Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   39 / 122
(#) vegatti hozzászólása Okt 25, 2011 / 1
 
Sziasztok.
Elhangolódás kérdésre egy megoldás.
Nekem nagyjából 10 éves korában kezdte, főleg nyáron, melegben, hosszabb használat után. A jelenség az volt, hogy kigyullad a piros hangolásjelző, torzzá válik az adás, majd eltűnik. Utánhangolni nem lehet, mert lebeg a freki.
Múlt héten hajszárítóztam a modult. elég volt a tetejét melegíteni, és szkópon láttam, hogy a hangolófeszültség megemelkedik és lebegni kezd. Tisztítottam és megmozgattam az UP04-et, de semmi változás. A lebegés ott volt az UT62 kollektorán is.
Végül az lett, hogy az UR93 környékén találtam egy hidegforrasztott alkatrész lábat. A javítás után lehet melegíteni a modult.
Olcsón megúsztam, de hátha segít valakinek.
(#) Emil hozzászólása Nov 2, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Videoton RA 6363S rádiós erősítőm ami eléggé búg. Átnéztem az összes beszélgetés a búgás témában de nem találtam az enyémhez hasonló problémát illetve megoldást rá. Semmi nincs beledugva, tehát nem erősítek vele semmit és mégis búg. Azt észleltem, hogy ha letekerem a hangerőt jobban búg, persze átkapcsolva a magnó bemenetre amin semmi sincs, tehát csend kellene legyen. Ezt minden bemeneten észlelem, beleértve a rádiót is. Nagyon zavaró este amikor halkan hallgatnék egy kis Bartók rádiót. Valami megoldás kellene. Előre is köszönöm!
(#) ABCD válasza Emil hozzászólására (») Nov 2, 2011 /
 
Hali! Első körben a pufferkondikat nézd meg, de ez a gép mindig búg egy kicsit, mert a táp megszórja a végfokokat.
(#) scooby_ válasza Emil hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
A magnó bemenetet zárd rövidre,ha akkor is búg,akkor a tápból szedi össze a zavart. Ez rossz pufferelésre utal. Ha nem búg,akkor a végfok vagy az előfok(hangszín) szedi össze a zavarjeleket. Az előfoknak is lehet rossz a pufferelése,illetve annak még stabilizálni is szokták a feszültségét.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Illetve ha már lett javítva,akkor nincs kizárva a földhurok sem.
(#) marcus hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni? Videoton RA 6363 S erősítőm van, és az a problémám van vele, hogy amikor hangolom a rádiót, addig világít a stereo lámpa, de amint behangoltam már nem. Kicsit kezdő vagyok, valaki elmagyarázza pontosan hogy mit tudnék vele csinálni?Köszönöm!
(#) marcus válasza marcus hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Már megoldottam =DD DP03 trimmert kellett beállítani
(#) lacusska hozzászólása Nov 14, 2011 /
 
Kedves Pákástársak! Érdeklődöm, volt-e már valamelyikteknek dolga az RA6386S Videoton tuner-erősitővel. A gondom kerrős: a kézi hangolás potméretének (ami a skála mögött van és egy tolópotméter) sajnos letörött a karja, mindenféle beavatkozás nélkül, visszaragsztani sajnos nem lehet, a másik, pedig hogy A kérdéses tunernek az URH ja mászik. A dolog ugy nyilvánul meg, hogy egy darabig jó a vétel, aztán vagy elhallgat, vagy hirtelen átugrik egy következő adóra. Sajnos nincsen igazi doksim hozzá, ezért kéredezem volt e már valakinek találkozása ezzel a tipussal?

Más:

Korábbi hozzászólásban valakinek kellektt volna egy ISOSTAT hálózati kapcsoló. Vanm ilyenem, szivesen adok egyet annak ki kereste.

