Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell
 
Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   85 / 85
(#) Massawa válasza RealHefi hozzászólására (») Okt 11, 2017 /
 
Mabuchi, Johnson, Daypower nagyteljesitményü motorok, a Conradnak saját márkája van.
(#) RealHefi hozzászólása Okt 12, 2017 /
 
Nem igazán találom a megfelelő motort. Az összes amit találtam, az drónokhoz való, nagyon magas KV-val. Azokat nem nagyon tudnám használni, mivel gyengék. Amit meg simán lehet venni DC motor, az nem tudom mennyire lenne alkalmas, meg ahhoz milyen ESC-t lehetne használni...

Ti milyen motort használtatok ilyen célra? Minnél kisebb fordulatszám kellene.
(#) Massawa válasza RealHefi hozzászólására (») Okt 12, 2017 /
 
Te olvasol is, vagy csak irkálsz? A minap irtam, hogy felejtsd el azokat a BLDC motorokat. Eddig halvány fogalmad sincs a mechanikárol az elektronikát ne is mondjam, de egyböl kiszemelsz valamit, amivel nem tudsz mit kezdeni.
Tegnap irtam a kefés motorok gyártoit, s ha annyi idöt töltenél a kereséssel mint mindenféle KV meg egyéb számodra ismeretlen fogalomrmal akkor már régen találtál volna sima DC motort áttétellel, amire egyböl rahozhatod a kerekeket..
igy erösen kétlem, hogy valaha is megmozdul a lánctalpasod....
(#) RealHefi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 13, 2017 /
 
Elektronikát illetően, már csak motor és ESC kell. Találtam motort, de nem tudom milyen ESC való hozzá.
Itt azt mondta valaki, hogy kefe nélküli motort használjak, mert az sokkal jobb. Ezért azokat kerestem. Most azt mondod hogy kefés legyen. Hát legyen.
Ahhoz bármilyen ESC jó lenne, ami kefés motorhoz való?
(#) Massawa válasza RealHefi hozzászólására (») Okt 13, 2017 /
 
Általában igen, csak a teljesitmények egyezzenek illetve tudjon irányt váltani.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2017
(#) RealHefi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 13, 2017 /
 
Teljesítmény alatt az amperre gondolsz? Ha minden igaz 60A-os ESC kell, ha ez a motor lesz. Melléklek 2 képet, megtennéd, hogy vetsz rá 2 pillantást, hogy szerinted jó lehet-e?
KÖszönöm!
(#) Massawa válasza RealHefi hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Egy kicsit kevés lehet a 60A, mert ha megakad a gép akkor a motoráram 55A-ra felmehet ( ha ennyit le tud adni az akku). Én nagyobbat keresnék.
(#) Pafi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
A motor áramát nem szabad hagyni hogy 55 A-re felmenjen, mert leég. Be kell korlátoznia a vezérlőnek max. 30-ra, azt is csak rövid időre.
(#) Massawa válasza Pafi hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Na erre miböl jöttél rá?????
(#) RealHefi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Ha a gyártó szerint elbírja, akkor nem kéne leégnie tőle, nem?
(#) Pafi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Mondjuk abból hogy egy ilyen viszonylag kicsi, álló forgórészt 55A*12V=660 W disszipáció meglehetősen gyorsan leéget, ezen kívül a kb. 600 N feszítő erő sem feltétlenül tesz jót a lánctalpat hajtó tengelynek, illetve nem igazán életszerű hogy bármikor hasznos lenne ekkora erő a haladáshoz. Az aksinak sem előnyös ha az energiáját a motor fűtésére pazaroljuk.
(#) Massawa válasza RealHefi hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Arra kell reagálnia az áramkörnwk meg a védelemnek. Nagyon valoszinü, hogy ennyi áramot az akkubol sem tudsz kicsikarni, de ha mégis akkor a védelemnek kell beavatkoznia. Azt valoszinü, hogy nem fogod tudni kizárni, hogy a jármü ne akadjon meg.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 29, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy kefés motorom, amit le szeretnék cserélni kefe nélkülire. A meglévő motor tengelyén levő fogaskereket szeretném meghagyni, csak az a probléma, hogy a kefés motor tengelyének a vége kicsit barázdált volt, így a fogaskeréken nincs nyílás a hernyócsavarnak. A kefementes motor tengelyén pedig ki van alakítva a felfekvés a hernyócsavarnak, így a régi fogaskerék meg fog forogni a tengelyén. Mit lehetne tenni? Kifúrni a fogaskereket nehéz lenne állványos fúró és saut nélkül. Vagy csak ez lenne a megfelelő megoldás? Mert ha igen, akkor elviszem magammal, és megpróbáljuk, de örülnék ha lenne valami más megoldás is. Köszönöm.
Következő: »»   85 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu