Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony MHC-RG440S HiFi PC-re kötve recseg
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Idézet:
„Csakis és kizárólag PC-n csinálja a recsegést/elhalkulást. Fater ekkor gondolta hogy tuti a bemenetnél lesz valami”


Szia! Gondolom a tesód mp3 lejátszóját is jack-rca kábellel kötötted össze a hifivel. Szóval attól hogy most egy hangkártya jack kimenetéről kap jelet vagy egy mp3 lejátszó jack kimenetéról az teljesen mind1. Nem az egyik vagy másik miatt recseg ill. nem recseg. Én is próbáltam már mp3 lejátszóról is meghajtani, de ugyan úgy recseg. Teljesen random jön elő a recsegés ezért hiheted azt hogy éppen nem recseg mp3-ról. Pedig fog ugyan úgy...
Idézet:
„mert a géptől vmi rossz jelet küld vagy mi”

Nekem 20 000 forintos hangkártyám van. BE IS SZAROK HA ROSSZ JELET KÜLD. Szóval biztos a hifiben van hiba, mivel én is próbáltam már mp3 lejátszóval, másik hangkártyával, mindenhogy...
(#) szedy válasza Szoszibá hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Akkor viszont neked más problémád van mint nekem. Én hallgattam kb 4-5 számot mp3 lejátszóról és azon nem csinálta... pc-re kötve meg már az első szám első néhány percében csinálja nálam. főleg ha hangosítok/halkítok.

titi: Igen azokat próbáltuk cserélni, de kondicsere után is ugyanez volt a hiba.
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Nem hiszem hogy más problémám lenne, mivel ugyan azokat a a tüneteket produkálja mint a tiéd. Hagyd csak nyugodtan mp3 lejátszóról menni egy ideig. Tovább mint eddig próbáld lehalkítani egészen a hift mp3-at meg csurig tekerd fel és hallod majd...
Valami fejlemény egyébként? Apud meg tudta csinálni? Esetleg Sony márkaszerviz játszik nálad?
(#) szedy válasza Szoszibá hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Nem sajnos még nem volt ideje meg kedve sem... nem tudom mikor lesz belőle újra hifi... jó lenne megcsinálni szeptemberig mert kezdődik koli és utána senkinek nem lesz ideje foglalkozni vele.
Ma megpróbálom megfűzni h keressük meg mi ment tegnap tönkre remélem nem lesz nagy a baj..
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Én itt Szolnokon már rákérdeztem a márkaszervizben, de lekezelőek voltak és kedvük sem nagyon volt foglalkozni velem. Viszont ha jól látom akkor Szegeden pont a márkaszervizük mellett van albérletem majd ott rákérdezek a dolgokra és ha normálisak akkor meg is csináltatom velük...

Nálad márkaszerviz nem játszik?
(#) szedy hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Nem sajnos... százhalombattán lakom legalább 1 óra mire beérek pestre
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Szept 2, 2008 /
 
Szia! Van-e valami fejlemény, sikerült-e faterodnak megcsinálni valahogy?
(#) szedy hozzászólása Szept 4, 2008 /
 
Üdv! Hát sajnos csak rossz hírekkel szolgálhatok... Hifimet teljesen darabokra szedtük, és több mint valószínű hogy az 1ik nyákon (amelyik a kijelző van) a chip tönkrement. Utánanéztünk mennyibe kerülne kicserélni ill mennyi 1 ilyen chip és hát amcsi oldalon kerül átszámítva 10-15 ezer ft-ba (és jönne még ide költségként utánajárás, beszerzés, szállítás)
Végül úgy döntöttünk hogy beruházunk egy komolyabb cuccba. Vettem egy kenwood házimozit 5.0-val együtt 35ért + x ftos magnat mélnyomót. Öcsém megkapta a 2 hangszórómat ami hifiből maradt, és fater mondta h megcsinálja neki a mélnyomót ((hifi alkatrészeiből)nincs mélynyomóban erősítő) és öcsém is vett egy yamaha erősítőt. (volt 2 hangfala és bekötötte még a sony hifimből maradt 2 hangfalat és nagyon jó hangja lett )
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
És akkor maga az erősítő az kuka?
(#) szedy válasza Szoszibá hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
Nem. Mint írtam amit kell felhasználunk belőle a mélyládához (beleépítjük az erősítőt) a többi részét félretesszük, mert bármihez jó lehet még.
(#) Szoszibá válasza szedy hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
Hát én nem hiszem, hogy ennyire vágnátok, hogy mit hogy kell kiszedni, szétszedni, hogy mélyládához alkalmas legyen, de úgy legyen...
(#) zoli2134 hozzászólása Dec 20, 2011 /
 
Sziasztok

Van egy Grundig hifim. Rádió része át lett alakítva, hogy gépre lehessen kötni, itt az volna a probléma, ha RCH kábellel DVD-re kötöm, akkor úgy működik, de ha Jack csatlakozóval gépre kötöm, akkor torz a hang
(#) rolie válasza zoli2134 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /
 
Szia!

Szerintem túlvezérled. Próbált meg, hogy a számítógépen visszaveszed a hangerőt 20% körülire. Esetleg rossz a kábel.
(#) Trinity hozzászólása Máj 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Hasonló problémám van, nekem a hifim Sony MHC-RG310-es. Nálam is egy idő után recsegni szokott, de nem csak PC-n, lehet, hogy a membrán tágult ki és azért recseg?! Csak a gondom az, hogy nem tudom szétszedni a hangfalat, mert egy darab csavar nincs sehol. Valaki ismeri ezt a típust a Sony-nál? Vagy lehet, hogy javítani se lehet ezt a hangfalat?

Köszönettel:

Trin
(#) Atka15 hozzászólása Okt 10, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy házimozi rendszerem(ORION HT500A), amit ha auxon használok, akkor recseg. Egyébként gyönyörüen szól, de auxra kapcsolva minél hangosabb az auxra kötött eszköz annál jobban recseg. Ez az eszköz volt már mp3, tv, ps2, szinte bármit kötök rá recseg. Ez valami kondenzátor hiba? (Úgy vettem észre, hogy a basszusra torzít jobban, illetve minél hangosabb a zene, annál jobban torzít. ) A dvd-n lejátszott filmek 5.1-es hangja tökéletesen szól.
Ja és 3-féle különböző jack-rca kábellel próbáltam, olyannal is, amivel élesben megy egy másik hifi, szóval itt valami a a "dobozon" belül lesz. Kérlek segítsetek, hogy mi okozhat ilyet.
Köszönöm.
(#) bajuszrichard hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem van egy mhc rg440s hifim! Mint általában minden hifi amibe fülhalgatót dugunk az egyben le is oldja a hangfalakat hogy ne szóljanak amig csatlakoztatva van a jack dugó Én ki iktattam ezt a funkciót és egy szimpla mini billenőkapcsolóval kapcsolhatóvá tettem ,hogy amikor be van dugva a jack akkor én eltudjam dönteni h szóljanak e a hangfalak is!

Az a kérdésem hogy ez okozhat e bármiféle megterhelés a hifinek vagy sem? Mert nagyon régóta megvan már a 9dik évében van és nem szeretném ,ha emiatt lenne valami baja!
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) bajuszrichard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Köszi a gyors választ!
(#) d_rajmi hozzászólása Dec 31, 2013 /
 
Sziasztok,

Sony MHC-RG20 hifivel volt ugyanez a recsegős problémám: recsegett vagy teljesen elment valamelyik oldal, majd ha feljebb tekertem a hangerőt, akkor visszajött. A problémát nekem a hangszórót védő relé okozta. A relével párhuzamosan bekötöttem egy kapcsolót, majd mikor beindult a recsegés akkor bekapcsoltam a kapcsolót és a recsegés egyből megszűnt. Jelenleg keresgélek olyan relét ami passzol PCB-be, addig pedig a két kis kapcsolóval használom

Üdv:
Rajmi
(#) Trinity hozzászólása Jan 1, 2014 /
 
Szia Rajmi!

Köszi a segítséget, ugyanez a problémám. Viszont neked ugyanilyen hangfalad, mint amit a képen küldök?

http://img18.aprod.hu/images_aprodhu/33653531_1_644x461_sony-hifi-xi-kerulet.jpg

Ha igen, segítsél már légyszi, hogy tudtad szétszedni a hangfalat, mert az imbuszcsavarokra a csavarhúzó nem reagált semmit.

Köszi: Trini
(#) aramis hozzászólása Feb 26, 2021 /
 
Sziasztok! Egy sony hifi STK4122II kérdésem lenne ,hogy tudom ellenőrizni ,hogy jó még kiszereltem és igy könnyebben lehetne mérni.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem