Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 64
(#) h15K4lgh6 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Minek hívják azt?

Még 8 Ghz is foglalt?
(#) pucuka válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Böngésszed szorgalmasan az NMHH oldalán a RAT táblázatot. (Rádió Alkalmazások Táblázata)
(#) h15K4lgh6 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Szóval nincs megoldás arra, hogy más frekvenciára tegyem a routerem?
(#) pucuka válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Ezzel, szerintem nincs. De ha átállítanád mindkét végét 802.11n -es routerre, még egy darabig nyugtod lehet.
(#) KoBalázs hozzászólása Szept 9, 2011 /
 
Sziasztok!

Keresek egy programot, ami kijelzi valós időben az aktív wifi kapcsolat jelerősségét dBm ben windows alatt.

Segítségeteket előre is köszönöm

Balázs
(#) KoBalázs válasza ekkold hozzászólására (») Szept 9, 2011 /
 
köszönöm.
(#) Prome hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
A segitségeteket szeretném kérni egy wifi alapkérdésben. Mikor fogyaszt kevesebbet az okostelefon?
Wifi vagy a mobilnet? A kérdést akku merűlésre értem.
Kőszőnőm.
(#) potyo válasza Prome hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
Szerintem wifi, mert talán kisebb teljesítménnyel kell adnia. De ez csak tipp. De próbáld ki, este feltöltöd, éjszakára bekapcsolva hagyod a wifit, másnap este meg a mobilnetet, és reggel összehasonlítod a töltöttségi szinteket.
(#) Magashegyi hozzászólása Nov 16, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni hogy használt-e már valaki ilyen MRF24WB0MB/RM (http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/70632A.pdf) wifi modult? Működik nem működik? De a legfontosabb kérdés hogy van-e olyan kapcsolat mód amivel közvetlenül tudok ezzel kapcsolódni a telefonomhoz?
(#) sikolymester válasza Magashegyi hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Az adatlapot már elolvastad?
(#) Magashegyi válasza sikolymester hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Üdv!

Olvastam de sajnos nem vagyok annyira tájékozott ebben a témakörben hogy az olvasottak alapján el tudjam dönteni, hogy alkalmas-e arra amire nekem kell ezért kérdeztem meg a közérdeműt. Nem tudom hogy melyik kapcsolat mód, vagy kacsolati layer jó arra hogy közvetlenül a telefonommal tudjak vele kommunikálni. Ha valaki fel tudna világosítani illetve ha van valakinek tapasztalata vele és megosztaná annak nagyon örülnék.
(#) Magashegyi válasza Magashegyi hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Üdv!

Utána néztem egy kicsit és úgy tűnik hogy client- ként ad hoc hálózatba tudom kapcsolni a telefonommal ezt a modult. Jól gondolom vagy tévedek? Van valakinek erről valami infója? előre is köszönöm!
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Sziasztok, két kérdéssel fordulnék hozzátok.

Az első: Jelen helyzetben egy telephelyen bejön egy kábeles UPC net egy modemba, abból tovább egy LINKSYS WRT54GL WiFi routerba abból 2 felé megy kanócon a jel, plusz lövi WiFi-n, de... és itt jön a de a telep végén már nem olyan jó a vétel, konkrétan a felétől már semmilyen. Két megoldáson gondolkodtam az egyik hogy repeater módba leteszek még egy routert de baromi nagy lenne az átfedésem ezáltal csökkenne az ösz lefedett terület. Így inkább ezt elvetném és valami olyasmire gondoltam hogy az első router egyik kanócos kimenetén elviszem a "netet" a telep másik végébe és oda is leteszek egy Linksys routert? Ez járható út egy routerb-ől kijövő jelet szét tudok osztani még egyszer? Üzem szerűen fog menni a router ha lehetséges vagy valami specko módon kell hozzá beállítani?

A második kérdésem pedig:
Mobil netként a vodafone pocket wifi-jét használóm. Jó mert a működéséhez nem kell szgép vagy bármi más bedobom a kesztyűtartóba vagy akár hova és sugározza WiFi-n a netet. Ennek a hatótávját hogy tudom növelni? gondolom ittis felmerül az mint lehetőség hogy repeater módba lerakok mondjuk egy routert a kocsiba és akkor azzal szórom a netet. Ez jó megoldás rá? Működhet?
Köszönöm előre is...
(#) Firefighter1 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
közbe találtam egy képet, ezen legalább el tudom magyarázni ha bonyolultan irtam le.
A "C" jelű egység az elsődleges modem, itt is dróton megy a jel a "D" jelű másodlagos modemhez és ami a kérdésem lenne hogy megoldható-e az hogy a "D" jelű egységhez WiFi-n csatlakozzon mondjuk egy pda vagy laptop és netet érjen el rajta, ne pedig bridge/accass ponit modba funkcionáljón.
Vagy csak én bonyolítom túl ennyire mert ha simán beállítom "mint normál router" és rádugom a "C" egységből kijövő kábelt akkor simán szórni fogja a netet??

28rxue.jpg
    
(#) Inhouse válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
A routerből jövő kábelra ráköthetsz még egy routert a telep másik végébe, működni fog.

Üdv
Inhouse
(#) dbase hozzászólása Jan 2, 2012 /
 
Srácok nagyot alkottam, szerintem.....
Adott volt egy helyszín,utca felől emeletes ház bekötve kábeltv, évekkel ezelött bekötöttük a netet is, de azt hátra a műhelybe. A mühely kb 150méter rg6 koaxxal a földbe rákötve a kábeltvre, és kinn a modem a mühelybe. Jött az ötlet kellene bentre is net, cseréljük le a koaxot 150méter UTP re? Hát a legjobb minőségűnél is azt ajánlják hogy maximum 150méter, meg költséges és melos is lett volna.Sima wifi kizárva, távolságban eltünt a jel.
Fogtam a modemet bevittük a ház padlására, kapott egy TPlink routert, és a hátramenő koax melegerét lecsupaszította 10-14cm-re, rátekertem az antennára!
Majd kint a koax végén egy TPlink usb-s wifi vevőnél is ugyan így tettem rátekertem a melegeret. 54megabites szakadásmentes kapcsolatot létesítettünk!
A lényeg még az, hogy a házban ugyan úgy bárhol lehet netezni mint ahogy szokás szerint wifis routernél nem csökkenti egyáltalán a jel erősségét, és konkrétan semmi kontaktus sincs így a mühelyes netten sem, mégis tuti net van. Egy paszív jeltovábbítót készítettem.
(#) dbase válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Router mögé simán lehet routert rakni, ha kikapcsolod a másodikban a DHCP-t, és nem a Wan-ba megy majd a net az elsőből, hanem akármeik 1-4 kimenetébe, akkor a maradék kimeneteken, és a wifin is az első router fogja kiosztani a IP-ket. Érdemes így csinálni nem WAN-ba DHCP vel mert akkor uj belső tartomány lesz, és pl windowsos gépek nem fogják látni egymás megosztásat a különböző ip tartomány miatt. Én is csináltam így több helyen.
(#) zolika60 válasza dbase hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Amit a környékben vidáman használnak.
(#) dbase válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Természetesen jelszavazva.
(#) zolika60 válasza dbase hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Tán disznóság, de egy jelszavas szomszédos NET-ről írok.
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Gondolom WEP és nem WPA2...vagy kitalálható jelszó volt...

Üdv
Inhouse
(#) Firefighter1 válasza dbase hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Köszönöm a tippet!
Így fogom csinálni! Bár még hiányzik hozzá a plusz router.

DE ma felvetődött még egy problémám. Ma meghalt a dsl modem a szerelő csak csütörtökön vagy pénteken jön ki, addig szeretném a vodanetemet szétosztani.
eddig ugy nézett ki hogy a modemből a net a routerba onnan 3 kanócon gépekbe plussz wifin szorta!
most gondolom az egyik gépre fel kell telepítenem a vodanetet és azt a gépet tenni a router bemenetére és azt a hálozatot felismertetni!!!
DE nekem valahogy nem megy! nem sikerült ( a rendszerek visták az összes gépen)

Moderátoroknak: Másik topicba feltettem a kérdést de nem oda való. Bocsánat.... Itt a helye...
(#) Firefighter1 válasza dbase hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
Tehát akkor azt mondod ha így csinálom akkor az első router osztja ki az ip-ket?
DHCP.... nem vagyok egy nagy spiler de ha jól tudom az a dinamikus állomáskonfig protokol... ezen kívül a második harmadik routernak kell valami spéci beállítás vagy simám fiktíve beállítom mintha az lenne az első a modem után?
/bocsi de ehhez a részéhez nem nagyon értek ezért kérdek ennyit, és lehet hogy marhaságot is /
(#) dbase válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /
 
GYári beállítások alapon hagyva, és csak a DHCP kikapcsolása. Egy router készülék, 5portos switchből áll és egy router részből. Ha nem a wan on kötöd be switchként használod ki. Ha kikapcsolod a dhcp-t akkor vigyázz, mert ujra ha beleakarsz menni a beállításaiba csak ugy tudsz, hogy pl alapba a 192.168.0.1 az átjáró és a webes felülete is, akkor kikapcsolt állapotban, csak egy pc rákötve nem tudsz rácsatlakozni, mert nem lesz aki kiossza az IP-t a pcnek. Neked kell majd beírni kézzel, 192.168.0.2. lesz a pc, maszk automatán amit ad a windows, és az átjáró meg a 192.168.0.1.
Ez csak akkor, ha késöbbiek során kikapcsolod a dhcp-t és mégis akarsz valamt állítani pl wifi jelszót aszem csak így tudsz majd belejutni.Remélem érthető voltam.
Ajánlani tudom még fix chanelt állits a wifinek, és add ugyan azt a nevet mint a 1-es wifié, csak annak is más legyen a fix chanelje, ha kellő távolságba lesznek elég csak egyszer rákapcsolodni a mobillal, és az meg azt hiszi csak 1 van, az erősebbikre fog csatlakozni vagyis amelyiket látja.
(#) dex0392 hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Sziasztok.az lenne a kerdesem,h:
wifi internetem van,wireles kartyaval es lakarnam adni wifin keresztel a szobamba az internetem....van cisco routerem meg egy tplink adsl wifi routerem....hogy birnam megcsinalni?
(#) szabi83 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
P3 1.2Ghz, 768Mb ram, Win xp sp3, 54Mbps-es usb Wlan stick-el. Miért nem képes 5Mbps-nél nagyobb sebességre ?
(#) pucuka válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
A sebesség sok ok miatt csökkenhet le jelentősen. Azt nem írtad, hogy a sebességet hol mérted, hogyan, mi volt a jelforrás.
Ha mondjuk két gép között méred az adatátviteli sebességet ping válaszidő méréssel, akkor mérheted a legnagyobb sebességet. Az átviteli sebességet még ekkor is sokminden csökkenti, vonali kódolás, hibajavítás USB sebesség stb., ezek késleltetési időik összeadogatásával jelentős sebességcsökkenést okoznak.
(#) szabi83 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Internet sebességem 10Mbps, asztali P3-as gépen is a net csak 5Mbps-el megy(speedtest.net) és a laptopra is csak 5Mbps-el megy a másolás.
Most, hogy mondod.. átnézem a drivereket, de belegondolva, a hdd-k ata33-al mennek csak. De akkor is lassú az 5Mbps.
Mind a két gép wifin kommunikál a tp-link wr541g routeremel, jelerősség mind a két gépen Kiváló, router 2m ill 4m -re van.


átnézem...
(#) eSDi válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Az a TP-Link router tudja a QoS funkciót. Valószínűleg automatikusan fele-fele arányban elosztja a netet a két gép között. Vagy kapcsold ki, vagy úgy állítsd be, hogy ha csak egy gép csatlakozik, akkor annak a teljes sávszélességet engedélyezze.
Következő: »»   12 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem