Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sztereó DAC
 
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   88 / 99
(#) Aladdin25 válasza sandor1632 hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Külön táp kell neki 9-15 volt amit fogad egy 12voltos akkumulátorral próbáltam, van egy usb-i2s átalakítóm azzal működik de szeretném egyből a gépre kötni. Azon data,bclk,lrck,mclk,gdn van.
(#) sandor1632 válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Gépen be van állítva az i2s kimenet?
Raspberry-nél pl. ki kell választani az i2s hangkimenetet, hogy azt használja alapértelmezettként.
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Sehova. Az a három ág nálam elegendő. No meg ne legyen benne jumper a bemenet választó sávban.
(#) Aladdin25 válasza sandor1632 hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Igen a libreelec beállítások menüben lehet több lehetőséget is választani ha jol emlékszem háromnál irja i2s majd holnap még próbálkozok vele, van egy raspberry pi4 is majd azzal is megnézem.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Köszönöm szépen akkor ahoz nem nyúlok nehogy elrontsam.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Most nézem, nálad nincs jumper. A mode lenne a bemenetválasztó? Mi lenne a kék kapcsolósor? Valami leírásod van róla? Ezeknél ahány darab annyiféle.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Van rajta harom kapcsoló kettő hangerő egy a bemenetek közötti váltást szolgálja igen az a mode. Én nem kaptam semmit hozzá csak ami a neten van az a leírás van sajnos. Van dsd,pcm,coaxial,optic ha jól látom a bemenetek közötti váltást mutatja.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Ha jol látom ez is ua.Bővebben: Link
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Szerintem a DSD az üzemmód visszajelző LED lesz. Három bemenet van rajta, I2s, koax, optika. Szóval, léptetgetni is kell, és a ledek talán tájékoztatnak. A kék kapcsolósor talán szűrő, de ebben nem vagyok biztos, mivel angolból nagyjából hiperpasszív vagyok.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Meg azt sem tudom, hogy emlékszik e az utolsó pozícióra. Vagyis, hogy hol hagytad a bemenetet, meg a hangerőt. Nehogy lehalkított állapotban ne halj semmit. Az én YJ panelemen a bemenet választás jumperes, és a hangerő szabályzás csak bekötéssel szabályozható. Alapból nincs minimumon.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /
 
Azt vettem észre minden induláskor pcm bemenet van alapból beállítva bár dsd-re nem lehet gondolom azt ő változtatja. A hangerőt azt nem tudom mire állítja alapból.
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /
 
Mondják, mindenki magából indul ki. Én is ezt teszem most. Amikor a DAC panelt vettem tájékozódtam, hogy melyik milyen kinézetre. Azért választottam az YJ-t, mert elképzeléseimhez közelebb állt. De nézzük a Te eseted. Én bekapcsolás után a hangerő+ gombot megnyomnám vagy 5x legalább. Majd a koaxális, meg optika bemenetbe csatlakoznék valami műsorral, és megnézném a Mode kapcsoló sorrendi állását, meg a bekapcsolás utáni állapotát.

Más, ez a panel egy csiszolatlan gyémánt. Mindenki annyit vesz ki belőle, amennyi telik rá. Innentől viszont egy rendszerelemmé válik. Azaz nem mindegy mi van előtte, meg utána.
Én mindenféleképp tennék rá USB kártyát, hogy kötetlen maradjon a használata. Erényeit a szimmetrikus kimenete miatt, duál-monó hangkimenettel lehet jól kihasználni. És ekkor a tápolása kissé bonyolultabbá válik, de hát valamit valamiért.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /
 
Köszönöm szépen a segítséget az alapján majd próbálom ujra amiket írtál, van egy usb kártyám de az csak 24bit-et(pcm2706) estleg te milyet ajánlanál nekem.
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /
 
Említettem, ha magamból indulok ki, korom és a zeneszeretetem miatt a helyzetemhez képest igen elszántan fogtam e dologba. Sokat olvasgattam a témában, Valahol megemlítettek egy régebbi jó minőségű cédéjátszót, mármint annak a DAC-ját, és értetlenkedtek a kimenőhangfokozaton, annak primitívsége miatt. A es9038q1m Dyj audio fórumon is megjegyezték az ott feljavított panel után, hogy nem szántak pénzt a továbbiakra, miszerint, a szimmetrikus kimenetben is van fantázia....
Én Király Tibi ez irányú fejlesztésénél sodródtam bele az egészbe, és megépítettem, amit más nem.
Szerintem megérte.
Ha vissza olvasol a témában találsz részleteket.
És megint megemlítem, minden ráfordítás a jobbra, csak rendszerben gondolkodva célszerű. Vagyis hiába vesz valaki egy jó fényképezőgépet, hacsak kommersz csereoptikái vannak.

Én már elsőre X-mos 208-at vettem.
Amit most kaptam Kínából az kicsit más lábkiosztású. Szintén láthatod az előzőekben. Két hét alatt ért ide. Azonban a forint, és a nemzetközi állapotok miatt ez most jó húszasban fájt. Azonban esetemben az egész készülék értékét figyelembe véve nem gondolkodtam e kiadáson.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /
 
Köszönöm a tanácsot megnéztem hol tudok szerezni egyet mert usb átalakítóval teljesen jól működik, de direkt bármelyik gépre( málnapi4 vagy rock p4) is rakom rá úgy nem ad ki hangot.
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /
 
Ebben sajnos nem tudok segíteni. Annak idején amatőrként épp elég volt a Synologi háttér-tárolómat beröffenteni a médiaplayerekkel, mivel mint említettem ez nem szakmám. És még előttem van egy HDMI-USB adapter beszerzése, remélve működni is fog ebben a rendszerben....
(#) soskajoska hozzászólása Ápr 6, 2022 /
 
Sziasztok!
Bár a téma DAC, azt kérdezném, hogy valaki tudna e jó minőségű ADC-t ajánlani (24bit, 192kHz)? ebay-en csak DAC-t találok elfogadható áron, nekem azonban most digitalizálóra lenne szükségem és nem akarok egy külső hangkártyát venni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2022
(#) mek-elek válasza soskajoska hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Jó kérdés! Ódenkának próbáltam nézni egyet, de hirtelenjében nem találtam én sem.
(#) deebo válasza soskajoska hozzászólására (») Ápr 6, 2022 / 1
 
PCM4204.
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Végre megjött az én választott verzióm. Teszt után analóg fokozat, és az általam nem használt csatlakozók eltávolítása következik.
(#) soskajoska válasza deebo hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Köszi. Valami használható kapcsolást tudsz hozzá? Mert a fejlesztőpanel alsó hangon 80e Ft a Texasnál.
Hangkártyában megúszom max. 30e-ből.
(#) Aladdin25 válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Ennek nagyon örülök én most rendeltem meg az új usb átalakítót.
(#) mek-elek válasza Aladdin25 hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Az USB két hét alatt jött meg.
Nem elrettentésül, csak tényként pár kép.
Engem nem érint, mert leszedem, de aki használni akarja, a jelzett RCA-k nem voltak szintbe forrasztva, és a műanyag tuskók ráolvasztva.
(#) deebo válasza soskajoska hozzászólására (») Ápr 6, 2022 / 1
 
Normális alkatrészekből megépítve, biztos hogy drágább lesz, mint a hangkártya. Ha jó minőség kell, annak ez az ára, ezt el kell fogani.
(#) soskajoska válasza deebo hozzászólására (») Ápr 6, 2022 /
 
Akkor marad az ASUS XONAR U5 (vagy U7), mint megoldás.
(#) deebo válasza soskajoska hozzászólására (») Ápr 7, 2022 / 1
 
Vagy inkább valami ilyesmi, ha a minőség a lényeg.
A kommersz hangkártyáknál nem az ADC-n van a hangsúly.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2022
(#) mek-elek válasza soskajoska hozzászólására (») Ápr 7, 2022 /
 
Öregember mondja, anélkül, hogy bárkit véleményezne. Én is szerettem volna ezt azt életemben. Gondolok ilyesmire, mint a nagy szerelmeimmel leélni az életemet, a Genesissel, Lara Fabiánnal, David Grohl-al stb kávézni. Vagy Elizabeth Leonszkaja elé borulni képességei elismeréséül. Hol van az már.
Technikailag, 23 éves koromig túl voltam a sziszegve dörmögő hangzáson. Van kevés családi felvételem kazettán és R-5-ös riportermagnóval, amiből PC-vel CD-t is csináltam a könnyebb elérhetőség miatt.
Azt szeretném ezzel mondani, ha az ember csinál valamit, ami az átlagtól eltérő az pénzbe van, és annál is többe, ha speciális a dolog. Csak egy kérdés van ebben, mi a realitása a dolognak. Az igény valós e a háttérben. Vagyis minden kapcsolat gyökere bennünk van. Alkalmasak vagyunk e a jobbra. Ezalatt azt értem, hogy a majd adódó előnyöket értékelni tudjuk, ezért van rá igényünk. Tényleg tudjuk e mire hajtunk. És ezután jön a rendszer annak minden anyagi következményével. Nem a pénzzel foglalkozunk, hanem annak eredményével.
A témához közelítve, teszteltem a most érkezett YJ ES9038q2m DAC-ot. Ugyan az USB kártyával jelenleg még nem jóbarátok, de az optikára csatlakozva nyersnek éreztem a hangját az eddigiekhez képest. Hirtelen kételyeket keltett bennem, aztán eszembe jutottak az előzmények, előzőleg Burson V6 volt benne, nem JRC 5532. A többiről nem is beszélve.
Szóval a "jobb" nem csak úgy van. A jobbnak is rendszere van, mert csak akkor igazén jobb. Ezzel kell számot vetni bizonyos kiadások előtt. No meg egy ideje nekünk nincs autónk, pedig mos már értékelni tudná a fájós lábam. Így nem kell tankolásra, szervizre költeni. nem bagózok, és másban is szerénykedem, ami lehetővé teszi számomra a hifis kiadásokat, és ez még így is kevés.....
(#) soskajoska válasza deebo hozzászólására (») Ápr 7, 2022 /
 
Vannak róla részletes adataid? jel/zaj viszony, torzítás?
Pont ezért gondoltam Asus-ra. Nekem a gépben Xonar DS van:
24 bit / 192 kHz
Input / output SNR: -100dB / -107dB
Input / output THD+SNR: -95dB / -95 dB
Freq (-3dB): 10 Hz ÷ 48 kHz
A dinamikatartományra most nem találom az adatokat, de összességében az árához képest jó kis kártya.
A külső kártyának is hasonlók az adatai, úgyhogy gagyinak semmiképpen nem nevezném. Viszont köszi a javaslatot.
(#) soskajoska válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 7, 2022 /
 
Nekem a Xonar DS-ben LM4562 van. Bár eredetileg is JRC NME5532 volt benne.
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Ápr 7, 2022 /
 
Ahogy az adatokat nézem, ez talán még jobb is..
Még egyszer köszi az ötletet.
Következő: »»   88 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem