Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
Lapozás: OK   52 / 52
(#) Orbán József válasza tothbela hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Szerintem is jól vásárolgatnánk belőle, csak a szállítás, ilyesmi. Nem csak mi fájlaljuk, nem vigasz, de ausztráliai diyerek is a távolság miatt keseregnek...
(#) tothbela válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
A szállítás. Az viszi el a hasznot. Tulajdonképpen a posta meg a futár él az amatőrből. Egy rendes gitárerősítőhöz még sajtolt záródekli is illik, meg tolex bevonat a burkolatra. Marad az építés öröme. De hát nekem nem is kell. Vagy csak savanyú a szőlő.
(#) tothbela hozzászólása Jún 10, 2017 /
 
A vasban keletkező hiszterézises zajra jó gyógyír a kismértékű brumm. Valamelyik külhoni fórumon olvastam. De szerintem olyan ez, mint a digitális hanganyag zajjal történő ditherezés (csak jól írom). Igaz hogy brummos erősítőnél még az sem gond, ha kicsit súrol a lengő. De akkor már nagyon messze vagyunk a vezetékek okozta hangzásbéli különbségnek.

Gyorsan befejezem, mert bár konkrét sztorit írtam volna le,de ennek semmi köze a témához. Éjszakás után nem szabad írkálnom, mert mindig eltérek a témától. Inkább kilépek.
(#) Orbán József válasza tothbela hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Igen, egyik bajt egy másik, nagyobb képes felejtetni. Egy orrviszketést hatásosan elfed egy alapos hasbarúgás - mondják...
(#) nyikolaj válasza goreny hozzászólására (») Jún 10, 2017 / 2
 
Én az elektronokat is bejáratom.
Általában egy 4 lépcsős folyamatból áll, vagyis 4x 10cm re emelem fel a vezetéket és azon járatom körbe őket (rövidrezárt menet) beengedem az egyik végén, a másikat addig befogom és ha bent vannak, akkor gyorsan összeérintem a két végét.
(#) nagym6 válasza nyikolaj hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Én proton hozzáadással növelem az elektronhiányt, olyan -titkolt- módon, hogy pont a zajt és torzítást átvivő elektronok fognak így hiányozni.
(#) tothbela válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Viccesnek tűnik, ám nem az. A hálózatból eredő zaj minimalizálása miatt kifigyeltem, melyik konnektorba mikor a legkisebb a zavar. A szomszédok szokásai elég pontosan órára, percre előre jósolható. Mindig abba a dugaljba dugom az erősítőt, ahol valószínűleg nem zavar semmi. Kis káosz alakult ki a szobában, mert elosztó elosztó hátán, és ez a szoba közepén. Már én sem voltam biztos benne, épp melyik aljzat a csendesebb, így néha nem is abba dugtam, amibe szerettem volna. Ám egyik ilyen átdugás után meglepően zavarmentes lett a rendszer. Jó pár hétig nem is dugtam át sehova máshova a villásdugót. Egy áramszünet folyamán derült ki, hogy bár az egész lakótömb sötét, én zavartalanul hallgatom a zenét. Kiderült, hogy saját elosztójába dugtam a villásdugót, és ezért nem tudta zavarni a szomszéd, meg ezért nem jelentett gondot az áramszünet.

Na jó, vicceltem. Nem zenét hallgattam, hanem a TV ment róla.
(#) tothbela válasza nyikolaj hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Nekem ilyen gondom nincs, mert ezt nekem megteszi az asszony. Az elektronokat (megkövesedett gyanta, borostyán) a lábára keni, aztán jár vele. Még a nyakába is lóg olykor a nyaklánc végén. Mindig attól félek, hogy a forrasztóónból is kiszedi.

Nálunk nincs lehetőség több lépcsős eljárásra, mert így nem szokott kimenni a lakásból. Pedig a harmadikról jó pár lépcső lenne.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
(#) Orbán József hozzászólása 7:51 /
 
Üdv!
Érintve a témát, hasznos olvasmány!
Következő: »»   52 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Júl, 23. Vas
8:38:08
Jelenleg 204 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu