pl. ragasztok egy kisebb méretű mágnest a tárcsára az eredményezheti a végleges megoldást? Mindegy mekkora a mágnes?
(#) zolika60 válasza p100 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /
 
Valami ilyesmi mágnes kell. Bár kísérletezhetsz bármivel amit otthon találsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
(#) p100 hozzászólása Márc 25, 2015 /
 
Kedves Fórumtársak!

A mai napon megvettem a mágnest a szobabiciklihez, felhelyeztem a tárcsára, és láss csodát: működik a gépezet!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő hozzászólást, nélkületek nem sikerült volna!
(#) zolika60 válasza p100 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
(#) danihandball hozzászólása Dec 31, 2016 /
 
BÚÉK minden kedves fórumozónak

Adott egy szobakerékpár Kettler PASO R 307. A gyári tápja már régen beadta a kulcsot, ami helyére vettem egy univerzálisat, 9V kimenője van. 1 évig működött is rendben, de most a mágnesfék állító motor, illetve annak a végállás kapcsoló (nem vagyok benne biztos, hogy jól neveztem-e meg) elektronikája nem szeretne normálisan működni. Ebben szeretnék segítséget és tanácsot kérni.

Következő a probléma:

A tápot bedugom, feláll a rendszer, tehát a kijelző és elkezdi mozgatni a pici motort. Egy darabig állítja, míg nem érkezik egy olyan pont hogy már csak kattog kattog kattog. Ebben a jelenségben mértem rá a motorra multiméterrel és kap fesz-t majd nem, majd megint kap, megint elveszi és így tovább.

Ha a motort kiveszem ebből a tokból, amiben van ez a végállás szabályozó/kapcsoló, akkor vígan pörög. Ha kézzel beleavatkozok a kapcsolóba, akkor ellentétes irányba is tud forogni a motor, meg elő tudom idézni ezt a "kattog kattog kattog" részt.

A computertől nem tudom állítani a mágnesfék motorját. Nem reagál semmire, bedugom a tápot és magánéletet él, elkezd forogni, míg nem éri el azt az állást, hogy "kattog kattog kattog"

Mellékelek egy pár képet a motorról meg a kapcsolóról.

Nem tudom sajnos, hogy mi lehet a probléma és hogy hol kezdjem a vizsgálódást. Kérnék szépen egy pár tippet

Köszönöm, BÚÉK
(#) latyakosa hozzászólása Dec 31, 2016 /
 
Hello,
Bár nem ismerem ezt a szoba bicikli szabályozást, de a képek alapján nekem úgy tűnik, hogy a motornak a potenciométer tengelyét is mozgatnia kellene. Az RC modellezésnél is hasonlóan oldják meg a szervó kar helyzet szabályozását. Javaslom mérd meg a potencióméter kivezetéseit ellenállás méréssel, elsősorban középkivezetés teljes mozgási tartományban való érintkezése a fontos. Ha ez bizonytalan a vezérlést össze zavarhatja.
üdv
(#) bdavid0815 hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Sziasztok. Most vettem használtan egy szobabiciklit. Univerzális adapterrel működik, mert ezzel használta az eladó. Az adapterről: 12V, 5W, 300mA.

A hiba az, hogy a nehézséget állítva nem lesz nehezebb tekerni. Tekerés közben a 3. fokozatra elhalványul a kijelző, 4. fokozat felet pedig eltűnik. Ha újra 3-as alá veszem akkor visszajön a kijelző.


Kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen adaptert vegyek hozzá amivel jól fog működni? Vagy lehet nem is ez a baj?
(#) Mohinder007 hozzászólása Jan 15, 2017 / 1
 
Csövi! Tipp: próbáld nagyobb teljesitményü adapterrel.
(#) bdavid0815 válasza Mohinder007 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Igen. A wifi router adapterével. Ez 12V-os és 1.5A-es és 18W-os. Ezzel jól működik. Viszont a kisebbikkel nem működik a router. Így majd veszek egy hasonló kapacitásút, ha ilyet nem találok.

Ha a Watt és Amper értékek nagyobbak attól nem lesz baja az elektronikának?
(#) mate1994 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Alex mágneses szobabiciklim amivel van egy olyan problémám, hogy nem működik a kijelzője. Folyamatosan sípol és olyan mintha folyamatosan újraindulna. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a baja és meglehet-e javítani valahogy vagy ha nem akkor egy új órát honnan tudnék beszerezni. Csatolok képet meg egy videót is.
(#) kzozo válasza mate1994 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Szia. Lehet hogy a Stop/Reset gomb le van tapadva. Szedd szét, és nézd meg mi törtenik ha a billentyűzet szalagkabelét lehúzod a panelről.
(#) mate1994 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Köszi a gyors választ így jó, csak az a baj, hogy így meg nem lehet beállítani h mi hogyan legyen és folyamatosan váltakozik a nagy számláló a sebesség, idő, távolság , kalória, és a pulzus között. Esetleg a gombokkal tudok valamit kezdeni?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu