Fórum témák
» Több friss téma |
Ez elég érdekes így, mert a rajz szerint (amennyiben a PGM csak kimenet lehet..) akkkor a nyomógomb rövidrezárja az OD vagy OC kimenetes PGM 2,2k ohm os munka ellenállását 10 ohm on keresztül. Ennek mi értelme van? Mert így zárlatba kerül a PGM kimenet, feltéve hogy éppen aktív...Lehet hogy a PGM bemenetként is funkcionálhat? Erről viszont szó sem esik a "PGM Output(!) Options" nál. Erre most én is azt kiáltom " help please anyone..."
Ennek a központnak nincs véletlenül "AUX IN" bemenete is? A régebbi DSC knél volt ilyen, a nagyobb központoknál. Mert akkor az az aux a rajzon bemenetet jelöl és nem táp kimenetet, és akkor ez így mindjárt életszerűbb lenne...
De a PGM2 beállítható kiegészítő bemenetként is. Le van írva a telepítőiben, de viszont csak 24 órás csendes vagy hangos riasztást okozó bemenet lehet.
No, ott a pont...
![]() Idézet: „[04] 2-Wire Smoke: Configures PGM2 as 2-wire smoke detector input (PGM2 only)” Idézet: „[23] Silent 24-Hour Input: Changes PGM to a 24-Hour Silent zone (PGM2 only) [24] Audible 24-Hour Input: Changes PGM to a 24-Hour Audible zone (PGM2 only)”
Ezek szerint a PGM2 (de csak az) programozható bemenetnek is, de csak bizonyos korlátokon belül. Ahhoz amit Te szeretnél be kell áldoznod egy zónát. Vagy másik alternatíva hogy az általad említett távirányítós vagy rejtett kapcsolós megoldással kiiktatod (maszkolod) manuálisan a sértett zónákat. Így be tudnak menni riasztás nélkül. DE(!).... mi van akkor ha "úgy marad" az a bizonyos rejtett kapcsoló...? Azaz kimaszkolják a zónát (kat) és aztán elfelejtik visszakapcsolni? Védetlen marad a kégli azon a ponton...Jobb az egész rendszert globálisan kikapcsolni / visszakapcsolni, ehhez viszont feltétlenül kell a beáldozott zóna vagy + 1 kezelő a hátsó bejárathoz....
Igen, azt írja, hogy nem szabad. Nem, csak az egyikben léptem be a 124-be, gondoltam felszedi az összeset. A leírásokban nem találom, hogy hogyan lehet egy partícióra több kezelőt...
R.
Ez nagyon hasonloan nez ki es olcsobb: http://www.riasztobolt.info/622.tell-gsm-adapter-mini.reszletes.html
Szerintem 4 szamot beutni a kezelobe nem akkora tudomany es nem kell kapcsolokkal bajlodni, egyszeru megoldas (de nem olcso) RFK kezelo felhasznalasa + egy WS 4939.
Bar a legegyszerubb meg vetel elott tisztazni mire van szukseg, ha egyszeru ki- es bekapcsolasra van szukseg megoldas lehet olyan rendszert venni ahol lehet proxi kartyaolvasot hasznalni, az viszonylag olcso es nagyon egyszeru, pl. bentel kozpont es bentel premium lcd kezelovel vagy digiplex evo es proxi olvasos kezelo felhasznalasaval, de letezik kulteri proxi olvaso is, szinten jo megoldas lehet. Persze mint minden "extra" ez sincs ingyen, altalaban a legolcsobb az alap riasztorendszer, aztan ha valakinek kulonleges ki- es bekapcsolasi modok, reszletes ertesitesre van szuksege ez mind mind lehetseges, persze plusz osszegert, esetleg lehet spekulalni kapcsolokkal, mindenfele barkacsolos megoldasokkal, zonas be- es kikpacsolassal vagy tobb erzekelovel egy zonara, de ezek mar csokkentik a biztonsagot, novelik a meghibasodas, teves riasztas eselyet es azt, hogy kesobb nehezebb (vagy lehetetlen) megallapitani pontosan hol is a hiba vagy hogy tortenhetett meg valami aminek nem kellett volna. Konkretan arra gondolok, ha a kapcsolos bekapcsolasnal ha nincs a kezelo elofordulhat, hogy nem is kapcsolta be az illeto mert tul gyengen nyomta meg a kapcsolot, kezelo nincs nem hallani csipog-e es lehet riaszto, ha valaki nem kapcsolja be akkor semmit se er. El kell donteni, hogy erdemes-e a rendszer altal nyujott biztonsagot szinte nullara csokkenteni azert, mert valaki nem tud / akar 4 szamot beutni a kezelobe vagy azert, mert elozoleg nem nezett utanna valaki, hogy mi is lehetseges az egyes rednszerekkel es vetel utan jon ra, hogy mast kellett volna vennie.
Ez olcsóbb és még jobb is
![]() Bővebben: Link tesztet küld a tápfeszről és a térerőről, cid kódókat felismeri (nem csak 10et mint a tell)
Sziasztok! Olvasgattam az okfejtéseket és arra jutottam, hogy a későbbiekben veszek egy lcd-s kezelőt és a régi ledest felhajítom hátra. És most kérdezek valamit. Akkor a 6 zónás központomhoz ezek szerint lesz két plussz zóna igaz? És a ledes 8-ig lát.
![]()
koszi szépen, ez tud akkor olyat is, hogy pl. SMS t kuld arrol, hogy ki riasztott be és ki riasztott ki - ez lehet elore definiált SMS is, esetleg melyik zonában volt a riasztás? Ennek az ára már megfelelne
![]()
Igen. Most is van 6+1 zónád. Akkor meg lesz 6+2... Vagy 6+1 zónád + 1pgm-ed
szerintem nekem hasonlo van, de nem igazan tudnak ezek semmit,( meg az elado sem tudott ertelmes infot adni) van x bemenete (esetleg kimenete is) amit vezerelhetsz a kozpont pl pgm csatlakozasarol. Van jel, nincs jel aztan ennyi. A tobbit mar a kozpontodban allitod be, hogy mikor kapcsolja azokat, vagyis a tudas ott van, nem a gsm modulban. A modulban meg a bemenetekhez hozza lehet rendelni sms szoveget aztan kb kifujt a tudasa, ( na meg kapcsolhatod valamelyik kimenetet pluszban) Persze ilyen kamu tavfelugyelet kodokkal is lehet mahinalni a modulban. De az teljesen felejtos, hogy a kozpont kodjait pl melyik zonat sertettek ezt valahogy eljuttasd az "agyaig", majd azt neked tovabb kuldje.
Ha megis van mar ilyen ketyere 2x ezer forintert szivesen megneznem.
A kerdesem csak annyi lenne, hogy tudom-e a kozpontbol vezerelni, (tiltani) vagy van-e mod arra, hogy ne szolaljon meg a szirenam, ha pl akksit akarok cserelni benne ugy, hogy a szirena nyitaserzekeloje be van kotve. pc-1832-es kozpont.
Koszi.
Fugg attol is hogy milyen a szirena, Bentel Call / DSC Lady szirenanal lehetseges az automatikus mod , amikor mindenkepp beindul ha kinyitod, nem automatikus modban (jumperrel kell beallitani a szirenan) ha zónakimenetként mukodik a tamper akkor a kozpont inditja be a szirenat a zona beallitasa szerint. Ha instant zone akkor deaktivalt allapotban nem, ha 24 oras akkor ugy is beindul, de ideiglenesen kiikatatod a zonat (*1), ha nem ugy lett beallitva, hogy nem kiiktathato a zona vagy csillag 8 telepitoi kod es ugy se szabadna beindulnia, esetleg ideiglenesen atalitod mas zonatipusra a 24 orasrol 00-ásra. De ha jol van bekotve akkor azert toltodik is a szirena akkuja es nem kell tul suron akkut cserelni.
Bentell call a tipusa.
Bar picit hatulrol tettem fel a kerdest, mert most teszem fel, eddig nem hianyzott, csak osszeakartam szerelni lent a foldon, allitani a hangjat-> elvileg lehet. Aztan ha minden klappol akkor masznek fel a csucsra felszerelni, de ahhoz ugye szet kell kapnom ismet. Koszi az infot! Ja aki 10 cm-es szigetelesre szeretne feltenni a feltonass szirenakat, lehet kapni teglacsavart, hivatalos neven ajtotokrogzito csavar, amit a teglaba lehet betekerni persze elo kell furni neki a megfelelo merettel es elbir akar egy elefantot is. 20 cm-nel kezdodnek talan es 100 forint alatt van az aruk.
aha, cid kódot generálja át és küldi el, meg mellé lehet előre definiált szöveg is.
pl a nyitás az olyan "nyitas 040/01" tehát nyitas 40es (mester) kóddal az 1es particiót, vagy "betörés 001/01" betörés az 1es zónában az első partición.
Ha teljeskoru info kell mindenrol es a kozpont 1616/1832/1864 min. v4.1 akkor a teljes esemenynaplot is elkuldi SMS-ben ez: http://www.riasztobolt.info/vv2267.dsc-gs2060.reszletes.html Amugy draga, masra nem is jo - igy nem igazan eri meg azt a penzt, bar jo minosegu es gyors, de az arahoz kepest nagyon nagyon keveset tud. 585-os kozponttal nem mukodik.
Es ezeket a kodokat milyen modon kuldi at a gsm modulnak?
Gondolom ez csak akkor mukodhet ha azon a kommunikacios csatornan ul, ahol pl a kezelok. A kepet jobban megnezve, mas csatlakozasi feliratok vannak rajta.
Jol latom, hogy a telefonvonal kimenetrol szedi le az infot?
Viszem is vissza az enyemet, hogy ilyen f*st ramsoztak.
Ja, telefonvonalat hoz letre es a kozpont komunikaciojat a telefonvonalrol alakitja at sms-re.
Nekem valami ilyesmi van, kb fel eve vettem, ezek a telefonvonalrol mukodo cuccokat miota aruljak? Tuti kiverte volna a szemem, ha lett volna ennyiert anno.
Amugy ez meg folyton magaba roskad, nem tudja elkuldeni az sms-t, igy a riasztas sem mukodne, ha kellene. Csak pirosan villog... Bővebben: Link
Az is erdekes, hogy a tobbsegere ezeknek a moduloknak csak 1 ev a garancia, ez csak nekem tunik kevesnek? Lehet az mar minoseg amire nem tudnak tobbet adni...
Gondolom ennyit ad a gyarto, a torveny nem is tudom mit ir elo manapsag, talan csak fel evet mnax egyet. Sajat zsebbol meg nem fogjak finanszirozni a cseréket, ha bedoglenek. Szerintem ertheto.
Az Európai Parlament és a Tanács 1999/44/EK irányelve:
Idézet: Bővebben: Link„a nemzeti jog szerinti határidő teljes tartama nem lehet rövidebb az átadás időpontjától számított két évnél” Ez, hogy megse ket ev a garancia jol jon azoknak, akik ilyen "minoseget" arulnak "akcios" aron. Szerintem ertheto. ![]()
DSC GS3055-I kommunikátort próbálok programozni. Próbáltam már több programmal. Nem tudom feltölteni a módosításokat...valahogy nem megy. A firmware 3.2.
Valami ötlet? segítség? legújabb progrem hozzá? köszi
Gondolom van programozoi kézikönyved, RS-232 kábeled, a kábel ugyan az mint pl. bentel kyo-hoz való. Szoftver a dsc oldalárol letölthető (regisztrált telepítőknek) magyar nyelven is. Hol akadsz el? A kábelt Te készítetted? Több programmal?
Sziasztok! Ma programozom fel a riasztót. Ha azt szeretném beállítani, hogy az egyik késleltetett zóna megsértésekor beriasztott állapotban azonnal villogjon a kültéri egység lámpája, azt hogyan kell beállítani. Ugyanis azt szeretném hogyha valaki megy haza és az első infra sorompóba belemegy lássa, hogy be van-e riasztva akkor siet a következő zóna felé. Még egy kérdés, a telefonvonalat közvetlen a bejövőre vagy a dsl splitter szétosztó után a telefonvonalra kell beköti és utána jönnek a telefonok? Köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |