Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Akkor a program tápellátáskor eilndul, és bootol is utána?
Milyen program?
Pl egy ledvillogtatós.
Vagy bármilyen.
A PI nem mikrokontroller, inkább olyan, mint egy desktop. Tehát bootol rajta a Linux, majd indulás után indíthat automatikusan programot.
Igen, kell egy oprendszer neki ahhoz, hogy bármi "hasznos" program fusson rajta. Ha megjön a power akkor először boot, aztán ha az OS felállt akkor tud futtatni programokat.
De akkor semmi beavatkozás nem kell neki.
Értem ez alatt a billentyűzeten a gombnyomást, vagy bármit.
Alapvetően nem.
Persze a bootloader, az OS és sok minden más konfigurálható másképp, pl. boot jelszó kérése, titkosított root partíció esetén nyilván meg kell adni valahogy a nyitó kulcsot, sérülhet úgy a filesystem hogy beavatkozás kell neki, stb. De alapban nem kell neki semmi extra.
Be kell állítani,hogy a programod automatikusan induljon boot után.
Sziasztok,
Valaki vásárolt-e már ilyen kamerához való infravörös LED nyákot? Ha igen, akkor megtudná-e mérni, hogy a külső (fekete) LED lencse tartónak az átmérőjét? A választ előre is köszönöm!
Raspberry Pi 3-on szeretném nézni a telekom TVGO-t. Erre melyik média playeres oprendszer jó?
Lényegébe a kábeltv-t szeretném kiváltani, ha már van ez a lehetőségem.
Szerintem erre nincs lehetőséged: Bővebben: Link
Alapban a linux se tűnik támogatottnak (win/osx/ios/droid), hát még egy gyenge procis ARM lapocska. (Bár mehet linux alatt attól, hogy nem írják ki, de ha valamilyen win-only vackot használnak akkor nem fog menni.) Első körben tölts le egy ubuntut, boot-olj be róla, és nézd meg hogy megy-e linux alatt firefox és/vagy chrome alatt. Ha nem, akkor jó eséllyel felejtős a téma. A hozzászólás módosítva: Hé, 16:46
Sziasztok!
Egy személyre szabott zenelejátszó rendszert tervezek építeni autóba. Egyenlőre ott tartok, hogy mi legyen az egésznek az alapja. Raspberry Pi-n gondolkodtam, de fontos lenne a minél gyorsabb bekapcsolási idő, onnantól hogy elfordítom az indító kulcsot, addig, amíg megszólal a zene. Mindenhol azt olvastam, hogy RPi nem támogatja sem a hibernálás sem a stand-by funkciókat. Valamint a leggyorsabban bebootoló image-el is eltart tizenegynéhány másodpercig a boot, ez pedig nekem már sok. Nézegettem még a Banana Pi-t, de a neten sehol nem találtam arról infót, hogy a BPi esetén vajon mi a helyzet a hibernálás/stand-by módokkal, támogatja-e őket. Erről tud esetleg valaki felvilágosítást adni? Vagy esetleg létezik másik RPi klón, amin nagyon gyorsan feláll a rendszer?
Orangepi felfüggesztett állapotból 4 másodperc míg online lesz. Most néztem.
Egy pi zero-val simán elérheted a 80 mA alatti idle fogyasztást, amivel akár le se kell kapcsolnod, lineáris feszstab-bal 12 óra alatt fogyaszt 1 Ah-t az akkuból, egy 80%-os hatékonyságu stepdown konverterrel pedig 24 óra alatt.
Másrészt a linuxokat ki lehet reszelni úgy, hogy baromi gyorsan boot-oljanak, pi-nél is van videó 3 másodperces boot-ról is.
Sajnos tényleg csak a felsoroltak támogatottak, mert linux alól kiírta, hogy win/mac op rendszer támogatott.
Ez nagyon jól hangzik! Ezt hol olvastad, címet tudnál írni?
Ez igaz lehet mindegyik Orange Pi verzióra? Konkrétan ezt néztem ki, vajon ez is tudja? Orange Pi PC Plus
Konkrétan ez van nekem. Itt ketyeg pár hónapja mondhatni hiba nélkül. Így írásod után kipróbáltam és elküldtem aludni, és felébresztettem, mellette néztem az időt, míg újra konnektált a wifije.
ARMBIAN 5.38 UBUNTU 16.0.4.4 LTS 3.4.113 sun8i , fut rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |