Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telekom - Digitális átállás
 
Témaindító: petifly, idő: Szept 28, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) bbb válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Szia!

Bejön a szolgáltatás a telefonon egy modembe. Onnantól minden eszközhöz UTP-n fog eljutni a saját beltérijéhez. A sebességet viszont nem biztos, hogy bírni fogja egyszerre, de majd meglátod.
(#) patexati válasza bbb hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Köszi!A telefon is utp vagy az marad a sodrott telefonvezetéken?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Ma ezt az eszközt digitális elosztónak hívják, ez fogadja a bejövő jelet, bármilyen médián (érpár, koax, optika, mindegyikhez a megfelelő bemenetű) jön be, és a kimenete 4 db RJ45 az UTP, WIFI, és két db RJ11 két telefon számára.
(#) patexati válasza pucuka hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Értem.. Minek akkor a lan ha van wifi a tv beltérihez ezt nem értem..
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Ez egy "univerzális dobozka". Nem mindegyik set top box eszi a WIFI -t, meg lehet, hogy a TV olyan helyen van, ahol a WIFI nem a legjobb. Egyébként a WIFI routereken is eléggé általános a 4 db LAN.
De ez miért probléma?
Egyébként a kérdésednek semmi köze a digitális átálláshoz, a "Telefon vonalakról általában" topikba jobban passzolna.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
De ha már itt tartunk. Miért is erőlteted az IP telefont? Nem számodra előnyös, hanem a szolgáltató számára. Gazdasági okokból.
Ha nálad elmegy a villany, hogy jelented be a híbát? Ok. mobiltelefonon. És ha az épp lemerül, feltölteni se tudod. Hogy TV internet nincs, az kevésbé gond.
A hagyományos analóg telefon áramellátása a központból történik, igen komoly szünetmentes ellátórendszerből. Ennek létesítése, fenntartása komoly pénzekbe kerül.
Pl. egy 60 ezres központ 10 % körüli előfizetője beszél egyszerre, (statisztikai átlagban) az 6000 × 30 mA, az 180 W, egy nap 4,3 kWh, és számold tovább. Már ez sem kis összeg havi szinten. És akkor + a karbantartás, és az amortizáció.
Szóval szép summa, amit megspórol. A profitot lehet növelni költségcsökkentéssel is, amit el tudsz képzelni hova vezet.
Neked meg marad a kényelmetlenség.
(#) patexati hozzászólása Máj 6, 2019 /
 
A jeenlegi kábel szolgáltató kritikán aluli nálunk és monopol helyzetben van sajna ezért akarok tőlük megszabadulni.Most szigetelem a házat kívül és becsöveztem mindenhová,hogy csak befűzöm a kábelt azt nem kell rombolni.A műholdas antenna számára is kiépítettem mindent így lehet digi tv lesz mégis..A netet akkor is kell kérnem gondolom a felállás nem változik csak ip tv nem lesz..
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Természetesen kábelcstornázás estén gondolni kell erre is, lehetőleg úgy kell készíteni, hogy több variációt is ki tudjon szolgálni.
A lehetséges szolgáltatókat meg ki kell választani, pláne, ha van több is. Az elosztóknak érdemes központi helyet választani, ha nincs az se nagy baj, legfeljebb áthúzod rajta a koaxot, LAN, telefon kábelt, de legyen odavezetve a hálózati csatlakozó helye is.
Szóval, a kábelezést jól át kell gondolni.
(#) patexati válasza pucuka hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Az át lett Egy körponti dobozba a bejövő csövek és onnan bárhová a lakáson belül mit régebben építettem ki kb 100m 16mm cső van bent valahol doplán
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
A WIFI miatt elég fontos a központi doboz elhelyezkedése is, besugárzási szempontból.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) Inhouse válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
A Telekomnak viszonylag kevés telefonvezetékes szolgáltatása (xDSL) van, koaxiális az elterjedt. Azon fog bejönni a szolgáltató jele, az megy a központi "dobozba", onnan meg UTP az IPTV vevőbe.
(#) patexati válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Nálunk az van még sajnos..
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem