Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Bár Frankye-hez szólt,de ő nincs itt!
Szóval, ha az 'i' betűs ikon után rákattintasz, láthatod a jellemzőit. Azok közül tudsz változtatni is. A változtatáshoz a villáskulcsos ikont használhatod. Villáskulcs és a változtatni kívánt érték kiválasztása után a változtatni kivánt átkötésen kattintasz. Diameter, Drill és Shape. Azt hiszem, ezeket nem kell magyarázni... Amikor leteszel egy ilyen átkötést (Via), ezeket a jellemzőket megadhatod és akkor a következőkre is azok lesznek érvényesek.
Szia !
Én meg ott próbáltam beállítani a DRC-ben Ezeket a pontokat nem én tettem le, hanem az autoroute. ezért kerestem ott ![]() Köszi !
Ha a DRC-ben a Restring fülön (Vias értékei) állítod át, akkor az Apply-ra kattintva rögtön meg is változik a méretük.
A kérdésem a követkeő lenne az eagle-ben meg van a nyák de nem tudom azt a fehér keretet hogy kell csinálni előre is köszönöm.
"eagle probléma" c. topic ude áthelyezve.
Először kiválasztod a "dimension" layert, majd a négyzetet, és rajzolsz vele egy szép, szabályos négyszöget. Ennyi.
Ismét kérdésem lenne
![]() Van nekem egy BD245-öm (TO220 tokozású) ez rendesen kapcsrajzban van berakva, ugye mikor átváltok boardba az alkatrész a nyák tetejére, beültetési oldalra kerül (TOP) a beforrasztás oldalra (BOTTOM) meg a lábacskái, ahogy annak kell. Namármost szerintem kelleni fog neki hűtés ezért úgy gondoltam, hogy a nyákon lévű réz felületből egy nagyobb darabot meghagyok és ezt fogom hűtőfelületként használni, ez eddig megy is. Igen ám, de hogy tudom áttenni az alkatrészt a TOP oldalról a BOTTOM oldalra, hogy a teljes felületével fel tudjon feküdni majd a rézfelületre?
Az lenne a kérdésem hogy lehet az autorouter-ben a "vonal" vastagságot át álítani. Előre is köszönöm
Szia !
(#109876) ebben a hozzászólásban tettem fel ugyanezt a kérdést. Csak 1 lappal van előbbre, ennyit illene ......... Üdv!
Talán ez segít megérteni a kereső működését!
Bővebben: Link
Sziasztok!
Ezt a kapcsolást én is 4,16-tal készítettem(amúgy ez e gy autó fordulatszámmérője). Valaki megnézné nekem hogy így jó-e a nyák és a kapcs. rajz(v. esetleg mit változtassak)? Köszi!! u.i.:A ledek elrendezése ne zavarjon senkit, mert azok egy másik házban kapnak helyet és össze lesznek kötve vezetékkel a nyákhoz. Az az 1 légkötés meg nem zavar mert majd 1 db (lengő)vezetékkel összekötöm azt a két pontot.
Szia !
Nem tudom kit mennyire befolyásol a "mil" de átváltottam "mm" -re az alap értékeket. Igy kicsit szimpatikusabb lehet. Csak akkor működik, ha a fájl használata után készült a rajz. Régi rajzokon a "mil" jelenik meg. Üdv!
A mil contra mm kérdés akkor érdekes igazán, ha az alkatrészek lábai be vannak már "lőve", csak pl. egy keretet kell pontosan megrajzolni, stb. (Merthogy az alkatrészek szabvány lábtávolsága 10-el osztható mil. Dehát mind tudjuk, hogy vannak, akik fütyülnek a szabványosságra...)
Szia !
Nem kimondottan a lábtávolság vezetett engem erre a lépésre, hanem a vezetősáv szélessége, a köztelévő távolság ......stb . Jobban eltudom képzelni magamban a távolságokat, szélességeket mm-ben mint mil-ben ![]() Üdv! Idézet: „Jobban eltudom képzelni magamban a távolságokat, szélességeket mm-ben mint mil-ben” Na, ebben teljesen egyetértek Veled!
OK!
Amúgy jó( úgí érten, hogy ez már mehetne pauszra>vasalás...stb.)? pl.: egy másik online tag ajánlotta, hogy tegyem be a C9 kondenzátort(ez az eredeti kapcs. rajzon nem volt)aminek az értéke legyen 1000µF 16V(az értékét már feltüntettem eagle-ben).Kell ez bele? Ilyen módon szeretném ha valaki átnézné ha lehetne Köszi
Doky586!
Azért van külön Egale topic és Eagle4.16 topic, mert először volt ugyebár az eredeti, simán Eagle topic, majd megjelent a frissebb verzió. Az elején csak arról volt szó, de ma már mindkettőben minden megy folyamatosan. A fórum-motor sajátossága miatt (no meg az adatbázis-kutyulódás elkerülése érdekében) csak a régebbi topicba helyezhető át az újabb topic tartalma. Így tehát, ha a két témát össze akarnánk vonni, akkor azt csak az Egale (sima) topicba tehetnénk. Végül is megoldható, néhány kattintás az egész... Ha kívánjátok, nem áll semmiből, összevonom, mint Rúzsa Sándor a szemöldökét, csak aztán ne sírjon senki, ha nem talál meg valamit... :rinya:
Kicsit off de a sok rossz Tv-t is lehetne egy topicba tenni.Szivesen segitek ezeket megcsinálni de egyszerübb lenne visszaolvasni is.
Ha annyit megtennél, hogy összeszeded az ezzel kapcsolatos topic-okat, szívesen összehozom!
Szerintem ne vond össze (a szemöldöködet sem
). Így is a kb. 300 illetve a másik topicban a közel 800 hozzászólás elriasztja a fórumtársakat az olvasástól. Akik ezt a topicot olvasgatják, bizonyára ismerik a másikat is. Ezért nem értem bancsi15 ft-at, miért kell ugyanazt a rajzot, ugyanazzal a kérdéssel mindkét topicba feltenni, ráadásul úgy, hogy már bőséges segítséget kapott Szamy ft-tól.
Így igaz! Ne vonjuk össze mert akkor borulnak a könyvjelzőim
Közkívánatra nem vonom össze. A szemöldökömet sem.
Akkor hagyd a TV-ket is legfeljebb amik ezután lesznek azokat irányitsátok a "TV...mi lehet a baja?" Topicba.
A szemöldöködet pedig, tőlem akár be is fonhatod.
Azért nehéz a helyzet most, mert nem voltak "időben" lezárva, összevonva az említett EAGLE-s topikok...
Ha viszont most vonnánk össze mindegyiket (mind jópár!! oldalas külön-külön), akkor az egyes topikokban lévő valamennyire rendezett hozzászólás-halmazból egy teljesen átláthatatlan dzsumbuj alakulna ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

). Így is a kb. 300 illetve a másik topicban a közel 800 hozzászólás elriasztja a fórumtársakat az olvasástól. Akik ezt a topicot olvasgatják, bizonyára ismerik a másikat is. Ezért nem értem bancsi15 ft-at, miért kell ugyanazt a rajzot, ugyanazzal a kérdéssel mindkét topicba feltenni, ráadásul úgy, hogy már bőséges segítséget kapott Szamy ft-tól.