Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Medencefűtés
 
Témaindító: davidka, idő: Máj 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 11
(#) nedudgi válasza polonkaig hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
80cm belső átmérővel a 3,3 átmérőben (5*80) 400m cső fér el. Hosszabbított oldalakkal (lóversenypálya formában) talán 600 is. A hőátadás is kérdéses lehet. A festék és polikarbonát viszonyát nem tudom, de a PE cső és a polikarbonát összeragasztása is érdekes feladat. Ügyelj, hogy a víz be és kivezetése átellenes sarokra kerüljön!
(#) Kriszti0127 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 13, 2017 /
 
Kedves nedudgi!
Abban segítenél hogy a 20-as lpe csövet hogyan tudom csatlakoztatni a szivattyúhoz, ne kelljen sok szerelvényt venni ahhoz, hogy a szivattyú kimenetét le tudjam szűkíteni a csőhöz? Köszönöm!
(#) nedudgi válasza Kriszti0127 hozzászólására (») Jún 13, 2017 / 1
 
LPE20 - menetes 3/4" átmenet. A szivattyú (gondolom) 1 collos külső menet, feltételezhetően.
Ebben az esetben szűkítő és LPE20-3/4"BM idom kell. Esetleg egy tekercs teflonszalag a menetre, ami általában nem szükséges, de mindig jól jön a háztartásban. A csövek párhuzamos kötéséhez T idom kell.
Ezek csak példák, utoljára itt néztem, de szinte minden öntözéstechnikai boltban kaphatók. Érdemes vízóracserekor elkérni a régit, azzal ellenőrizni lehet a szivattyú működését.
(#) Kahosz hozzászólása Hé, 9:08 /
 
Hali. Korábban beszéltük, hogy a keringtető szivattyút a csigák elé kell kötni, hogy a szivattyú nyomja bele a vizet. Minap beszéltem egy pasival aki szivattyúkat forgalmaz az meg azt mondta, hogy a keringtetőt inkább szív. Tehát a csiga után kéne kötnöm. Most hogy van ez.
(#) zolika60 válasza Kahosz hozzászólására (») Hé, 9:29 /
 
Szerintem meg mindegy, ha nem tud lelevegősödni a rendszer.
(#) nedudgi válasza Kahosz hozzászólására (») Hé, 9:49 /
 
Azért mondja a pasi, hogy szívjon, mert nem veszi figyelembe, hogy ez nem teljesen zárt rendszer. A medence "tágulási" tartályként viselkedik.
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Hé, 9:51 /
 
Mivel napon van a hőelnyelő, ott keletkezhet némi levegősödés. Ha a medence közelében van, tömörebb vizet tud nyomni.
(#) Kriszti0127 hozzászólása Hé, 10:49 /
 
Sziasztok!
Nézegettem keringető szivattyúkat, és teljesen elbizonytalanodtam. Olvastam olyat ami nemesacél, másoknál bronz járókerék, stb. A legtöbbnél azt írják hogy csak tiszta vízre, a medence vize viszont klóros, ezen felül teszek bele algaölőt, és pelyhesítőt is, így viszont már nem tiszta a víz, és félek hogy agresszívan hatna a szivattyúra, ha nem is most szezon alatt, de amikor 2 szezon között nem üzemel, nehogy beálljon, és többé ne lehessen használni. Max 30 ezer forintot tudnék rászánni. Segítsetek kérlek, milyen szivattyút vegyek! Köszönöm!
(#) nedudgi válasza Kriszti0127 hozzászólására (») Hé, 11:02 /
 
A tiszta vizet úgy kell érteni, hogy nincsenek benne szilárd anyagok. Régebben a csapvíz is klórosabb volt néha, mint a medencevizem. Beállni nem fog, ha rendesen vízteleníted két szezon között.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jún, 24. Szo
12:23:30
Jelenleg 265 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu