Fórum témák
» Több friss téma |
Ha lekötöm a bemenő jelet akkor megszűnik a búgás.
2x 25A/400V diodahíd,4x4700µF elkó,2x100VA trafó(ezek voltak itthon) ,Egyenirányítva 2x27V,4ohm-os hangfalak. Az egyik végfok hiányzik belőle mert a tesztelés során gerjedt,de az még kérdéseshogy miért.
Ha síma tyúkbéllel kötöd be a bemenetet akkor ne csodálkozz hogy búg. Oda árnyékolt kábel kell!
Ugyes kicsibe ossze van hozva de csatlakoznom kell DJGOMBI eszrevetelehez.
A bemeneti jelej vezeteke mindenkepp arnyekolt legyen,lehetoseg szerint duplan arnyekolt. A megfelelo vezetekek betartasa csodakra kepes ![]()
Megvalami....mi tortenik a trafo kozepkivezetesevel?Annak is az egyeniranyittasi panelon a helye.
A trafók középkivezetése,találkozik az egyről kijövő közös gnd pontal,ahol minden közös gnd pont találkozik.(hálózati,trafói,végfoki-gnd) A képen egy lila csokiban.
Érdekes ha számítógépről kapja a jelet akkor kisebb a búgás, pedig a kimenő fesz. majdnem ugyan akkora pc-nél 0,5v, dvd-nél pedig 0,7v
Lehet rosszul látom.De a pufferok paneljárs nincs rákötve az a lila csoki?
Sziasztok meg építettem az erőlködőt
a rajzot és az egyik csatornát csatoltam mint kép. sajnos még nincs trafóm... ![]() hány ,,va" trafó kellene? megszeretném nézni ,hogy működik-e! vmi tippet adjatok pls!! köszönöm válaszotokat! előre is! ![]()
Szia!
250-300 VA-os trafó elég lesz neki attól függ mire szeretnéd használni! De azt a hűtőbordát cseréld le kb 10x akkorára mert ezt a kis bordát a tda megeszi reggelire! Itt a topicban van egy nagyon jó hűtőtönkös megoldás javaslom figyelmedbe! Azzal 100% hogy jó lesz! Üdv!
Hello!
Jó lesz az a nyákrev, de ennél jóval komolyabb hűtést igényel az IC. Ez sajnos nagyon kevés lesz neki. ![]()
Szia természetesen lecserélem!
![]() ![]() Szerintetek számítógép táppal meg lehetne egy kicsit ,,küldeni" kipróbálni?
Sziasztok.
A kepen mellekelt hutes megfelel az erositohoz? 28V-rol lenne meghajtva. Van valami otletetek hogy hogyan fogassam oda az IC-t a hutohoz? En arra gondoltam hogy furnek bele menetet, es akkor egyszeruen hozzacsavaroznam. ![]()
A mellékelt képen kékkel átrajzoltam a pufferekhez vezető gnd-t. Akkor elviekben a jól árnyékol kábel megolhatja a búgás rejtélyét?
Az is érdekes hogy a szkópos tesztelés során nem volt észrevehető a búgás.
Valamiért lemaradt.
A másik képen látható árnyékolt kábel gondolom megfelel a célnak?
Én a helyedben a GND-t is a panelra forrasztanám,és onnan vezetném a végfokhoz.
Megfelelaz az arnyekolt vezetek is de hogy ne legyen kabeloserdo a dobozban,hasznalhatnal sztereo valtozatot.Nem artana rendszerezd a vezetekeket,csokken az esetleges torzittasok,foldhurok lehetosegenek az eselye,nembeszelve az egessz erositto belso kinezetelerol
![]()
Belevágtam énis a 7294 hídba.Az egyik panel majdnem kész is már.Csak most egyenlőre alkatrész hiányom van.Kiváncsi leszek hogy muzsikál
![]()
Sziasztok!
Felkerestem egy céget trafó tekercselés ügyben nekem 2 hidat kellene hogy hajtson a toroid leírtam nekik a paramétereket hogy Primer: 1x 230V Teljesítmény: 800VA SEC oldal: 8x29V (min. 5A mindegyiken) Azért nyolcszor mivel dupla greatzes egyenirányítást szeretnék alkalmazni! És erre azt írták vissza hogy ezt csak 1300 VA-os trafóval lehetne kihozni! De az meg 2 hídhoz iszonyat sok melyik adat nem stimmelhet hogy nem lehet legyártani ezekkel a paraméterekkel!? Válaszotokat előre is köszönöm!
tudd nekem vki segíteni?
![]() hogy szám. táppal meg tudom valahogy hajtani? ![]() ![]()
Szia! Most vagy elírtad, mert a kivezetések számát adtad meg, és nem a tekercsek számát, vagy én számolok valamit rosszul, de 5x8x29=1160W.
Tehát a két trafóból jövő gnd-t forrasszam a panelra,és a hálózatból(220v) jövő gnd-t kössem rá vagy azt is forraszthatom oda?
Számításaim szerint 8 X 5A az 40A => 40A X 29V =>1160VA
4 szekunder nem elég a 4db graetz-hez? Ha már sztereo hidat készítesz... A 8 az csak 8 kivezetés, de az 4 szekunder csak. Szerintem. Mert úgy mindjárt más eredményt kapnál... 4 X 5A => 20A => 20A X 29V => az nálam 580VA. Tehát 600W-os trafó megfelelne erre talán.
ez tuti jó.
![]() ![]()
Ohh!
Én rontottam el elnézést! Igen a kivezetések számát írtam hogy 8 vezeték kell de azt nem tudtam hogy páromként kell megadni! :peace: Jesszusom igen így mindjárt más jön ki mindenkinek! Hát ma is tanultam valamit! ![]() Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |