Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Kösz, azért még ott nem tartok
Meg kellett rendelni a felprogramozott PIC-cel. Ha nem kellett volna, még ennél is olcsóbb lenne az egész. A kis nyák viszont saját, ez volt az első SSOP forrasztásom (kétszer is kellett )
Teccik' !
Miért ónozod a nyákot végig?
De szerintem nem olyan szép. [OFF] Nekem is kéne valami nyák védő szer, vagy valami , de nem tudok már mit. A gyantás izé meg..
Ez a stroboszkóp akkor lenne mini ha kB fele akkorára sőt ha harmad ekkora lenne! De másképp nagyon jól megy!
Nem. Azért mini, mert egy rendes villanócsöves 10*er nagyobb. Át lesz szerkesztve, mert árulom, és az SMD-s lesz.
Egyébként 555-ös IC-vel is meg lehetett volna oldani.
Villogtatásra az is tökéletes. Sőt még tranyókkal is megoldható.
Nofene! Köbmester építkezik? Jó lett, nekem tettszik! (Mi van a frekimérővel? Készen van?)
De hogyan mosod le Zoli bácsi? Nem értem..
Helló Jani@!
Én használom a kémiai ónozót, de az csak dísz. Még a forrasztó olaj is leoldja. Ami köbzoli csinált az a legegyszerűbb és leghatásosabb házi megoldás. Bár köbzoli-nak annyi tanács, hogy használj ónelszívó harisnyát. Kevesebb ón fogy és egyenletes lesz a felület. Nekem bőven bevált ez a megoldás.
Ok , köszi ! [OFF] Fotozni sikerült?
[off]
Most nincs időm foglalkozni vele. Majd.
Szia
Idézet: .„Mivel nincs kémiai ónom, de van " biológiai " , így védem a pusztulástól a nyákot” SK10 lött lakk -ot tudom ajánlani ez esetben, rendkívüli módon megvédi a nyákot, továbbá tartalmaz egy kevés folyasztó szert is, eléggé megkönnyíti a forrasztást is :yes:
Készítettem egy ledes dekor felirat vezérlőt. A cél az volt, hogy egy-egy led csoportot tudjon meghajtani (amiből az egyes betűk lesznek kirakva) és futófény szerűen működjön. A csak oda kigyulladó betűket unalmasnak találtam, ezért beépítettem még néhány effektet, melyek DIP kapcsolóval választhatók. Rákerült még egy nyomógomb is mellyel a sebességet lehet állítani. Ezt az értéket, természetesen el is menti és a következő bekapcsolásnál visszatölti a PIC memóriájából.
VIDEO (A kis panelon lévő 1-1 led szimbolizálja az egyes led csoportokat, {betűket} melyeket nagy áramú FETek kapcsolnak.)
Egy kis ihlet: Bővebben: Link
Sziasztok!
Utánépítettem egy usb-s átalakítót AVR-el. beszéljenek a képek.
Nem rossz! Kár, hogy annyira nagyon homályosak képek és semmit nem lehet látni...
Marás után, kémiai ónoztam, majd TS570 forrasztó krém, a lábak helyét átcinezem, a feleslegest leszippantom.
Mehet rá az ic, két ellentétes oldalt rögzítem, majd sorba végmegyek rajta (szemközti oldalak). Ha netán összefolyna 1-1 lábnál, leszippantom. A forrasztómat is én dobtam össze. Köszi!
Én is csak azt tudom mondani, hogy "csodás".
Biztos, hogy jól tudsz forrasztani, de a fotózást még erősen gyakorolni kell. Sajnos nagyon homályosak a képek
Hello mindenkinek!
Megbízásból csináltam egy ledes Kerékpár lámpát! ![]() Szerintem nagyon jó lett egyszerű és praktikus 9 Led található benne 3 kék középen és két szélén pedig 3-3 fehér!! Egy 9v aksiról üzemel!! Várom az észrevételeket!
Nagyszerű, bár nem látjuk így nem tudjuk mennyire lett jó.
Bocs de nem tudok feltenni képet az oldal miatt
megpróbálom..
Köszi, csak írt valami problémát de már sikerült!
Így már látjuk. Egy zseblámpa tükörbe épített LED-ekkel hatékonyabb lenne, de ez is jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)
Miért ónozod a nyákot végig?

megpróbálom..