Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olympus FE-115 - Akksi probléma

Témaindító: ptesza, idő: Jan 8, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) harald válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

itt Bővebben: Link azt ne kérdezd meg hohy 1,5 voltosak de ezt állitják rólla én nem láttam de a kolegám ugyanezzel a gondal küzdött és az olympus márkakereskedő ajánlotta hogy csak eredeti olymus elemet vagy akksir használjon hozzá ezért mertem ajánlani
(#) abcdabcd válasza harald hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Ez sajnos jellemző néhány kereskedőre hogy "csak az eredetit" használd, pedig az elem akku szerintem pont nem ilyen műfaj amire ez ráerőltethető lenne, és ráadásul ez ellentmond az én pár hsz-szal feljebb leírt tapasztalatomnak, miszerint 2 jól feltöltött akkuval 860 vakus képet készítettem és az akku még itt se fogyott ki csak a kártya lett tele ígyhát elkezdtem törölgetni a képeket és kb 600-at ki is töröltem amíg az akkuk bírták!

Illetve egy páran mások is írtak hasonlót, hogy jó akkuval nekik működik jól a gép..

Az én akkujaim normál 2700mAh-s GP akkuk, van egy olyan töltőm ami kisütés közben méri a kivehető kapacitást, és ez mind a 2 akkura kb 2400mAh-t írt kivehető kapacitásnak 0,9Vig merítve az akkukat, a fényképező ezzel szemben "csak" 1,158 ig az egyiket a másikat 1,160-ig merítette részemről többet nem tudok mondani, próbálja ki mindenki akinek ezzel tipussal akku-problémája van
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Érdekes dolgot tapasztaltam nemrég, egy másik fényképezőgépben egy panasonicban, amiben ilyen jellegű, akksi "probléma" fel sem merült, megmértem a gép által lemerültnek ítélt akksit 1,22V volt benne, szóval ez az Olympus még jobban le is meríti úgy tűnik csak jól feltöltött akksi kell hozzá, talán azért merülhetett fel többmindenkinél is ez a gond, mivel ez egy olcsóbb gép esetleg inkább olyanok vették meg, akiket a technika nem különösebben érdekel ezért egyszerűbb akkutöltőt vettek hozzá, esetleg nem számoltak az akkuk önkisülésével, és így a lehet nem is jól feltöltött akksikat, a töltés után hetekkel próbálták használni és persze a gépre gyanakodtak, hogy az a "rossz" de persze ez a vége csak az én agyalásom
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Végülis eladtam már, mert vettem egy tükörreflexes fényképező masinát. De azóta is boldogan használják elem-röl.
Idézet:
„akiket a technika nem különösebben érdekel”

Te is vettél ,meg én is. De nem most volt ez ,hanem akkor amikor a polcokon nem volt ekkora válaszék. Akciós volt a madaras-ban , még vártam is rá.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Nem az enyém egy rokoné ő most kis önkisülésű Vartáról használja és állítólag ezzel így most jó
(#) Macsek71 hozzászólása Márc 14, 2011 /

A (#599829) hozzászólásban említett gépem (OLYMPUS FE-115) elemcsere után ( friss új elemre) kinyitja az objektívet- behúzza és úgy tesz, mintha lemerült volna az elem ...
Ez lehet az elhalálozás tünete ( van már vagy 4 éves ) vagy csak kifogtam egy vacak elemcsomagot ? (akciós energizer)

Segítsetek,légyszi' mit lehetne ellenőrizni ?
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Próbáltam méricskélni... a bootolás-objektív tologatás 300-400 mA áramot kíván . Ez már lehet lefekteti az elemet ?
(#) nedudgi válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Az elemek életkorát ellenőrizd.
Lehet, hogy lefekteti, ha nem megfelelő fajtájú, és nem tud leadni akkora áramot. Ettől még lehet, hogy semmi baja az elemeknek, és rádióban, vagy kisebb fogyasztású helyen sokáig lehet még használni őket.
(#) abcdabcd válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Én már jártam úgy Energiezr elemmel, hogy nem volt egész egy éve egy készülékben 4db és csak úgy véletlenül szerencsémre megnéztem, 2 is elkezdett folyni a 4-ből...
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 10, 2011 /

Sziasztok! Én is megs...tam egy Olympus Fe sorozatú géppel. Elemmel elindul, mert annak a kapocsfeszültsége magas - de nem tud nagy áramokat. Akksival pedig, ami tudna akár 8A- rövidzárási áramot is , el sem indul. Az Olympus hivatalos válasza: vegyem meg a gyári 8000Ft-os akksit + 8600Ft-os töltőt! Ember - ennyiért új gépet vehetek, Líthium akksival! Maradt a kevésbé drága megoldás. Debrecenből töltő 860Ft! 2db 2000 Ft.os Panasonic akksi. Így már használható a gép. Találtam a Chipcadnél 3,7V-os Líthium akksikat is, amik beférnének a két ceruza helyére - lehet, hogy ez lesz a megoldás, csak egy Nokia töltő kell hozzá Persze, nem tudhatom meddig bírja. Az a legelkeserítőbb, hogy szerintem egy szoftveres firmware megoldhatta volna a dolgot - például a kapocsfeszültség értékének a kevésbé szigorú figyelésével. Persze ki venne akkor Olympus akksikat?
(#) abcdabcd válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Csak ki ne próbáld az ötletedet! 2x3,7V >> 2x1,5V!!

Ha visszaolvsol, megtalálhatod az általam végzett kísérlet pontos dokumentálását, az ember felhúzhatja magát, meg ez a cím is azt sugallhatja, hogy van probléma e géppel e téren, ha elolvsaod rájössz, hogy a probléma nem a készülékben van! Jó olvasást!

Kis kedvcsinálónak: ezeréves gp 2700mAh sima akksik, csurig feltöltve a gépbe rakva, kb 700db kép!! részletek a korábbi hozzászólásokban!
(#) pucuka válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Gondolom négy ceruza elem helyett rakott bele két líthiumost.
(#) abcdabcd válasza pucuka hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Ez a gép 2 ceruzával működik... valami véletlen miatt nem én kaptam a pontot a témában, ha visszaolvasol rájössz, hogy nem az a megoldás amiért a pont járt , ugyanis a gép jó akkukkal teljesen jól működik, rosszakkal meg semmilyen gép se menne és gondolom sokan elolvassák a "megoldást" a témára, és helytelen következtetésre jutnak...
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Sziasztok! Nem. 2 ceruza helyett 1 líthiumost szeretnék, így a közel 3 V helyett 3.7 lenne a kapocsfeszültség, amit soros diódával gondolatam lejjebb csökkenteni 3,3 körülre....... Azért nem voltam biztos a kapacitásban, mert még nem építettem be. Egyenlőre a jó mechanikai megoldást rajzolom ki 3D ben, hogy 1 az egyben berakható legyen az elemek helyére, ne kelljen sokat hackelni.... Nokia akksi pont nem fért bele, de a chipcad-es igen... Ha rapid prototípus gyártással sikerül egy műanyag adaptert csinálni hozzá akkor reprodukálható a megoldás..... Addig marad a 2 Pana akksi, mert a GP, és a Varta leszerepelt nálam.

Csak erre az egész hercehurcára semmi szükség!
2 normális akksi kell, ajánlom a Varta Ready2Use-t, ez ráadásul kis önkisülésű és nem kell így gyakran tölteni... Meg egy rendes töltő, pl a Conrad-ban 4000Ft-ért kapható, az akkukat egyesével töltő, BC-300 Ez, még fesz kijelző is van...
(#) kameleon2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

2 normális akksi van, de nem tökéletes megoldás számomra. Ezért vettem már más gépet is, tehát abszolút nem sürgős. A Sony jobban bírja Azt sajnálom csak, hogy az Olympusnak tényleg szép a képe. Mellesleg a Globizos 860Ft-os töltő is tökéletes. Teszi a dolgát.

charger.jpg

Te tudod a töltőt, pedig az akkukat külön töltő változat a jobb, viszont amit én tudok, hogy pl az Olympus takarékosabb az akksival, mint az én Canon a720is-em, pedig az se rossz... szóval valahol szerintem mégis nálad lehet a gond... Az ismerősöm, akinek az olympus van, amióta vettem neki a varta akksikat, azóta teljesen elégedett a géppel... a régi agyonhasznált akksijaival !30!db képet lehetett frissen töltve csinálni, meg azokat a gépre felmásolni... akkor találtam rá én is erre a témára, viszont sikerült a mítoszt megcáfolni! Igenis jó gép, és se elem nem kell hozzá, semmi egyéb hókusz-pókusz!
(#) abcdabcd válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Felmerült bennem, hogy nem egyről beszélünk, a te teljesen feltöltött akkujaiddal hány képet lehet csinálni a géppel? A másik géppel hány képet lehet csinálni ugyanígy? Milyen akkukat használsz? Ezek kis önkisülésűek, vagy nem kis-önkisülésűek?
Ha csinálsz ilyen kísérletet, hogy a töltőből kivett akkut beteszed a gépekbe és addig kattogtatsz, akár vakuval, ameddig le nem merül és megírod, hogy mennyi sikerült, esetleg megcsinálom én is a Canon gépemmel, ugyanis ezt ahhoz a géphez nem tudom, mert a kis -önkisülésű akku most is benne van, talán merít is rajta a gép, de így ha kell csak előveszem, szóval nem tudom meddig bírja, de amire nekem kell az mondjuk jó... Viszont amit tudok, hogy amikor lemerültnek jelzi a gép az akkukat 1,15V környéke ha jól emlékszek, ez az Olympus meg valami 1,11 vagy 1,12, de korábban szerintem le is írtam abban az ominózus hozzászólásomban...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szóval érdekel, hogy a te géped, mennyi képet tud így megcsinálni egy töltésre, meg főleg, hogy milyen akkukkal... hogy mennyi amire azt mondod, hogy nem elég mert amit én próbáltam gép az nekem nagyon is jónak tűnt...
Persze egy dolog nyitva maradt a kísérletben, hogyha a gépben hagyom az elemet, és csak kikapcsolom, akkor mennyi a gép fogyasztása, lehet, hogy itt a téma megoldása, és innen ered a bizonytalanság, itt lehet a téma megoldása... lehet valamikor esetleg labortápról megmérem a "kikapcsolt" fogyasztást és akkor minden ki is derül... de azért kíváncsi lennék, hogy a te géped mennyit bír egy töltéssel...
(#) kameleon2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Sony cybershot - akksival: 2GB memóriakártya: teljes 2GB megtöltése videóval, vagy fényképekkel+ letöltés megy - soha nem kellett mérnem az akkukapacitást. A gyorstöltővel max1 óra alatt feltöltődik. Canon Powershot S60 256MB memóriakártya - akksi - nem kellett mérni, bőven elegendő a kártyához. És a feketebárány: Olympus FE-210, 512MB memóriakártya 8A-re töltött noname akksi: bekapcsoláskor "Akku lemerült" felirat. Új noname ceruzaelem "Akku lemerült". Új Panasonic akksi max 30 kép, de ne legyen vaku, mert "Akku lemerült". Gyakorlatilag egy évnyitó néhány képét nem sikerült végigfotózni vele. Csak annyit tennék hozzá, hogy a 3 gép különböző időben lett beszerezve, de mindegyik kb 40.000 Ft értéken. Azaz nem "urban legend"-ről van szó, vagy olcsó termékről, hanem egy rossz konstrukcióról. Az más kérdés, hogy anyagilag volt e rossz, vagy műszakilag. Számomra az Olympus ezzel a készülékkel leírta magát - pedig nagyon bíztam benne, mert a leképező elektronika jó volt, valamint a szoftveres interpolálás is. Hozzáteszem, nem voltam soha Sony párti, de fényképezőgépből ez már a második Sony, ami csalódást nem okozott. Kezd változni a véleményem... Az eredmény: a gyerek ezt a FE-210 -et viszi magával, ha netán elhagyná, senki nem fog sírni utána. Ha egyedi gondról lett volna szó, azt mondanám - hibás a gép. Azonban olyan mennyiségű panasszal találkoztam ezzel a géppel kapcsolatban, hogy a legkevésbé sem sorolnám a "hallotunk már ilyet!" kategóriába.
(#) abcdabcd válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Ez a téma Olympus FE115!-ről szól, nem a 210-ről, amúgy, amihez én is hozzáférek gép az 115-ös...

Az a 30 kép tényleg gyanús... viszont a noname="nem alkáli" (gondolom) elem belső ellenállása elég nagy lehet, és lehet ha bekapcsoláskor nagyobb árammal meghúzza úgy leesik a feszültség, hogy azt jelzi lemerült... akár 1,5 ohm is lehet kapásból a belső ellenállása, ehhez képest szintén olcsó alkáli (sárga Varta, meg Aldi márkás is) kb 0,1Ohm!
Az itteni panaszok egy jó része meg elintézte annyival, hogy rossz rossz, és kész és ceruzaelem kell jéé azzal meg jó...
Szóval a 210-es lehet tényleg rossz konstrukció, de vajon tényleg ennyire?

Próbálj meg valami jó akkut(lehetőleg újat, vagy ami a másik gépekben sokáig jó), vagy amit írtam valamilyen alkáli elemet, hogy azzal milyen...

Csak azért mert az a gép is, amit kipróbáltam kb 30 képet tudott régi gp akksikkal, amiknek a kapacitását később megmértem 2100 helyett már csak 600mAh -sak voltak...
(#) abcdabcd válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Illetve ha tényleg rosszak lennének ezek a gépek(FE-115) akkor erre konkrétan mi a magyarázat: Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Sziasztok! Ha csak jelezné az akkuállapotot nem is lenne baj. Csak sajnos behúzza a zoomot és ki is kapocsol az "Akku lemerült" felirat kiírásakor. Most vettem 2db Energizer tölthető elemet. Ezeknek magasabb a kapocsfeszültsége, jónak tűnik, de még nem volt időm huzamosabb ideig tesztelni.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem