Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   829 / 1708
(#) Moderátor hozzászólása szervizestkeres hozzászólására (») Nov 28, 2011

A hozzászólás törölve.
(Nem ebbe a témába tartozik, hirdetés, stb.)
(#) zitzaki válasza Stynson hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Húúú egy kicsit bizarr
(#) lidi válasza Stynson hozzászólására (») Nov 28, 2011 / 1

Jááj, az a hilti szalag keresztbe az elektronikán kicsit erős. Simán rövidrezárhat valamit, vagy átüthet rá az elektronikából a nagyfesz.

Nem beszélve arról, hogy csak úgy rávezetve a fára a 230 ahogy hozzáér a nyák. Amíg száraz a fa, lehet nem vág meg, de ne hagyd így.

Tegyél alá, legalább egy üvegszálas vagy bakelit lemezt, és felülről se fémmel szorítsd le.
(#) pcroland válasza lidi hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Pontosan. Inkább ragasztani kéne. Én ezért építettem inkább LED-eset. Csak 15V-os a táp
(#) csoka69 válasza Stynson hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Szia!
Jó, és hasznos, De! Az előttem megszólalóknak igazuk van. Lássuk be, ez így nem OK!
Ha le lesz fedve, burkolva, még akkor sem korrekt. Ilyet nem alkalmazhatunk, akárki használja is azt! Érintésvédelmileg teljesen elfogadhatatlan! Azt a részt ki kell javítani!:felkialtas:

Hogy félreértés ne essék: Nem fikázni szeretném, hanem nem szeretném, ha bármi baleset történne Veled, vagy bárkivel!

Zoli
(#) roland0327 válasza lidi hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Igazad van! Akár a fénycsőnek is baja lehet. De ha egy gyári elektronika akkor szerintem volt ennek doboza is :yes:
(#) Stynson válasza lidi hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

Hát igen, az elektronikának volt tokja, azonban azt szét kellett szednem (törnöm) mert másképp nem tudtam kivenni belőle az elektronikát.

A szalag alatt van szigetelőszalag és a földelés is rá van kötve ami a tápkábelben fut

DE valószínű leveszem, mert megtaláltam a ragasztópisztolyt
(#) Stynson hozzászólása Nov 28, 2011 /

Megépítettem a watt által prezentált LPT-s égetőt, egy itthon talált műanyag (rajzszeges) dobozba zsúfoltam bele, mivel nem volt más, USB-ről kapja az 5V-ot, egy 9Vos és 2 1,5Vos elemről pedig a 12V-ot.
Látszik rajta hogy kicsit gyorsan összerakott, (pl az egyik kapcsoló ferde, mert túl közel lettek fúrva a lyukak :S) de nem kívántam/kívánom ezeket javítani mert csak azért építettem, hogy beprogramozzam a PicKit2 klónom pic-jét (ami -remélhetőleg- hibátlanul meg is történt)
Szóval ha lesz szabadidőm végre összerakom a PicKit2 klónomat.
(#) csoka69 válasza Stynson hozzászólására (») Nov 28, 2011 /

No!
Ez viszont nagyon kompakt kis gépezet! Reméljük hibátlanul tette a dolgát! Gratula!

Zoli
(#) pcroland válasza Stynson hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Olvastasd ki a .hex-et. Amúgy nagyon jó doboz
(#) Flatlander hozzászólása Nov 29, 2011 /

Sziasztok!

Keveseltem a kis erősítőm hűtését nyáron eléggé melegedett 4ohm alatt így adtam neki rendes hűtést kapott hangfalcsatlakozót és rca-t is,nem egy nagy valami de két délutánom elment vele menetfúrás stb bocs a képek minőségéért telefonos
(#) David.zsombor válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Szép. Annyi megjegyzést hogy a bordát passzívan nem szokták keresztbe rakni.
(#) Flatlander válasza David.zsombor hozzászólására (») Nov 29, 2011 /

Igen tudom,de így szebb és egyszerűbb volt bedolgozni a régi helyére és úgygondoltam elég nagy ahoz már így is hogy rendesen hűtse,ha mégsem mefújom oldalról ventivel és biztos elég.Ui: a tranyók azért vannak ferdén a hátlapon mert a csavar feje miatt nemfértek el a lábai.De nemlett tökéletes elkell szigetelnem az rca-kat mert így zúg kicsit....
(#) csoka69 válasza janikukac hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Ebben az órában öltem meg a végtranzisztorokat. Egy új projekthez a kombó tápja pont megfelel... Próba után visszaraktam, és amikor a tápot csatlakoztattam, egy nagy robbanás történt.
A pufferekben volt még feszültség, és a tápvezeték hozzáért az alkatrész oldalon valamihez. Kimértem az alkatrészeket, szerencsére csak a végtranzisztorok , meg a "felső" meghajtó halt meg....
Csere, utána tudok képeket föltenni, viszont szégyellem megmutatni... Az első munkám...

Zoli
(#) Medve hozzászólása Nov 30, 2011 /

Üdv! Készült egy négyszöggenerátor, a TTL SN74LS629-cel a gyári ajánlás szerint.
(#) bankimajki válasza Medve hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Van valami buffer utána? Ha igen, akkor mi?
(#) Medve válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Igen, egy LH0002-es vonalmeghajtó. Remélem beválik.
(#) Lamboo válasza Medve hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Szép munka nekem is össze kéne raknom egyet csak épp annyi projekt van tervben, hogy elveszek benne...
(#) janikukac válasza csoka69 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /

Uhh, az nem jó...
(#) vikipapa válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Sziasztok. Haladtam a gitárerősítővel. Kicseréltem az ECC82-t 83-ra.Ismételten köszönet a csőért! Nagyon megjött a hangja Először volt egy kis 50Hz-s medve de a fűtés miatt, mert nem volt kiközepelve. Hétvégén ha tudok, csinálok hangmintákat. Napokban megrendelem hozzá a kimenőt is.
(#) storm hozzászólása Dec 1, 2011 / 1

Sziasztok!
Ezt ma 'dobtam össze' kb. 4 órát vett el az életemből. 0,6-os rézhuzal, és táp híjján sajnos nem tudtam kipróbálni, de ami késik nem múlik
(#) kaqkk válasza Marczilla hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Ne kérdezd ! Ha készen van tegyél fel képet
ez a ki mit épített téma .
(#) emersys válasza storm hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Szép munkát végeztél.
Sok örömteli zenehallgatást vele.
(#) Alkotó válasza storm hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Van a képeken 2db 5W-os ellenállás. Ezek mik? Sokkal inkább biztosíték illene ezek helyére, de nem láttam a kapcsolást. Linkeld be légyszíves, melyik rajz alapján volt szükséges ez a két vitatott alkatrész.
(#) storm válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Köszönöm a dícsérteket. A nyák teljesen saját tervezés, az ellenállás pedig a táp CRC szűrése lenne, ami azért került bele, mert az adatlap szerint az erősítő IC A-AB osztályban működik, és ha jól tudom A osztályban szokták alkalmazni a CRC szűrést a búgófeszültség elnyomására. Biztositék a táppanelen lesz. Amúgyis az ellenállások nélkül már nagyon kicsi lenne a nyák

lm3886.jpg

(#) Stynson hozzászólása Dec 2, 2011 /

Készítettem egy végtelenül egyszerű kapcsolást NYÁK kontakt hiba ellenőrzéséhez.

3 gombelem egy ledhez kötve, megszakítva valahol az áramkört kivezettem két 'mérőtüskét' és értelemszerűen ha van kontakt a vizsgált részen, akkor a led világít.

Azért rakom ide fel, mert az egészet sikerült egy tollba belepaszírozni, így igen esztétikus készüléket/műszert kaptam. A két 'mérőtüske' egyelőre ellenállás lábából lett levágva, de tervezem, hogy egy tüskesor 2 pinjére cserélem hisz így tökéletesen szintben lesz a két tüske és sokkal esztétikusabb is.
A képek nem a legélesebbek, habár sok próbálkozás után ezek lettek a legszebbek (hiába van 10megapixel egy kamerába ha rosszul fókuszál...-.-)
(#) Alkotó válasza storm hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Nem látom a rajzon a kérdéses ellenállásokat. Hogyan lesz ebből CRC? Az egyik C a táppanelon az RC meg a végfokpanelon?
(#) storm válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

A kérdéses ellenállások utólag lettek betervezve. Amúgy pontosan úgy lesz ahogy leírtad. Egy C a táppanelon a szűrés többi része pedig a nyákon. Eredetileg csak 2 kondi lenne ott, én egészítettem ki 2db ellenállással, bajt biztos nem fognak okozni.
(#) jdani válasza Stynson hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Nem értem miből jó, hasznos ez. Leméred a vezető anyag felületét, hogy valójában vezet-e? Vagy esetleg ha mondjuk lakk van rajta, akkor leméred, és megállapítod, hogy nem vezet?
(#) Stynson válasza jdani hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

a NYÁK lemez vezetősávjait lehet lemérni, ha pl gyanúsan túl közel 'sikerült' kettő egymástól
Következő: »»   829 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem