Fórum témák
» Több friss téma |
helo, adott egy Asus dvd iro. Az a gondom vele, hogy az Xp ujratelepitese utan a cd-t nem latja. A nyomtatom driveret is a nyetrol kellett leszednem. A dvd lemezekkel nincs semmi gond, irja-olvassa oket. Mi lehet az oka? Felig meghalt a dvd-m, vagy beallitasi hiba?
Boot-olj CD-ről. Ha az sem megy neki, akkor HW-es hiba.
Hmmm, H155-ös kábel esetleg? Bár annak ára is van, komponenshez azért sok kell. az RG58 is elég lehet. Mekkora felbontást kell produkálni rajta?
Üdv. mindenkinek! Segítsetek! Van egy Toshiba Tecra 8000-es laptopom. Hogy lehet fényerőt szabályozni (már ha lehet)? Előre is köszönöm!
Üdv!
Balra lent, Fn billentyű, és valamelyik funkció billentyű együttes lenyomásával tudod állítani a fényerőt, ha egyáltalán van ilyen funkció, de szerintem van.
Köszi a választ!
Kipróbáltam,semmi változás. Esetleg más megoldás ha van?
Szia didyman.
720 sor progresszív pásztázásban, többre nincsen igény. ![]()
Kétlem, hogy ne lenne benne ilyen funkció, de ha így nem megy, sajnos én más módot nem ismerek rá. Esetleg, ha lefényképeznéd a billentyűzetet felülről, talán segíthetnénk.
Szia!
A manualt INNEN letöltheted.Fn+F5 a kijelző beállítása de hogy a fényerőt is állítja e azt nem tudom.
Üdv.mindenkinek! Megpróbáltam mindent, semmi! Azthiszem írány a szervíz! Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen: Bővebben: Link videokártyát Az a gond vele hogy akár milyen drivert teszek fel, a legújabbat vagy a legrégebbit vagy éppen a windows beépítettet sehogy sem lehet átállítani a felbontást 640x460 16Bit-ről, egyszerűen nem megy. Ha megnézem a hardver tulajdonságait akkor azt írja hogy a Windows leállította az eszközt mert az hibát jelentett. (Hibakód:43) illetve a kártya nevénél csak annyi szerepel hogy: VGASave. De a gép semmit nem tud megállapítani a kártyáról. Eszközkezelőben látni a nevét és ennyi. A hardver tulajdonságokban már mindenhol csak n/a felirat van. Sokat kerestem google-ban erre a két hibára, arra lyukadtam ki hogy driver hiba lesz, azt tanácsolták mindenhol hogy a legelső drivert kell feltenni. Nos ezzel csak az a gond hogy azt tettem fel legelőször és azzal sem ment. aztán kipróbáltam a másik 2 újabb kiadást. Ha rámegyek az nVidia szoftverére hogy ott állítsam a felbontást akkor pedig azt írja hogy nincs megjelenítő csatlakoztatva a GPU-hoz, de kérdem én, akkor szerinte éppen miről gépezek? ![]()
A videokártyán nem sérült a BIOS? A PCI/VEN és DEV azonosítókra gondolok ennél. Egy BIOS frissítést szerintem próbálj meg rajta.
Szerk: Bár lehet kontakthiba is. Takarítsd meg a PCIe foglalatot és próbáld a másik videó kimenetét a kártyának hátha azzal megy. Szerk2: Most látom, hogy passzív bordás. A 8XXX szériája NVnek amúgy is eléggé döglős fajta. Ha az előbb felsoroltak nem segítenek akkor marad a BGA hiba.
Még sosem frissítettem firmware-t videó kártyán, ha tudnám hol találok hozzá és hogyan kell lehet megpróbálnám. (Most néztem neten de sehol nem találtam, vagy lehet nem jól kerestem) PCI-E foglalat tiszta, még azelőtt megtisztítottam hogy betettem volna a kártyát. Próbáltam a VGA és a DVI kimenetet is, de ugyan az.
Annyi észrevételem van, hogy bootolás közben, nem biztos hogy lehet állitani a fényerőt. Nekem a maxdatán legábbis igy van, meg kell várni mig beboot-ol. akkor tudom állitani a fényerőt.
Nahát, köszönöm! Még ma megpróbálom szerintem, aztán megírom mi lett a vége.
Sok szerencsét hozzá! Ha valami történne flashelés közben , nem árt ha van egy PCI-os videokártya az újraíráshoz .
Van integrált, eddig is azt használtam. Viszont a kártya az kuka. Sikeresen lefut a frissítés, majd újraindítás után ugyan az a kép fogad, kiolvasva persze már az új Bios van rajta. Akkor marad a bga hiba... Megerősíti ezt az is hogy már a bios-ban is érdekes képet ad a kártya, nem olyan színes mint az integráltal, tehát mintha 32-bitről leváltanék 16bit-re Windows alatt kb. olyan a különbség. Van egy nagyon jó kártyám, amit itt is hirdetek apróban, csak sajnos alaplap csere miatt nem tudom használni mert az AGP-s, kár érte nagyon...
Segítséget szeretnék kérni. A lányom gépe egyik napról a másikra borzasztóan belassult. Kiderült, hogy a winchester is, a DVD-író is csak PIO módban hajlandó dolgozni. Próbáltam eszközkezelőben letiltani mindkét IDE csatornát, és a gépet újraindítva újból felismertetni, de nem vezetett eredményre.
Op.rendszer: XP SP2 Alaplap: ECS K7SEM BIOS: a letölthető legfrissebb Processzor: AMD Athlon XP 1700 Előre is köszönöm!
Ide kábelt cseréld ki, 80 eres legyen.
vagy/és: IDE drájvereket töröld le eszközkezelőben, aztán restart, vagy gyári drájvert telepíts a chipsethez.. vagy/és: BIOS setupban nézelődj, hogy minden rendben van e, bios nem e tiltja a DMA-t. Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Kábelcsere folyamatban, bár túl sok értelmét nem látom: az alaplap maximum ATA 100 sebességet tud.
A két eszköz külön csatornán van, mindkettő "master"-ként. Az érdekes, hogy pár nappal ezelőttig 40 eres kábellel ATA 33 sebességgel ment mindkettő. ![]() BIOS-ban PIO és UDMA Auto van beállítva
Update: valamitől helyreállt az UDMA, de hogy mitől...
![]() Utálom, amikor valami "magától" megjavul, mert az a hiba még elő fog jönni, és megint szopóágra kerülök ![]()
Legjobb, ha nem "magától", hanem Tőled javul meg.
Báddzsó-nak igaza van, az árnyékolt 80 eres kábel a zavarvédelmen sokat javíthat. Zajos adatátvitelnél a gép visszaveszi a sebességet. A SATA-nál is sok gond van a kábelekkel. Ez talán a leggyengébb láncszem.
Sziasztok!
Van egy hatalmas problémám.Tegnap csinálnom kellet volna egy otthoni hálózatot.Csak az a baj hohy nem működik.Tehát adott egy gép amin van egy alaplapi LAN kártya illetve tettem bele egy PCI LANt.(nincs router)Egyszerűen képtelen vagyok a netet megosztani .Csatlakozás van ,de net nincs.A modem egy Invitel betárcsázós készülék.Ha valaki tudja pontosan hogy hogyan kell beállítani az ilyet akkor írja már nekem (ha lehet lépésről lépésre)mert holnap be kellene fejeznem a kiépítést és valamiért nem akar sikerülni. Köszi előre is.
1, Ehez általába cross kábel kell (fordítós)
2, Elviekbe meg lehet osztani így két gép közöt a netet csak a windows "varázslót" elég haszálni 3, nem értem miért nem vetél inkább egy rutert, pár ezer ft és nem let volna sokkal több mint egy új lan kártya ![]()
Uhh, XP, ezer éve nem használtam ilyet. Azon a kártyán amin a net jön, a tulajdonságok között az egyik lapfülön (Talán a Biztonság-on) Kell lennie egy olyannak hogy:
Megengedem a hálózat más tagjainak, hogy ennek a számítógépnek az internetkapcsolatát használják. Pipa a négyzetbe és mennie kell. Ja és Cross (keresztbekötéses) kábel nélkül is ugyan úgy működik, nekem is az volt elég sokáig.
Élvezem néha hogy nem lehet időn belül módosítani a hsz-t...
Szóval a híd látom megvan, ha a pipa is akkor futtasd le a hálózati csatlakozás varázslót. Ha varázslót ki akarod hagyni akkora szerver gépen a hálózati kapcsolat tulajdonságainál a TCP/IP-t kijelölve a Tulajdonságok gombra kattintva ezeket állítsd be: A következő IP cím használata: Ip: 192.168.000.001 Alháló maszk: 255.255.255.000 Alapértelmezett átjáró: üres DNS-ek üresen A kliens gépen ugyanitt ezeket állítsd be: Ip: 192.168.000.002 Alháló maszk: ugyanaz Alapértelmezett átjáró: 192.168.000.001 DNS-ekhez beírod a szolgáltatód elsődleges és másodlagos DNS-ét.
Szia!
Köszi szépen! Holnap kipróbálom Remélem jó lesz.Ha vannak még tanácsok most tényleg jól jönne.Egy kis srácnak megígértem hogy lesz saját netje és nem akarok leégni.Na meg elkeseríteni.Eszembe jutott valami.Ha a híd felállt akkor nem tudok állítani semmit a TCP/IP protokollban .Csak a híd tulajdonságainál de ott meg nem tudom hogy mit kell.Azt sem értem miért jöt elő az Invitel ikon .Nekem modemes állandó netem van ott marha egyszerű a beállítás Azt hittem itt is az lesz de tévedtem.
Vagy veszel egy ilyet 1500Ft-ért: Bővebben: Link Van burkolat nélkül is 500-ért: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |