Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   227 / 1165
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Szia!
Jó kis lapostop, egyik haver is vett, az alján kellene irja a pontos tipusszámot (érdekes a havernek adtak cd-t hozza), vagy ahonnat vetted a "papirosokra" ráirják hogy milyen tipusu pontosan
(#) belfi2 válasza neocska hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Szia!
Nem nemén vettem hanem a bátyám fia. Tegnap vette, és kapott természetesen CD-t hozzá,de miután feltettem egy WIN7 64- csak egy pár illesztőt kellet hozzá feltenni az eszköz kezelő szerint.Aztán jöttek a gondok.a kamera fordított képet ad,amihez a CD-n nem találtam drivert.Van egy "ismeretlen eszköz" bejegyzés az eszközkezelőben ,amihez szintén nincs a lemezen meghajtó.A VGA hoz szintén nem talált a gép.
Ezért kellene a segítség.A pontos tip a srác szerint a K52J és ennyi.

Hát akkor csak azt tudom ajánlani hogy probálgasson, s amelyik jo azt lementi majd 1 cd-re Bővebben: Link , az adott linken minden driver megtalálhato, csak türelem kell hozza, és sok idö.
(#) belfi2 válasza neocska hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Köszi a linket,bár az Asus support-on is meg található összes driver csak olyan hogy K52J nincs.

Igen ezért ki kellene "tanulmányozni", hogy valojában mejik tipusu is
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Tedd fel a Driver Genius nevű programot, elindítod és kilistázza melyek azok az eszközök (pontos névvel) amikhez nincs driver feltelepítve. Ha "megveszed" a programot akkor le is tudod tölteni, és egyúttal telepítheted is ezeket a drivereket. Én mindig ezt használom ha kell valahova mert olyan drivert is talál amit én hiába kerestem órákig, ráadásul percek alatt megvan az ami esetleg akár egy óra is lehet. Ha esetleg nem sikerül "megvenned" a programot, mivel kiírja az eszköz teljes nevét, te magad is kereshetsz hozzá való drivert. A kamera fordított kép pedig szoftveres beállítás kérdése. (az elvileg hozzá járó kamera szoftverében lehetne ezeket beállítani.)
(#) bazsoo válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2011 / 1

Üdv!
Linkelek egy oldalt, ha van egy kis angol tudásod akkor eltalálsz rajta.
Driverek
Neked ezek kellenek majd: "Windows Vista/7 (x64) DriverPacks" Az összeset leszedheted torrent kliens segítségével, 7zip program segítségével pedig kitömörítheted őket. Lehetőleg egy mappába csomagold ki őket, és ezt a mappát add meg majd az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésénél.
Én már jó ideje ezeket a csomagokat használom teljes sikerrel Van hozzá egy kis programocska is ami automatán megkeresi a megfelelő illesztőprogramot, ha érdekel valakit a téma nyugodtan írjon és segítek!
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Szia!
Köszi az ötletet, de egy egy éves géphez csak találok valamit.
Egyenlőre még várom a srácot hogy jöjjön és akkor pontosítsuk a feladatot,hogy ki kivel van.Már régebben "vettem" az általad említett programot ami arra is jó hogy ha egyszer precízen feltelepítetted a gépet akkor *.exe kiterjesztésben le is tudja menteni a meghajtókat, és nem kell mindig keresgélni ha újra kell rakni a gépet.
(#) marcall hozzászólása Júl 20, 2011 /

Üdv!

Kaptam egy Toshiba M200-as Notebookat javításra!
De mivel nem nagyon van tapasztalat lapos gépek javításában ezért kérdezek!

