Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv!
Egy "kissebb" munkám. pic10F200 egy smd rgb led hátuljára forrasztva (+3 ellenállás, 1 kondi). Soros porton, 600 baudon lehet elküldeni a 18 bites színadatot amit utána megjelenít. Többet is lehet belőle párhuzamosan kötni, mert címezhető (7 bites programozható cím). Csak 80 szavat foglal el a program az elérhető 256 szóból. A pwm 6 bites/csatorna és 240Hz-en működik.
Lacikám látom nagy sikered lett ennek a kis kütyünek.
Azért csak összehoztad. Ügyes, csak így tovább! Üdv: Zoltán
Nha még ilyen PIC-et sem láttam, mondjuk lehet azért mert minden ilyen kis alkatrésznek nem nézem meg a feliratát…
De ügyes nekem tetszik. Üdv: Zoltán
Sziasztok!
Én is bemutatnék pár projektet! Elsőként nagyjából összeraktam a tda 7294-es icre alapuló erősítőd bár hidalt verzió lesz majd beépítve de már nem bírtam mély hangok nélkül a gépnél igaz hogy csak autós ládát hajt de az is valami, eggyébként a venti állandóan pörög de a proci borda nem melegszik eggyeltalán! Másodikként elkészült a levilágítóm fő elemei márcsak a dobozába kellene valahogy belevarázsolni! És utoljára a nap "fail" poénja a levilágító paneljét a forrasztás után ecsettel átkentem műgyantás denszesszel és mondom kimosom az ecsetet aromás higítóval egy tálkában hát a következményeket a kép demonstrálja! És itt szeretném megköszönni azoknak akik eddig is segítettek nagyon hálás vagyok érte!
Jah, vasalásos módszerrel készült.
Ez a fototechnika. Te is azt alkalmazod, hogy ha SMD-zel akkor bakelit, ha furatszerelt akkor FR2? Nekem most fog este még készülni a projektunk, mert már 4/5 alkatrész megvan.
Én is dolgozgattam. Most készül a doboz a páka vezérlőmhöz. Csupán 15cm széles és mindössze 5cm magas lesz. Ezúton mondanék köszönetet t0bi-nak, a remek kapcsolásért!
Szívesen fogadnék ötleteket, hogy milyenre fújjam majd a dobozt... ITT
Szép lett! A tápegység (?) marad lyukraszteres panelen? Szerintem matt feketében jól mutatna a doboz...
Köszi
Marad, mert az alap egy fénycső belseje, átalakítva. Ennél kisebbre én se nagyon tudnám áttervezni. Így a PC trafót mellé biggyesztettem és kész is. A fekete/ezüst kombón filózok...
A fekete ezüsttel jól hangzik. További jó munkát!
Egyet elárulsz? Honnan van mindig nyákod doboznak?
Amúgy szép!
Én pont ma neveztem ki késznek a forrasztóállomásom. Az itteni forrasztóállomás kapcsolását vettem alapul, de a műveleti erősítőnek 8V tápot adok, hogy tényleg 0-5V között kapjon feszültséget az ADC -és a termisztoros bulit is kihagytam... A gombok egy számológépből származnak, pont jól jöttek ide. A trafót szakszerűen és elegánsan pillanatragasztó tartja a helyén. Jópofa dolog, hogy a pákahegyre tett multiméter hőmérő pár fokos ingást mutat (összeónozva a heggyel), míg a mért hőmérsékletet ábrázolva van vagy 10 fok a hullámzás... Ha egyszer lesz időm és fantáziám, kap valami előlapot, ami pontosan takarja az LCD "hasznos részéig" az előlapot.
Valóban csak az ezüst színű ragasztószalag tartja a kábelt és a levegőben lóg a védőföld, vagy csak én látom rosszul? Egyébként jó lett, gratulálok. Bár a pillanat ragasztó trafó rögzítésre nem jó ötlet, mert hőre elenged.
A kábelen egy kötegelő van, ami nem engedi ki a lyukon. A vezeték a toldásnál 2 réteg zsugorcsővel van szigetelve, a nagy szalag csak azért van, hogy ne a levegőben lógjon a vezeték fölösleges hossza. Védőföld a szobámba be sincs húzva, így sokra nem megyek azzal a szállal. A számítógép ház és a gázcső egyidejű érintése óta pedig nagyon vágyom rá... Végülis rányomhatom a trafó házára, ha legközelebb szétszedem valami miatt, abból baj nem lehet. Igen, ez a pillanatragasztós dolog nekem sem tetszik, de a védőföld hiánya miatt nem akarok a trafóra dobozon átmenő csavart tenni. Kétkomponensű ragasztó lesz a végleges megoldás, de most nincs itthon.
A védőföld szerintem azért nincs bekötve sehová, mert műanyag a doboz. A trafón meg külön csévén van a két tekercs is. Ezeket a trafókat nem is nagyon szokták földelni.
Köszi! Nagyon szép lett! :kalap:
Ebből is látszik, mennyi mindenre fel lehet használni a kidobott fénycsövek elektronikáját. Sajnos ilyen szépen nem tudok dobozolni, ezért betettem egy 135x75x50-es lomexes dobozba 420-ért. Nem érné meg egy gyári dobozba betenni?
hellosztok!
Ma este kész lesz végre a thermometerem a kinti hőmérsékletet fogja mérni!
Szép lett, gratula.
Átírtad a programját, vagy teljesen újat írtál hozzá?
Nálad jelentkezett ez a probléma? Idézet a cikkből:"Megoldandó probléma még, hogy a felmelegedés közben az LCD-n jelzett valós érték kissé ugrál."
Tegnap este raktam össze egy kis RH vevőt TDA1072-vel meg LM386-al. Egyelőre még csak egy kísérleti példány, de azért működik. Fogtam vele francia, román meg kínai adót.
Szia!
Multiméterrel mérve, csak 1-2 fok eltérés lehet. Az LCD-n az ugrálást szerintem úgy fogom megoldani, hogy mintákat veszek, és azt átlagolom, így már szép egyenletesen változó lesz az érték az lcd-n. Ha kész van a progi módosítás, akkor feltöltöm
Szia!
Akkor ez a pici hiba is megoldva. A fűtés LED-et így is lehetne használni, gondolom a PIC 1-es lába kibír 15-20mA terhelést. Lásd, melléklet! Én is a rezonáns táp meghajtáson ügyködöm, sajna 3 hét kiesés van addig pihi van.
Így is meglehet oldani a fűtés LED-et, de az volt a célom, ha valami gond van triakkal, akkor a LED jelezze a hibát.
Készítettem egy LED-es interaktív "asztal"-t. RGB-LED-ek vannak benne, hátul állítható, hogy kék vagy zöld legyen az egyik szín, a másik pedig fix piros. Egyik LED ellentétesen világít, mint a többi, egyik pedig kontaktos, vagy más baja lehet. Ezek később cserélve lesznek.
Youtube1 (kék-piros), Youtube2 (zöld-piros). Érdekesség, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen tiszta vagy zajos a hálózat, ahonnan kapja a feszültséget. Tiszta hálózat esetén két szín van, és kézre vált, zajosnál pedig gyönyörűen, színátmenetesen működik.
A program és a nyákterv saját, igazából nem lett volna időm, és sok kedvem sem a hardver fejlesztésével nyűglődni, így az oldalon lévőt használtam. Nem ugrál a mért érték, melegedéskor egyenletesen növekszik (100n kondi az erősítő lábán, árnyékolt kábel a csatlakozótól az erősítőig, földfólia nem mászik az AC kapcsoló rész alá, stbstb). Szoftveresen a végtelenségig le lehet simítani, de pont azért nem analóg szabályzókör+ICL7107 állomást építettem, hogy tényleg lássam, mi történik. Tovább lesz fejlesztve a dolog, a mostani program kb 30 perc alatt született, hogy használni lehessen. Figyelni fogja a hőingadozás ritmusát, amiből rá fog jönni, ha nem használom és leveszi a hőfokot. A 3 fix érték gombja "tanítható" lesz, nem fix érték a programban. Hosszan lenyomott gombra gyorsabban pörgő értékek, lehet ezt fejleszteni
A ledet én is hagytam a triak körén, pont a visszacsatolás miatt. LCD esetén amúgy fölösleges, ki lehet írni oda is, ha fűt.
Ez nagyon durva!
Milyen (asztali?)nagyítót használsz?
Jó lett, nekem tetszik! Én is akartam csinálni ilyet, nagyobba, de nincs hely ahova rakjam.
Próbáltad hálózati zavarszűrővel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

ezért betettem egy 135x75x50-es lomexes dobozba 420-ért. Nem érné meg egy gyári dobozba betenni?