Üdv Dorner László-Lacusska
(#) bekeipeter válasza lacusska hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Nekem van hozzá rajzom, küldj egy em@il címet privátban és elküldöm. A hangoló potira csak egy megoldás van: szétszerelsz egy régi tolópotit és annak a csuszkájából össze lehet barkácsolni. Ha a műanyag fül törött le, akkor semmi vész: PATEX pisztoly
(#) bekeipeter válasza laci6662 hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
íme a földhurok (alapzúgás) megszüntetése

A Lila vonal nyákvágást jelöl!!!

A Zöld vonal utólagos vezetéket jelent!!!
(#) marcus hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Kit * Törölve ! Nem vagyunk kereskedelmi oldal !
(#) velegiistvan hozzászólása Nov 19, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Nemrég elszálltak videoton hangfalaimban a közép és magassugárzók. Úgy gondolom, hogy ha már a hangszórókat cserélem, új kondenzátorok is kerülnének a régiek helyére. Hol érdemes kondenzátort vásárolni? Mekkora teljesítményű egy ilyen hangfalban a közép és a magassugárzó? Ra6363-as hangfalakról van szó.

Előre is köszönöm.
(#) wrxtr válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 19, 2011 /
 
Köszönjük!

Hamarosan nekilátok (legalábbis remélem), de ha valaki hamarabb végez legyen szíves ossza meg a tapasztalatait.

Üdv
(#) laci6662 válasza wrxtr hozzászólására (») Nov 19, 2011 /
 
Szia!

Én már kipróbáltam, működik a megoldás prímán, nálam sokat segített az alap brummon.
A NYÁK vágást pengével csináltam, egy kb 1-2mm-es szakaszt vágtam ki a bejelölt helyeken.
A berajzolt vezetékek közül a RIAA korrektorhoz menő már gyárilag be van építve az RA-6363-ban.
A hangszóró kimenetnél lévő NYÁK vágást nem feltétlen szükséges elvégezni, az a brummon nem változtat semmit, viszont a vezetékelés ott is érdemes mert elég vékony a panel szélén menő GND vezető ami a bal hangfal GND-jét adja.


Jó munkát! Üdv: Laci
(#) wrxtr válasza laci6662 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Szia,

Köszi! Amit nem muszáj, akkor nem vágom/vezetékelem át. Egyelőre csak a saját képeimmel tudtam összevetni az rajzot, mert az erősítő máshol van. Így képekről egyelőre nem is tudtam mindent pontosan beazonosítani. Élőben azért más lesz, de lehet még fogok kérdezni mielőtt vágok, ha nem gond.

Üdv:
Tamás
(#) laci6662 válasza wrxtr hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Nyugodtan, szívesen segítek.
Amit nem muszáj (a hangfalcsatlakozónál amit mondtam) azt tényleg ne vágd, ott csak vastag rézvezetékkel erősítsd meg a kontaktust, és igaz ez mindenhol,, hogy nagy keresztmetszetű vezetékeket használj a vezetékelésnél (olyat legalább mint ami gyárilag is van benne alulról az alaplemezen).

Üdv: Laci
(#) bekeipeter válasza wrxtr hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Azokat a vezetékeket nem hülyeségből rajzoltam oda, de ha valaki okosabb, akkor miért nem vette előttem észre, hogy hol leledzik a probléma forrása, pedig ez alap!

*
(#) wrxtr válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Nem tudom mi lett kivéve, úgyhogy csak az első mondtara válaszolhatok.

Az előzményt is olvastad? Egy másik tapasztalatra reagáltam, de leírtam, hogy nem csináltam még semmit, mert a máshol van az erősítő. Remélem nem zavar, ha a további tapasztalatokat is megosztjuk.

Üdv:
Tamás
(#) bekeipeter válasza wrxtr hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Tudom, itt az örök probléma a gond, amit a forumozókon kívül a tervezők is figyelmen kívül hagytak. Egyrészt a nyákfólia NEM SZUPRAVEZETŐ, másrészt az a szemlélet, ha mindent mindennel összeföldelünk, abból baj nem lehet. Ha ezek a teóriák igazak, akkor miért van az alapzúgás?
(#) wrxtr válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Továbbra sem értem, hogy miért én kapom ezeket a kioktató válaszokat. Csak ismételni tudom, hogy egy észrevételre reagáltam (tehát nem én találtam ki), de még nem tudtam elkezdeni a szerelést. Ha valaki ajánl egy rövidebb/egyszerűbb megoldást, szerintem kipróbálhatom. Ha mégsem értem el vele a kívánt hatást, még továbbmehetek az eredeti terv alapján. Ja és továbbra sem állítom (és szerintem nem is állítottam), hogy a téma szakértője vagyok.

Üdv:
Tamás
(#) bekeipeter válasza wrxtr hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Ezek a kioktató válaszokat NEM CSAK NEKED szántam.
(#) bekeipeter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Bocs, csak megelégeltem, hogy közzéteszem az "örök problémára" az egyetlen és mellesleg kézenfekvő megoldást, erre beindulnak az okosok, hogy az a cucc jobb, amire az van írva, hogy Made in GDR, mint amire az, hogy Hergestellt in der DDR.
(#) velegiistvan hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Sziasztok!

A Bekeipeter által leírt alapbúgás megszüntető módszer teljesen működik. Azért írom ezt, mert nekem ő javította a videotonomat, és szinte teljesen megszűnt az alapbrum, csak fejhallgatóval lehet hallani valamennyit, de az szerintem már nem zavaró. Sőt, lemezeket is digitalizáltam már a készülékről, igaz átalakított korrektorral. Ha gondoljátok, küldök néhány mintát.

További szép napot.

Üdv:
István
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Nekem teljesen eredeti minden benne és egy csepp brumm sincs.
(#) laci6662 válasza velegiistvan hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Igen, mint én is írtam, prímán működik a bekeipeter által közzétett megoldás.

A vonalszintű kimeneteken viszont egyébként sincs meg a zúgás , még az átalakítás nélkül sem, az átalakítással a hangszóróból hallható zúgást lehet megszüntetni.

Üdv: Laci
(#) laci6662 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Na ilyen RA-6363-mal még nem találkoztam
Közelről fülelve, vonalszintű bemenetre kapcsolva, jel nélkül is full csend van?
(Hangsugárzókon, vagy fülhallgatón hallgatva)

Alulról, az alappanelről nincs véletlenül fotód, azt megköszönném ha tudnál róla feltölteni.

Üdv: Laci
(#) bekeipeter hozzászólása Nov 28, 2011 /
 
Hamarosan meglesz a teljes dokumentáció a RIAA korrektor átalakítására! Ígérem, ott jelentősebb lesz a változás! Elöljáróban csak annyi, hogy első lépésként az IC-t kivéve minden alkatrészt ki kell szerelni!
AIDA-CLEOPATRA esetén két ellenállást is ki kell operálni az MGPU kapcsolóról
(#) Ortofon hozzászólása Dec 4, 2011 /
 
Sziasztok valaki tudna segíteni? Van 1 videoton ra 6363s erősítőm, és kontaktosak a potiai. Honnan tudnék rendelni bele potikat, vagy milyen potikal lehet őket helyettesíteni. A másik hiba, a mute funkcio ( amikor elhalkul a hang, ha hozzáérunk a fém gombokhoz) na az most nem elhalkul hanem 1000el zúg mi a hiba okozója.
(#) bekeipeter válasza Ortofon hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Hangerő potméterem van hozzá új A zúgást pedig a szabályzómodulon SC41-42-45 okozhatják.
(#) Ortofon válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Köszönöm a választ kicserélgetem őket remélem megszűnik. A hangerő poti érdekelne tudod postázni külföldre is? És mennyibe kerül?
Következő: »»   39 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem