Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   229 / 1165
(#) belfi2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Es természetesen a driverek.
(#) BarnaPili válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Az idegen vinyó egy Hitachi,rámentek a SATA-s csatlakozók.Meg megy is föl rá rendesen minden.
(#) perköbüki válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Szia!

Ha jól értettem egy usb-s tokra szeretnéd kötni a vincsit. Ezt a gép USB- je nem tudná árammal ellátni. Úgy lehetne megoldani, h külső tápos USB Hub-ra kötnéd.

Üdv.
(#) gopa hozzászólása Júl 28, 2011 /

A számítógépem használata közben elment az áram. Utána bekapcsoltuk, és azóta kétmásodpercenként ki be kapcsolódik használhatatlan. Mi lehet a baj?
(#) BarnaPili válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Köszi!
Sejtettem.Inkább vettem még egy SATA kábelt.A kétszeri formázás ellenére úgy néz ki vissza lehet hozni a veszett adatokat.Van valakinek ötlete melyik program ingyenes?Olyasmi mint az Easeus Data recovery.Annak a demo verziója meglelt mindent,csak nem állítja vissza még nem fizetek.
István
(#) neogeo2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Tölts le valahonnan egy hirens boot cd-t. meglátod hasznos társad lesz többek között ebben is... Nagyon jó kis cucc!
(#) bazsoo válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Sajnos a jobb fajta programok mind fizetősek... Egy próbát mindenképpen megér a Hirens, ha azzal nem jön össze akkor marad a hosszas keresgélés "gyógyszerek" után, vagy ha értékesek az adatok, akkor elküldheted erre specializálódott szervizbe. Arra viszont számíts, hogy nem keveset fognak érte elkérni...
(#) bazsoo válasza gopa hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Üdv!
Valószínűleg a táp adta meg magát, ki kéne próbálni egy csere táppal, vagy megbontani a mostanit, megnézni a kondikat, stb... Érdemes lenne megnézni az alaplapot is, púpos kondik után kutatva.
(#) didyman válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Tökmindegy, hiszen automatikus frissítéskor is borul a sorrend. De sp1 nem kell, az sp2 kumulatív az sp1-et illetően, aztán sp3.
Egyébkpént, a rendszer felállása után elsőnek a lapkakészlet illesztőit rakjuk, aztán a többi, erre támaszkodó, talána VGAt érdemes másodiknak, hogy a szem ne essen ki és az ablakok alja meglegyen, majd hang, lan, rendszereszközök, satubbi. Szervizcsomagokat jó, ha offlány rakja föl az ember még azelőtt, hogy netre megy a gép, mert a sasser/blaster és még tucatnyi hasonló rögtön képes a gépet fertőzni.
(#) didyman válasza gopa hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Inkább BIOS, POST-kártyával rá kéne kukkantani, hogy hol áll meg. Ha a táp hibádzik és nem legkotlákabb fajta, az eseménykor leáll és úgy is marad, amíg a 230-at meg nem szakítja az ember.
(#) didyman válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Tudom, ezzel nem leszek népszerű, de ha valakinek fontos adatai vannak EGY HDD-n tárolva, az fizesse csak ki az adatmentő cég számlájának töredékét egy ilyen programért, mert a programozója ennyit igazán megérdemel azért cserébe, hogy a pótolhatatlan adatokat viszontlássa az ember és megtanulja egy életre, hogy egy példány olyan, mintha nem is létezne az adat.
A Hirenen persze van ingyenmegoldás, ami nem ingyenes, de ugye...
Formázott lemezzel amúgy semmi gond nincsen, mivel formázáskor alapvetően olvasási teszt zajlik és nem írási-olvasási.
(#) bazsoo válasza didyman hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Ezzel egyet is értek, de hidd el, nagyon sok olyan ember van, aki pótolhatatlan adatokat, többek közt családi fotókat, vagy akár céges adatokat tárol egy vinyón. Biztonsági mentés ugyebár luxus, pedig már nagyon olcsón meglehet oldani ezeket. A gond akkor szokott lenni, mikor megmondod, hogy a mentés ennyibe került, és ilyenkor csak néznek rád nagy szemekkel, vagy még nekik áll feljebb, hogy hogy kérhetsz érte ennyit... Nagyon nem gondolnak bele/néznek utána, hogy mennyibe fáj egy ilyen munka, és még olcsó is voltál, a nagy cégekhez képest.
(#) BarnaPili válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Teljesen igazatok van.Ezen a gépen olyan adatok IS voltak,amik nehezen lennének pótolhatók.A munkával kapcsolatos dolgok természetesen le vannak archiválva másutt.Kösz a tippet a Hirens Cd re.Ha otthon leszek,megpróbálom.
(#) guliver83 hozzászólása Júl 30, 2011 /

Sziasztok
Megtudná valaki mondani, hogy találok a következő alaplaphoz telepítő drivert?
Típus: KOB 693a FCSX
Előre is köszönöm!
(#) kokozo válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szia!
mercury honlapján :itt
(#) guliver83 válasza kokozo hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Már próbáltam, de nem lehet letölteni, nem engedi.
Vagy csak nekem?
(#) dokidoki válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szia.
Nekem sem engedi, Bővebben: Link de itt sok mindent megtalálsz, végső megoldásként. Lehet, hogy nem úszod meg a regisztrációt.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 30, 2011 /

Sziasztok, egy elég idegesítő hibám és arra gyanakszok, hogy ez vírus lesz.

A probléma következő: Csatlakoztatom a kártyaolvasót ( amiből csak az SD és a CF portot használom, a többi le van tiltva) és a windóz anyázik, hogy nincsen lemez.

Jelenleg most csak Compakt Flash tárolót használok, az SD porthoz nincsen semmi csatlakoztatva.

Ahogy rácsatlakozok egy SD kártyával abba hagyja.

Ugyanez van CF kártyával is.

Ha egyébként üresen, csak a kártyaolvasót csatlakoztatnám fel, folyamatosan anyázna, hogy nincsen lemez, annak ellenére, hogy egy gramm inicializálási kísérletet tettem volna. Autorun kibvan kapcsolva.

Arra gyanakszom, hogy egy aprócska kis vírus próbálja a cserélhető adathordozónak a partíciós táblájához nyúlni.

Szerintetek hol kezdjem? Valami megoldás?
(#) dokidoki válasza dokidoki hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Nos, közben szétnéztem milyen eredménnyel lehet onnét letölteni. Siralmas, belépve elfogadta a 2006 körüli regisztrációs adatokat,.... MAMMON imádókká váltak. Csak pénzért enged letölteni onnét.
Mindent elkövetnek hogy, szemétté váljon a régebbi de működőképes cucc.
(#) punkkazy hozzászólása Júl 30, 2011 /

Üdv!
Van egy Acer Aspire 5740G típusú laptopom. Van benne Bluetooth adapter. Ezt onnan tudom, hogy egyszer már használtam.
Azonban most hiába nyomom meg a billentyűzeten a Bluetooth gombot, nem engedélyezi a kártyát, így, még fel se tudom telepíteni a drivert.
Mi lehet a gond? Kosz mehetett a gomb alá? Esetleg kicsúszott valami a laptopban (előfordulhat, mert nemrégiben az anyósülésről a padlóra esett)?
(#) _ampervadasz_ válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Lehetséges a driver installálási sorrend probléma.

A laptopnak ha jólemlékszem közösített funkciógomba is van ami a Wi-Fit Bluetoth -ot egyszerre indítja és ez nincsen fenn.

Instalálási sorrend:

Lapkakészlet driver
Video Driver
hang ( modem ha van csak ezután)
Gombillesztő driver
Wifi Bluetoth

Bluetoth illesztőnek figyelmeztetnie kell az eszköz bekapcsolására amit te egy gombnyomásra elindítasz majd a telepítés automatikusan megy tovább és működnie is kell.

Jobb ötelem nincsen.
(#) punkkazy válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Ennek a típusnak van külön Bluetooth gombja is. Ha a WiFi gombot nyomom meg, akkor megjelenik a jelzőanimáció, hogy be, illetve kikapcsoltam a WiFit. A BT gombra nem reagál. Kicsit furcsán is áll ez a gomb, minta lejjebb lenne, mint a WiFié.
A drivereket pedig az általad leírt sorrendben raktam fel, -tegnap kapott új WIN7et a gép, illetve a BIOS-t is frissítettem.
Még ötlet esetleg?
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Há há megvan a kis gci.

Tényleg vírus volt.

A vírus elrejtette magát a lomtárba és létrehozott egy autorun.inf -et ahonnét futtatta magát

1. [autorun]
  2. open=RECYCLER\S-1-5-21-2214276341-3544434524-6043330-4321\update.exe
  3. action=
  4. shell\open\command=RECYCLER\S-1-5-21-2214276341-3544434524-6043330-4321\update.exe
  5. shell\open\default=1
  6. shell\explore\Command=RECYCLER\S-1-5-21-2214276341-3544434524-6043330-4321\update.exe

Ezután rákerestem az update.exe -re a rendszerleíróban, és végre elhallgatott crss.exe
(#) eSDi válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Üdv!

Ha szerencséd van akkor az egy ECS alaplap csak át van címkézve. Ha van rajta címke akkor szedd le és alatta lesz az eredeti típusa. Nekem ez mindent megoldott. felraktam az ECS BIOS-t és még stabilabb is lett mint volt. Most egy Celeron Tualatin megy benne, 1100A típusú 1.46GHz-en.
(#) guliver83 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Szia!!!
Hogy mennyire igazad van!
Csak át van címkézve P6VAA
Köszönöm
(#) didyman válasza dokidoki hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Mi kéne ahhoz a laphoz? VIA szervizcsomag van a viaarena.comon, a 4.43-as régi verziót keresd, a hangot meg lenézed a lapról: ALC201, vagy CMI8738 lesz, esetleg más, talán VIA az is, utóbbit megtalálod a viaarénán szintén, többit meg gugli első találatában.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Csökkentett mód, msconfig, aztán szerintem fel is fog tűnni az automatikus indításnál a féreg.
(#) didyman válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Ha nem kapcsol be, akkor vagy a gomb nyele törött le (a sapkának saját rugós mechanikája van, úgy emlékszem), vagy a BT modul hiányzik, esetleg KH-s. Az 5720-nak vagy van szerviznyílása a BThez külön, vagy a nagy szervizluk alatt van helye, és antennának egy szürke vezetéke-azt kövesd.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Szia.
Már eltüntettem, írtam is megoldást, de azért köszi
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Didyman lenne hozzád egy kérdésem:

Komponens jelkábellel szeretném összekötni a számítógépet egy HD TV -vel.
Milyen kábel alkalmazható erre a célra?
Az áthidalandó távolság 15m.

Jelen esetben egy árnyékolt YSLCY - JZ 3X0,75 típusú kábelt használok erre a célra ami nem éppen a legmegfelelőbb, mert az erek között nincsen meg az árnyékolás, így a jelben némi torzulás lép fel, ami abban nyilvánul meg, hogy egy kicsit szellemképes lesz a kép a kontúroknál.

Idézet:
„Technikai adatok

Alkalmazási körülmények
Mozgatásnál:-15°C -tól +80°C -ig
Fix elhelyezésnél:-40°C -tól +80°C -ig
Üzemi feszültség:300/500V
Hajlítási sugár
Mozgatás esetén:7,5 X D
Fix elhelyezésnél 4 X D

Kábel felépítése

Csupasz, sodrott ötös osztályú vörösréz vezető
PVC (TI2) érszigetelés
fekete számozott erek
3 ér fölött egy zöld/sárga színű ér (JZ estében)
ónozott rézharisnya árnyékolás
szürke(RAL7001 PVC (TM2)külső köpeny

Tulajdonságok

A kábel ellenáll az általános vegyszereknek, olajoknak és zsíroknak. A külső köpeny lángálló, önkioltó PVC keverékből készül

Felhasználási lehetőségek

Mérő vezérlő és erőátviteli kábelként felhasználhatóak, közepes igénybevételű flexibilis alkalmazásokhoz, száraz, nedves és vizes helységekben egyaránt. Kültéren nem alkalmazható, földbe nem fektethető. Az árnyékolás elősegíti az interferencia mentes adattovábbítást”
Következő: »»   229 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem