Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
ngexi: Köszi. Hát, nem igazán tetszik a bakelites panel, meg elrontottam a forrpontok nagyságát, mert csak feles megy 1-es fúróm van, és egyik sem tökéletes. 0,8-as nincs, mert kéne hozzá tokmány.
![]() DJanosi: Szia ! Tudom, elvileg SMD lett volna az is, de nem tudtam szerezni, pic meg nem lukas, ezért oda került.
Sziasztok! Elkészült a léptetőmotor vezérlőm végre. Az első példány nyákja telibe zárlatos volt, ezzel már nincsenek gondok szerencsére. Tettem hozzá még bónusznak egy kis kapcsolást, mellyel gombnyomásra tudom váltani a forgásirányt.
Íme:
Szia!
Szép munka! Csak nem egy Fujitsu Siemens Amilo Pro figyel ott hátul?
Én nemtudnám megállapítani!!
[OFF]
A fogyasztása 120 mA @ 5V. Nem nagy ám az egész, elfér tenyérben, a fadoboz miatt nem akarom hogy nagyon melegedjen plusz az alulemez lapos és kis helyet foglal.
Szia! A kapcsolás/nyákrajz publikus? Bipoláris vagy unipoláris léptetőhöz jó?
Üdv
Sziasztok. Gondoltam megmutatom az egyik éppen futó projektemet. Már jó ideje "gyúrom". A képen egy siemens mc35i mobil terminál, és egy Pices vezérlő, valamint egy GPS modul látható. Az eszköz bekapcsolás után x bemenetét figyeli, és közben vár beérkező sms-t. Az sms tartalmától függően portokat lehet ki be kapcsolni, illetve az eszköz koordináta adatait lekérni. Ha x porton változás áll be, akkor szintén üzenetet küld. Egyelőre csak a saját telefonszámomról működik, késöbb még egy számról fog. A portátkapcsolások után "nyugtázó sms-t küld. A terv az, hogy autóba motorba építhetővé teszem, így lopás esetén nyomkövethető az autó, illetve be lehet avatkozni.
Ha az egyik port állapota megváltozik.
Látom te nem szórakoztál a gps-ből kapott adatokkal, csak egyből kiküldöd. Én persze átalakítottam egyszerű googlemaps-ba írható kóddá.
Én is hasonlót csinálok, csak az telefonhívásra fogja elküldeni az aktuális gps pozíciót. (ez volt a feladat) ma fogom beüzemelni a gsm modult és megpróbálom a küldést is elintézni.
Hello!
Az 1-es tokmányba simán bele lehet fogatni a 0,8-as fúrót bármiféle gond nélkűl. Én is így használom, és tökéletes. De egyébként, ha 0,8-as fúrat helyett 1-est készítesz az nem jelent nagy problémát. Én konkrétan most 0,9-es fúrót használok. Olyan volt csak a boltba. Van belőle még pár darab, hiszen ilyen kicsi fúró hamar fogy. Majd, ha elfogynak/elkopnak, akkor 0,8-ast veszek. Ha akkor sem lesz 0.8 a boltba, akkor nem problémázok, a 0,9-is tökéletesen megfelel.
Oké, köszi az ötletet!
De az! V2030
Jó lesz az, csináldd csak! Menni fog! :eljen: Probáldd csak meg, hogy bármiféle gond nélkűl befogható az 1-es tokmányba a 0,8-as furó, és máris esztétikusabbak lesznek a paneljaid.
Ja, az lehet, csak attól tartok, laza lesz, lötyög majd benne. ProsKit-es panelf. van.
Majd szerzek olyan fúrót, és ki is próbálom !
Erre van egy tuti megoldás. Tekerd körbe forrasztóónnal a fúrószárat és nem fog benne lötyögni.
Úr Isten, ónnal?
Amíg nem volt normális fúróm így használtam. Az ón szétlapul és mindjárt nem fog lötyögni a tokmányban a fúró. Nem az egészet kell körbetekerni, csak egy menetet rá, ahol befogod a tokmányba.
Szia!
Nekem is Pro'sKit -em van. Gondot is okozott a fúrók befogása, amig be nem szereztem hozzá valami ehhez hasonlót.
[OFF] Igen, nekem is hasonló kéne. Én többet vártam ettől a fúrótól, mert kimondottan erre való, és csak 0,5 , 1 , 2 ,3 szár van..
Ez remekül hangzik! Gratulálok , okos kis szerkezet
Üdv.!
Tegnap láttam itt a témában, hogy ketten is építettek bináris órát. Már régóta szerettem volna én is, csak nem volt meg a "kezdőlöket". Viszont a tegnapi kettő meghozta a kedvem, így nekiláttam. Mivel vicsys cikkében PIC van, én meg az AVR-ekhez értek (legalábbis egy kicsit), írtam egy teljesen saját programot, ami kb. ugyanazt tudja, mint a cikkben lévő. A kapcsoló a LED-ek GND-ját kapcsolja, így ha pl. éjszakára nem kell, hogy világítson, lekapcsolom, reggel meg fel, eközben az óra megy tovább ugyanúgy. A vezetékdzsumbuj szándékos, így tudtam csak megoldani néhány átkötést. Videó itt látható.
Szia. Nekem így is megy a google maps-ban és az earth-ben is.
Köszönöm
Nekem jelenleg így néz ki a kijelzés. Egyenlőre még csak a gps-t teszteltem, ezért az lcd kijelző. Most fog jönni majd hétvégén a gsm modul üzembe állítása.
Az egész kapcsolás jelenleg még dugdosós próbapanelon van összerakva, ha majd jól működik, akkor fog rendes nyákot kapni.
Sziasztok!
A minap készültem el második USB lámpámmal ami sok előnyt rejt az elsőhöz képest. Tudom nem egy szép megvalósítás de ez volt a legegyszerűbb mód és a célra 100%-ig megfelel. Belső megtekintése csak erős idegzetűeknek!
Ejha!
Gratula! Én is valami hasonlóba akarok belekezdeni, tetszik ez a GPS cucc
Mesterházy utca?
Hűűű.. apukám ez nem semmi.Minden elismerésem a tiéd, nagyon ügyes,gratulálok.
Szia!
Holtverseny csak akkor van, ha a játékosok a gép bekapcsolása előtt összeértetik a pálcájukat, mint ahogy a feltöltött képen is van, amikor az összes lámpa világít. Persze ilyenkor így is kell, hogy működjön. Egyébként nincs holtverseny. Már elég sokat játszottuk vele, és sosem csalt Annyi, hogy szabadtéren kicsit lesni kell, hogy melyik LED világít, de ha már nem tűz annyira a nap, akkor nagyon szépen látszik minden. A 100 ohmos ellenállások helyett lehet esetleg 50est tenni, így még kisebb az esélye, hogy a gate valami hibás jelet kap (mert 1k-nál csalt, 500-nál ritkán, és maradtam a 100-nál, de talán az 50 még megnyugtatóbb lehet). Persze rendes használat közben nincs feltekerve a vezeték, nincs összegubancolódás, és így működik. De ha valaki valami nagyon párás helyen, vagy egymásra dobált vezetékekkel játszik... Puding próbája az evés. Ha majd egyszer annyira merül az elem, hogy a relé már nem húz meg, akkor mindenkinek kigyulladhat a lámpája. Ilyenkor elemcsere, és minden mehet tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |