Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   9 / 82
(#) briki válasza kopiapa hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Próbáltad a termosztátba menő vezetéket csak úgy rövidre zárni? Mikor cserélted ki erre a termosztátra? Az előtt a régivel tökéletesen ment?
(#) egusz hozzászólása Jan 23, 2012 /
 
Hello!
Westen 240 Fi gázkazánunk 2 éves, decemberben járt le a garancia. Az előző télen már volt egy két hibajelzés, azt a könyvében leírtak szerint javítottuk. Egyszer szerelőt kellett hívni, azt mondta az esős idő miatt a kéménybe víz jutott(4 emeletes legfelső szintjén lakunk).
Most két napig nem voltunk itthon a szokásos 18,5-re állítottuk a termosztátot. Hazaértünk, a lakásban 13 fok, a kazán süket, nem ír ki semmit,fekete a kijelzője. Nyomtuk a resetet,a ki/be kapcsolót hosszan is röviden is, áramtalanítottuk, de semmi, meg sem mukkan
Annyit kell tudni,hogy kb.egy hónapja építettük be szekrénybe,de alul szellőzik,nem hinném, hogy túlmelegedhet. +az éjszaka esett a hó...
Segítsetek, kérlek.Mi van ha üres a kijelző,nincs hibaüzenet? Mi történhetett?
(#) briki válasza egusz hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Mivel ez egy zárt égésterű készülék, így nem számít hová van bezárva a kazán, még fóliával is körbetekerheted, akkor is kell neki üzemelni, mert nem a helyiségedből, hanem kintről szívja az égéshez szükséges levegőt.
Meddig jut el a kazán a működés közben? Van egyáltalán áram a kazánnál? Nézd meg az automatákat. Nem csepeg a kazánból a víz, nem ázott be a vezérlő doboz?- volt régen beázás a kéményen keresztül. Meg kell nézni, ha a kazán kap áramot, nincs-e a kazán paneljában kimenve az üveg biztosíték?
(#) egusz válasza briki hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Köszi a gyors választ. Most volt a szerelő azt mondta "kiment az elektronika". Oka nagyon nincs, holnapra rendel alkatrészt 50 ezer +a beszerelés. Nem tudom az alkatrészre lesz-e garancia. Ez az ár reális? Két évente elég drága mulatság lenne...
(#) linclunc hozzászólása Jan 23, 2012 /
 
Sziasztok.
Nekem egy westen quasar 240F készülékem van.
Nem tudom mi történik vele,de ha a villásdugót az egyik módon dugom be akkor gázhiányt jelez és villog a 30 as led,ha megfordítom a villásdugót akkor pedig nem kapcsol ki a kazán és folyamatosan fűt!A fali kapcsoló nem mutatja a fűtést,de a kazán mégis üzemel.
Mi lehet a gond?
(#) briki válasza egusz hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Mondjuk rá közel ezek az árak vannak- konkrétan nem tudom. Nem ment benne ki minden nagy valószínűséggel, egy-két alkatrész csak jó esetben. Garanciád KELL hogy legyen- főleg, ha regisztrált szervizes. Valami papírt ennek érdekében kérjél tőle- számla, munkalap, stb- nem olcsó mulatság. Érdemes lenne azért valami hozzáértő műszerésszel megnézetni, hátha javíttatható pár ezer ft-ból. Ha nincs ilyen ismerős, írj nekem hátha tudunk segíteni.
(#) toro válasza linclunc hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Idézet:
„A villásdugó "fázishelyes" bedugása fontos, a lángőrzés (ioniukus elektróda) miatt!”

A kazánod valószínűleg azért fűt, mert tönkre ment a HMV kapcsoló.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
(#) kopiapa válasza briki hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
7-éve ezzel lett beüzemelve ,de a hibát közben sikerült kijavítani a termosztát vevője halt be,kicseréltem azóta megy hiba nélkül.köszi a segítséget mindenkinek.
(#) gazszeres válasza kopiapa hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Szia!
Nem kerestél. Tudtam volna segíteni, hogy olcsóbban megúszd.
A vevőben csak egy kondenzátort kellene cserélni és továbbra is működne. Már javítottam ezt a típust sikerrel.
(#) bleaksmile73 hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Üdv.Mindenki!

Különleges hibáról szeretnélek kérdezni benneteket!
A kazán (Westen Star Master 240Fi)megy, működik, éppen fűt(de már előfordult meleg víz gyártása közben is)és egyszer csak se kép, se hang!
Leáll a venti, leáll a keringtető, eltűnik a kijelzés az LCD-ről és se hiba jelzés, se hiba kód.
Ez tart kb 2 másodpercig, majd mint ha mi sem történt volna szabályos keretek között újra indul.
LCD kijelez, venti elindul, keringtető elindul, majd gyújt és fűt tovább.
Mi lehet a difi?!
bs
(#) emiliozoltan1 hozzászólása Feb 11, 2012 /
 
Sziasztok! Az alább olvasottak szerint nekem lehet hogy savazásra lenne szükségem. Néha nagyon hangos a kazán, és akkor jön igazán meleg víz ha kis nyomáson engedem a vizet. Tudnátok ajánlani valami megbízható szerelőt Szolnok megyéből, vagy heves megye déli részéből. Jásziványi vagyok.
(#) neocska hozzászólása Feb 16, 2012 /
 
Visszatértem. A Jelenség megmaradt. A csatolt képen megjelöltem, hogy hol találhato a két microkapcsolo. Mind a kettöt egy egy hidraulikus kar bekapcsolja mikor a melegvizet megengedem. Ez lehet a probléma okozoja? Melyik kéne hogy kapcsoljon?

CAM_0031.jpg
    
(#) neocska válasza neocska hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Idöközben kitanulmányoztam. A hátso az a gáz gyujtása, eslö az a melegviz csapnak az átkapcsolása.
(#) gazszeres válasza neocska hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Szia Neocska!

A hátsó akkor kapcsol ha a szivattyú elindul és megfelelő tömegáramot szállít. Ez a kapcsoló jelzi a vez.panelnek, hogy tovább léphet a kazán gyújtásra stb.
Az első a HMV és a fűtés-közti váltásért felelős.
Általában ez megy tönkre.
Erről bővebben olvashatsz, ha vissza lapozgatsz régebbi beírásokhoz.
(#) neocska válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Visszaolvastam, a mikrokapcsolo jo, legalűbbis teszi a dolgát. Ajánlott igyis kicscerélni:?
(#) gazszeres válasza neocska hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Ha a néhány oldallal ez előtt leírt hibát produkálja a kazánod akkor cseréld ki.
De ha valami újabb hibát leltél azt oszd meg velem és akkor küldöm a javítási ötleteket.
(#) neocska válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Profukált hiba ugyanaz, mármint ha megengedem a csapot, csak lanygos viz folyik, de a füttötest már forro, ja és a keringetö pompának kell müködnije mikor csak a vizet engedem?
Na de holnap veszek egy 2állásu mikrokapcsolot.
(#) alek válasza neocska hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
A váltószelepet kell kitakarítani, amire a mikrokapcsolók vannak szerelve. Egész blokként lehet csak kivenni, szétszedni, tisztítani és megjavul. Ha már ki van szerelve érdemes a lemezes höcserélöjét is kiszedni és kimosni, amíg a víz le van engedve. Jó szórakozást.
(#) neocska válasza alek hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Kimosni mivel? Simma viz vagy valamilyen oldattal?
(#) szerviz válasza neocska hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Fogadd el tőlem, Neocska, hogy ezt a hibát házilag nem tudod megoldani! Mondhat-írhat bárki bármit, ehhez felkészült szervizes kell.
A feltétlen szükséges eszközök miatt kell szakember, mert ezekkel az eszközökkel Te nem rendelkezel. Sajnos, nagyon sok "szervizes" sem rendelkezik velük............

Két részből áll a megoldás. Egyrészt, ahogy "alek" írta, ellenőrizni kell a váltószelepet, és ha szükséges, fel kell újítani. Azért írtam felújítást, mert nem egyszerű pucolásról van szó, hanem a tömszelencék (három van benne) esetleges cseréjéről, rudazatok, membrán ellenőrzéséről, cseréjéről is.

Másrészről szükséges a hőcserélők vegyszeres tisztítása is. Ezt a dilettánsok leegyszerűsítik savval való kilögybölésre, de az sz@rt se ér! Ehhez megfelelő vegyszer, savszivattyú és a hőcserélők kazánból való kiszerelése szükséges. Ekkor persze megfelelő csatlakozóidomokkal is rendelkeznie kell a mesternek......................
Az összerakásnál meg gyári "O" gyűrűkkel..............
Azt a szakit pedig, aki a "falon" akarja megsavazni a kazánodat, no, azt sikítva kerüld el!
(#) neocska válasza szerviz hozzászólására (») Feb 18, 2012 1 /
 
Csak az a probléma, hogy kisvárosban lakom, s csak egy servizes cég van, na de ök annyira pocsékul dolgoznak, hogy nem merem rájuk bizni. a szomszédnak hasonlo gondjaik voltak a kazánna, s szerelés után mindenhol csöpögött, de érdekes modon csak azután miután a szerelö elment
(#) alek válasza szerviz hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Köszi a helyreigazítást, valóban el kellet volna mondjam ezeket a dolgokat, de úgy gondolom, hogy az ide betérö érdeklödök elolvasták az elözö témákat is megoldásokat keresgélve, különben szinte minden hozzászólásunkban elmondhatnánk ezeket a dolgokat. Nagyrészük már szervizestöl is hallotta ezt a mesét 30-50000ft végszóval. Tölünk várnak segítséget és mi megpróbálunk ötleteket adni, információkat nyújtani, de senkit nem biztatunk, hogy szedje szét a gázkazánját, mert az házilag is javítható. Egy jó szervizes meg ritka, mint a fehér holló.
(#) neocska válasza alek hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Most mig télvan, valahogyan kihuzom igy tavaszig, s aztán megprobálom tisztitani, ha nem sierül akkor azt a szelepmodult teljesen kicserélem.
(#) dodiver hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Ha valaki tud segíteni, kérlek benneteket.
Westen 240 Fi kazánom van. 2 hétig működött, most meg 3 x próbálkozik, mindig elindul, aztán kikapcsolja a gázt, megint elindul és ez így megy amíg resetelni nem kell. mi lehet a hiba. Gondolok gáznyomásra, de akkor két hétig miért ment?
(#) neocska válasza dodiver hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Szikra van-e? mert arra utal mintha nem gyujtana be.
(#) dodiver hozzászólása Feb 20, 2012 /
 
Megvan! Gáznyomással volt baj, úgy látszik a nagy fűtések közepette kevesebb volt, és akkor volt elég a cuccnak, most meg nagyobb lehetett, mert állítottam a nyomáscsökkentőn, és már oké is. Csá
(#) gazszeres válasza neocska hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Szia Neocska!
Ha kicserélted azt a mikrókapcsolót, az eredményről légyszíves tájékoztass minket.
S hogy nincs rendes szervizes? Srácok ti itt vagytok és szerintem ti rendes szervizesek vagytok.
Mindenkinek további jó munkát. Üdv.
(#) jfejes hozzászólása Feb 28, 2012 /
 
Sziasztok.

ugyanez a kazanom van.hiba a kovetkezo.egyszeruen leall idonkent.volt hogy kint volt a szervizes,igazabol csak kitakaritotta es kesz.utana egy ideig ment aztan megint leallogat. a 30 fok felett villog ilyenkor.kb 7 eves.tavaly is szervizelt.takaritott.eleg neki a reset es megy tovabb.

varom a valaszokat.nagyon koszi

Jozsi
(#) neocska válasza neocska hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Fejlemény a kazánnal kapcsolatban. Az a kis membrán van kilyukadva ami az elsö mikrokapcsolonak a pöckét nyomja ki. Hol lehet olyat kapni?
Következő: »»   9 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem