Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Léteznek ugyebár keverő szoftverek PC-re, és léteznek hozzá speciális MIDI vezérlők is. Akartam venni egyet, de az a tipus, ami számomra megfizethető lenne, már nincs forgalomban. Ezért a mai napig a billentyüzetemet használom, amelyről összesen 16 billentyüt használok. Már régóta gondolkodok, hogyan lehetne egy billentyüzetet átalakítani hozzá, vagy építeni egyet. Sajnos nem vagyok nagyon otthon az elektronikában, sem a programozásban. Régebben épitettem egy stroboszkópot, de ez volt a csúcspont. ![]() Szóval a lényeg az, hogy szeretnék csinálni, vagy akár csináltatni 2 darab kis dobozt, 8-8 gombbal, amelynek be tudom állítani a funkcióját. Ez lenne az alap, ezzel már tudnék dolgozni, de extra alkatrész lehetne 1-1 JOG tárcsa a kereséshez, illetve 1-1 sebességszabályozó potméter. Hogyan tudnám ezt egyszerüen kivitelezni? Illetve volna-e valaki, aki egy kis pénzért elvállalná ennek a megépítését? Mind a két lehetőségre nyitott vagyok. Köszönöm előre is
Szia! Csak egy szerény megjegyzést szeretnék az irományodhoz! Én próbáltam ilyen számittógéphez kapcsolható "keveröpultot" nem valami nagy szám
![]() szerintem spórolj egy kis zs-t és vegyél rendes cuccokat és ha azokon is frankón megy a müsor akkor bárhová el tudsz menni nyomatni!! ![]()
Köszi a jókivánságot.
![]() ![]()
Bővebben: Link
Mást kerestem, de találtam egy ilyet. Hátha jó neked. No nézzenek oda, találatm ezt is: Bővebben: Link Olcsóbb, és sztem célszerűbb is, bár biztos csak audioCD-t játszik.
Üdv!
Engem is érdekel a dolog... Leginkább VirtualDJvel szoktam szórakozni, a scratchet akartam vele kipróbálni. Arra gondoltam, csinálok egy második egeret a géphez ami egy lemez forgásának megfelelően fogja mozgatni a kurzort, és akkor ez egy megfelelő scratch-pad lehetne. De, mindenekelőtt írtam egy kis programot ami folyamatos sebességben mozgatja az egeret, a sebességet állítani lehet billentyűzettel stb, a lényeg az, h virtualdj elég viccesen kezeli le a zenét, ha csak úgy pörgeted a lemezt.... ki lehet próbálni ![]() Mindenesetre, engem is érdekelne egy ilyen párpotis párgombos megoldás, mert azért vannak jó programok amik így jóval kezelhetőbbek lennének (reason, stb)
Noha nem sűrűn használom a VirtualDJ-t, de arra határozottan emlékszem, hogy valamelyik verziótól webkamerával lehet scratchcselni. De ebben a témában nem vagyok tulságosan kompetens.
Szia
Én is azt mondom, hogy inkább vegyél egy használt dupla rack-es lejátszót és ha azon megtanulsz mindenen meni fog.Nem tudnál késziteni/készitetni házilag senkivel olyat ami jó is lenne.Vanak olyan dolgok amit nem éri meg épiteni.
Köszönöm az ötleteket, a Behringeren elgondolkodom, csak el fogják vinni előlem.
Igaziból nem tanulásra kellene a dolog, már 15 éve kevergetek, és minden létező eszközön dolgoztam már, Pioneertól a Technics-ig. Nincsen lóvém normális felszerelésre, ezért csinálom géppel. Hibátlanul tudom már kezelni a billentyüzettel is a programot, ugyan ehhez valóban idő kellett. De belejöttem. Azért kellene két ilyen doboz, hogy a billentyüzetet máshova tudjam tenni, és magamat is kipróbáltam volna, hogy tudok-e ilyet szerkeszteni, illetve hogy ne röhögjenek már annyira a billentyüzet-vezérlőn. ![]() A Behringer jól is néz ki, meg tudja azt, amit kell. De sajnos nem időt álló szerkezetek. Amit vettem volna, az a Hercules dj-controller, 20ezerért, ami nem olyan vészes összeg egy olyan eszközért, amiben kb 5-10 munka után potit kell cserélni, viszont ilyet már használtan sem nagyon lehet szerezni. (ha tud valaki, szóljon) Szóval szívem szerint ha sok ezret adok ki egy ilyen kontrollerért, akkor az a Vestax vezérlője, mert a cég kimondottan olyan alkatrészeket használ, amit az őrült szkreccseléshez, és potitologatáshoz gyártanak. Ez viszont 120ezer pénz. Pintad: Használd a MixVibes DVS-t. Próbáltam a virtual DJ-t is, jó, jó, de annyira nem jött be. A Mixvibes egyszerübb ugyan, de sokkal megbízhatóbb.
Szia
Én is ilyeneket nézegettem és erre az oldalra akadtam uCApps Nézz körül itt! Egy csomó modul kapcs. rajza és nyákterve van fent, amit kedved szerint kombinálhatsz. (pl. : LCD, potik száma, gombok száma, ledek, stb....) A neten nagyon sok eszközt találtam amiknek ezen az oldalon található kapcsolás volt az alapja! pl.: Traktorizer
Sziasztok!
A téma engem is érdekel, én is régóta kevergetek, főként a leirt progikkal(Mix Vibes Pro5 a kedvencem-és én arra nem mondanám, h 1szerü; Virtual DJ-ezzel kezdtem) és már tényleg nyügös a billentyüzet. Én kezdetben mivel PIC-programozást is tanultam azzal akartam +oldania az egészet, de a scratch mindennel necceslett volna. A lényeg hogy a végén már(vagyis most) annyira leredukátam az elektronikát amilyet már érdemes otthon elkészíteni... Ez abból áll, hogy: 1. Szerzel egy 2. hangkártyát a gépbe, 2. Csinálsz 2 tök egyszerü analóg hagszinszabályzót, hangerővel... 3. A 2 teljesen 1forma csatornát 1 kimeneti potméterrel közösíted, persze külön csatornakeverő van a fülhallgatónak... 4. A progiban beállitod a 2 hangkártya kezelését, ott illeszted a számokat, inditod-állitod scratch-eled, de a két csatorna jele csak a maszek összegző kimenetén lesz egyszerre hallható. Innentől a hangosítás már egyszerü. Nekem már ez is megkönnyítené a dolgom, csak a sok potméter sok kopó alkatrészt jelent...és nem tudom meddig birná...
Dávidka!
zsíír az oldal, köszi. Most már csak egy gyorstalpaló elektronikai technikumot kell elvégeznem...angolul ![]()
Latya.
Minek a második hangkártya? Egy 3 ezer forintos 5.1-es kártya 3 csatornát is elvisz, tény, hogy nem a legjobb hangminőséggel, de birja. Én spec Audigy-t használok. Arról megy a 2 csatorna a keverőbe, a keverőből a Rec-out visszavezetve a mikrofonra, és rögzitem is a mixet. Mindezt ugyanazzal a hangkártyával. A Mixvibest azért tartom egyszerübbnek, mert ha jól emlékszem, a Traktor rendelkezik külön olyan szekcióval, ahol mindenféle konkrét keverés nélkül tudod összeszerkeszteni a mixedet egy playlistben. valahogy úgy, mint az FL studioban, vagy a Reasonban a hanganyagodat. Tehát az egy komplett audió szerkesztő, a Mixvibes pedig csupán egy keverőszoftver.
Nos, arra gondoltam így utólag, hogy esetleg írok egy programot, amivel kis mértékben lehet kezelni pár hangsávot, külső (feltehetőleg lpt és game portos) vezérlőről, amiben előreláthatólag semmi aktív elem nem lenne.
Így lehetne vezérelni pár ledet, pár gombot, pár potit, amit programból szépen le lehetne kezelni. Sajnos viszont nem értek annyira az exe-ben való programozáshoz se, hogy sok dolgot építsek bele, tehát a maximum az képernyős kivezérlésjelző, leállítás indítás tekerés, a sebesség változtatás még megoldható persze... (akár külső potiról lehetne tekerni a számban ![]() Ha érdekel a dolog, vegyél fel msnen ha lehet (cím a profilban), és megbeszélhetjük, hogy esetleg megírjam a programot, és akkor mik legyenek benne (mivel nekem is kellene, nem hiszem hogy kérnék érte vmit ![]()
Még nem találkoztam veled!
Mindenesetre, már elkezdtem megírni a programot...
Ez állati lenne!!! :eek2: Te egy isten vagy!!!
![]() ![]()
Helló mindenkinek.Én már 2midis topikba is írtam,hogy nekem is kéne egy midi vezérlő kütyű,de eddig választ nem kaptam senkitől.Nekem csak egy olyan kütyű kéne amin csomó poti van és lehetne vele vezérelni az Ableton live-ot és hasonló szoftverereket.Egy ilyennel még a dj szoftvert is lehetne vezérelni,csak én sem tudok angolul,hogy neki álljak az ucapps-os dolgoknak..nekem nem is kell olyan bonyolult izéé:d csak annyi,hogy egy rakás potival lehessen vezérelni ezeket a szoftvereket.Láttam már sok forumon,hogy le akarják rázni az embert egy klaviaturával (vegyél egy bilentyüt 1000ft-ért aztán kész) ez okés is lenne hiszen lehet vele irányítani ezeket a szoftvereket de sz*rt se ér
![]() ![]() ![]() nyahh ha valaki tudna nekem segíteni,hogy milyen alapokból lehetne összerakni egy ilyen midi vezérlőt azt meg köszönném és gondolom még egy csomó ember aki nem tud össze rakni az ucapps-ról ilyet(mert mondjuk nem tud angolul)..Az össze szerelést azt én megtudnám csinálni,hiszen ki nem,csak az a baj,hogy nem tudom,hogy miből rakjam össze ezt a vezérlőt.. itt egy oldal amin egy magyar srác elkezdet össze rakni egy ilyet ,csak nem fejezte be sajna ![]() a segítséget előre is köszönöm
Szia. Én elkezdtem megépíteni a Traktorizer-t. Jelenleg itt tartok de most nincs sok kedvem folytatni, majd télen.
Szia. Traktorizer-hez nokia kijelzőt honnan lehet beszerezni jó árba??
Helló!
Szerintem nekem van otthon elfekvőben nokia 3310-em.
Vááoooo, de durva!
Grat hozzá. Majd, ha kész lesz, légyszi rakj fel róla egy videót működés közben! Üdv Inhouse
Sziasztok! Nem teljesen idevág a kérdésem de azért megkérdem. Ez a controller képes vezérelni a traktor schratch pro progit? Köszi üdv! És BÚÉK
![]()
Igen.
És mi a véleményetek róla? Megéri ennyiért? Valaki esetleg használt már ilyet?
Valaki?
![]()
Úgy döntöttem hogy mégsem veszek ilyen vezérlőt hanem inkább építenék egyet, vagyis kettőt, úgy hogy egy usb-s billenytűzet paneljára a megfelelő hejre rákötnék nyomógombokat, így lehetne inditani megálitani stb a zenét. Egy bajom van ezzel hogy az eléggé snassz hogy ezen a vezérlőn lenne 3-4 nyomógomb aztán kész, ezért gondoltam arra hogy kellene rá valami jog tárcsa amivel lehetne keresni a zenében esetleg shcratchelni de nem tudom hogy ezt hogy valósitsam meg, ehhez kellene a segítségetek. Traktror schratsch pro progit szeretém vele vezérelni. Köszi előre is
![]()
Idézet: Felejtős project! Hidd el. Az életben nem csinálod meg. Ennyiből meg főleg. „mégsem veszek ilyen vezérlőt hanem inkább építenék egyet”
A Benjami féle midi kontrollert megépítettem már, tökéletesen működik, minden dj és zenekészítő szoftver ismerte, amivel próbáltam. Ezt csak ajánlani tudom nektek.
MidiContr-Din.pdf MidiMixer-20MHz.hex Üdv! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |