Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   233 / 233
(#) at22 válasza Ktulu hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Ok. Holnap kiszedem és lemérem azokat is majd írok.
(#) Ktulu válasza at22 hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Kapacitásukat is mérd meg, ha van mivel.
(#) at22 válasza Ktulu hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
Szia. kicseréltem a 4db kondit rossz volt mind, és jo lett hála neked. köszönöm szépen a fáradtságodat.
(#) Ktulu válasza at22 hozzászólására (») Dec 4, 2017 / 1
 
Türelem rózsát terem. Ügyes voltál.
(#) arion hozzászólása Pé, 17:54 /
 
Üdv Mindenki.
Segítségre lenne szükségem, mert AMD-s laptoppal még nem volt dolgom.
Adott egy Asus K70 AD laptop ami egyik nap működött másnap már nem. A gép bekapcsol, ha egy ideig hagyom melegedni a processzor bemelegszik és beindul a hűtőventillátora is de a 17,3-as LED kijelző teljesen sötét marad, egy moccanás sincs rajta. A videokártyája egy radeon 4570 MXM2 foglalatban. Elsőre a kártyára gyanakodtam de ami nagyon furcsa nincsenek hiba csipogások. Ha emlékeim nem csalnak minden laptopnak csipognia kellene ha üresek a memóriafoglalatok. Egyre inkább a processzor meghibásodására gyanakszok de megerősítésre lenne szükségem, mivel AMD processzorom nincs kéznél azt szereznem kell (akár próba erejéig). A videokártya lenne rossz, vagy a processzor? A videokártya minden tápfeszültséget megkap.
(#) geniusmax hozzászólása Vas, 18:42 /
 
Sziasztok!
Érdeklődöm hogy van-e valakinek rossz Dell Inspiron 5110 ( cn-0j2ww8 ) alaplapja amiről lehetne bontani félvezetőt ami a képen van ugyanis a jelenlegi lap nem bírta a pepsi-t és zárlat keletkezett.
Pontos neve az alkatrésznek: SIR462DP-T1-GE3-GP, 1DB-ra lenne szükségem, külföldi beszerzést már néztem de tárgytalan számomra.
(#) arion válasza geniusmax hozzászólására (») Vas, 19:14 /
 
Nem akarlak elkeseríteni de nem csak az az alkatrész ment tönkre... volt már a kezemben kv, kóla által elhalálozott alaplap, és az egész 5V-os vonalat cserélnem kellett, fetek, vezérlők kondik, usb korlátozók stb.... A másik meg az hogy a kóla ha nem takarítottad ki azonnal alaposan mindenhonnan, később pár hónap múlva fogja kifejteni áldásos hatását massziv korrozió, alkatrészlábak furatgalvánok és vezetősávok felzabálása formájában, mivel a kólában foszforsav van ami igen agresszív anyag.
(#) geniusmax válasza arion hozzászólására (») Vas, 19:54 /
 
a kóla maradványait letisztítottam szemmel látható egyéb sérülés nincs a lapon nem volt hónapokig úgy a laptop hogy állt volna benne a kóla maradvány. volt még 1 alkatrész ami zárlatos vagy csak a lapon lévő zárlat miatt forrósodott ( TPS51123RGER-GP ) ezt leszedtem de még továbbra is fenn áll a zárlat mert 1db 390µF 2,5V kondi lábainál a multiméter sípol és több smd kondinál is. egyenlőre ez van.
(#) arion válasza geniusmax hozzászólására (») Vas, 20:14 /
 
Ne szakadásmérést használj!!!! Mindig ellenállást mérj! Vannak esetek amikor párszor 10 ohm is helyes érték, amit te zárlatnak azonosíthatsz. Minden fetnél mérj ellenállást, minden elektrolitkondin, és minden tekercsen is a földhöz képest. A TPS egy tápvezérlő, normál esetben nem melegszik, ha forró akkor vagy hibás és vagy zárlatos vagy ő vagy más is. Ilyen esetekben 99% hogy a TPS döglött sajnos.
De csak akkor derül ki ha szétkapcsolod a tápvonalakat, kiveszed a tekercseket és pl a forrósodó TPS-t. MIvel ez egy 5x5mm-es minden oldalon alul lábazott + az alján a hütőfelület is forrasztott csak forrólevegős állomással szedhető le, cserélhető ki. Én ilyen zárlatgyanús esetben azzal kezdem hogy szétkapcsolom az összes készenléti tápfeszültséget... leforrasztom a megfelelő óncseppeket az erre a célra létrehozott pontokról és mérek mindent hogy hol a zárlat.
(#) geniusmax válasza arion hozzászólására (») Vas, 20:34 /
 
értem és köszi az infót! viszont a lapot nézve nem látok olyan óncseppeket amit írtál, helyette a rézfólia van egyben kötve ahol szerintem óncseppnek kellene lennie. A TPS leszedve bal oldalt a képen.
(#) arion válasza geniusmax hozzászólására (») Vas, 21:45 /
 
Hát igen, itt megspórolták ezt a lehetőséget, akkor marad a tekercs eltávolítása a mérés idejére. Szépen leszedted a TPS-t.... a neheze az új felforrasztása lesz. A leszedett tekercs mindkét oldalán mérj ellenállást, igy kiderül merre keresd a hibát.
Következő: »»   233 / 233
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu