Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenyérsütőgép
 
Témaindító: morfondi, idő: Máj 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 14
(#) morfondi hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
Sziasztok!

Úgy néz ki, elromlott a címben említett kenyérsütő, mert a megsült kenyér ehetetlen.
Szeretném kérdezni, nincs-e hozzá valakinek rajza, vagy valaki nem mérte-e már ki, hogy hogyan müködik. Értem ezalatt, hogy pl.:
-dagaszt x percig y hőfokon
-világos kenyeret süt x percig y hőfokon,
-sötét kenyeret süt z percig v hőfokon.
Miután az asszony nagyon morog, a gazdasági helyzet meg fokozódik, a házi sütést szeretném visszaállítani, de ehhez meg kellene javítani. Vidéki vagyok, nem akarom Pestre szervízbe vinni, egyébként is szeretek barkácsolni.
Ehhez kérném segítségeteket.

Köszi

bomann.JPG
    
(#) Sebi válasza morfondi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Első kérdésem: volt-e már sikeres sütésed a készülékkel?

A leírásban általában benne van, mit mennyi ideig csinál, ill. hogyan kell beállítani az időket a kijelzőn.

Az enyém már 10 éve pihen úgyhogy csak emlékeim vannak, de jó kis rozskenyeret lehetett vele sütni. A probléma általában az élesztővel van, ha az előre bekészített/reggelre kész módot használjuk. Legjobb eredményt nekem a por alakú élesztővel produkálta, főleg, ha az élesztőport körben a szélére szórtam.
(#) morfondi válasza Sebi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Hogyne, ez hosszabb ideig jól működött, de ezután hirtelen rosszak lettek a kenyerek. Nekem gyanús, hogy a fűtés? gyengült le, de nem voltak méréseim előtte, mikor jól működött.
ezért kérdeztem, hogy valaki nem csinált-e ilyen mérést.
(#) arti válasza morfondi hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Hali!

Nálam is volt hasonló eset, egyre kisebbek lettek a kenyerek és rettentő "sűrűek", nem keltek meg rendesen. Szét mértem az agyamat, de nem találtam hibát, ha jól emlékszem a kelesztés 40, a sütés 180-200 fok (az időt jól mérte, a hőmérséklet sem kritikus +- 10 fok is belefér). Ezekután megvettem a "DR"ágább (ééérted?) élesztőt és azóta megint jó kenyeret eszünk, mostmár 8 éve nem vettünk boltit. Egyébként én egy NetHaus NH-4500-ast használok, és egy ideje ehhez keresek kijelzőt, mert alig maradt működő szegmense (a net szerint nem létező alkatrész

Üdv arti

ui: ha végén a szokásos barnára sül a kenyered, biztos lehetsz, hogy jó a fűtése.

bredisp.jpg
    
(#) morfondi válasza arti hozzászólására (») Jún 2, 2009 /
 
Köszi, ez már alakul, valami ilyesmire lettem volna kíváncsi, a héten beindítom és kimérem a hőfokokat.
(#) proba válasza morfondi hozzászólására (») Jún 4, 2009 /
 
Amivel én találkoztam az csak a keverőlapátot nem bírta rendesen forgatni ,mert a csapágya kiolvadt egy kicsit.
(#) bbb válasza morfondi hozzászólására (») Jún 4, 2009 /
 
Szia!

Nem biztos, hogy a készülék a hibás. Nálunk is előfordult, hogy a kenyér nem kelt meg, de ezt okozhatja a rossz recept, és a rossz élesztő is!

Nálad mit jelent az ehetetlen? Nem kel meg, megég, nem sül meg, vagy mit?

Nagyon sok tényező okozhatja ám, ha nem olyan lesz az eredmény, mint elvárható lenne.

Többek közt a liszt sikértartalma is befolyásolja ám a dolgokat...
Nálunk előfordult, hogy ugyan azzal a liszttel másik élesztőt használva nem kelt meg, de az is, hogy ugyan azt az élesztpt használva, amivel az egyik liszt nem kelt meg, egy másik megkelt. A kettő együtt számít.

Ráadásul én be se tartom a recepteket, hanem magamtól rakom bele, és az összegyúrás közben szoktam még ellenőrizni, hogy mi a helyzet. Ha túl lágynak tűnik a tészta, akkor szoktam még lisztet adni hozzá, és van, hogy újra elindítom az egész programot.

Szóval az egészből csak annyit szeretnék kihámozni, hogy próbáld meg másik élesztővel/liszttel, illetve másik programmal is!
(#) sprofan hozzászólása Dec 9, 2009 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy Hausmeister kenyérsütő gépem. Nagyon jó kis gép, de van vele egy kis probléma. A kelesztés tökéletes, végig 40°C-on tartja a belsejét. A sütés már nem jó, sütéskor bekapcsolja a fűtőszálat és nem szabályoz semmit, ha nem állítanám le szétolvadna az egész gép. A mikor legelőször csinálta a tetején lévő plexi úgy megolvadt hogy teljesen besüppedt, persze visszanyomtam. Ekkor ki is ment benne a 157°C-os hőbizit, ezt kicseréltem de azóta nem használtam a sütés funkciót. Lényegtelen hogy mit állítok be rajta, csak bekapcsolja a fűtőszálat és 100%-on járatja. Esetleg ötlet hogy mitől lehet ez?
(#) pali923 hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
Bocsánat, hogy itt, de nem találtam másik kenyérsütős témát, újat meg nem akartam nyitni egy kérdés miatt.
Van egy Severin kenyérsütőnk, aminek a forgási iránya egyszercsak megfordult. Mivel a keverőlapát nem szimmetrikus, nem ugyanúgy dagaszt. Tulajdonképpen így is elég jól működik, de a kérdés azóta is foglakoztat: mi lehet ennek az oka? Lehetséges ilyen? Milyen alkatrész tud ilyen hibát generálni, úgy, hogy a gép egyébként tökéletes maradt?
(#) skydiver hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
Hellósztok ! Én is a témánál tartok,csak nekem a jelenség az hogy annak ellenére hogy még alig volt a gép használva nem süt.Kelesztéshez fűt,ésmikor a sütési idő megy hideg a fűtőtest.
Minden alkatrész jó az alsó relés panelba,valami program hiba lehet?
Aszalagkábel és a csatlakozó is épnek tünik.
Valójában rajzot sehol nem találni.

Üdv : Berci
(#) D_Zsolt hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Sziasztok!

Ha már egyszer kenyérsütő
Úgy vettem észre, hogy ezeknek a gépeknek a teljesítmény vezérlő/szabályozó panelje fenemód hasonlít, illetve legtöbb esetben megegyezik. Teljesen különböző korú és típusú készülékek ugyanazt az alkatrészt tartalmazzák. Mégis volna kérdésem! A hőmérséklet mérésére milyen alkatrészt használnak? Ez egy üvegtokos ellenállás lehet? Teljesen 1N914 vagy 1N4148 kinézete van a dolognak, de mindkét irányból mérve 1-2 Mohm ellenállással rendelkeznek. Most kellene beszereznem 2db ilyen érzékelőt, de azt sem tudom milyen néven keressem. Tudja valaki a megoldást?

Üdv
Zsolt
(#) attila1 hozzászólása Ápr 11, 2010 /
 
Üdv mindenkinek. Jó,hogy van ez a kenyérsütős-téma....Nekem is van egy Cookworks-típusú sütő,és annak meg a programja szállt el valamiért.A főpanelon mindent kimértem,feszek megvannak.A kezelőpanelon a kijelző alatt van egy 28 lábú PiC,a száma SH69P26M.
Szerintem ez a hibás.Honnan lehetne ezt beszerezni?Amúgy ebben is olyasmi hőérzékelő van,mint a D_Zsolt említett. Köszi a válaszokat!
(#) vladcepes hozzászólása Júl 28, 2010 /
 
Sziasztok.
Egyik ismerősömnek a gépje azt csinálja hogy amikor elkezdene sütni(tehát gondolom a fűtőszálat melegítené be)leveri a biztosítékot a lakásba.
Szerintetek mi mehetett ki benne? vagy mi baja lehet?
(#) Remci hozzászólása Márc 23, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Hauser tipusú kenyérsütő nálam, amin se kép se hang.Találtam benne egy szakadt ellenállást.és egy TM561S-L triac-ot, aminél a T1 és a Gate tök zárlatos.Mivel ilyen triacot sehol sem találok,így az a kérdésem hogy szerintetek BT138-800-al helyettesíthetem-e? Mivel az van itthon.Néztem az adatlapokat,a BT többet tud voltban és amperben is,de biztos ami biztos.Egy Moc 3021 hajtja a triacot.Köszönöm előre is.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 4, 2011 /
 
Sziasztok. Van egy ilyen kenyérsütő ami a képen látható.Megadta magát se kép se hang. Szerintetek először is hol kellene kezdeni a hibakeresést? Köszönöm a válaszokat. Üdv.

2.jpg

3.jpg
   
(#) teodor válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 5, 2011 /
 
Szia, oda van irva az adatlapjan, 220-240V 50Hz, mindenkep itt kezd. Utana johet a vezerlesben elofordulo tapfeszultsegek ellenorzese.
(#) vladcepes válasza teodor hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Szia. Vagyis úgy érted hogy mérjem le hogy van e ott 220 240 Volt?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Szia!. Úgy néz ki hogy holnaptól itt lesz nálam hétvégére a kenyérsütő. Segítenél majd esetleg ha teszek fel róla képeket a belsejéről? -vagyis az elektronikájáról? Hogy egyáltalán mit is ellenőrizzek le benne? Előre is köszöntem. Üdv.
(#) NyariG válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Szia, mi lett a kenyérsütő sorsa?

Ha nem sikerül megcsinálni, akkor én átvenném szívesen. Szeretném átalakítani.
(#) babm hozzászólása Jan 13, 2012 / 1
 
Adott egy Hausmeister HM1000 kenyérsütő. Egyszerre csak nem hajlandó a motor indulni, csak morog, rezeg, viszont némi jellegzetes amperszagot terjeszt. Gyanúm: alighanem a motor segédfázis adhatta meg magát (már amennyiben segédfázisos motor van benne). Sajnos, nem sikerült mechanikusan szétkapni. Az alján van 5 db csavar, ebből 3 db "hagyományos", 2 db "biztonsági" csvar, csak villás pengéjű bittel csavarható ki, de ez nem volt gond. Utána jön a gond, mert az alja nem akar leválni, valami még tartja, de nem lelem. Próbáltam az alján körbefutó rés mentén óvatosan feszegetni, de nem hagyta magát, én meg nem akartam durva lenni hozzá, mert eddig finom kenyereket sütött. A sütőtér alján van még néhány csavar, amelyek meglehetősen feszesen vannak benne. Ebből egyet megoldottam, ez normál fémmenetes (M3x5-nek nézem), nem úgy, mint az alulról kiszedhető, szemmel láthatólag műanyag menetes 5 db csavar, ezért úgy gondoltam, ezeket hagyni kellene. Van valakinek ötlete, hogyan tovább?
(#) NyariG hozzászólása Jan 30, 2013 /
 
Sziasztok, ismét bajban vagyok!
A következő a problémám: Szétszedtem egy kenyérsütő gépet és a fogatómotor mindig forog. A motort vezérlő triakot egy 337-40-es tranzisztor vezérel (korábban s8050 volt de kicseréltem) ez egy mikrokontroller. A tranzisztor (bázisa) és a mikrokontroller között van egy 4.7kohm-os ellenállás ill a bázis mellet van egy 104-es kerámia kondi.
Mért van ekkora ellenállás ill a kondenzátor a kapcsolásba?
Mért mérek mindig 700mV-ot függetlenül attól hogy a pic lába magas vagy alacsony állapotban van?

Köszönöm a segítségeteket.
(#) NyariG válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Az hogy a motor mindig forog, függetlenül attól hogy a tranzisztor bázis lábát földre vagy 5 voltra kötöm. Ill nem közvetlenül a lábát mert ügye a tranzisztor lábát egy kontroller működteti. De a kettő között van egy ellenállás ill van kondenzátor is.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) NyariG válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Hasonlít, Triak kicserélve, rossz volt! Ha kiforrasztom a tranzisztort akkor nem forog ha rövid zárral helyettesítem akkor forog. Tranyót is kicseréltem.
(#) NyariG válasza D_Zsolt hozzászólására (») Feb 3, 2013 /
 
Sajnos én sem tudom és pont egy ilyennel szenvedek. Rákötöttem egy volt merőt és 5 volt jött rajta függetlenül attól hogy melegen volt e vagy szobahőmérsékleten.
Hogy működik ez?
(#) fontos hozzászólása Ápr 9, 2013 /
 
Üdv.mindenkinek. Elvi, esetleg gyakorlati segitséget szeretnék kérni. HAUSMEISTER kenyérsütőnk
másfél-esetleg kettő éven át jól müködött. Az utóbbi időben (nem minden sütés alkalmával)
a program változó szakában megáll, és autómatikusan inditja ismét a programot. A program elején álltalában nem okoz gondot, csak félidő után mikor már sül az egész, és indul elölről a program, majd aztán persze elkezd keverni.
Figyelemmel kisértem, áramszünet nem volt, ill. azon az áramkörön lévő többi fogyasztó (melyek jeleznék az áramszünetet) nem jeleznek semmit.
Mi lehet benne a hunyó ?
(#) zolika60 válasza fontos hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
A tápegységét nézném meg. Persze ez csak tipp, belülről még nem láttam ilyen masinát.
(#) Einstein válasza fontos hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /
 
Üdv!
Lehet hogy azon a fázison van egy (vagy több)fogyasztó, ami olyan bekapcsolási vagy lekapcsolási tranzienst hoz létre a hálózaton, hogy a program reset-elődik a kenyérsütőben. Ezt okozhatja egy hűtőgép is amikor bekapcsol a kompresszora, vagy egy kapcsoló is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) winer hozzászólása Ápr 15, 2013 /
 
Sziasztok!
Nekem igazából szétszerelési kérdésem lenne, mert arra rájöttem, hoy szétdarálta a kenyérsütő az ékszíjat. Viszont egyszerűen hiába veszem ki az összes csavart, nem tudom levenni az alját. Körbe enged a feszítésnek, mégis mintha valami fogná, s ne jön le az alja. Elképzelhető, hogy a sütő felől is meg kell bontani, mert onnan is fogja valami csavar, vagy bízzam az erőre.
(#) elodke hozzászólása Aug 31, 2013 /
 
Sziasztok

Nekem az lenne a problémám hogy a kenyérsütőm előmelegít de utána nem dagaszt mi lehet a baja?

Selec Line XBM538

Előre is köszi a válaszokat!
(#) babm válasza winer hozzászólására (») Aug 31, 2013 /
 
Nekem ugyanez volt a gondom. (Lásd a 2012 január 13-i posztomat.) Hosszas semmittevés után elvittem egy szervizbe, ahol azt mondták, megjavítják, ha nagyon akarom, de a javítás csaknem annyiba kerül, mint egy új gép. Viszont nagyon rendesek voltak, mert elárulták, hogy a sütőtérben lévő 8 csavart kell kicsavarni (nem volt egyszerű a fűtőtest miatt, meg szorultak is), és a sütőteret kell fölfelé kiemelni (eléggé szorult). Utána fölülről hozzáférhetőek azok az ék alakú, bepattanó műanyag rögzítések, amelyek a fölső burkolatot tartják.

A saját gépemet illetően úgy tűnik, az elektronikának semmi baja, a motor is forog, de egy idő után megszorul, mégpedig eléggé keményen. Az edényt kiemelve, vagy üresen próbálva nagyon nehezen indul meg a forgás, de utána megy. Ennek még nem jártam utána, de alighanem valami csapágyba került trutyi lehet a baja. A gépet egyébként a nej tisztán tartotta, nem valószínű, hogy a sütőtérből folyt volna bele valami, de persze nem kizárt. Még nem tudom eldönteni, hogy a motor tengelye szorul-e vagy a keverőlapáté.
Következő: »»   1 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem