Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TLC5940-es LED meghajtó grayscale-lel és dot correction-nel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tomi936 hozzászólása Ápr 24, 2012 /
 
Sziasztok!

Nemrég jött meg egy TLC5940es LED meghajtó de nem igazán sikerül működtetnem.
Úgyhogy ha valakinek van már tapasztalata ilyen vagy hasonló IC-kel akkor megköszönném ha segítene.

Egy ATMEGA32-eshez próbáltam hozzáilleszteni. Gyakorlatilag 5 vezetéken keresztül. SPI-s vezetékek(MOSI SCK és CS) és van egy BLANK és a grayscale-nak egy órajel amit TIMER0-val állítok elő.
192 bitet kéne kiküldeni neki(minden LED-hez 12bit), de egyenlőre még csak mindegyikre a maxot küldetem próbaként de nem történik semmi.

A bekötéssel nem nagyon lehet probléma mert már másokkal is megnézettem és ők is rendben találták, de ez nem jelent semmit.
Csatolom hozzá a PDF-jét és a kódrészletet amit az AVRhez írtam.
(#) proba válasza tomi936 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Nem nagyon értek hozzá ,de egy logikai ceruza sokat segíthet.Ha órajeled van,adatok változnak,és a többi bemenetet valami statikus szintre állítod, valamit szinte biztosan csinálnia kell.Amit el szoktak rontani ,a fényerő állító bemenetről elfeledkeznek,esetleg valami referencia bemenetet nem kap meg az ic...
(#) yoyoflex válasza tomi936 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Helló!

Valószínűleg nem húztad le testre a VPRG és BLANK lábat, illetve +5V-ra az XLAT lábat.
Ha nem ez a hiba, akkor szólj, mert még vannak ötleteim.
(#) tomi936 válasza yoyoflex hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
a VPROG alapból a földön van, a BLANK-ot meg időnként húzogatnom ha az órajel ciklus eléri a 4096ot kell de alapból 0n van.
XLAT-ot pedig úgy használom hogy mint ha ChipSelect lábat. Szal ha nem küldök adatot 5V-on van.
(#) yoyoflex válasza tomi936 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Én mérnék egy órajel frekvenciát a GSCLK lábon, illetve ellenőrizném az IREF lábra kötött ellenállás értékét. Továbbá érdekelne hány ledet kötöttél rá, hány mA-rel szeretnéd hajtani és mekkora a LED anódfeszültség a testhez képest.
(#) proba válasza tomi936 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Irj egy egyszerű programot,amiben minden kimenetet a neki aktív állapotba állítod,ezután a clk meg a data lábon küldj be egy sorozat nullát,azután egy sorozat egyet .A lehető legalacsonyabb órajelet választva a processzornak.Így könnyedén tudsz mérni.
(#) tomi936 válasza proba hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
most a hétvégén volt időm egy kicsit szenvedni vele de nincs áttörés.
Neten találtam egy elég rendesen dokumentált projectet (zipben a forráskód + pdf a magyarázat) ahol az alap működéstől indul és van kapcsolási rajz a 8. oldalon. És még találtam egy diagrammot hogy kéne működtetni.
Megépítettem egy az egyben a dolgot de semmi jele hogy működne.
Már elképzelésem sincs hogy mi lehet a baj mert eddig azt hittem hogy én csinálok valamit rosszul de a példák végén ő is hasonlóan Hardwarees SPI-n és Timeren keresztül oldja meg.
(#) yoyoflex válasza tomi936 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Én történetesen úgy csináltam még anno, hogy a GSCLK lábra egy külön órajelet kötöttem, a BLANK lábra pedig ez az órajel lett leosztva 4096-tal számláló áramkör segítségével. Így ezzel nem szükséges szoftveresen foglalkozni. Ezért kérdeztem a GSCLK és BLANK lábakat és azok frekvenciáit.
(#) tomi936 válasza yoyoflex hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Megtaláltam a hiba okát de ki nem találnátok hogy mi volt. De nekem is több órámba került.

Kiderült hogy a próbapanelen nem érintkezik rendesen az IC és ezért nem működött. Ha rányomom erősen akkor kigyulladnak a LEDek és működik XD
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem