Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Még mindig a DV6000-es... Már elértem, hogy a saját képernyőjén megjelenik a kép egy pillanatra, de utánna a háttérvilágítás megszünik. Egy külső TFT monitoron meg eltolja a képet vagy 3 cm-re balra (az auto beállítás után is), de viszont van kép mindig. Tudja valaki, hol lehet a hiba?
Szerintem az előző hozzászólás alapján, a háttérvilágítás csöve hibás.
Ez a gép nem egy nagy érték, viszont fontos, mert napi használatban van. Így kb 20k, amit összesen rá költenék. Itt igazából én szétszedem a gépet, elküldeném az alaplapot, mert szerintem felesleges a komplett gépet megutaztatni. Persze ha muszáj, akkor megy az egész gép. Az új alkatrész elvileg felgolyózva jön, így a régit csak le kellene melegíteni, lepucolni a helyét és feltenni az újat. Tudom nem ilyen egyszerű, de ahol még golyózni is kell, az másabb.
Köszi. De akkor miért nincs rendes kép a külső monitoron?
Ezt mondjuk nem tudom. De ha a saját képernyő jó lesz nem lesz rá szükség. Egyébként lehet, hogy csak a Winfos okozza.
Ha a Winfos a Windows ... meg mielőtt a Windows bejönne már az eltolódás adott. Már a BIOS betöltésnél eltolódik.
Szia UFI!
Amit írtál az nem túl jó. Eddig 3 ilyen gépem volt, 2 „beázott”, ezeknél az egyiket csak ki kellett takarítani. A másikat az elmart fólia miatt át kellet forrasztani és kötögetni. Ez utóbbit csak mikroszkóp alatt lehet megoldani, bár ha jó a szemed... , A harmadik járt előtte egy szervizben és ott került bele egy kis vezető darabka a csatlakozó lábai közé, ez is csak a mikroszkóp alatt vettem észre. Próbáld meg átforrasztani a csatlakozót. Ha ezek nem segítenek akkor alaplapcsere (bár egy bios-frissítést még megpróbálnék)Jó munkát!
Szia!
Köszönöm hogy válaszólsz kérdéseimre! Én is beázásra gondoltam! BIOS frissítést még nem csináltam soha! Ha segít valaki akkor nekiállok megpróbálom,de egy magam nem merem! Mikroszkópom nincs tehát hijába jó a szemem nem hiszem hogy meglátom a problémát!
Hi!
Van egy fsc amilo pro v2055 laptop nem tölti az akkut csak a visszajelzö led villog egy 020 ohmos wattos ellenállás ki volt égve azt cseréltem de ugyan az a helyzet. Mit kéne még megnézni? Köszi
Köszönöm a segítséget.
Valami fantasztikusan banális hibája volt a T30-nak... Nem eredeti a töltője hanem az a 14-24V-ig állítható. Na most mindig cipelem magammal a notit és csak úgy begyűröm a táskába a töltőt a gép mellé. Szóval veszem elő megint a cuccot (már épp beletörődtem, hogy elromlott a háttérvilágítás és rátettem egy monitort) bedugom a töltőt a konnektorba és tök hangosan visít... na mondom most még a töltő is tönkre megy, más sem hiányzik... Hát látom, hogy 24V-ra kapcsolva... még jó , hogy nem ment tönkre a T30-as. Vissza kapcsoltam 18V-ra bekapcsoltam a notit és a háttér világítás is megjavult ![]() Kívánom mindenkinek, hogy ettől nagyobb hibája ne legyen ![]() Köszi
Üdvözletem mindenkinek! Hp G6000 laptopon világít a töltés csatlakozónál a led, de már a bekapcsoláshoz nem megy fel az 5V, s az akkumulátornál sem lehet feszültséget mérni. a vezérlő FET-nél meg van a 19V, csak, hogy mind a G-nél, mind az S-nél annyi van. Nincs véletlenül valakinek ötlete mit kellene még megnéznem?Fotót még nem csináltam róla, de ilyen mint ez itt. Bővebben: Link
Üdv Blockbuster!
Ez az egyik kedvencem. Keress egy kis kondit a proc foglalat környékén ami zárlatos (min a két oldalon nézd), ha nem nyírtad ki a fet-et csak cseréled és működik. Sok sikert.
Telector a T sorozat 16 voltal működik.
hi!
van egy Asus x61s laptop nem csinal semmit mikor megmerem az aram felvetelet akkor ugral 0,8 es 0 amper kozott. Tud valaki segiteni Koszi
Helló!
Van egy Dell Inspiron 1564-es lapitopim, és néha azt csinálja, hogy a töltést jelző led villog pirosan hármat majd fehéren egyet, majd kezdi előröl... ha kihúzom és visszadugom a töltőt a gépbe, akk megszűnik a villogás... Miért csinálja ezt? jah, A töltő zizeg, olyan hangot ad ki, mintha ívkisülés lenne benne :S köszi, üdv: andpet
A toltovel lehet gond, javittasd meg.
Pontosabban szerintem a vezetek van megtorve es vagy zarlatba vagy szakadasba megy. A masik lehetoseg, hogy a laptop csatlakozoja kornyeken van valami kontakthiba. Amikor a gond elojon, ovatos mozgatassal rajohetsz a hiba forrasara.
Van egy ASUS X50V laptopom, nem működik, mi lehet a baja ?
üdv.
van egy Ibm thinkpad 2632 es laptopom. Nem kapcsol be valamiért, szétszedtem és néha bekapcosl és akor le sem áll megy faszául.. de nemtudom h amikor bekaopcoslol miért kapcsol be.. volna valakinek valami ötlete??
Igazad van. Tényleg. Felfordítottam a cuccot és tényleg 16V 4.5A. Én valamiért 18V-ra emlékeztem, azt meg sem néztem.
Akkor átkapcsolom 16V-ra. De jól bírja a cucc
Szia nekem Thinkpad 2628 as van és néha előfordul, hogy nem kapcsol be. Ilyenkor kiveszem a pci lan-modem kártyát és megjavul. Egyéb ötletem nekem sincs
Hello,
Nekem is VOLT egy IBM-m ugyan ezzel a hibával jelenleg is megvan de atomjaira bontottam amikor már nem kapcsolt be többet. Szervízbe azt mondták ez típushibává vált az IBM-nél.
köszönöm a segitséget.. pár napaja sikeresen bekapcsolt és lementetem minden adatot és simán ment is amig nem mozditottam meg. azóta megint nem kapcosl be. esetleg nemleheth csak a billentyűzete szaródott el? nem tudom anélkül valahogy beinditani?
Talán mert darabokban hever??
Amugy mik a betegségi tünetek?
Asus M3000N Laptop ha megnyomom a bekapcsoló gombot 1-2 másodpercre felvillannak a ledek elindul a ventilátor és leáll! Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baja, nem vinném szervizbe mert lehet nem ér annyit. Kivettem a vincsit, a dvd meghajtót akkut a hibajelenség ugyanez. Kivettem a ramot próbaképpen akkor is így csinál. Töltő nélkül akkuról is ue.
Valoszinuleg belso tap hibas. Esetleg a procit is ki tudod venni? Nem melegszik valami odabent? (nehogy egy zarlatos alkatresz legyen a ludas).
De valoszinuleg a proci koruli belso tapok valamelyik FETje a hibas.
Szétszedtem darabokra, semmi felrobbant, eléget cuccost nem találtam, nem melegszik semmi. Nagyon alaplap gyanús!
Szerintem vidd olyan szervizbe, ahol a hibakeresésért nem kérnek pénzt. Például:
Sziasztok
Compaq nx9010 bios csíp (39SF040 70-4C-NH) Keresek egy olyan programot, amivel mindegy milyen alaplapra rakom be a bios csipet, rá tölti azt a biost amit, én szeretnék. Sokan írták a fórumokon, hogy más alaplappal is meg írható. Nekem eddig nem sikerült az uniflash programmal. Csíp ismeretlen, ez van legfelül. Van egy asrock alaplapom amibe (39SF020A 70-4C-NH) csíp, van, ezzel próbálkoznék. Köszönettel: Üdv: Géza
Az NX9010-ben ALi lapkakészlet van, a déli híd LPC-n látja a BIOS-t. Az Asrock alaplap milyen lapkakészlet? Bár nem mindig probléma, de az eltérő méret miatt is lehet sikertelen a sütés, ha az alaplap a ROM-mal való kommunikációt visszautasítja annak típusazonosítója miatt (0001h cím). A ROM biztosan jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, A harmadik járt előtte egy szervizben és ott került bele egy kis vezető darabka a csatlakozó lábai közé, ez is csak a mikroszkóp alatt vettem észre. Próbáld meg átforrasztani a csatlakozót. Ha ezek nem segítenek akkor alaplapcsere (bár egy bios-frissítést még megpróbálnék)