Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van kínai olcsóbban is. találtam 550$ körül. Tehát maga a gép nem drága. Azonban 1db-nál a szállítás nem éri meg mert az önmagában kb 450$! Ha lenne 4-5 ember akinek kell - már megérné, de nincsenek illúzióim - általában ennyi pénz sem áll a spájzban mindenkinek - hiszen nem magunk próbálkoznánk az építgetéssel. A kínai verzió azért tetszett, mert full benne volt minden. A vezérlőtől a motorokig. kínai cnc
Kicsit el teccik lenni tévedve. A kínaiból egy darab szállítása 480 dollár, 5 darab már 2000 dollár. És ez csak aprópénz ahhoz képest amit a vámosok lehúznának rólad, mert ez már erősen vámköteles!
Az Eu-n belül nincs vám, ezért jó a dajcse gép.
Szia Zoli!
Megkövetlek, mert te moderálsz és én kérdeztem, tehát én vagyok a felbujtó. De ha mindennek topikot nyitunk ami a témával kapcsolatos, akkor egyrészt nem győzitek szerverrel, másrészt egy "a" betűnek is önálló fóruma lesz, ez pedig ellentmond a józan észnek. Azonban én is szeretnélek megkérni, hogy olvasd el figyelmesen a leírtakat, mert én eredetileg fórumtárstól vártam építési segédletet alternatívaként - csak olcsóbb volt sajnos a kész gép, mint az épített magyar verziók. Gyakorlatilag a mechanika kerülne itthon annyiba motorok és vezérlés, valamint szoftverek nélkül - házilag kivitelezve, mint a német vagy kínai termék sorozatgyártva - kompletten. A tényleges segítségeket köszönöm. Maradok a német változatnál. Bocsánat köbzoli! A magam részéről lezártam a kérdéssort.
Spec. vezérlő, spec programmal, amit neked kell megírni. Ez nagyon olcsó, ha nem számítjuk az időt amit a program megírásába fogsz fecccölni, de olcsónak lehet hogy olcsó, kíváncsi leszek mennyi belefeccölt idő és energia után fogsz kínai vezérlőt venni. Én is csináltam , soros portról lehetett parancsokat küldeni, amit az első komolyabb kanyarba belefutottam, hagytam a fenébe az egészet, vettem egy kínai vezérlőt, felraktam egy pc-re és a mach3 vidáman elvezérli.
Persze az avr-hez kell programozó is, és még nincs kész. Várjuk a megoldást.
Csinálsz egy minibee--t nagyban?
Nekem van egy ilyesmi kapcsolásom, 1db pic 16f84 (semmi specip mikrovezérlő), 1 db ADC 0804 (8bites A/D konverter),egyik panelon.
Másikon meg a meghajtó része optocsató +fetek. Ebben a felállásban psp joystickal irányitom, de ha az A/D converter bemenetét optocsatolóval (2bit jel pc-vel) le illetve felhuzom (lehet variálható ellenállásal igy a több féle sebeség is kapható), máris vezérelhető PC-ről is. Nem egy profi vezérlő, de 2féle képen is vezérelhető.
Sziasztok,miskolc környékén keresnék egy segítőkész fórumtársat,aki cnc témában tudna segiteni. (pm)
A "chopper táp"-ot ne felejtsd el!
Bár ez a téma inkább léptető motor vezérléshez tartozik.
Lényegében áramgenerátoros meghajtás.
(Áram vezérelt PWM szabályozás.)
Üdvözlet!
Keresem a világ legegyszerűbb kapcsolását léptetőmotor (lehetőleg bipoláris) vezérlésére. A tápfeszültség 2 db. góliát elem. A legjobb lenne MCS51 alapú mikrokontrollerrel (+ szoftver), így lenne talán legalacsonyabb az alkatrész szám: 1 db kvarc, 2 kvarckondi, 4 meghajtó tranzisztor, 4 védődióda. Van valakinek ilyen megvalósítása? Esetleg PIC-cel... Egy mechanikus órához kellene, 18 másodpercenként egy léptető impulzus, (mivel 200 lépésesek a motorok) természetesen csak egy irányba. Kösz a segítséget és üdv!
Sziasztok! Leírom hátha valakit érdekel.. A Lidl-ben vettem ma 700Ft körül egy 5 részes fúrószár végű kukoricamarót titánium bevonattal.. 3,4,5,7,8mm.. Szerintem nem pénz érte bár nem tudom mit bír..
Ja, olyan van nekem is. Nekem nem sokat ért.
Sziasztok,
Hátha tudtok nekem segíteni a problémám a következő, nem kimondottan CNC de hozzá tartozik. AutoCAD programba megrajzolom a marni kívánt formát. Ezt LazyCamba átrakom G kóddá alakítom majd Mach3 exportálom. A gond itt kezdődik , hogy a marni kívánt formát nem a gép Home pontjára teszi hanem valamelyik sarkába. Sikerült már 20 próbálkozásból 2x a Home pontra rakatni LazyCam-el de nem tudom , hogy sikerült hátha tud ebben nekem valaki segíteni.
Szia ne használd a lazycamot nem érdemes vele az idöt eltölteni.Inkább probáld meg beszerezni a cut2d vagy a cut3d esetleg aspire mind vertic termék.Ezekkel a progikkal biztos sikerül.
Üdv
Köszönöm akkor megpróbálom az általad írt programokkal.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki nem e tudja az AlMg3 vastaglemeznek az anyagminőségét?! Egyszerűen sehol nem lelem. Üdv Petjaa
Helló!
Kerestem neten de csak a könyves boltot találtam. Ha valakinek meglenne a könyv, vagy valaki tudja ezt a paramétert megírhatná nekem. Köszönettel Petjaa
Szia!
Nem. Az anyagminősége, vagy a fajlagos forgácsolási erőre lennék kíváncsi. Ki akarom számolni, hogy egy adott marószárral és előtolással mekkora erő kell a megmunkáláshoz, hogy eltudjam kezdeni tervezni a gépemet. Üdv Petjaa
Nos ennek az anyagnak a minősége: AlMg3. Ám te ezek szerint ennek az anyagnak a mechanikai tulajdonságaira vagy kíváncsi. A forgácsolóerők ezekből számíthatóak. Ezek az adatok szerencsére a neten megtalálhatóak (Nálam első találat!), de ha te erre akarsz méretezni szerszámgépet akkor iszonyatosan profi lehetsz.
Egyáltalán nem vagyok profi. Csak szeretném kiszámolni, hogy pl. milyen tengelyeket vegyek, meg azokat milyen elrendezésbe állítsam össze. Nem szeretném abba a hibába esni, hogy veszek valamit és a végén derül ki, hogy nem jó. Inkább rászánok egy hónapot képletek keresgélésére és számolgatásra. Így csökkentve a kiadásokat.
Hello
Találtam itthon egy stepper motort. Én nem nagyon vágom a pitét. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen paraméterekkel bír ez a motor? Mit lehet tudni róla? A rajta szereplő adatok mit jelentenek?
Hát ilyet sem láttunk még. Magyar léptető motor.
8 vezetékes, azaz négy tekercses. 0.5A, 0.35Nm. Kicsi gyenge. Egy minibee-vel meghajtható, és ha mondjuk egy kamerát kell forgatni akkor jó. CNC-re csak valami nagyon kicsi, nagyon könnyű darabra lehet használni.
Szasz Gyula bácsi. Te midenhol ott?
A tiédben milyen van? Paraméterekre gondolok. Nem volt még olyanod, hogy kevés? Láttam a vakerán 1,9Nm-es motorokat majd 12000Ft-ért. Jó az, vagy drága, te tudsz olcsóbbért? Mi az a minibee?
Mivel saját építésű cnc-vel fúrom a nyákokat, ezért itt kaptam tanácsokat, amikből nem mindet fogadtam meg, ezért épül a 3. gép.
A minibee egy pici egy csatornás vezérlő, 1 amperes motorok alatt hűteni sem kell, és elfér akár a motoron is, magyar fejlesztés. Hátránya, hogy 3 darabnál a tb6560-as vtypos vezérlő olcsóbb, és kevesebb kábelezéssel jár, és az 3A-es motorokat is elvisz, a minibee meg max 2A de akkor már gondolom komolyan hűteni kell. Nekem 1.7-esek vannak ott 3A már kell neki, a kínaiból cirka 2.8 jön ki a méréseink szerint. Sajnos újonnan tényleg 12.000 ezért szoktak epson bontott motorokat használni (meg amit találnak), ott jó ha megvan a vezérlés is, mert az alapján sokkal könnyebb megtalálni a bekötést.
Ilyenhez jó lehet, a párhuzamokra és a derékszögekre kell csak nagyon figyelni, és ezzel marni nem lehet.
Bővebben: Link
Sziasztok,
Szeretnék kérdezni pár dolgot. Építettem egy vezérlőt Unipoláris motorokhoz (4 tengelyes) ehhez itthon volt unipoláris motorom amit fénymásolóból bontottam. Nem túl erősek de a hozzá épített kezdetleges 400X400 mm CNC-t elmozgatják. Viszont szeretnék építeni egy nagyobb gépet ehez kellene segítség nekem. A gépre 1 db felsőmarógép kerülne. Egy nagyobb géphez mekkora motort szoktat alkalmazni az X tengely meghajtásához. Megközelítőleg a gép asztal hosszban olyan 1500-2000 mm közé esne. Temészetesen a lehető legjobb sines módszert használnám akadás mentesen. Tudom függ az áttételtől is jelenleg a kis CNC-n olyan áttétel van ami inkább erősebb mint gyorsabb és nagyon lassan mozog. Nézegettem motorokat az 1.3-3 Nm-ig de nem tudom eldönteni melyik lenne alkalmas. Van hozzá esetleg valamilyen képlet amivel meg lehet határozni adott áttételhez adott súlyhoz melyik az a Nm tartomány ami megfelelő? |
Bejelentkezés
Hirdetés |