Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 64
(#) szabi83 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Nem tudja a QoS-t. :peace:
(#) ordas hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
A kérdésem a következő lenne elméletileg lehetséges e az hogy kábel tv csatornáit ,netbookon usb tv tuner meg wifi router kombinálásával ,sugározni kellene egy másik távolabbi de hatókörön belüli pc-re.A lényeg röviden elméleti síkon egy eszmefuttatás , van egy kicsiny falu az alföldön van három normális családi ház lakóival .A lakói elgondolkodnak azon hogyan lehetni spórolni a számlákon, egy internet előfizetés, egy kábel tv előfizetés,egy kis technika és kevesebb számla .A router meg dolgozna és szórná a netet meg a kábel tv-t.De hogy ha ez illegális akkor a megvalósítás csak elmélet marad. A router kimenő teljesítményét nem kellene növelni mivel már alapból megfelelő a teljesítménye.Az meg hogy mit küldök a levegőben az meg nem mindegy.Ha valaki tud segíteni akkor kérem segítsen köszönöm ..ordas..
(#) laszlokunstar válasza ordas hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Azt, és csak azt az adást amit a netbookon nézel lehet továbbítani hálózaton belül. VLC lejátszónak van ilyen funkciója Bővebben: Link
(#) eSDi válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Érdekes...!

Bővebben: Link a felsorolásban pedig ott van (4.)
(#) szabi83 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Igen az, configba nincs bent. Amúgy meg igazad lesz, mert valóban a 10mbit-t kettéossza a két gépnek. Viszont, hogy miért, neten keresztül másol, na azt végkép nem értem!
(#) laacika hozzászólása Márc 5, 2012 /
 
Sziasztok,pár kérdés lenne amit feltennék itt.Havertól (40m) szeretnénk átnyomni a netet wifivel.Az ő oldalán egy tp link 901 nd tipusú Acces point van,nálam meg egy usb-s wifi Biquad-dal.Nálam,tehát ahol az usb-s wifi van ott tudunk belépni a Ap beálitásába (cimsorba ip cim).A kérdésemet kezdeném onnan hogy a TCP/IP protokolnál mit adjunk meg Ip cimnek,és alapértelmezett átjárónak?a következő kérdésem pedig hogy milyen módba kell állitani az Ap-t?Havernál a modemre van kötve egy Hub és onnan megy neki két utp az egyik a gépba a másik a Ap-be,gondolom ez igy jól is van.Köszönöm előre is válaszaitokat.
(#) WoodstockMind válasza laacika hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Szerintem az alapvető probléma az, hogy a havernál egy AP van, nektek pedig egy wifi router kéne. A szolgáltatótól csak egy külső ip címet fogtok kapni, többet nem. (Legalábbis a legtöbb szolgáltatónál így van, nem tudom, a tiétek az épp micsoda.)
Ha router lenne a havernál, ahol a net van, akkor a modem megy a router WAN portjára, az ottani gépek a LAN-ra, és te pedig a kütyüddel tudsz csatlakozni a routerhez wifin keresztül. Ha be van kapcsolva a dhcp, akkor automatikusan kapsz ip-t is, és már netezhetsz is.
(#) laacika válasza WoodstockMind hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Az nem baj hogy nem router van,AP-al is működnie kell természetesen.azóta megoldódott a dolog,rosszul volt havernál kötve.most két hállókártya van a gépébe,egyikből a modemre kötött,a másikről az Áp-re.
(#) WoodstockMind válasza laacika hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Így a gép viselkedik routerként, és nálad csak akkor lesz net, ha be van kapcsolva az a gép.
(#) zioni821 hozzászólása Márc 5, 2012 /
 
üdv!
laacika szomszédja vagyok és a probléma megint ugyan az mert újra lett az acces point is meg a gép is indítva és most nem bírjuk beállítani hogy menjen a net, ANekem már úgy is jó lenne ha a gépem lenne beiktatva routernek csak jó lenne egy kis segítség a beállításoknál.
Az acces point márkája tp-link tl-wa901nd 300mbps wireless n access point.
ha tud valaki akkor segítsen.
Előre is köszönöm.
(#) WoodstockMind válasza zioni821 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Ha a windowst használjátok internetmegosztásra, akkor értelemszerűen az egyik hálókártyába megy a modem, a másikba pedig a switch, amibe meg az AP is csatlakozik.De rá lehet dugni közvetlenül a másik hálókártyára is az AP-t, ha nincs szükség a switch-re.
Az AP-ben lévő DHCP szervert célszerű ebben az esetben kikapcsolni, mert a windows is csinál egyet, így kap majd az AP-re wifin keresztül csastlakozó haverod is IP címet. Azon a gépen, amire a modem van kötve, meg kell osztani az internetkapcsolatot, ott lehet azt is beállítani, hogy melyik hálókártyára legyen megosztva. Ha nagyon nem boldogultok, később még leszek, s megpróbálok segíteni.
(#) zioni821 válasza WoodstockMind hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Úgy van becsatlakoztatva minden ahogy azt írtad de a windows az nen osztja ki az ip címet és manuálisan ha beállítom akkor gépen csatlakozik de a havernál semmi.
Ha az ap menüjébe bekapcsolom a dhcp-t akkor rá tudok csatlakozni telóval is de hiába mert akkor meg csak kapcsolat van de a net az meg nem megy csak az én gépemen.
(#) kig121 hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Sziasztok,

A problémám az lenne, hogy van egy wifi-tag, amiben gyárilag egy 3,6V gombelem van és 1000mAh-ra képes.
Szeretném valahogy megoldani, hogy több időt bírjon ki és tölthető legyen, tehát akksit csinálni (forraszani) hozzá.

Ez a wifi-tag: http://www.atag3.com/wp/a-tag%E2%84%A23-007

Tehát egy 3,6V és 3000mAh akksi kellene, ami legalább 10-20mA leadására kell képes legyen fix feszültségen.
Tudtok ötletet adni, hogy létezik-e ilyen, vagy úgy kellene házilag barkácsolni? Esetleg Litiumos legyen vagy jobb a NimH-es?
(#) pucuka válasza kig121 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Mondjuk, itt is körülnézhetnél:
Bővebben: Link
(#) kig121 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Köszönöm szépen.

Belepréselni gondolom nem tudom, így valamilyen forrasztott kivezetésre gondoltam. De nem igazán találtam 3,6V és 3000mAh-es akksit se :S
(#) laszlokunstar válasza kig121 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Nem gombakku, nem fér bele, de... Li-ion 18650-el esetleg próbálkozhatsz. Kitermelheted régi laptop akksiból. (18 mm átmérő, 65 mm hosszú) Kapacitása akörül van amit szeretnél.
(#) Brown válasza kig121 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
NI-MH akkuk itt
(#) Brown hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
vagy ez
szerintem te nem is keresgéltél, könnyebb volt ide bepötyögnöd
(#) menyus válasza kig121 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Azért én kíváncsi lennék arra a 3,6V os"gombelemre" ami 1000mAh ra képes..Nem 100 akart az lenni..? És ha 3,6V os akkor az eleve akku lesz és nem elem..szerintem.
(#) nedudgi válasza menyus hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Például a 14250 könnyen nevezhető gombelemnek. 20% teljesítménytöbblet könnyen lehetséges. A 3.6V pedig tény.
(#) menyus válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Hát nálam ez még véletlen sem gombelem kategória.... Szerintem az így néz ki. És ez egy izmosabb fajta de ez is csak 600 mAh - s. De nem okoskodom végül is igaz, a trabant is autó...
(#) gaben62 válasza kig121 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Nem tudom milyen gombelemről írsz, meg hogy milyen méretű Lithium akku kell neked, de az biztos hogy az én Nokia E71-ben internetezéskor, 240-350mA áramfelvétel jelentkezik a telo részére ennyi kell, /segédprogi mutatja/,
Mindössze 0,2-0,3V-ot esik a feszültség, akku töltöttségétől, állapotától függően.
Ha neked ennél stabilabb U kell, akkor használj stabilizátor Ic.t.,rengeteg fajta van belőle.
Az akku 1400mA-es kapacitású, 5-6órát bírja a Nokiában, ennyi ideig lehet netezni, Wifivel kevesebbet fogyaszt , mint 3G hálózaton.
(#) laacika hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Sziasztok,lenne egy kérdésem,usb-s wifin keresztül kapom a netet,a meglévő Ap-met tudom arra használni ha a gépre kötöm hogy az usb-s wifin keresztül jövő netet az Ap segitségével szórjam telefonnak pl.
(#) gaben62 válasza laacika hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Ahhoz már egy repeaterre lenne szükséged.
A mai okos telefonokban, van internetmegosztás, pl.N8, Samsung Wave, de az fordítva működik, az UMTS/Hsdpa 3G,3,5G,hálózatról nyomja ki a Wifire, a csomagkapcsolt net szolgáltatást, pl. laptophoz, netbookhoz, kiváló a lakásban, kertben.
(#) laacika hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Ha tudom akkor kellene egy kis segitség mert össze dugtam mindent de ugye az édes kevés.Az Ap menüjébe beléptem de hogy itt mit mire állitsak azt nem tudom.(pl milyen módban kell lennie).Ja és ugye az usb-n kapott netemet valahogy bele kellene "varázsolnom"a háló kártyán keresztül az Ap-be ami majd tovább szórja a jelet.
(#) laacika válasza gaben62 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Ennek a repeater-nek van köze ahhoz hogy az Ap menüjébe van olyan mód is hogy repeater meg ha jól emlékszem akkor universal repeater is?
(#) laacika hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Most olvasom hogy a repeater mód az azt jelenti hogy az Ap-m egy meglévő vezetéknélküli hálózathoz kapcsolható amit tovább tud sugározni.
(#) zioni821 válasza laacika hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Látom kínlódsz vele sok sikert ha sikerül akkor már tőlem is menni fog majd neked.Sok sikert.
(#) laacika hozzászólása Márc 7, 2012 /
 
Sziasztok,ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok.Valaki használt már Biquad-ot Ap-vel,a kissebbik fajtával?Igazából arra lennék kiváncsi hogy mennyire számit hogy a kissebbik antennát amit tányérhoz terveztek az mennyire működik magába?Mert nekem a kisebbik van megcsinálva és tányérral jól működik usb-s wifivel de magába Ap-vel szinte semmit nem lát.
(#) fredandjoe válasza laacika hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Szia!

Én is tapasztaltam hasonló hibát, de nem igazán tudta senki megmagyarázni...
Lehet hogy hülyeséget gondolok, de az AP nem "szabályozza" vissza a kimnő teljesítményt túlságosan?
Következő: »»   13 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem