Fórum témák
» Több friss téma |
Az első kapásból gitárhoz való, nem basszushoz. Illetve használható ahhoz is, de akkor vedd ki belőle a négy diódát.
Mit értesz pontosan contour és presence alatt? Hány Hz-en kellene ezeknek működiük?
Húúú ez a második linken lévő tetszik, igen profinak tűnik. Csak nekem gitárhoz kellene
CSáó, az a nagy baj, hogy nem tudom mit jelentenek, ezek a kifejezések, contour, presence, limiter. Ilyenekkel még nem volt dolgom . Ezt a szöveget kimásoltam innen a "HIWATT"-ok közt keresd, azt már nem engedte belinkelni
Barátomnak ezek a "tekerők" kellenek
Egyépként Celestion gitárhangszórót, ami 60W-os végfokhoz kell, hol szerezzek be itt magyarországon?
itt : Bővebben: Link
A contour a középfrekvencián szokott emelni/vágni, a presence pedig a magason. A limiter egy egyszerű áramkör, ami a végfokot hivatott megvédeni a túl nagy bemeneti feszültség (és ezáltal leégés) ellen.
Köszönöm, most már csak azt nem értem, hogy egy basszus gitáron hol vagy hogy játszanak magas vagy közép hangokat
Léteznek felharmónikusok is a világon... Egy jobbkezes felhang már elég magasan szólhat.
A basszusgitár hangtartományát is fel lehet osztani mély és magas tartományokra. Ezenkívül még hathúros basszusgitárok is léteznek. :yes:
Ezek szerint, kell egy 2 utas hangfal kell? Mély és közép?
Sziasztok!Visszakanyarodva a PA=Puplic Andres,mondjuk úgy közönségnek szóló.Úgyértem egy alapról lenne szó,Egyutas elég a basszerosnak de a fentebb leírtak ugyvannak ahogy a kollégák leirták! Gityóra kemény felfüggesztésű hangszóróra és lealáb 40Cm átmérősre van szükség!Ezért van az,hogy ezeken minden más zene elviselhetetlenül szól! A hangszóró teljesítménye legalább 2*erese az erőlködő csucsteljesítményének.A kapcsolásirajzok töbsége használható de legyen megfelelő védelemmel ellátva!Én szubjektíve nem javasolnék IC-st, nem azért mert a monolittechnika ellensége vagyok, profi célra alkalmatlanok.Sajna gyári klónokban is alkalmazzák,nem is gyözni cserélni! Tehát Csöves vagy tranyós,meg még a hibrid felépítés is üzembiztos. A hangszoró a sarkallatos pont.SAL a legolcsóbb megoldás de az ár kolerál a minőséggel!Üdv!
Idézet: „SAL a legolcsóbb megoldás de az ár kolerál a minőséggel!” Hát, ha tényleg kolerál, én bizisten' nem veszek! (Bocs)
Az Xmax egyebkent a max. linearis kiteres. A H2000 valszeg jobb valasztas lesz mint a masik ket ismert marka, mert hihetobb (es mért!) parametereket adnak meg az adatlapokon.
Köszönöm az eddigi segítségeteket, lenne még 1 kérdésem: mi a külömbség a High és Low input közt? Én arra gondoltam elsőnek, hogy gyenge és erős jel, de a kapcsolásokon, mind a high és mind a low csatlakozó után van egy ugyan akkora értékű ellenálás, ami miatt ez az elmélet elveszti az értelmét.
Nagyon jól gondolod! Legalábbis azoknál a gitárkombóknál, amikkel eddig dolgom volt, ez volt a helyzet. A "low" bemenetre lehetett közvetletül gitárt kötni, a "high" bemenetre pedig akár cd-lejátszót vagy bármilyen vonalszintű kimenettel rendelkező eszközt. Ide kell kötni a multieffekt kimenetét is (mivel az is vonal szintű). Sajnos nem tudom, hogy a kapcsolásban mi a különbség a kettő között, de hogy a gyakorlatban így van, az 100%!
Nagyon meglepődtem, mikor nemrég kezeim közé került egy kis Behringer Vintager 15 wattos gitárkombó. Ez egy félcsöves, elég szép hangú kis cucc. Mikor szétszedtem, és megláttam a panelt, nagyon meglepődtem. az ECC83-assal felépítet előfok után egy TDA2030A-s végfok volt!!! mindezt boltokban 20 ezer forintért lehet megkapni... Szerintem ennek kb. feléből utánépíthető, ha az ember ért egy kicsit a csövekhez is. Eddig nem nagyon mertem volna ic-s végfokot ajánlani gitárerősítőbe, de mivel a Behringer (akárki akármit mond és akármennyire nem csúcsminőségű világmárka) szerintem egy megbízható cég, megváltozott a véleményem. Azt nem tudom, hogy az ECC83 trióda vagy tetróda üzemmódban működött. De a triódás változathoz van egy kapcsolás a Bss Elektronikán, ami nagyon egyszerű, tehát a Behringer Vintager Amp "klónozást" tudom ajánlani mindenkinek!
Idézet: De csak a multieffektét, mert a pedáloknak már nem vonaliszintű kimenete van?! Vagy tévedek? „...Ide kell kötni a multieffekt kimenetét is...”
Igazad van, teljesen! Most kérdeztem meg... Eddig csak sejtettem (mert ugye az effektpedáloknál megteheted, hogy sokat kapcsolsz sorba, mindegy neki, hogy a jelet gitárról, vagy egy másik pedálról kapja). Kicsit félreérthetően fogalmaztam, elnézést kérek!
FazksG
Azért van itt egy kis kavarás, mivel a lényeg itt az impedancia, legalábbis azoknál a cuccoknál, ahol tényleg erre asszociálnak, nem pedig a jelszintekre. A passzív pickupoknak viszonylag kicsi, az aktívoknak nagy a kimeneti impedanciájuk. Ezeket illeszteni kell, mégpedig oly módon, hogy a kicsi kimenetihez tartozik a nagy bemeneti, és fordítva.
Sziasztok.. Lenne egy kérdésem.. Mi az a RUGÓS ZENGETŐ??? És mire jó? Előre is köszi
Ez egy nagyoon jó kérdés, engem is érdekelne (mármint a működése) Valójában egy reverb.
Az egy igen egyszerű elven működő visszhang effekt.
Egy rugón halad keresztül a hang, ami késést eredményez. Magad is kipróbálhatod, ha két hangszóró membránjára ráragasztasz egy rugót. Legyen viszonylag hosszú (~15 cm) és laza. Az egyik hangszóróra add a gitár jelét, a másikat pedig fordított polaritással bekötve használd mikrofonként. Persze az egésznek csak akkor van értelme, ha az eredeti jel mellé kevered a rugón áthaladt hangot.
Nagyon szépen köszi Ezt kipróbálom De lenne még egy kérdésem.. Van egy Ibanez gitárerősítőm...
37 watt van ráírva.. amúgy 20 w-os hangszóró van benne.. Lényeg hogy Nagyon torzít.. recseg össze vissza.. hangerőtől függetlenül.. A hangszórónak nincs baja mert kipróbáltam.. Estleg valami ötlet hogy mi lehet a baja? Előre is köszi
Vagy valahol szimplán kontakthibás a cuccod, vagy a tranzisztorok munkapontja van túl alacsonyra állítva, vagy túlvezérli az előfok a végfokot. Számtalan lehetőség van, ehhez bele kellene nézni. Ha van rajta fülhallgató kimenet, azzal próbáld ki, hogy ott mit csinál, aztán nézd meg a vonalkimenetet is. Így le lehet szűkíteni kicsit az elő meg végfokra.
Na köszi Megnéztem.. És Line Out-on is torz hang jön ki... Meg fülhalgató kimeneten is. Szal nemtom micsináljak
Akkor úgy gondolom az előfokból jön a torzítás. Ki kellene bontani, megnézni, milyen van benne, tranyós vagy IC-s. Aztán lehet továbbmenni.
Hűha.. Hol van ez az előfok? Ez az amin va nien hűtőborda? vagy pedig az ami az erősítő hátsó fémborítására van rögzítve ien hővezető trutyival?
Hááát nem egészen...
De szerintem ennyire nem kellene belemenned. Amúgy az előfok az, amin a hangszín, meg hangerő, stb. van. De szerintem ha nagyon recseg, akkor talán a potméterek is lehetnek a ludasak! Kontakt sprayvel fujd be! |
Bejelentkezés
Hirdetés |