Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobabicikli elektronika
Lapozás: OK   3 / 3
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 3, 2020 /
 
KÖSZÖNÖM a segítségetek, de közölnöm kell az "'"igazságot"" :: Gafly válasza háromszoros csillagos Ö T Ö S jelzést érdemel!
Ugyanis egy kiskéssel megkapargattam a mágnes tetejét és közelítettem hozzá, még a tetejére is rátettem --semmi-- .
Végül kínomban megkocogtattam a mágnes tetejét és lás csodát a műszer dióda állásban lévő piros fénye végre kigyulladt.
Közelítéssel 3-4 mm távolságban villan fel a műszer mutatója, mikor szétszedtem kb.: 15 mm volt a hézag.
Aszt hiszem most már a tőletek tanultak alapján összetudom rakni rendesen, a műanyag tokozott relét is lelhet csúsztatni a kívánt távolságra.
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Sziasztok.
A szobabicajt felállított helyzetben raktam össze.
A burkolat összecsavarozása előtt a "mágneszárat" ellenőriztem műszerrel, minden oké, a pedál tekerésére a relé zárta a vezeték kört.
A teljes összerakás után ugyanazt a kijelzést mutatta mint azelőtt -STOP állásban lehet állítani, tekerés közben semmi változás a beépített hangszóró nem szól 4 perc után kikapcsol.
(#) veroi hozzászólása Jan 12, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Van egy használt Reebok C3.1 ergométeres ellipszisjárónk.
A fék egyik pillanatról a másikra tönkre ment.nem tudtam a kezelőn erősíteni. le bontottam az oldalát.
Megnéztem, rajta van a szíj.
készítettem képeket is.
Viszont a nagy keréken találtam egy furcs dolgot. van rajta egy henger mágnes, meg odébb a keréken egy lyuk. olyan mintha kitörött volna belőle valami. szerintetek ezért lehet rossz a fék szabályozás?
Küldök képet a kicsi tárcsáról. ott is van 2 db mágnes az u részen. Ez is lehet a fék erősítés?Itt vannak az elektromos szerelékek
(#) kzozo válasza veroi hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Azt nézd meg, hogyha hajtod, a kijelzőn változik -e a megtett út, időmérés elindul -e. ha igen, akkor a mágnes jó helyen van, és az érzékelője is működik. A kép alapján úgy tűnik, hogy állandómágnessel fékez, az "U" alakú idom helyzetétől függően, amit egy kis motor mozgat.
Ez rendben van?
(#) veroi válasza kzozo hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Helló!

Nagyon köszönöm a gyors választ! küldöm a képet ,amit elindítottam a masinát..
kijelzőn igen változik megtett út,
időmérés is elindult,kalória mérés is elindult.
szív puzus mérés is elindult.
ezek szerint a mágnes jó helyen van, és az érzékelője is működik?

de nem reagál a nehézség állításánál.
ezek szerint a u alaku mágnes motorja mehetett tönkre?
Lehet ezt javítani? be lehet ilyet szerezni?
esetleg valami állítási lehetőség lehet valaholt, mert akkor készítek részletesebb képeket
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 22, 2020 /
 
Jan. 04-én tettem az utolsó bejegyzést a szoba kerékpár kijelzőjével kapcsolatban : a ti segítségetekkel sikerült a hibát feltárni: -a műanyag tokozott mágneskapcsoló hibás-.
Ma megbontottam és a lehető legközelebbre állítottam a mágneshez és megkocogtattam a relét.
A pedál mozgatására a kijelző működni kezdet : a STOP felirat eltűnt és a kijelző működött (a pulzust nem mutatta) a többit igen.
Ha megint nem kapcsol be akkor csak a műanyag tokozású kapcsoló cseréje segíthet?
Mert találtam hasonlót (1.000,-Ft-ból kijön szállítással)
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 22, 2020 /
 
Ezeket látni pedálozás közben, ha a pedálozás megszűnik a kijelző STOP állásba vált,
(#) Tommykah hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Sziasztok. Van egy sportline xfact h11.1 szobobiciklim és egy ideje nem működik csak a pulzusjelző. A mai nap szétszedtem és akkor láttam hogy ez a (reed ) érzékelő darabokban hevert a burkolat alján. Tudnátok ebben segíteni hogy milyen kellhet bele?
(#) Oimre hozzászólása Ápr 28, 2020 /
 
Sziasztok, van egy Buffalo Emmf 3001SM Ergometer szóbabicikli ami 3 éven keresztül a tornáncra kitéve nem volt az használva. Most elé vettem és nem indult el. A bemeneten 6v és 1A felmegy az LCD-ig, ott nem tapasztaltam zárlatot, csak eső nyomait. (Kevésbé hiszem, hogy esős időben az elektronika áram nélkül zárlatot kap.) Valakinek van ötlete, hogy hol keressem a hibát. Esetleg az agyát (Lcd-t) kicserélem, ha kapok valahol. Köszönöm a segítséget előre.
(#) sany válasza Oimre hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /
 
Szia! Itt nem az lehet a baj, hogy zárlatos lett az elektronika. A kinti magas páratartalom miatt oxidáció történt. Ennek következtében lehet, hogy maga a panelen lévő vezetősáv(ok) megszakadt(ak), vagy akár egy vagy több alkatrész lába is "elengedte magát" így szakadást okoz az áramkörben. De az LCD kijelző is károsodhatott.
(#) sct hozzászólása Júl 20, 2020 /
 
Sziasztok! Az alábbi mágnesfékes szobakerékpár elektronikájához kénék segítséget.

Elődleges Hiba: A táppanelen a 25V 1000mF kondenzátor kipukkant, a mellette lévő L7812CV fet megégett. A legtöbb kondenzátor púpos volt.

Első körben a L7812CV fet , a kipukkant kondi és az összes púpos kondi cserélve lett.

A L7812CV egyik lábán 35V DC-t mérek míg a másik lábán 12V DC-t.


Ha összekötöm az egészet és áram alá helyezem egy pillanatra felvillan a kijelző aztán elalszik. Mintha kevés volna a táp , pedig ez 10 évig ezekkel az alkatrészekkel ment.

A táp valóban kevés lehet mert: ha összekötött állapotban a L7812CV 12 voltos lábára mérek 3,5 voltot tudok mérni. Ilyenkor a főpanel L7805CV fetjén is csak 3.5 volt van.

Ha a kijelzőt egy 12V os egyéb külső tápra kötöm bekapcsol és ránézésre hiba nélkül működik, nem melegszik, tesztfunkciók működnek, jónak tűnik. A L7805CV fet lábain 12 és 5 voltot mérek.

Ha külső tápról működtetem és áramerősséget mérek a főpanel áramfelvétele 1A. Nem tudom , hogy ez sok vagy kevés.


Kérdések:

Meghibásodhat e úgy egy áramkör , hogy látszólag minden rendben, nem melegszik, de több áram, feszültség kell a működéséhez mint korábban.


Reális e az, hogy egy L7812CV fetre egy olyan fogyasztó legyen kötve aminek kb. 1A az áramszükséglete, ha igen akkor miért eshet le a 12V 3,5 voltra.

Próbaképpen kicseréltem a Táppanelen látható IC-t és két tranzisztort is de nincs változás.


Valami ötlet, hogy hol keressem a hibát.


A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza sct hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
A 7812 és a 7805 inkább stabilizátorok. Az adatlapjukra rákeresve látod a maximális áramukat (1.5A). Melegszenek-e erősen? Ha nem és a kimeneten még sincs meg a fesz,akkor a betáp fesz kevés. Szeretnek gerjedni, a lábakhoz közel 100nF javasolt.
Azt az 1A-t hány volt mellett veszi fel a kijelző?
A kijelző milyen tipusu? (LCD vagy LED?)
Az a "tápegység" gyanús nekem...
(#) sct válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Köszönöm a választ a fet -et elnéztem de már nem tudtam valamiért módosítani a bejegyzést.

Az 1A 12 voltnál veszi fel ha egy külső átlagos 12v-os 2.5A es tápról megtáplálom.
A kijelző jobb és bal oldalán ledsor van.

Van hozzá egy nagy hűtőborda is ami a képen nem szerepel, alapból biztos hogy melegedett, de ha asztalon összerakom akkor 12volt van terhelés nélkül az L7812CV -n , és terhelve csak 3,5volt mérhető az L7812CV kimeneti lábán . És csak nagyon keveset melegszik.
A bemenet az nem esik le mindig megvan a 35volt.
üdv...
(#) proli007 válasza sct hozzászólására (») Júl 20, 2020 / 1
 
Hello! Én egy ugyan ilyen tápot javítottam pár hónapja. A hiba az volt, hogy a nagy kondi ESR értéke valami rémisztő volt, miközben a kapacitása látszólag rendben volt. Még a 12V-os stabit is kinyírta, mert a kimenetén lévő kondiból visszafelé folyt az áram, mikor a nagy kondi feszültsége összeesett. A lényeg, hogy vicces módon nem a púpos kondi volt rossz. Én nagyobb kapacitású 2200µF-os kondit tettem bele. És fontos a stabi hővezető paszta újra kenése.
Egyébként kirajzoltam, felteszem hátha valakinek hasznos lesz.
(#) sct válasza proli007 hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Köszönöm a választ , legjobb lesz ha a maradék nagyobb kondit is kicserélem, 5 db még az eredeti de nem púposak, ESR-t nem tudok sajnos mérni, csak multiméterem van .

Akkor te a stab lábánál lévő 25v /1000mF os kondi helyére tettél be egy 2200mF kondit.


Amit te javítottál abban is kipukkant a 25v 1000mF kondi illetve a L7812CV stabi szétégett?
üdv...
(#) bbalazs_ válasza sct hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Bocsi, de valami nem kerek.
Ha 35V-rol leesik 3.5-re, akkor a stabIc zabálja fel a 30V körüli feszültséget. Ha 1A-t vesz fel, akkor az testvérek között is 30W. Melegednie kellene, erősen.
(#) sct válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Szia!

A 12V esik le terhelés alatt 3.5 re , a 35 v az marad továbbra is 35v. ezeket az értékeket a stabic lábain és sorkapocs tápcsatiján mérem .

Az 1 A áramerősséget pedig akkor mérem amikor egy külső tápról táplálom meg a főpanelt. Ilyenkor a főpanel tökéletesen működik.
üdv..
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2020
(#) sct hozzászólása Júl 24, 2020 /
 
Sziasztok! Végül a mágnesfékes szobakerékpárt egyébként ( CRANE Német gyártmányú )sikerült megjavítani!

Tulajdonképpen már a 7812 és a szétdurrant és púpos kondik kicserélése után is jó volt.

A további problémát az AC-AC táp okozta. Túl sok volt a 7812 bemenetére az a 35-37-V ettől lekapcsolta a védelem.

Hogy mi van a táppal nem tudom, rádugtam egy 24V /3.5A laptoptöltőt és a kerékpár tökéletesen működik.

1 óra hegymenet után is csak kéz meleg a 7812 persze hűtőbordával.
A 24 V tökéletesen elég a működéshez az sem baj hogy nem AC hanem DC. A fékezőhatás több mint megfelelő.

Ha valaki ebbe a hibába fut egy Crane szobabiciklinél cserélje ki a 7812-t és a púpos kondikat és ha a bicikli nem indul el, először a AC-AC tápot cserélje ki pl: egy laptoptöltőre.

Teszteltem: 19V/3.5A Notebook táppal is és azzal is megfelelően működik.

Üdv....
(#) szsrobert válasza sct hozzászólására (») Júl 25, 2020 /
 
Hegymenet.
Koszi az infot.
(#) proli007 válasza sct hozzászólására (») Júl 25, 2020 /
 
Hello! Bocs hogy nem válaszoltam, nem jelöltem meg a topikot.
Igen a nagy kondit cseréltem. Én sem mértem EST-t, csak szkóppal néztem a jelet és nem lehetett ráismerni a terhelt, egyenirányított jel alakjára. (futottam már rá ilyen hibára) Gyanítom, hogy "csak" kiszáradt a kondi. A 7812 meg nem durrant ki, de nem is stabilizált. A bicó nem volt nálam, csak a vejem kiszerelte/beszerelte, és csak ezt a fokozatot láttam/javítottam.
(#) redeij hozzászólása Aug 16, 2020 /
 
Sziasztok! Vásároltam a tavasszal egy Klarfit Epsylon Relax szobakerékpárt. Egy hónapig tudtam használni. Egyszercsak elkezdett a Control panel az E1 hibakódot kijelezni, leblokkolta a pedálokat, vagyis a sebességváltási funkció nem működik, a korábbi jól megszokott zümmögő hang a sebességváltáskor – megszünt, csak a legnehezebb fokozatban tudom tekerni. Visszakérte az alza a terméket, de csak a kijelző elektronikát vittem vissza. Most egy hónap után kaptam egy új kijelzőt, ami a csatlakoztatás után és különféle paraméterek megadása után és az egyik program elindítása után szinte azonnal kijelzi az E1 hibakódot, nincs sebességváltás továbbra sem, csak a legnehezebb fokozatban lehet tekerni.
Kérdésem: tudtok e magyar céget, szerelőt, aki ilyen szobabicikli javításával foglalkozik eredményesen? Vagy vállaljam azt a macerát, hogy szétszerelem darabjaira és becsomagolgatom és visszaküldöm a zöld manós cégnek? Előre is köszönöm a jó tanácsokat!
(#) kzozo válasza redeij hozzászólására (») Aug 16, 2020 /
 
Ha jól gondolom, ez még bőven garanciaidőn belül van. Küldd vissza nekik. A szállítási díj valószínűleg kevesebb lesz, mintha valaki nekiállna a hibakeresésnek és a javításnak. A további garancia is megmarad, ha nem nyúltok bele.
(#) redeij válasza kzozo hozzászólására (») Aug 16, 2020 /
 
Igen, garanciás, áprilisban vettem, elszállítják saját költségükre, ezt már megtudtam, szerdán jön valami futár cég. Köszi a tanácsot!
(#) egal hozzászólása Okt 17, 2020 /
 
Szia!

A szobabicikli kijelzőjén a bal felső sarokba megjelent a STOP felirat és nem mér semmit.
Mi okozhatja a problémát?

köszönöm!
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem