Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A következő konfiggal van pár problémám, amiket remélem, hogy helyre lehet hozni: MSI K8N-NEO3 AMD Sempron 3000+ 2GB DDR400 1x80GB 1x160Gb HDD S3virge/DX 2mb Soundblaster SB0100 A problémáim ezek: A gépben jelenleg a fentebb említett S3 videókártya van. Azóta amióta beleraktam fagyogat a gép. Csak akkor nem fagy meg, ha még induláskor feladatkezelőben kikapcsolom az összes induló programot és eltüntetem a jobb alsó sarokban a popup-okat. A gépben már volt ez a videókártya, ki lett cserélve egy 7600GS-re ami idő közben megpurcant. Az alaplapon hol található a ventilátor vezérlésért felelős eszköz?(ennél FET-re vagy tranzisztorra gondolok) A ház ventilátor kimenet zárlat miatt tönkre ment és szeretném megjavítani.
Sziasztok.Nem tudom hogy ide illik e a kérdés! Lenne egy kérdésem.Most vettem egy 500Gb-os külső Hard Drive-t,és az lenne a kérdésem hogy ezt ugyan úgy 2-ébe lehet osztani egy mondjuk "Norton Partition Magic"-el mintha a gépbe osztanám el a vinyót? Vagy van könnyebb változata is? Köszöntem a válaszokat.Üddv.
Egyszerűbb a windows beépített partícionálóját használni. Sajátgép, jobb gomb, kezelés, lemezkezelés.
Az első probléma idő közben megoldódott:
A problémát a Sound Blaster hangkártyához felrakott driver okozta. Valami Youp Pax a neve a drivernek ami a bajt okozta.
Köszönöm.Eljutottam idáig.Tovább itt mit kel nyomni? Látom a lemezt de ott hogyan tovább? Ott rajta megint jobb klikk? .....
![]()
Köszönöm.Amúgy nem írtam oda hogy Win7 van a gépen.Amikor odáig eljutottam hogy látja a lemezkezelésnél a külső HDD-t ott ha nyomok egy jobb klikket akkor nincs olyan lehetőség hogy hogyan szeretném particionálni.
![]()
Szia!
Csak most lettem mindennel kész TV, NET. A kérdés megoldódott. Kicseréltem az egész cuccot kábelre,csak be kavart a wifi a Film+hoz és ki kellet kapcsolni a rádióját.
Sziasztok!
Van egy 4-5 éves asus alaplapom. Ezen van egy nforce4 ultra déli híd. Az utóbbi időben valami miatt nagyon melegszik ez az ic. A gyári hűtése kevésnek is bizonyult mostanában. A melegedés hatására bizonytalanná vált a gép. Sokat hibázott pl. a hdd-kel. Rábarkácsoltam egy nagyobb hűtőt (ventillátorral és pasztával) és így sokkal jobb lett. De most hogy már a szobában 26-28 fog van, ez is kevésnek bizonyul. Sajnos az üzemelteltés során ismét jelentkeztek az említett hibák. Rámértem a tápfeszültségekre. Rendben vannak. Sajnos csak egy sima multiméteres mérésre van lehetőségem. Néztem a kondenzátorokat, szemmel látható hibát nem tapasztaltam. Kiszedtem minden "felesleges" pci kártyát és nem használt hdd-t - odd-t. Ezek nem segítettek. Az ic továbbra is nagyon melegszik még úgy is hogy nincs rajta a gép oldala. Ha van valami ötleted, kérlek ne tartsd magadban! Én már sajnos kifogytam... Előre is köszönöm ha tudtok segíteni!
Szia!
A hűtő és a Hid között van paszta,vagy valamilyen megfelelő hőtűrő gél? Nincs véletlenül egy kis piszok (por,vagy egyéb ) ami eltávolítja a felületeket egymástól?
A BIOS -ban lehet szabályozni a déli híd feszültségét, azt nem bántottad? Ha nem a hozzá tartozó lineáris vagy pwm üzemű MOS tranzisztor nem fűt fel?
Ha igen, akkor nagy valószínűséggel a MOS tranzisztorok töveiben lévő elkók ki vannak száradva, esetleg csökkenhetett is a feszültség ami miatt megemelkedhetett az üzemi áramfelvétele a déli hídnak és azért fűt. Javaslom az alaplapon lévő összes elektrolit kondnezátor cseréjét.
Igen, ott van a paszta. Rendesen felfekszik. A hűtőborda nagyon meleg, kézzel alig lehet megfogni. Ez nem normális szerintem.
A BIOS-ban próbaképpen a default értékekre van minden állítva. Szerintem esélytelen kimérni hogy mekkora feszültséget kap ill, mekkora áramot vesz fel a déli híd. Vagy ha igen, akkor sem tudjuk, hogy mi a reális. Tehát ebben az esetben marad a kondenzátorcsere. Erre sem szívesen vállalkoznék, csak ha nagyon elkerülhetetlen. Elég nehéz kiszedni ezekből a sok réteges nyákokból a régi alkatrészeket. Bár vannak ezen a fórumon jó tanácsok ehhez a művelethez.
Ha az áramot nem is, de a feszültséget tudod mérni, csak a hozzá legközelebb álló MOS tranzisztort kell kimérned.
1,8V -ot vagy 3,3V -ot kell kapnia, esetleg kombinálva a kettőt.
Este megnézem a feszültséget. Lehet hogy első lépésben csak az itt levő kondenzátorokat kell kicserélni...
Reménykedem benne, hogy bejön a gyanúm.
![]()
Sziasztok!
Tudom, hogy nem illetve többnyire nem software-es, hanem hardware-es problémák merülnek fel a topic-ban, viszont lenne egy kérdésem nekem is. A képen látható hibaüzenetet adta ki az XP amikor a Speciális gombra mentem rá. Ott pedig kellene pár dolgot állítanom. Mit tudok csinálni ezzel? Ilyen még soha nem jött elő eddig.
Elsőre a hangkártya driverét szedném le, majd telepíteném újra. Ha nem megy, akkor másik driverrel próbálkoznék.
Az eszközkezelőben látszik a hangkártya rendesen? Nincs előtte "!"?
Valami más lesz a probléma... Ráakartam menni az eszközkezelőre, de...
Van egy tippem, viszont, azt leghamarabb csak jövőhéten fogom megcsinálni. (Szerintem a tűzfalam "tréfál" meg Azért köszi a tippet!) Egyébként van hang a gépen.
Nem lehet hogy valami huncut kis vírus tréfálkozik veled? Van valamid ez ellen?
A tűzfal szerintem nem csinál ilyesmit, de próbaképp ki lehet azt kapcsolni... aztán kiderül. Az hogy van hang a gépen, még nem jelenti azt hogy 100%-os a driver. Lehet hogy nem teljesen kompatibilis vagy esetleg megsérült valamitől.
Szia!
Mind a két gép desktop így a mobilitás nem volt lényeg.A laposomban nincs WIFI(tökre tették szándékosan már úgy vettem),annak is vettem egy 10m hosszú madzagot és már mobil is.nem beszélve arról hogy a felébe került mint a WIFI kártya.Egy két újraindítás és már volt is NET. ![]()
Az mérések kiértékelésében kérném a segítséged. Csatoltam egy képet, ahol feltüntettem a mért értékeket. Köze nincs az általad említett 3.3 vagy 1.8 V -hoz. Zölddel jelöltem a kondikat, amik akkor ezek szerint cserések lehetnek...
Köszönöm az eddigieket is!...és ha még volna pár perced erre akkor azt is!
Nem, nincs vírus. Elmúlt 7 év alatt csak 2 vírusom volt + azok, amik nekem kellettek. Jól gondoltam a tűzfal beállításai közt kellett kutakodnom. Azóta megoldódott a probléma pár file engedélyezésével. Azért köszi a segítséget, üdv!
Jesszusom, ezt milyen műszerekkel mérted? (Saccolós sosem jó)
![]() Rossz helyen mérsz, ne a szabályzó lábat Adj/Gate hanem az in-out/D S lábakat. 1,8V ot általában 3,3V -ból szokta előállítani a 3,3V -ot meg 5V bó a VRM. Amit bekereteztem azt is cseréld.
Hali!
Bocs de ez nem az északi híd? Egyébként nem tudom emlékszel e még az Asrock 775vm800 deszkákra(abba kellettek az smd cuccok).Az egyik lap ventije elindul ,de a proci piszokul melegszik. A monitoron a "nincs jel" felirat látszik.A másik be sem indul.Még teszek egy próbát, a BIOS flash cseréjével,és ha nem boot akkor szét boontom.
Ezen az alaplapon nincs északi hid, mivel azt a 939-es foglalatban levö proci már tartalmazza. Ez egy nforce4ultra ic.
Egy viszonylag jó metex multiméterem van. Azzal mértem. Ha nem jó helyen mértem, akkor nem is csoda, hogy ilyen bugyuta értékek jöttek ki. Holnap reggel mégegyszer nekiugrok, bár akkor nagy segitség lenne,ha be tudnád jelölni, hogy kb. hol milyen értéket kell mérnem.
Sziasztok!!
Lenne egy nagy problemam es pedig, Van nekem egy Geforce FX 5500 256 mb/128 b AGP 8x videokartyam. Felinstallaltam a Windows 7 Ultimate-t es nem kapott drivert hozza, VGA modban megy. Miutan felraktam a kartya Vista driveret a Windows kepernyo utan beutott a kekhalal. Amugy probaltam mar egy halom drivert de ugyanaz az eredmeny. Ultimate-vel es Home Premium-val probaltam de egyikkel sem mukodik rendesen. Tudnatok segiteni h kapjon rendes drivert a kartya es hogy az Aero felulet is mukodjon! Kerlek segitsetek! Koszonom elore is!
Sziasztok!
Hogyan tudnám a jelenlegi HDD-m tartalmát egy-az-egyben átmásolni egy új HDD-re? Vettem egy 160GB-os HDD-t, felraktam rá mindent, de le kell cserélnem 120GB-osra, mert nem kezeli a gépem helyesen, ami ma érkezik, a 160GB-ost pedig visszaviszem a boltba. A HDD-n csak XP van, meg egyéb programok. Valahogy le kellene menteni a külső meghajtómra. Viszont ha ez meg van, és berakom az üres 120GB-os HDD-t, akkor miről bootolok be, hogy a külső meghajtóról fel tudjam másolni a régi HDD tartalmát? Van valami ötletetek? Köszönöm!
Google: partcopy
például |
Bejelentkezés
Hirdetés |