A gép olyat csinál hogy mind akkuról és mind hálózatról "elindulna" ha elhúzom a bekapcsoló gombot de csak visszajelez hogy "megy" mármint a led de semmi.
A CPU fan meg se mozdul,se a HDD.
Én arra gondolok,hogy az alaplappal van a gond!
De majd megnézem nincs e szétcsúszva valami szalagkábel!
Előre is köszönöm a jó tanácsokat!

ui.:este tudom csak majd megnézni!
üdv Marcall!
(#) belfi2 válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Szia!
Nagyon köszönöm és megkezdtem a letöléseket.
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Akkor pontosan tudod mire jó a progi, szerintem egyszerűbb mint amit most csinálsz, de egyéni ízlés kérdése
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Sajnos nem csinálok semmit eső napot tartunk.De hogy őszinte legyek ha megvannak az eredeti driverjei inkább azt raknám fel.Általában csak végső esetben szoktam használni,de igazad van ízlés kérdése.
(#) bazsoo válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Üdv ismét!
Ne félj, ezek a driverek eredetiek, és a legfrissebbek. Vagy telepítő lemezekről, vagy közvetlen a gyártóktól szerzik be a dolgaikat, ezek nem "barkács" driverek. Szerintem benne lesznek azok is amik neked kellenek. Egy próbát mindenféle-képpen megér, a letöltendő méret sem húzós, persze kicsomagolva sokkal nagyobb, úgy 4 gb körül.
(#) belfi2 válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Lefogom tölteni csak a kliensben várom az "üresedést". Ma már nem kerül sor a próbára mert nem jött a srác.
(#) ABU hozzászólása Júl 21, 2011 /

Sziasztok!

Mostanában egyik napról a másikra megbolondult a műhelyes gépem. Azt csinálja, hogy induláskor vagy csipog röviden nagyon sokat, leáll, majd visszakapcsol, de ekkor már nem csipog, csak folyamatosan újraindulgat, mielőtt még megjelenne a monitoron bármiféle kép. Van amikor elmarad a csipogás, és csak restart van a végtelenségig. A lap Gigabyte EP43-DS3 Award biossal. A végtelen rövid csipogás alaplap vagy helytelen tápellátásra utal táblázat szerint. Az alaplap hiba szerintem kizárva, mert most is erről írok, a tápellátás megint érdekes, mert lefuttattam egy csomó benchmarkot mérve a feszültségeket, mindenhol tűréshatáron belül van. A tápot kb 1 éve javítottam, mert elpukkant a készenlétije csak úgy magától, de akkor másik gépet szolgált ki. Ez a műhelyes konfig pedig már megvan legalább 5 éve és semmi gondja nem volt. Lehet, hogy induláskor a táppal lenne valami hiba?

ABU
(#) bazsoo válasza ABU hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Üdv!
Próbáld meg azt, hogy mindent lehúzol a tápról, csak az alaplap legyen rajta, és egy vinyó, optikai meghajtót, másik vinyókat húzd le. Ha így elindul akkor a táppal van gond. A másik, ami szerintem valószínűbb, a memóriahiba. Vedd ki a ramokat és kontakt spray-vel fújkodd meg a foglalatokat, ezután egy használaton kívüli fogkefével óvatosan takarítsd ki őket. Visszarakásnál a ramokat is megfújkothatod nyugodtan.
(#) ABU válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Üdv!

A foglalatot és a memóriát áttisztítom, ha legközelebb ilyet művel, akkor kipróbálom, amit írtál. Az a baj, hogy nem minden indításkor csinálja ezt, csak amikor úgy van kedve. Kb két hete van ez. Ami még érdekes, hogy ha ezt műveli és kikapcsolom a tápot a főkapcsolóval, utána legtöbbször gond nélkül beindul, de van amikor nem.
(#) sprofan hozzászólása Júl 21, 2011 /

Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet magamnak egy Asus P5R4T/DP alaplappal, a gond vele annyi hogy indulásnál a bios mindíg dob egy: CPU FAN ERROR-t, Press F2 to continue. Ez csak annyiban probléma hogy így minden indításnál meg kell nyomni az F2 billentyűt A proci egy 3,0Ghz-ez P4 rajta egy vadonatúj Arctic Cooling Alpine 11 Pro, ezzel gond nincs, mégis ezt csinálja a gép. Valakinek valami ötlet hogy mit tudnék kezdeni ezzel a problémával?

001.JPG

(#) bbb válasza sprofan hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Olvasd el az alaplap könyvét és keresd meg a BIOSban, hol lehet állítani a figyelést. Normálisabb alaplapoknál be lehet állítani mi legyen az az alsó érték, aminél szól, ha gond van (na meg a figyelést teljesen ki is lehet kapcsolni).
(#) sprofan válasza bbb hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Ilyen téren csak annyi beállítás van hogy az alaplap állíthatja-e a ventik fordulatát a hőmérséklettől függően. Ez be van kapcsolva de kikapcsolva is ugyan ezt csinálja. Egyáltalán mit jelent ez a hiba? Az összes fellelhető adatom hozzá az ez a pdf. Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Szia!
Bocs de biztos hogy jó helyre csatlakoztattad?

Vagy azt hogy a venti fordulatszáma nem megfelelő (szorul) vagy egyáltalán nem érzékeli a CPU ventit a BIOS.Indítsd be és nézd meg a BIOS-ban hogy látható e a venti és hogy milyen színnel van írva (ha hibás általában piros)
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Biosban látható mindkét venti fordulata, és terhelés hatására szépen szabályozza is őket a gép. A proci hűtő teljesen új, kézzel megpörgetve nagyon szépen jár így nem hinném hogy szorulna. Ez a hiba 10 indításból olyan 9x jön elő. Az alaplap pwm-el szabályozza a ventik tápfeszét, hagyományos 3 tűs csatlakozó van a lapon, a proci ventilátoré pedig 4 tűs, de ez visszafelé elvileg kompatibilis.
(#) bazsoo válasza sprofan hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Üdv!
Az alaplapon kell, hogy legyen egy olyan, hogy "CPU FAN". Valahol a processzor foglalat környékén találod meg, arra dugd a hűtőt. Ha eddig is ott volt, akkor vedd ki az alaplapot, és a csatlakozónál a forrasztásokat kicsit melegítsd meg, de óvatosan, nehogy elfüstöljön a lap.

Próbáld meg mit csinál ha megcseréled a ventik vezetékét.Az is lehet hogy alapjáraton magasabb volt az eredeti venti fordulata és most hibának érzi az alacsonyabbat.Nekem is csinálta egy ASUS deszka ,kézzel az úgy tűnt hogy rendben de mivel egy adott idő alatt nem vette fel a kívánt fordulatot mindig azt csinálta amit nálad.Mondjuk nálam a csere megoldotta a dolgot ezért javasoltam a vezetékek cseréjétAz hogy jó e a 3 vezeték a 4 vezetékes helyett azt nem tudom megerősíteni olvasd át EZT a topikot,hátha kijön belőle valami.

Igaz, ezt még nem próbáltam hogy megcserélem a két csatlakozót akkor mit csinál. Nálam az alaplapon van a 3 tűs csatlakozó, és a hűtőventilátornak van 4 tűs csatlakozója, ez így elvileg oké, amit te linkeltél az pont fordítva van, ott nem tudom mi a helyzet. Legközelebb szombat délután kerülök az a gép elé, akkor megcsinálom és meglátjuk mi a helyzet, addig is köszi mindenkinek!

Mindegy melyik a 3 vagy 4 tűs.A PWM jel hiányozni fog.

PWM jel nélkül teljes fordulaton mennek az ilyen ventik.

A 3 tűs alaplap sima analóg fordulatszám szabályzással kezeli, a 4tűs ventit, tehát a feszültséget csökkenti ,vagy növeli.A 4 tűs alaplap csak PWM-mel tudná szabályozni de mivel az nincs így maxra járatja.

Igen, lehet nem jól fogalmaztam, de így akartam én is
Következő: »»   227 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem