Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   114 / 282
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
A "nevenincs"sziréna egy Crow BS1 sziréna. Nagyon megbízható, és jó holmi. Az FL- csak akkor kell, ha külön kell villogtatni hang nélkül a szirénát. A Go- az hang és fényjelzés is egyben, tehát a bekötésed teljesen jó.
Annyit kiegészítésként, hogy a sziréna + tápját nem az aux+ -ról, hanem a Bell+ -ról táplálnám. Ugyanis ez egy külön tápkimenet, ami jobban terhelhető, mint az AUX+
(#) dudzsi válasza frecsko hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Hát sajnos a következö festés nem most lessz mert a sokeszü most újitotta fel a lakást és persze most jut eszébe a riasztó. Ennyire rosszak a vezeték nélküli rendszerek?
(#) frecsko válasza dudzsi hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Hát igen, nem árt gondolkodni előre.
Pfff....még rosszabbak. Laikusnak nem mond sokat, ez tapasztalat.
(#) Syn7h37ic válasza dudzsi hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Nem rosszak, csak sokkal több gondoskodást igényelnek.
elemcsere évente az érzékelőkben, ha a kezelő is rádiós, akkor abban félévente, vagy gyakrabban.
Nem mindegy, milyenek a falak, mivel az eszközök rádióteljesítményei nem túl erősek, így a központ elhelyezése sem mindegy. Ha a DSC-nél maradunk, akkor a teljesen rádiós rendszer csak az Alexor lehet, ami, akárhogy is nézzük rohadt drága, csak az anyag 120-160 ezer körül mozog. Más márka sem olcsóbb, ha teljes vezeték nélküli az igény Hibrid kialakításnál, ahol a központ normál vezetékes, a kezelő és a sziréna is, akkor valamivel olcsóbb, de nem sokkal.
Raktam már fel néhány rádiós eszközt, ha jól van elhelyezve a vevő, akkor egész jól működik, de ahogy merülnek az elemek, úgy jönnek majd a téves riasztások is, ezért is illik kicserélni évente bennük az elemeket.
Akárhogy is nézzük, a vezetékes a leginkább megbízható, és jóval olcsóbb is.
Ha egyszintes a ház, akkor célszerű a padláson vezetékezni, és mennyezeti tartóra szerelni az érzékelőt, ezzel eltakarva a lyukat.
(#) zsoltno1 hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
kellemes ünnepeket mindenkinek!

Egy érdekes doggal találkoztam Micron 8040 központ és hozzá kezelő MX-900
A rendszert két partícióra osztották és a felhasználói kódot is ebben engedélyezték.

Viszont be riasztott a C és D partíció a kezelőn nem lehet ki kapcsolni, a programozni menübe a riasztás miatt nem enged, a kezelő RESET- elése (*1031 stb) tiltva van.

Szerintetek hogy tudnám megoldani?
hogy tudnám ki kapcsolni a riasztást, hogy tudjak programozni. telefon vonal nincs és megfelelő gépem se (modemes)

Várom az öltetetteket!
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Köszi szépen, akkor átrakom a Bell+ra. A nevenincset azért írtam, mert a dobozán és a papírján sincs semmi megnevezés. Lehet a sziréna hátulján van cimke, de azt már nem akartam leszerelni. Azért örülök, hogy jó véleménnyel vagytok a szirénáról is.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Csak van gondom ezzel a szirénával, mert a 585-ös hibát jelez. Világít a system, megnéztem *+2, világít az 1-es, megnyomom, az egyest világít a 2-es. Ha jól értelmezem ez sziréna áramkör hiba. Leellenőríztem a bekötést, most ez:
Bel+ => 12V+
aux- => out-
Bell- => GO-

Nem kötöttem ellenállást sehova, mert a sziréna azt írta, hogy 1 kOhm minden bemeneten.

Minden más hibát már kiírtottam, csak ezzel nem tudok mit kezdeni. Annyit még tudni kell, ha rákötöm a BELL- t, akkor a sziréna azonnal indul.

Előre is köszi a segítséget. Gondolom nem a sziréna rossz.
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
A bell+ bell- pontokat le kell zárni egy ellenállással.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
1kOhmossal?
(#) padisah válasza lzh6k4 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Igen.
(#) krisztoo válasza padisah hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Sziasztok!
Nekem is ez a típusú kültérim van én nem zártam le ellenállással és nem is jelez hibát (1864 a központom).
Jobb lenne lezárni vagy le kell zárni??
Üdv: Krisztó
(#) kameleon2 válasza krisztoo hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Sziasztok! Ha valamit a riasztókörbe le kell zárni ellenállással - az a tamperkör. Még eleddig soha nem hallottam olyat, hogy riasztókimenet körét külső ellenállással kellene lezárni. Egyébként is 1,5 és 5,6 kOhmos ellenállásokat szoktam használni a kör és a kábel típusától függően. Ha viszont túlterheled a riasztókört - le is nyomhatja a BELL biztit. Akkor jelezni is fog hibát, mert az a dolga. Írom mindezt annak ellenére, hogy nem értek egyet azzal, hogy riasztók telepítését és lelkivilágát tárgyalja ki a fórum - nyilvánosan.
(#) Syn7h37ic válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Pedig akkor csak olvasgasd el a riasztók leírásait, ugyanis ami felügyelt kimenet, azt kivétel nélkül le kell zárni. Vonatkozik ez a DSC bell kimenetre, a Paradox Bell kimenetre, és még rengeteg más riasztó kimenetre is. Van olyan riasztó sajnos, amin ez a funció nincs, pl. a Bosch Solution hulladékokon. Minden jobb riasztón megvan a felügyelt kimenet. A lezáró ellenállás pont azt a célt szolgálja, ha túl nagy a bemeneti kör ellenállása, és szakadást érzékelne, akkor ezzel a módszerrel figyelni tudja, hogy ép-e a szirénakör. A szabotázskör egy külön bemenet, ami lehet külön zóna, de lehet direkt szabotázs bemeneti pontra is kötni, pl. a bővítő tamper körére, vagy egyes riasztók külön ilyen célra tervezett tamper bemeneti pontjára. Természetesen az ellenállás helye a szirénában van.
Másik példa, tűzjelzők szirénakörében is van vonalvégi lezárás, az utolsó szirénában. Ez is kimenet.

Miért is nem értesz egyet a fórummal? A riasztók leírása és dokumentációja nyilvános. Saját magának bárki vehet, és fel is építhet riasztót. Mondom én ezt annak ellenére, hogy több, mint 10 éve telepítek hivatásból riasztókat, és egyéb vagyonvédelmi rendszereket. Ha jól van egy rendszer kiépítve, maga a telepítő sem tudja hatástalanítani.
(#) lzh6k4 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
A tanácsnak megfelelően Bell+ és Bell- közé odaraktam az ellenállást és eltűnt a hibajelzés.

Köszi szépen mindenkinek!

Már csak azt nem értem miért nem akar távozó módban élesedni kód beütésére. 2 funkcióbillentyűre meg igen.
Bújom is a leírást, csak meglesz.
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Automatikusan otthoniban indul az élesítés addig, míg meg nem sértesz egy késleltetett zónát. Ekkor átvált távozó módba. Sajna ez DSC hülyeség.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Igen, ezt én is olvastam, és meg is sértem az 1-es zónát kilépési késleltetés alatt, de mégis marad otthonmaradóban.
Egyes zónán van egy mozgásérzékelő meg az ajtó, ez kapott 06-ot.
Kettesen ablakok 05,
Hármas 03
Négyes meg 11-es.
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Nem jól értelmezed. Késleltetett zónát kell megsérteni, hogy átváltson teljes élesítésre. Tehát ez a zónadefiníciók szerint a 01. Teljesen mindegy, hogy melyik zóna a késleltetett, ezt kell megsérteni, hogy teljes élesítésbe billenjen. Ha nincs sima késleltetett zónád, akkor marad a kényszer élesítés a funkciógombokkal.
Az ajtónyitás érzékelőt célszerű késleltetettre programozni. Ha a nyitás a kezelőhöz közel van, akkor a kezelői zónát érdemes használni, így van 5 zónád.
A kezelői zónát a 020 szekcióban tudod beállítani.
(#) max403 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2011 1 /
 
Hat reszben egyet is lehet erteni azzal, hogy a nyilvanos kitargyalasa nem pozitiv jelenseg, de van tobb szempont is amit figyelembe kellene venni:

Fugg a gyarto hozzaallasatol is, pl. dsc nem igazan arrol hires, hogy milyen egyszeru es ugy tunik eszukben sincs egyszerubbe tenni a beallitasat stb. Ennek egyik oka lehet akar az is, hogy ne tudja barki maganak beszerelni es nincsenek is olyan leirasok hozza - hivatalosan, amelyek teljesen laikusokank lenne megirva aki eletben nem latott meg elektromos berendezest, hogy az is meg tudja maganak csinalni, mintha egy tv-t venne, hogy csak bekapcsolja es kesz is van. DE vannak gyartok amelyek kifejezetten a végfelhasználoknak szanjak, hogy maguknak meg tudjak csinalni, pofon egyszeru legyen es akar egy laikus is meg tudja csinalni, ilyen mondjuk a Jablotron.

Fugg tovabba a forgalmazotol is, altalaban a dsc forgalmazok nem adjak el a vegfelhasznaloknak csak szereloknek es a hozza levo kabelt, szoftvert is csak nekik adjak el/oda. Viszont ha a forgalmazonak mindegy vagy egy masik tarsasagon keresztul mindenki szamara elerheto teszi akkor akarki hozzajuthat, így részben csokken a biztonsag, sok a hom made rendszer lehetnek hianyossagok, mert ne mondja nekem senki hogy egyetlen riaszto beszerelesevel valaki mindent fog tudni, mint aki eveken at szereli nap mint nap.

Mindel tobb info kerul a nyilvanossagra annal nagyobb az eselye, hogy valaki hatastalanitana a riasztot, ez tény. Hat ha mondjuk dolgoznak munkasok valahol mar a riaszto telepites utan akkor realisan ki is iktathaja valaki a rendszert. Azt nem tudom, hogy ilyen mar fordult-e elo, de nem kizart, hogy utolag belepiszkalt valaki. De ha a nem szerelonek halvany fogalma sincs hogy a rendszer hogyan mukodhet akkor ennek eselye joval kisebb.

De mindennek van tovabbi vetulete is. HA mindenki mindent maganak csinalna, betonozna, falazna, beszerelne maganak a vizet, villanyt, gazt, gazkazant nem is lenne szukseg semmilyen szakmunkasra. Elvileg mindenki suthetne magananak otthon kenyeret is falun tarthat allatokat, de ha mindenki mindenbol onellato lesz az inkabb visszafejlodes...

Az persze nem gond, ha valakit erdekel a tema es kezdo vagy csak úgy erdekli probalgassa miert ne, de hat en se allok neki autot javitani vagy gázkazant szerelni, mert mindenre megvan a megfelelo ember akinek az a szakmaja es en inkabb ra bizom. Nem allitom azt se, hogy amit irok azzal egyet kell erteni, mert ez csak sajat velemeny.
(#) max403 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
A vezetekes rendszereknel sokan megszoktak, hogy tesznek valami low-end kozpontot / kezelot valami megbizhato erzekelokkel es akkor azert el-megyeget az úgy is es olcso is. De mar a vezetekeseknel is lehet oriasi kulonbseg az arban, ha pl. paradox-nal teszunk gsm komunikatort hangmodullal, internetes modult, hogy kuldon e-mail-t az esemyenyekrol es lehessen eleseiteni bongeszovel vagy iphone-rol, radios modullal, nehany lcd szoveges vagy erinto kepernyos kezelokkel, bus erzekelokkel stb lehet a vezetekes is nagyon nagyon drága.

Radios rendszereknel viszont mar mas a helyzet - az olcso, kinai piacos rendszerek olcsoak de semmit se érnek és ezekenel igazan keves olyan rendszer van ami megbizhato es tokeletesen mukodik. Vannak ilyenek, de azok mind eléggé drágák, bar van aki eleve nem tesz kabelt, hogy minek, lesz radios rendszer s kész és akad aki ki is penget akar 500 ezer ft-t is érte a pénz nem gond, kerul amibe kerul es kesz.
(#) kameleon2 válasza max403 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Sziasztok!
Mindössze 2 dolgot tennék hozzá: Az általam üzletben vásárolt DSC riasztókhoz volt telepítői és felhasználói leírás is. Nem mondható, hogy a DSC nem lát el anyaggal, rajzokkal. Ha pedig szakember vagy - felkeresed a magyar képviseletet - ahogy én is tettem és mindenben segítenek - személyesen, telefonon csak akkor, ha már ismernek. Villanyszerelő - ha lehet ne nyúljon a riasztóhoz, mert számos sületlenséget kellett már javítanom utánuk és a legenyhébb a szalagkábellel levezetékezett riasztó volt, ami minden lámpa felkapcsoláskor beindult. És ezek még csak a műszaki okok. A vagyonvédelmi hátrányokról most nem beszéltem.
(#) Syn7h37ic válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Ha a villanyszerelő és a riasztós között van némi kommunikáció, akkor sok bosszúságtól megmenekül a telepítő. Az valóban egyszerűbb, ha már akkor elkészül a csövezés, mikor a villany csövezése is. De, ha nincs ott valaki, aki megfelelő instrukciókat adjon, hogy is nézzen ki a csövezés, és esetleg a kábelezés, akkor van a gond.
(#) kameleon2 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
No igen. Bár ez inkább villanyszerelés témakör, de nehéz megértetni, hogy a "gyengeáram" nagyobb csőkeresztmetszetet is jelent adott esetben - nem kisebbet. Volt olyan házam, ahol 11-es csövet tettek mindenhová a "gyengeáramnak". Ezért csinálom inkább magam - néha még a vésést is - bár amióta jobban megismerkedtem az építőiparral, inkább betonozás előtt, alatt teszem tele a házat csővel (nem gégecső!). hungarocellel gazdagon - így szinte nem is kell vésni. Persze ehhez 2-3 évre előre kell gondolkodni és ismerni a technológiát. Visszatérve a riasztókhoz cipész maradjon a kaptafánál.
(#) jammy hozzászólása Dec 29, 2011 /
 
Hello mindenki,.,azt szeretném kérdeni hogy dsc 1616 os központra kehet e kötni kulcsos kapcsolót,, vagy pl gsm modulos távkikapcsolót,, ha igen akkor hogyan??alap leírásban,, rajzban .. nem látok megoldást erre,, a taszton kívül máshogy nem lehet ki be kapcsolni??(jó jó ,, adjak tápot vagy testet a kültérire,, )de igazi ki be kapcs lehet kontaktusról 1616 on??? kösziii
(#) Syn7h37ic válasza jammy hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Lehet. Egy zónát kell erre használni, és kulcsos kapcsoló opcióra kell programozni. A 001 szekcióban tudod beállítani a zónák típusát, a kiválasztott zónát, amit kulcsos kapcsolónak akarsz használni, azt kell 22-re, ez impulzusos, (egy impulzus be, egy impulzus ki) vagy 23-ra, ez kétállapotú kapcsoló opció.
(#) frecsko válasza max403 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Én egy szóval sem mondtam, hogy a vezetékes nem lehet drága. De ha összevetek egy 4 infrából 1 nyitásból 1 kezelő és 1 központból álló rádiós és vezetékes rendszert van különbség. Elég sok....
Amúgy árban a határ a csillagos ég.
Paradox helyet inkább akkor egy Premier

Ha valaki ragaszkodik a rádióshoz ott van a teszkó gazdaságos csak ne csodálkozzon ha ellopják a feje felől a házat.
(#) kosik77 hozzászólása Dec 30, 2011 /
 
Sziasztok!

DSC PC1616 központ telepítését végeztem, minden oké vele (nekem kellett egy 1kOhm-os ellenállás a Bell+ és Bell- közé, hogy ne legyen hibajelzés). A gondok akkor jelentkeztek amikor a Solo kültéri szirénát (új bekötés) próbáltam a rendszerbe illeszteni. Az általam használt bekötés:
sziréna ------ PC1616
DC+ |---> AUX+
GND |---> AUX-
SV |---> nincs bekötve
OUT |---> nincs bekötve
FL |---> nincs bekötve
ST |---> Bell-
Tamp |---> bekötve a tamper körbe

A sziréna negatív indításra van jumper-elve.
A központ riasztáskor a Bell- lábat földre húzza, ami működik is. Az első riasztás próbánál a sziréna megszólalt. A következő próbánál már nem, hiába tettem földre az ST bemenetét. Csak akkor volt hajlandó újra szirénázni amikor elvettem a sziréna tápját. Újra bekötöttem mindent és ismét csak az első riasztási próbára volt hajlandó szirénázni és többet nem. Mi lehet a gond? Rosszul kötöttem valamit? Esetleg rossz a sziréna? (minden eszköz újonnan vásárolt)

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) padisah hozzászólása Dec 30, 2011 /
 
Lehet, hogy nem csak ez a hiba, de a sziréna + szálát nem inkább a bell+-ba kellene kötni?
(#) kosik77 válasza padisah hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Megpróbálom a Bell+ ra kötni. Ezen folyamatosan van 12V? Tölti majd a sziréna akkuját? Az eredményről beszámolok majd.
(#) krisztoo válasza kosik77 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
A riasztás számláló (377)opcióban mennyire van beállítva?
Ha 001 akkor azért!
(#) kosik77 válasza krisztoo hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Ha minden igaz 003-on van, de jó ötlet 000-ra állítom, hátha rendbe jön. Köszönöm szépen a segítségeket!
Következő: »»   114 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem