Fórum témák
» Több friss téma |
Igen vannak kész berendezések, amiken kis változtatással saját elképzelést meg lehet valósítani. Ilyan a lézeres, vagy a tolatóradar, stb. A tényleges felhasználás köré kell szűkíteni. pl ha egy nyalábolt lézereset valaki a fején hord mint egy terminátor, ki tudja-e hitelesíteni magának. Azaz a jelzett akadály távolságát fel lehet-e venni. Vagy egy mindig stabil fejhelyzetet kell felvenni, esetleg a készülék érzékelő részét sisakra rögzítve fixen? Viccesnek hangzik, de ebben az esetben a bukósisak tényleg nem árt. Ezekbe a részletekbe belegondolva nem is egyszerű... Vagy mi lehet jobban zavaró v. ártalmas a környezetre? Egy pásztázó, itt ott megálló lézerfény, vagy a kisállatok idegszálait borzoló ultrahang? A végleges megoldáshoz nagyon részletesen kell majd kidolgozni a megfelelő módszert.
A fenti szempontokat is figyelembe véve valóban egy kamerás alakfelismerés lehetne az igazi megoldás. Senkit nem akarok megsérteni, de az már szerintem nem hobbielektronika kategória.
a felülnézeti leképzéshez nem vagyok képzett,
de eszembe jutott ez a "touch sight" nevű kamera vakoknak:touch sight
Köszi a hozzászólásokat. Ez a touch sight érdekes lehet.
Hali szerintem az lenne a legegyszerűbb ha veszel egy ultrahangos távolságmérő modult arra teszel egy AVR-t vagy PIC-et amelyik neked szimpatikusabb és egy kis piezót a távolsághoz mérten csipogtatsz ( ha közelebb van gyorsabban ha távolabb lassabban ) ezt ráteszed a fejére és amerre fordítja a fejét arra nézi a távolságot. És max 10 ezer Ft ból megvan. ( így a felbontással sincs gond mert attól függ hogy fordítja a fejét azt meg hogy mikor menyire csipog szerintem 1 vagy 2 nap alatt könnyű megtanulni )
Ezzel, csak annyi a gond, hogy mivan akkor ha mondjuk 4-5 ilyen eszközzel rendelkező ember van 1 szobában? Akkor kicsit kaotikus lesz a helyzet, csipogáshalmaz!
Hát akkor még mindig lehet fülhallgatót használni vagy mint már írták vibrációs módon bár azzal nehezebb kivitelezni a pontosságot de megoldható szerintem
sziasztok newen vagyok!
úgy látom jó szakemberek vannak itt, és talán tudnátok megoldást találni az én problémámra is. Hogy legyen egy kis ösztönzés fizetnék is érte az elkészítésért plusz magáért az eszközért is. Itt a probléma: kb. 20-25 cm-ről kell a tárgy távolságát megmérni és azt nem egy kijelzőn hanem egy felskálázott mozgó rúdon jelenjen meg. Tehát ha a tárgy 5 cm-re van akkor a mozgó rúd is 5 cm-en álljon. Ha valakit érdekel írjon rám a newen01@freemail.hu-ra. a többit majd megbeszéljük azzal akit érdekel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |