Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás

Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 186
(#) juppi válasza Bagi Zoltán hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Fura, amit írsz.

10 W-os LED kb. 100 W-os izzó erejét tudja, nehogy az ne legyen elég egy kis lyukban.
(#) qvasz2 válasza juppi hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Biztos? Inkább a felét sem! Tud kb. 500-700 lm fényt adni de csak mondjuk 120 fokban, nem pedig 360 fokban, mint az izzó, ami kb 1 000 lument ad, ha 100 W-os.
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Rosszul emlékeztem, még több a 100 W-os égő: 1380 lm.
Bővebben: Link
(#) Sir-Nyeteg válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

1W led ~100lumen.
(#) qvasz2 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Lehet, hogy neked olyanod is van, én ilyeneket látok:
De hogy jön ez a 10W-os Ledhez?
(#) Sir-Nyeteg válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

1w: 80-100lm
10w: 600-800lm
20w: 1000-1700lm
Az arányokról volt szó. És az izzókról. Összehasonlításként közöltem pár adatot.
(#) tbence3 válasza szoto hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Köszi!
Szerintem akkor át térek az 1W/3W-os ledekre mert ahhoz találtam is kapcsolást.
Te milyen áramgenerátoros kapcsolást használsz ha kérdezhetem?
(#) sztrehoszki hozzászólása Nov 15, 2010 /

sziasztok! láttam a yutubon 1 videóban hogy a csávó cottonbol kóláskupakbol ledböl meg vezetékből csinált stroboszkóp jellegu dolgot és amikor a kupakra ráhuzta a gummit utánna valami gázt fujt bele és nem tudom hogy mijen gázt ez lenne a nagy kérdésem légysz
i segitsetek nagyon fontos lenne ijet szeretnék építeni
itt a videóis:http://www.youtube.com/watch?v=heUJCH6c1zo&feature=player_embedded#

Figyelj a helyesírásra, mert amit itt produkáltál az brutális! Köszi. --vicsys
(#) Sir-Nyeteg válasza sztrehoszki hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Sima levegő.

és azis ezt a hatást eredményezi? meg am mijen ledet használjak? mmre gondoltam
(#) DJ Tacki válasza sztrehoszki hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Azért szívesen megnézném, nappal mennyire dekoratív ez a kütyü
A kóláskupa-doboz kombináció csak azért kell hogy megtartsa az egészet, ne billenjen el. Bármilyen gázt(beleértve levegőt is) fújhatsz bele, lényeg hogy kifeszüljön. A fényforrás közönséges(nagyfényerejű) led. A fényt nem a gáz vezeti, hanem a gumi anyaga.

értem és mijen aza nagyfényerejű led? pontosabban? am nekemc sak este kéne nappal ra minek?
(#) szoto válasza tbence3 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

ezt építettem meg lm2575-el. A hatásfoka nem a legjobb max kb 70%, de egyszerű és jól teszi a dolgát.
Aztán rendeltem ezt olcsó és 96%-os.
(#) HeZ válasza szoto hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Ha nem titok hol, mennyiért, milyen mennyiségben rendelted meg az MBI6651-et?
(#) szoto válasza HeZ hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Én innen rendeltem egyenlőre 4db-ot, de veheted az Ebay-ről is amit belinkeltem a Sureelectronics1-től ugyanaz a kettő.
(#) Mybuster hozzászólása Nov 26, 2010 /

Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy Ledes szivárványt !piros,zöld,sárga,kék színű ledek lennének benne!
Csak nem tudom hogy melyik ledre mekkor ellenállás kell?Majd uttána lehet programozni is de lőször eszt a problémát szeretném orvosolni.
A válaszokat előre is köszönöm..!
(#) szuszo hozzászólása Dec 6, 2010 /

Sziasztok.
Hol vásároljátok a ledeket? Szivesen megépiteném a 100db-os ledlámpát csak kicsit borsosnak találom az árát amit én használok 80ft/db, ezzel kalkulálva hát, nagyon drága. Vagy van valami titkos olcsó forrás.
Én itt ezeket veszem.
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/led5_w12000.html

Ezekkel a ledekkel épitettem 25db-osat remek fényt ad kb 40W hagyományos izzófényének felelmeg, kicsit szórhatná szélessebben is a fénysugarakat.
(#) laszlokunstar válasza szuszo hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Én például itt:
http://www.elektrotech.hu/advanced_search_result.php?keywords=led+f...=7&y=8

A hideg s a melegfényű ledeket keverve szoktam beépíteni. Nekem a fény így jobbnak tűnik.
(#) ruzsyb hozzászólása Dec 8, 2010 /

Sziasztok!
Találtam a Youtube-on egy videót amin az ember sétál fel a lépcsőn, és mégmielőtt fellépne az első lépcső fokra felkapcsolnak a ledek a lépcsőfokokon szépen sorban és miután felért szépen sorban el is alszanak.
Itt van a videó:világítós lépcsőfokok
a kérdésem az, hogy ezt nehéz volna megvalósítani, vagy valaki esetleg tudna ehhez egy kapcsolási rajzot készíteni?nagyon megköszönöném
Üdvözlettel: Béé
(#) KTobi válasza ruzsyb hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Egy érzékelő a lépcső alján, egy a tetején a többi időzítés kérdése. Egy mikrokontroller nem ártana. Viszont ezt a rendszer elég könnyen össze lehet zavarni. Mi történik, ha egy megindul lentről, egy meg fentről? Mi ha megállsz félúton?
(#) blackdog válasza KTobi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ezért kell a mikrokolntroller és az érzékelők.
Figyeled a mozgást mind két irányból és az AVR/PIC eldönti, hogy mi legyen. Ez nem kapcsolás hanem programozás kérdése.
(#) KTobi válasza blackdog hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Tudom. Viszont én nem két érzékelőt használnék, hanem többet. A másik, hogy nem én akarom elkészíteni.
(#) Action2K válasza ruzsyb hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Szia! Ennek már van egy saját topikja: Lépcsővilágítás
Én ott ezt tanácsoltam: Link
Persze programozás kell hozzá, ha nem akarsz egy TTL temetőt építeni.
(#) Hektor22 hozzászólása Dec 9, 2010 /

Sziasztok én még nagyon új vagyok itt nem tudom mi szerint osztódnak a témák ,de remélem segítetek
Szeretnék karácsonyra a tesómnak egy csillagos égbolt néven futó projektet megvalósítani.
A tervem lambéria menyó 6 sorban soronként 25 leddel rendelkező sor leforrasztása lenne.
Az a bibi az egészben hogy leddel még nem dolgoztam abszolút kezdő vagyok e téren.
Nos 150 ledről lenne szó mekkora tápra lenne ehhez szükség, mekkora ellenállás?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget
(#) ruzsyb válasza Action2K hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

szia.
Köszönöm a segítséget
(#) attrax válasza Hektor22 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

1 LED 20mA ezzel kell számolni.12V-os táp kell legalább 400mA-es táp.6 sorban nem jön ki a 12V tehát tovább kell osztani...
(#) qvasz2 válasza Hektor22 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Tudni kellene először is, hogy mire vagy képes, jártas vagy-e a 230V -os szerelésben, mert a közvetlen 230V -os meghajtás lenne kézenfekvőbb erre az elrendezésre. De ha ilyenben nincs megfelelő gyakorlatod, az valakinek az éltébe is kerülhet, ezért akkor mindenképpen kisfeszültségű megoldás kell, amihez át kell rendezni kicsit az elképzelésedet.
Ha ezt tisztáztuk, akkor majd tudni kellene, hogy milyen LED-ben gondolkodol, mert az alapvetően meghatározza a további számításokat. (csak tippelek, hogy mezei 5mm-es fehér színű LED kellene hozzá, de te lehet, hogy mást akarsz)
(#) phc hozzászólása Dec 9, 2010 /

Üdv
Haladunk a korral

Érdemes keresgélni áruházakban. Én körülnéztem tungsram nál kipróbáltam a bemutatófalon mik vannak.

Még annó vettem 3db 25˚ os világítási szög 1.3W teljesítményű csodát. Olvasni nem kell mellette, de ez régen volt.
(#) Sir-Nyeteg válasza phc hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Jó ára van. Bár ennyiből már lehet venni 3-4db 1W-os ledet is. Kis találékonysággal ügyesen össze lehet hozni egy szép világítást.
Most 20W-os leddel próbálkozom, eddig isteni
(#) tbence3 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Nagy a fénysűrűsége nem? Szóval nem jobb a több 1W-os mint az 1db 20W-os?
Következő: »»   34 / 186
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem